Şimdi Ara

ŞİRKETİ OLANLAR YARDIM ETSİN (Şirkete ticari araç tavsiye sorunsalı)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
30
Cevap
0
Favori
8.916
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

1 ay önce kendi şahıs firmamı kurdum, elimdeki aracı fazla yakıt yüzünden satıp yerine yeni birşey alacağım.
    Şirketim için ticari alırsam hem kdv hemde amortisman indiriminden yararlanabiliyormuşum, tamam diyelim.

Şöyle bir sorunum var, ticari olarak şirketime kaydettirebileceğim arka kotuklu bir araç varmı? Çünkü ailemde binecek bu arabaya

Forumları araştırdım, arka koltuklu ve camlı olan olan kangoo, doblo, caddy, dacia logan mcv... bunlar ruhsatında ticari yazmasına rağmen, şirketime aldığımda ticari kabul görülmeyip kdv den düşemiyormuşum.

illaki van ya da kamyonet tarzlarınımı almak zorundayım?

yapan arkadaşlar durumu bana bir izah etsinler lütfen.
    Benim kendi çözümüm, van alıp arka koltuk taktırıp binmek vizeden vizeye sökmek? Bu mudur yani? Ailemle birlikte binebileceğim ticari bir araç yokmu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cavit -- 11 Mart 2012; 22:55:11 >

• quote:

Orijinalden alıntı: cavit

s.a. herkese

1 ay önce kendi şahıs firmamı kurdum, elimdeki aracı fazla yakıt yüzünden satıp yerine yeni birşey alacağım.
    Şirketim için ticari alırsam hem kdv hemde amortisman indiriminden yararlanabiliyormuşum, tamam diyelim.

Şöyle bir sorunum var, ticari olarak şirketime kaydettirebileceğim arka kotuklu bir araç varmı? Çünkü ailemde binecek bu arabaya

Forumları araştırdım, arka koltuklu ve camlı olan olan kangoo, doblo, caddy, dacia logan mcv... bunlar ruhsatında ticari yazmasına rağmen, şirketime aldığımda ticari kabul görülmeyip kdv den düşemiyormuşum.

illaki van ya da kamyonet tarzlarınımı almak zorundayım?

yapan arkadaşlar durumu bana bir izah etsinler lütfen.
    Benim kendi çözümüm, van alıp arka koltuk taktırıp binmek vizeden vizeye sökmek? Bu mudur yani? Ailemle birlikte binebileceğim ticari bir araç yokmu?

A.s merhaba arkadaşım

Şirkete araba kaydı için bizim şirketimizde Doblolar var 6-7 tane hepsi şirket üzerine 2-3 hafta önce Linea aldım aynı şekil yine kaydettirebilirsin yinede muhasebecine bir sor istersen

• Van harici hiçbir aracı KDV den dusemezsin sadece gelir vergisinden dusersin
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fantastic Light

http://www.muhasebeciyizbiz.com/binek-mi-ticari-mi.html

Burada yazanları okumuştum zaten, cevabınız için teşekkürler.

Açık açık yazmışlar Doblo, Connect, Kango, Expres, Combi, Partner, Caddy, Transpoter, Starex gibi (4+1) bu araçlardan şoför mahallinin arkasında koltuğu veya camı bulunanlar, 21.07.2005 tarihinden itibaren binek otomobili sınıfına dahil edildi. KDV Kanunu’nun 30/b maddesine göre ödenen KDV’nin indirim konusu yapılmaması gerekiyor.

Soruma açıklık getireyim, her tür aracı şirketimize kaydettirebiliriz binek ya da ticari farketmiyor hatta motosiklet bile olabilir bunu biliyorum.
    Fakat binek aracı şirkete kaydettirdiğimizde yalnızca amortismanını (yıllık %20 düşerken), Ticari aracı kaydettirdiğimizde Amortisman+Kdv sini düşebiliyoruz, bu durum benim için daha avantajlı oluyor.

Benim sorum şuydu "bir şahıs şirketi olarak hem ailemle binebileceğim hemde işte kullanacağım, şirketime ticari araç olarak kaydettirilmiş (hem amortisman hemde kdv avantajından faydalanabilmem için) bir araç varmı? yoksa illaki van alıp arkaya kaçak koltukmu koyacağız?

• Trafik kamyonet diyor, vergi dairesi binek olarak görüyor. Olay bundan ibaret.

Van tarzı olursa kdv düsebiliyorsnuz.
  • arkadaşım bu konuyu baya bir araştırdım zamanında

BMW X6 bile alsan vergiden düşebiliyorsun ama ödedigin kdv diğer masrafları gider olarak gösterebiliyorsun. O derecede kar eden bir şirketin varsa

Fakat ticari bir araç aldı isen.. bence VW Amarok tarzı bişi al... KDV ve amortismandan yararlanabiliyorsun
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: bal974

Trafik kamyonet diyor, vergi dairesi binek olarak görüyor. Olay bundan ibaret.

Van tarzı olursa kdv düsebiliyorsnuz.

van a kaçak koltuk taktırıp binsek cezası varmı peki
  • quote:

Orijinalden alıntı: umutyenigun

Van harici hiçbir aracı KDV den dusemezsin sadece gelir vergisinden dusersin

mesela 2007 model 5 kişilik dacia mcv ler ticari olabiliyordu, ikinci el bulsam bunlardan ticari olurmu hala
  • quote:

quote:

Van harici hiçbir aracı KDV den dusemezsin sadece gelir vergisinden dusersin

mesela 2007 model 5 kişilik dacia mcv ler ticari olabiliyordu, ikinci el bulsam bunlardan ticari olurmu hala

Hocam aracın ruhsatında ticari de yazsa bahsettin markayı KDV den dusemezsin. Sebebi de aracın 5 kişilik olması araç maliye bakanlığına göre hususi sayılır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cela Soylu

arkadaşım bu konuyu baya bir araştırdım zamanında

BMW X6 bile alsan vergiden düşebiliyorsun ama ödedigin kdv diğer masrafları gider olarak gösterebiliyorsun. O derecede kar eden bir şirketin varsa

Fakat ticari bir araç aldı isen.. bence VW Amarok tarzı bişi al... KDV ve amortismandan yararlanabiliyorsun

Amarok da KDV den dusemezsin olur da düşersen ilk inceleme de düştüğün KDV yı faiziyle ödersin.
  • benim sorumun bir cevabı, bir çıkar yolu yokmu yani?

"bir şahıs şirketi olarak hem ailemle binebileceğim hemde işte kullanacağım, şirketime ticari araç olarak kaydettirilmiş (hem amortisman hemde kdv avantajından faydalanabilmem için) bir araç varmı? yoksa illaki van alıp arkaya kaçak koltukmu koyacağız?"

illaki van a kaçak koltuk taktırıpmı binicez
  • quote:

benim sorumun bir cevabı, bir çıkar yolu yokmu yani?

"bir şahıs şirketi olarak hem ailemle binebileceğim hemde işte kullanacağım, şirketime ticari araç olarak kaydettirilmiş (hem amortisman hemde kdv avantajından faydalanabilmem için) bir araç varmı? yoksa illaki van alıp arkaya kaçak koltukmu koyacağız?"

Aynen oyle
  • quote:

Zorla kimsenin birşey size birşey yaptırdığı yok.
    Ödeyin KDV'nizi hususi kullanacaksanız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: svevo

quote:

Zorla kimsenin birşey size birşey yaptırdığı yok.
    Ödeyin KDV'nizi hususi kullanacaksanız.

sanırım öyle yapıcaz
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Cela Soylu

arkadaşım bu konuyu baya bir araştırdım zamanında

Amarok da KDV den dusemezsin olur da düşersen ilk inceleme de düştüğün KDV yı faiziyle ödersin.

Amarok kdv indirimi olmadığına eminmisiniz?
  • Evet ikinci sira oturma tertibati olan tum araclarda Kdv maliyet unsurudur, ayrica dusulemez. Anahtar teslimi maliyet uzerinden amortisman uygulamasi yapilir.
    Forum yine iyi bilgi acisindan, bu saatlerce anlattigim mali musavir bile var benim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: EnginAKB

Evet ikinci sira oturma tertibati olan tum araclarda Kdv maliyet unsurudur, ayrica dusulemez. Anahtar teslimi maliyet uzerinden amortisman uygulamasi yapilir.
    Forum yine iyi bilgi acisindan, bu saatlerce anlattigim mali musavir bile var benim.

Dün vw e gittim daha önceden amarok siparişi vermiştim fakat kdv benim için önemliydi. Tekrar sordum ve g.t.i.p no sunun 87.04 olduğunu gördüm ayrıca amarokta ötv %4 sonuç olarak aracı aldım ve kdv si kullanılabiliyor.
  • pick up araclarda kasa uzunlugu dingil mesafesinin yari uzunlugundan fazlaysa KDV si felan dusmuyormuydu ya ...
  • quote:

Orijinalden alıntı: ROTOVATÖR

quote:

Orijinalden alıntı: EnginAKB

Evet ikinci sira oturma tertibati olan tum araclarda Kdv maliyet unsurudur, ayrica dusulemez. Anahtar teslimi maliyet uzerinden amortisman uygulamasi yapilir.

Dün vw e gittim daha önceden amarok siparişi vermiştim fakat kdv benim için önemliydi. Tekrar sordum ve g.t.i.p no sunun 87.04 olduğunu gördüm ayrıca amarokta ötv %4 sonuç olarak aracı aldım ve kdv si kullanılabiliyor.

Hocam Amarok'u şirket adına alınca toplam ne kadar karımız oluyor? araç 55000 lira civarında bildiğim kadarıyla şu an, kdv si gelir vergisi falan düşünülünce toplamda bunun ne kadarından kaar edilebilir?

Babamın şahıs firması var, o nedenle soruyorum.yıllık 500-2000 arası KDV farkı ödemekteyiz devlete.Saygılar.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.