Şimdi Ara

3 MAYIS PAZARTESİ: SATIŞ SÖZLEŞMESİ VE GEÇİCİ RUHSAT NOTERDEN. TRAFİĞE GİTMEK BİTTİ. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
110
Cevap
0
Favori
20.407
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Onlara yeteri kadar iş çıkacak. LPG'yi ruhsata işlemekten tadile kadar, yeni kayıttan hurdaya ayırma, trafikten çekme gibi birçok işlem yine Trafik Tescil Şube Müdürlüğünde yapılacak. Ayrıca sürücü belgesi dosya hazırlama gibi işlemleri de takipçiler yapıyor. Ben yeminli tercümanım ve yeminli tercümanların bir MESLEK ODASI BİLE YOKKEN (!) trafikte takip işlemleri yapanların ODASI, DERNEĞİ, LOKALİ, KOKARTI vb. herşeyleri var.

quote:

Orijinalden alıntı: Yurekyaram

Arkadaslar Tamam Güzel Söylüyorsunuz Ama İşssiz Kalacak Arkadasları Hiç Hatırlamıyorsunuz Ne Kadar Trafik Müşaviri Var Onların Hepsi İŞsiz Kalacak Bu Durumu Nasıl Çözecekler Peki ? İŞssiz Sayısı Git Gide ARtıyor Bakalım Sonu Nasıl oLacak
  • Cevaplar mavi ile sorularınızın altında

quote:

Orijinalden alıntı: serdar7561
    merhaba arkadaşlar . bu konuyu bende çok merak ediyorum
    1-araç plakaları şahsa mı yoksa araç lara mı ait olacak?
    01.05.2010 itibariyle (ne yazık ki) araçlara ait olacak.
    2- başka bir il veya bulunduğumuz ilden araç aldığımızda plaka işlemi naıl olcak?
    Plaka bir defa takıldıktan sonra sökülemeyecek (bazı adli vaka ve istisnalar hariç)
    3- bütün işlemler noterden yapılacaksa (forumda yazanlara istinaden)tüm ücretler notere mi verilecek.
    Evet, tüm ücretler notere verilecek. Ruhsat adresinize postalandığında POSTA ÜCRETİ de size ait olacak.
    4- ilk yorum yazan arkadaş 69 tl gibi bir şey yazmış bunu anlamadım çünkü yeni aracımı alırken noterde 96 uno için 154 tl -şoförler odası 10 tl-ruhsat değişimi 30 tl-(lpg yeni takılıyosa birlikte 60 tl idi)184 sigorta - egzos ölçüm 20 tl-sızdırmazlık sanırım 10 tl tabi zorunlu türkiye haritası falan satıyolar 5 tl:)) yani cebimden 450 falan gitmişti kendim yaptırdım işlemleri ama öldüm bilader: vs işte.. cebimizden net olarak kaç para çıkacak onu yazacak arkadaş yok mu?2008 de yapıldı bu işlemler.
    Şu anda 2008'de değil, 2010'dayız. O zamanki düzenleme ile bugünki düzenleme arasında fark var. LPG'yi ruhsata işleme, sızdırmazlık raporu, sigorta gibi maddeler değişmedi, hatta pahalılaştı. Bu işlemleri yine takipçilere yaptırabilirsiniz. Notere bugünden itibaren ~ 70 TL ödeyeceksiniz.
    5- eğer plaka araçta kalıyosa başka ilden aldığımız araç değişmeyecek ve benim ikametim farklı olduğu için durum nasıl olacak.(çünkü araç plakası bulunduğun ikamette olması gerekiyodu şu an ki durum)
    Plaka araçlara geçici olarak vidalanmayacak, sökülmemek üzere perçinlenecek.
    6- yeni plaka alırsak bize kaça patlar.
    Sıfır araç alacak kadar patlar.
    7- VALLA KARINCAYI S.......LER BELİNİ İNCİTMEDEN -- HADİ HAYIRLISI. ÇIKARI OLMAYAN Bİ YERE DEVLET YATMAZ.ZATEN BİZİM İYİLİĞİMİZİ DÜŞÜNEN OLMADI Kİ.DİYOR MU VATANDAŞIM UCUZ YAKIT KULLANSIN DİYE 4 LİRAYA NASI BİNECEN.BAZEN MECBUR KALIYORSUN ARABA ESKİDEN LÜX İŞİYDİ ŞİMDİ İHTİYAÇ OLDU. AMA 2 LİRA VERGİ ÖDERSEN ACI YEMİŞ GİBİ ÇIKARMASIDA ZOR OLUYO. ARKADAŞLAR BİLGİSİ OLAN PAYLAŞSIN
    Bakınız yukarıdaki cevaplr.

• 70-80 liraya şu işlemleri rahat rahat tamamlayalımda gerisi önemli değil.Eski sistem ne öyle 30 yere git bir sürü para dök...Gerçi şimdide çoğu araç sürekli el değiştirecek ve nasıl bakıldığını bilemeyeceğiz
  • Yukarıda yazılanları tek tek okumaya çalıştım. Anladığım kadarıyla artık araç alımlarında aracın cinsine göre 300 tl-500 tl filan gibi rakamlar ödenmeyecek. 70 TL ye araç alım işlemi bitecek. Ve bütün işlemler noterde bitecek. Sadece ruhsatı hemen değil 15 gün sonra postayla alacağız (posta parası bize ait, o da tutsa tutsa ne tutar ki).

Vallahi süper, bundan iyisi şamda kayısı...

Devlet bu alım satım parasını başka bir yerden çıkartmaya kalkmazsa tabii
  • Update!

Saat 11:55 itibariyle

- Sistem saat 09:30'dan bu yana ÇÖKMÜŞ durumda
    - Türkiye'de hiçbir noterlikte 13:00'e kadar satış yok
    - Plaka değişimi hususunda tartışmalar olmuş noterde
    - Sistem çalıştığında işlemler noterde 15 dk'da bitiyor

Noterlerde satışlarda bu hafta aksamaların yaşanacağı belirtiliyor.
  • kanımca şu sabit plaka yani şasi numarasına bağlı plaka namı diğer aracın tc kimlik nosu sayılan plaka uygulaması çok sıkıntı yaratır;misal
    bazı vatandaşlar kesinlikle istanbul plakalı araç almazlar..(bu tarz tanıdıklarım var)
    doğu ve güney doğu yolları malum insanların orlarda kullanışmış araçlara karşı bi ön yargısı var ama mükemmel temizlikte bile olsa kimsenin kendi ilinde farklı bir plaka nosu ile gezmeği düşüneceğni pek sanmam.buda sürekli il içinde araba alıp satmaya yol açacaktır...
    artı bi başka dez avantaj ismime uygun bi plakam olsun devri kapanıyor demektir...yani 2.el bi araba alayımda ismime uygun bi plakam olsun(cem,gvn,kml,mmt v.b)tarzı uygulamalar artık olmayacak demektir....
  • quote:

Orijinalden alıntı: zgrzgn

kanımca şu sabit plaka yani şasi numarasına bağlı plaka namı diğer aracın tc kimlik nosu sayılan plaka uygulaması çok sıkıntı yaratır;misal
    bazı vatandaşlar kesinlikle istanbul plakalı araç almazlar..(bu tarz tanıdıklarım var)
    doğu ve güney doğu yolları malum insanların orlarda kullanışmış araçlara karşı bi ön yargısı var ama mükemmel temizlikte bile olsa kimsenin kendi ilinde farklı bir plaka nosu ile gezmeği düşüneceğni pek sanmam.buda sürekli il içinde araba alıp satmaya yol açacaktır...
    artı bi başka dez avantaj ismime uygun bi plakam olsun devri kapanıyor demektir...yani 2.el bi araba alayımda ismime uygun bi plakam olsun(cem,gvn,kml,mmt v.b)tarzı uygulamalar artık olmayacak demektir....

Ben en çok bu arkası sağlam torpille plaka alan insanların artık olmamasına sevindim. neydi öyle torpili var orda burda tanıdığı var bir şekilde özel plaka alıyor fb plaka gs plaka falan filan. plaka sabit olması çok güzel bir uygulama ... ben beyendim açıkcası

• Taner Bey,cevabınız için çok teşekkür ediyorum.Şu anda benim tescil için bir 5 günüm daha var.Perşembe günü trafik tescile gitmeyi düşünüyorum.Sanırım yoğunluk azalır yeni sisteme geçildiği için.Daha hızlı halledebilirim gibi geliyor bana.
  • quote:

Orijinalden alıntı: KURSAD.

quote:

kanımca şu sabit plaka yani şasi numarasına bağlı plaka namı diğer aracın tc kimlik nosu sayılan plaka uygulaması çok sıkıntı yaratır;misal

Ben en çok bu arkası sağlam torpille plaka alan insanların artık olmamasına sevindim. neydi öyle torpili var orda burda tanıdığı var bir şekilde özel plaka alıyor fb plaka gs plaka falan filan. plaka sabit olması çok güzel bir uygulama ... ben beyendim açıkcası

bakalım zaman içinde olumlu ve olumsuz yönleri çıkacaktır ama benim ön görüm doğu illerinden batı illerine araç satşında ciddi oranda düşüş olacağıdır??

• Update!

Saat 14:30 ve sistem halen çalışmıyor. Emniyet Genel Müdürlüğü Bilgi Paylaşım Sistemi çökmüş durumda.
  • Taner Bey,
    20 Nisanda noterde yapılan satış işlemiyle aracımı aldım.
    LPG taktırdım ve bu hafta içinde muayene yaptıracağım.
    Amacım hem LPG'yi işletmek hem de ruhsatı üzerime almaktı. Yani iki işlemi bir arada halletmekti.
    Bu durumda;
    Önce noterde işlem yaptırıp, sonra da yine eskiden olduğu gibi Emniyette LPG'yi mi işleteceğim?????

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 4polat -- 3 Mayıs 2010; 16:00:28 >
  • dünyanın en saçma kanun uygulaması bu ülkede oluyor galiba..
    uygulama 1 mayıstan sonrasını kapsıyor deniyor
    ben aracımı 27 nisanda aldım. bu sabah ankara trafik tescile gittiğimde aracımın plakasını değiştirmeyeceğimi üzerindeki neyse o kalacağını söylediler hatta sıradaki önümde olan bir kaç kişi 34 plaka olarak ruhsat işlemlerini tamamladılar onlarda satışı nisan ayında almışlardı.

sorun şu
    nasıl olurda kanundan önce satışı yapılan bir araç, yeni çıkan kanuna göre muamele görür?
    ben 34 plaka ile dolaşmak istemiyorum. aracımı satarken 34 diye herkes burun kıvıracak.
    ben o kanunda geçmişe yönelik bir madde göremedim ya da benim okudupum yerde böyle birşey yazmıyor.

bende böyle olduğunu görünce işlemleri başlatmadım. adam gibi anlaşılana kadarda yeni ruhsatı çıkartmayacağım

birde;
    üzerimde başka bir 06 plaka araç var bu aracın plakasını, şu anki 34 plaka olan araca aktarabilir miyim?

• üzerimde başka bir 06 plaka araç var bu aracın plakasını, şu anki 34 plaka olan araca aktarabilir miyim?

bugun vatan gatesinde yazıyordu özel haller durumunda kesinlik plaka değiştirilmeyecek(adli vaka yada şahıs ları koruma maksadıyla değiştirilme kast ediliyor)
  • Bende İstanbul'dan araç alacağım. Hatta şöyleki 06 plakalı aracımı sattığımda eski plakami geri almak istiyorum. 06 plakalı aracımıda şehir dışından birisi alacak. Şimdi ben böyle bir uygulama varsa Ankara'da 34 plaka ilemi geziceğim yani?
  • Sayın 4polat,

20 Nisan'da aracınızı noterden sözleşme yaptırmak sureti ile satın aldıysanız araç artık sizindir. 1 Ay içerisinde Trafik Tescil Şube Müdürlüğünden aracın ruhsatını almanız gerekiyor (ücretini ödeyeceksiniz çünkü noter ruhsat ücreti almadı ve aracınız sadece noter satışlı görünüyor). Muayene yaptırıp tüm evraklarla Trafik Tescil Şube Müdürlüğüne gidip yeni ruhsatınızı almanız gerekiyor. Noterde işiniz yok. Her halükarda noterden satışını 1 Mayıs 2010'dan sonra almış olsanız bile LPG işletmek için yine Trafil Tescil Şube Müdürlüğüne gitmeniz gerekmektedir.

Tekrarlamam gerekiyorsa TRAFİK TESCİL ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ bu işlemlerin hiçbirisinde ortadan kalkmadı. NOTER esasen TRAFİK şubesinin uydusu şeklinde çalışıyor. Tüm yetki TRAFİK şubesinde. Noter satış işlemini yaparken TRAFİK şubesinin bunun için özel açtığı internet arayüzünü kullanıyor.

quote:

Orijinalden alıntı: 4polat

Taner Bey, 20 Nisanda noterde yapılan satış işlemiyle aracımı aldım. LPG taktırdım ve bu hafta içinde muayene yaptıracağım.
    Amacım hem LPG'yi işletmek hem de ruhsatı üzerime almaktı. Yani iki işlemi bir arada halletmekti. Bu durumda; Önce noterde işlem yaptırıp, sonra da yine eskiden olduğu gibi Emniyette LPG'yi mi işleteceğim?????

• Kullanılmış araç alanlar; plakadaki ilk iki rakamı unutun. Devlet KOCAMAN BİR HATA yaptı ve böyle ve devam ediyor. Plaka değiştiremezsiniz, ne il kodunu ne de ondan sonraki harf ve sayı grubunu.

quote:

üzerimde başka bir 06 plaka araç var bu aracın plakasını, şu anki 34 plaka olan araca aktarabilir miyim? bugun vatan gatesinde yazıyordu özel haller durumunda kesinlik plaka değiştirilmeyecek(adli vaka yada şahıs ları koruma maksadıyla değiştirilme kast ediliyor)

Evet.

quote:

Orijinalden alıntı: _Azza_
    Bende İstanbul'dan araç alacağım. Hatta şöyleki 06 plakalı aracımı sattığımda eski plakami geri almak istiyorum. 06 plakalı aracımıda şehir dışından birisi alacak. Şimdi ben böyle bir uygulama varsa Ankara'da 34 plaka ilemi geziceğim yani?

• Bu arada

SIFIR ARAÇ TESCİLİNDE ÖZEL PLAKA İÇİN ALINAN 50 TL BAĞIŞ (!) BUGÜN İTİBARİYLE

300 TL'ye

YÜKSELTİLMİŞTİR.

Duyurulur...!
  • taner bugün 16:00 sularında trafik siteyi kapatmıştı, 16:30 a kadar bekledik açılmadı, yarın ne olur bir bilginiz var mı?

bende aracı aldım bugün ama satışı yapamadık yarın yapcaz bir aksilik olmazsa, peki şimdi ben aracın plakasını değiştirmeyecek miyim? aynı mı kalacak?

saygılar
  • quote:

Orijinalden alıntı: Taner Göde

Sayın 4polat,

20 Nisan'da aracınızı noterden sözleşme yaptırmak sureti ile satın aldıysanız araç artık sizindir. 1 Ay içerisinde Trafik Tescil Şube Müdürlüğünden aracın ruhsatını almanız gerekiyor (ücretini ödeyeceksiniz çünkü noter ruhsat ücreti almadı ve aracınız sadece noter satışlı görünüyor). Muayene yaptırıp tüm evraklarla Trafik Tescil Şube Müdürlüğüne gidip yeni ruhsatınızı almanız gerekiyor. Noterde işiniz yok. Her halükarda noterden satışını 1 Mayıs 2010'dan sonra almış olsanız bile LPG işletmek için yine Trafil Tescil Şube Müdürlüğüne gitmeniz gerekmektedir.

Teşekkür ederim üstad...

• quote:

Orijinalden alıntı: Taner Göde

Bu arada

SIFIR ARAÇ TESCİLİNDE ÖZEL PLAKA İÇİN ALINAN 50 TL BAĞIŞ (!) BUGÜN İTİBARİYLE

300 TL'ye

YÜKSELTİLMİŞTİR.

Duyurulur...!

%600 Zam Helal olsun devletimize bize nasıl geçirceğini çok iyi biliyor .

1 günde %600 zam he !

Ama bu işi yeni araç alıcak kişiler bayilerin bir indirimi olabilir araç üzerinde bana öyle geliyor bayiler bu açığı kapatıcak gibi. sonuçta reklam ve göz boyama için 600 lira birşey değil bayiler için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KURSAD. -- 3 Mayıs 2010; 20:49:10 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.