Şimdi Ara

Araç Satışı ve Vekaletname Konusunda Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
2.359
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Değerli forum üyeleri,bugün bir bayiyle araç satışı üzerine anlaştık.Kullandığım arabayı da bayi kendisi alacak.Fakat kullandığım araç babamın üstüne.Babamın aracın satışını firmaya verebilmesi için bir vekaletname verdiler.Üzerinde firmada çalışsan kişilerin isimleri ve tc kimlik numaraları var.Bunu alıp,notere gitmesini ve bu vekaletnameyi noterde onaylatarak firmaya göndermesini istediler.Benimde işleyiş konusunda kafam karıştı.Kafa karışıklığı yaratan konuları aşağıda belirtiyorum.Bu konuda beni aydınlatırsanız çok sevinirim.

1.Vekaletin süresi ne kadar olacak?
    2.Vekalet verdikten sonra eğer araç satılmazsa aracın ocak bandrolünü ödemek zorunda mıyım?
    3.Gene vekalet verdikten sonra araç geç satılırsa aracın geriye kalan kasko ve trafik sigortası ücretini nasıl alabilirim?
    4.Vekalet verdikten sonra eğer araç bir suça karışırsa ne olacak?

sizlerin önereceği başka bir yol varsa onuda dinlemeye hazırım.

• bu arada firma toyota bakırcılar bayisi.
  • gencuse kullanıcısına yanıt
    Zaten bayi ile bir protokol ve sözleşme yapılacaktır. Satış temsilciniz ile açık açık konuşun.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konuya hakim biri olarak tek tek cevaplayacagim kendime göre;
    1- Vekaletin süreli yada süresiz olup olmamasi sizin elinizde. Noter size sorabilir bunu yada siz bunu vekalet verirken noterde söyleyerek süresini ayarlayabilirsiniz. Size tavsiyem 15 Ocak 2015 ten öteye vermeyin süre koyacaksaniz 1 ay yeterli araci almak için gayet.
    2 ve 4- Vekalet verdikten sonra araç satilmadigi sürece aracin tüm mali ve hukuki sorumluluklari araç sahibine aittir. Araç satilmazsa yeni vergi döneminde yeniden vergi mükellefiyeti baslar. Ayrica vekalet verdikten sonra aracin basina gelebilecek yada karisabilecegi her türlü kazadan önce aracin sürücüsü sonra aracin sahibi dolayli olarak sorumludur. Ne zaman araç el degistirdi noterden resmi olarak sizin de araç üstündeki hak ve sorumluluklariniz sona erer. Vekalet sadece yetki devridir, sorumlulugu kaldirmaz.
    3- Araç satildiktan sonra sigorta ve kaskonuzu yaptirdiginiz acente ile görüsüp, geriye kalan zaman için ücretini iade alabilirsiniz.

Bende Opel'den araç aldim ve takas olarak kendi arabami verdim. Yslemleri bizzat ben takip ettim. Size tavsiyem aklinizda sorular olacaksa eger bayiye söyleyin onun yetkili/vekaleti olan bir kisisi sizinle(araç sahibi ile) notere giderek o sekilde satis yapin.
    Bide vekalet netice de ekstra ücret demek hiç yoksa cebinizden 60-70 TL çikacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Anton | SS -- 15 Aralık 2014; 1:04:53 >

• 14 sene önce vekalet verdim. 2 sene önce trafik şubesine gidip aracı daha yeni sildirdim. vekalete karşıyım onlar eskidendi.

- kat'i satışı noterden yapın. 100 lira tutar.
    - noterden alacağınız satış belgesini hemen trafik sigortası ve kasko firmanıza mail atın. hemen size kullanmadığınız gün ve aylara ait tutarını hesaplayıp iade ediyorlar.

eğer vekalet verirseniz:
    - 1 ocak 00:00 dan itibaren yeni mtv sizin adına borç olarak yansır.
    - sigorta ve kasko günleriniz satılana kadar aleyhinize işler.
    - kanunen araç sizin olduğu için her türlü ceza ve suça katılım vb durumlarda sorumlu olursunuz. diyelim ki aracı almak isteyenler bayiye geldi. test sürüşüne çıktılar. bu sırada bir yaralamalı veya ölümlü kazaya karıştılar. araç sizin olduğu için sorumlu olacaksınız. durduk yere 3-4 yıl mahkemelere gir çık işin yoksa. hem madden hem manen üzücü bir durum.

• "Anton/SS" ve "Mavipaşa" cevaplarınız için sizlere teşekkür ederim.Bugün satış temsilcisi arkadaşı aradım ve araç satışı için vekalet vermek istemediğimi ve aracın satışını bizzat kendim yapacağımı söyledim.İnşallah cuma günü bayiye gidicem,aracın satışını verip,kendi arabamı teslim edicem. aracı 60.000bin liraya alacağım.geriye kalan 18.000tl için kredi kullandım. Arac bedelini ödedikten sonra satış temsilcisinden hangi belgeleri almam gerekli? Plaka,ruhsat ve trafik sigortası bayiye ait.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.