Şimdi Ara

3 MAYIS PAZARTESİ: SATIŞ SÖZLEŞMESİ VE GEÇİCİ RUHSAT NOTERDEN. TRAFİĞE GİTMEK BİTTİ. (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
110
Cevap
0
Favori
20.407
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: KURSAD.

quote:

Orijinalden alıntı: Taner Göde

Bu arada

SIFIR ARAÇ TESCİLİNDE ÖZEL PLAKA İÇİN ALINAN 50 TL BAĞIŞ (!) BUGÜN İTİBARİYLE

300 TL'ye

YÜKSELTİLMİŞTİR.

Duyurulur...!

%600 Zam Helal olsun devletimize bize nasıl geçirceğini çok iyi biliyor .

1 günde %600 zam he !

Ama bu işi yeni araç alıcak kişiler bayilerin bir indirimi olabilir araç üzerinde bana öyle geliyor bayiler bu açığı kapatıcak gibi. sonuçta reklam ve göz boyama için 600 lira birşey değil bayiler için.

ozel plaka alma sende siradan vatandaslara verilenlerden al devlette gecirmesin ! , ne sis yansin ne kebab olmuyo herzaman iste..

• arkadaşlar,
    alım-satım yapan varmı?
    konu hakkında tecrübe edenler bilgi veriebilir mi?
  • ikinci el araçta başka ilden alınan plakanın değiştirilmemesi çok saçma olmuş. herhangibir anadolu şehrinde yaşayan biri 34 plakalı bir araç için hem kaskoda hem de sigortada fazla ücret ödeyecek. hem de her yıl.. malum bunlar bile poliçe fiyatını etkiliyor....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi I_tech -- 4 Mayıs 2010; 14:53:26 >
  • taner bey sıfır araç alımlarında durum nasıl oldu.

sıfır araç alan birisi trafik yerine bundan sonra noteremi gidecek nasıl olacak?

yoksa eskisi gibimi kafam karıştı.
  • Özellikle bekliyorum hala, almadım aracı üzerime. Sanırım 1 ay daha beklesem iyi yapmış olurum.
  • Bazı arkadaşlar plakaların bir daha sökülmemek üzere puntalanacağını ve ömür boyu kullanılacağını falan yazmış..Öyle bir şey yok arkadaşlar..Plakanız eskidiği zaman yıprandığı veya kırıldığı zaman mutlaka yenisiyle değiştirilecek..ancak buradaki soru şu olmalı..Bu plaka değişimi işlerini kim yapacak..?? Yine eskisi gibi Şoförler odasına para bayılıp mı bastırılacak yoksa bedavaya mı yenilecek..? Asıl soru bu?
  • Arkadaşlarım,

1. PLAKA, TESCİL, SİCİL, HURDA, LPG İŞLEME, RUHSAT YENİLEME, vb. hepsi TRAFİK'te yapılmaya devam edilecek.2
    2. SIFIR ARAÇ ALANLAR Yerleşim Yerindeki İl/İlçe Trafik Tescil Şube Müdürlüğünden aracına yeni plaka alacak.
    3. Noterler sadece Trafik Tescil Şube Müdürlüğünün İŞ YÜKÜNÜ HAFİFLETTİ sadece, gerçek ruhsat TRAFİK'ten.
    4. Aracınıza LPG işletirseniz, rengini değiştirseniz, yeni motor atarsanız, her türlü tadilatta önce TÜV sonra TRAFİK.
    5. NOTERLER SADECE 2. EL ARAÇ ALIM/SATIMINDA (DEVRİNDE) İŞLEM YAPACAK. Başka hiçbir traifk işleminde yetkisi yok.

ve

6. SİSTEM BUGÜN DE TÜM GÜN ÇÖKMÜŞ DURUMDAYDI...!!! Türkiye genelinde noterlerde araç alım ve satım (devir) işlemi yapılamadı.
    7. Sıfır araç alırsanız ve mesela 01 KFZ 13 ya da 34 BKU 07 gibi plaka istemiyorsanız 300 TL naçizâne nakitiniz naklen ve nakden rica!

Devlet işini biliyor. Bu işten yine vatandaş zararlı çıktı.

quote:

Orijinalden alıntı: superhead
    taner bey sıfır araç alımlarında durum nasıl oldu. sıfır araç alan birisi trafik yerine bundan sonra noteremi gidecek nasıl olacak? yoksa eskisi gibimi kafam karıştı.

• Önceki uygulamada noterden satış alındıktan sonra lpg dönüşümü yaptırılıp, vizeden geçtikten sonra bu haliyle ruhsat çıkarılıp, tek ruhsatla iş bitiriliyordu.

şimdi noter gecici ruhsat verecek. Belgeler trafiğe gönderilecek. Trafik adrese postayla ruhsatı gönderecek. lpg işletmek isteyenler iki defa mı ruhsat masrafı yapacaklar ? Acaba noterden aldıktan sonra bir iki gün içinde lpg dönüşümü yapılıp, apar topar trafik dosyasına vize vs bildirilse adrese lpg işli ruhsat gelir mi
  • Bilgisayarlardaki hata nedeni ile 15 gün daha noterden alım satım işlemleri yapılamayacakmış.
  • quote:

Bu arada

SIFIR ARAÇ TESCİLİNDE ÖZEL PLAKA İÇİN ALINAN 50 TL BAĞIŞ (!) BUGÜN İTİBARİYLE

300 TL'ye

YÜKSELTİLMİŞTİR.

Duyurulur...!

İstanbul için geçerli olmasa gerek.Biz hali hazırda 500-1500 arası bir bedel ödüyoruz o plakalar için
  • quote:

Orijinalden alıntı: I_tech

ikinci el araçta başka ilden alınan plakanın değiştirilmemesi çok saçma olmuş. herhangibir anadolu şehrinde yaşayan biri 34 plakalı bir araç için hem kaskoda hem de sigortada fazla ücret ödeyecek. hem de her yıl.. malum bunlar bile poliçe fiyatını etkiliyor....

Ben de tam bunu soracaktım ki önce bakayım dedim benden önce soran var mı?Eger gerçekten durum böyle ise çok saçma.ben Çanakkalede kullanacak oldugum araca sırf plaka 34 diye neden fazladan sigorta masrafı yapayım.bence bu sigorta ve kasko masrafları adrese dayalı olması lazım ama bu seferde aracını istanbulda kullanacak olanlar noterde farklı bir ilden adres vereceklerdir..
  • Buna inanırım. Sistemin işleyişini noterde gördüm. Çalıştığında tereyağdan kıl çeker gibi işlem yapılıyor. Çalışmadığında çileden çıkarıyor.

quote:

Orijinalden alıntı: brujeria

Bilgisayarlardaki hata nedeni ile 15 gün daha noterden alım satım işlemleri yapılamayacakmış.
  • quote:

Buna inanırım. Sistemin işleyişini noterde gördüm. Çalıştığında tereyağdan kıl çeker gibi işlem yapılıyor. Çalışmadığında çileden çıkarıyor.

quote:

Orijinalden alıntı: brujeria

Bilgisayarlardaki hata nedeni ile 15 gün daha noterden alım satım işlemleri yapılamayacakmış.

15 gün daha bekleyecegiz ama bu esnada 1 aylık süre dolmuş olacak ve cezayı giydirecekler yani.sistemden kaynaklanan bu faturayı neden biz ödeyelim dimi..
  • arkadaşlar 34 plaka olupta anadoluda ikamet eden vatandaşlar anadolu parası ödiyecek tamamen ikametgaha göre yapılmış bir sistemdir
  • quote:

Orijinalden alıntı: sdrturhan

arkadaşlar 34 plaka olupta anadoluda ikamet eden vatandaşlar anadolu parası ödiyecek tamamen ikametgaha göre yapılmış bir sistemdir

bak bu iyi haber..sagol..
  • quote:

Kullanılmış araç alanlar; plakadaki ilk iki rakamı unutun. Devlet KOCAMAN BİR HATA yaptı ve böyle ve devam ediyor. Plaka değiştiremezsiniz, ne il kodunu ne de ondan sonraki harf ve sayı grubunu.

abi bu ne ya? böyle saçmalık olurmu hakkaten. o zaman illerin numaralandırılmasının ne anlamı var?

adamlar zaten noterde mecburi ikametgaha göre işlem yapmıyolar mı?

tamam diğer taraftan masrafların azalması ayrı bi güzellikken, devlet resmen ne yaptığını bilmiyor yada bilmek istemiyor heralde. ben arabamı tamda yeni satmıştım. ne yani ben şimdi 31 veya 69 plakalı bi araç beğenirsem mecbur o plakayla mı gezecem... bu mümkün değil! yılbaşından itibaren plakanın ikametgaha alınma zorunluluğuna tamamen ters bi olay bu.

peki polis nerden bilecek, bu araba buranın mı yoksa yabancı mı??? (hayır yerine göre adamlar sırf yabancı arabaları durduruyor değil mi)

...geçenlerde bi abi hacizden, vito aldı. işlemleri için bugün sigortacıya uğramış, hatta plaka 34 diye fazla sigorta çıkıyomuş. iyide ben istanbulda oturmuyorum zaten, plakayı değiştirecem demiş. onlarda bu plaka artık senin demiş.

bu ne perhiz bu ne lahana turşusu.

• yani plakanın ikametgaha alınması çok doğru bi karar
    ama aynı plakanın değişmeksizin vilayet vilayet dolaşması tamamen saçmalık

bunu kim bulduysa resmen zırvalamış, sarhoşmuymuş neymiş bunlar anlamadım gitti
  • Biraz garip fikirlerim olabilir...

Ama bence 18 yaş üstü cep telefonu olan halkımızın büyük bir bölümünde sürücü belgesi de var, ya da tam tersi sürücü belgesi olan halkımızın büyük bir bölümünde cep telefonu da var. Ya da herkesin TC kimlik numarası da belli, velhasıl ve veyahut Nüfus Kayıt Bilgileri de var. Milletin E-Mail adresi ve MSN adresleri de var.

Yaz bunlardan birisi PLÂKÂYA...!

Yaz kardeşim TC KİMLİK NUMARAMI plâkâma... hatta CEP TELEFONUMU YAZ (0-532-2473180) ve bir hata mı yaptım ya da kabahat mı işledim, kırmızıda geçtim veya hız mı yaptım. Anında barkod veya uzaktan okuma yoluyla tara cep telefonu numaramı ve SMS'le bana ceza tutanağını gönder, ceza tutarını da banka hesabımdan mahsup et veya Kredi Kartıma 4 taksit yap (4 taksit de bankadan, oldu mu 8 taksit).

Bu yönetmeliği çıkaranlar bence "KIZLAR EVLENDİKTEN SONRA EŞLERİNİN SOYADINI ALAMAZLAR" demekle aynı ya da "HİÇKİMSE NÜFUS KAYDINI DOĞDUĞU YERDEN BAŞKA BİR YERE ALAMAZ" veya "AYNI BÖLÜKTE AYNI MEMLEKTTEN EN FAZLA 2 ER OLABİLİR" demekle aynı.

İNSAN ve ürünü, yani otomobil, taşınma, eşya, mülkiyet gibi ögeler DİNAMİKTİR, değişkendir, boyutu hesaplanamaz, şekli kestirilemez, şu anda bile değişir ve asla aynı değildir. İNSAN FAKTÖRÜ nerede ise ve nerede varsa bunu CEBREN YASAKLAMAK yerine KONTROLLÜ SERBEST BIRAKMAK daha doğrudur ve öyle de olması gerekir.

YASAKLAYICI bir düzenlemede oluşan fazla BASKI bir yerde BASINÇ olarak kaçar. Bu düzenlemede de yakın zamanda bir patlak meydana gelecek, o deliğin nerede ve nasıl oluştuğunu hep beraber göreceğiz. Mesela; kimsenin plakasını istemediği veya beğenmediği illerdeki otomobil satıcıları sıfır araç satamaz hale gelecek, ya da bu illerdeki birçok kişi gözde illerdeki mekanları adres göstermeye çalışacak. BİRYERDEN SIKARSAK BAŞKA BİRYERDEN ŞİŞER.

Saygılarımla,

Taner Göde

• plakanın araca sabitlenmeside ne demek yahu
    bu resmen saçmalık hemde mantığa bile sığmayan bir saçmalık...hangi akıl ve mantık böyle bir kanun çıkarabilir...
    bu uygulama 2. el satışlarını çok baltalar; çoğu kimse farklı bir il plakasıyla kendi ilinde gezmek istemeyeceği için....
  • @alibekir

bende onu demek istiyodum zaten. arabamı yeni sattım. daha satışı verilmedi ama önemli değil. ben şimdi netten araba bakmasam yeridir. nasılsa plaka değişmeyecek
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.