Şimdi Ara

Satışımız sonlanmıştır.. (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
716
Cevap
10
Favori
100.051
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Konunun Etiketleri
Şehir #İstanbul
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Rayban hakında yapılan yorumları ve fiyatları uzun zamandır netten takip ediyorum ve elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyorum son kullanıcılara..
    13 senedir optik sektöründeyim ve 10 senedir ve hala Luxottica firmasındayım.

En çok tanık olduğum soru '' bu ürün orjinal mi ? ''.. Arkadaşlar dünyada en çok taklit edilen markalardan biri de Ray-Ban dir.. Ürünün orjinalliği tamamen satıcının insiyatifindedir. Orjinaline çok yakın taklitler elime geçtiği olmuştur ki optikçiler bile bunun sahte olduğunu anlayamayarak bizim firmamıza yollayıp tespitini istemektedirler. Ürünün çok iyi taklit olması kaliteli olduğu anlamına gelmez. Camlarının U.V. geçirgenliği çok önemlidir. Taklit gözlüklerde cam sağlıklı değildir ve fazla U.V. ışını aldığı için genç yaşta katarak yapma ihtimali yüksektir. İkinci bir meselede taklit gözlüklerin çercevesindeki boya kaplamalarıdır. Türkiye ye giren güneş gözlüklerini T.S.E ve Sağlık Bakanlığı kontrol etmektedir ( Tabi yasal yoldan girenleri ). Taklit gözlüklerde boyanın çerçeve üzerine kolay yapışması ve maliyetinin azalması için boyanın içinde siyanür kullanılır. Çerveve şakak kısımlarına temas ettiği için sağlık bakanlığı siyanür kullanımını yasaklamıştır. Ayrıca birleşim yerlerindeki kaynak kalitesi çok düşük olduğu için kısa zamanda kırılmaktadır.

Fiyatlarına gelince; Optik mağazaları bize aralık, ocak ve şubat aylarında tüm yıl satamayı hedefledikleri güneş gözlüklerinin siparişlerini verirler. Bazen sezonda yaptıkları satışlar hedefleyip satın aldıkları gözlüklerin altında kalır ve bir daha ki seneye stok devrekmemek için maliyetine hatta maliyetinide altında satış yaparlar. Fiyatını düşük olması sahte olduğu anlamına gelmez ama orjinal olduğu anlamınada gelmez.

Satın aldığınız gözlüğün model ve renk kodu ile düzenlenmiş faturasını ve kaşeli garanti belgesini almayı unutmayınız. Çok şüphe duyduğunuz da luxottica firmasını arıyarak optik mağazasının bayisi olup olmadını sorabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _frd_ -- 3 Eylül 2008; 23:44:27 >

• yAhu rb3308 modelinin fiyatına baktımda o fiyata heryerde be arkadaşım...

quote:

RB 3308 004/13 6710 RAY-BAN GÜNEŞ 380,00 TL 190 TL
    RB 3308 004/82 6710 RAY-BAN GÜNEŞ 473,00 TL 236,5 TL
    RB 3308 6710 006/9A RAY-BAN GÜNEŞ 473,00 TL 236,5 TL

yani pek bi cazip yönü yok...ha şey mesela ilki 190ytl...bunun üzerinden %50 oluyorsa...o zmn düşünürm..
  • teşekkürler _frd_

maalesef o fiyatlar %50 indirimli fiyatlar

bir kaç gün içerisinde yeni listeleri koyacağım inşallah..

Bu kullanıcının dükkanına eklenen son 4 ürün

• ben de gözlük almayı düşünüyorum ama sadece güneşten korunabilmek için... güneşe karşı aşırı bi hassasiyetim var ve bana ne tür gözlükler gider? polarizedleri mi tercih etmeliyim?
    tabi fiyatının da uygun olması lazım :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kicgine -- 11 Eylül 2008; 4:39:56 >
  • kardeş armani yokmu elinizde
  • aviator 3025 bütün cam seçeneklerinin-renklerinin-polarizelerin fiyatlarını bekliyorum 2 tane alma durumu var teşekkürler
  • pm
  • quote:

Orjinalden alıntı: kicgine

ben de gözlük almayı düşünüyorum ama sadece güneşten korunabilmek için... güneşe karşı aşırı bi hassasiyetim var ve bana ne tür gözlükler gider? polarizedleri mi tercih etmeliyim?
    tabi fiyatının da uygun olması lazım :)

Tekrardan ilanı baltaladıysam özür dilerim. Bu soruya gözlük camı üreten birisi olarak cevap vermek istiyorum arkadaşın da izniyle.

Arkadaşlar herkesin merak ettiği ve bir türlü anlayamadığı bir konu vardır. Güneş gözlüklerinde eğer kaplama yoksa sizin gözlerinizi güneş ışığından korumaz. Elinize aldığınız orjinal gözlüklere bakın ya iç tarafında ya dış tarafında ya da iki tarafında da kaplama görebilirsiniz. Bunu anlamanın yolu da basittir. Gözlüğü bir ışığa tutarsınız. Eğer ışık farklı renkde gözüküyorsa kaplama vardır. Aynı renkde gözüküyorsa yoktur. Bunun dışında

Polarize camların özelliği ve normal gözlüklerden ayıran tek farkı üzerindeki polarization kaplamadır. Nedir bu polarization kaplama diye sorarsanız şudur
    Polarization kaplama normal güneş ışıklarını kırdığı gibi camdan, aynadan, yerden, sudan vb. yerlerden yansıyan ışığıda kırar. Bunu en çok araba sürerken farkedersiniz. Bu yararlı mıdır? Evet. Gözleri çok hassas olan (benim gibi) şahıslar bu tür yansıyan ışıklardan çok fazla etkilenirler. Polarize gözlükler bunu engelleyerek gözlerinizin daha fazla korunmasını sağlar.

Eğer gözlük camlarıyla ilgili soru sormak isterseniz elimden geldiğince size yardımcı olmaya çalışırım. Burada gözlük satan Türkiye üzerinde gözlük satışı yapan çoğu optikçi sattığı camın özelliklerini teknik olarak bilmez ve cevaplamakda güçlük çeker. Bunun nedeni bilgisizlik değil ilgisizliktir. Optikçiler işin mental kısmı ile değil maddi kısmı ile ilgilenirler.

Ve son bir ekleme. Güneş gözlüğü alıyorsanız mutlaka deneyin öyle alın. Yüzünüze oturması ve gözünüzü tamamiyle kapaması çok büyük yarar sağlar. Sırf hava oluyo diye gidip herkesin takdığı modelleri takmayın. Alabiliyorsanız bombeli gözlük alın.

• quote:

Orjinalden alıntı: Piêr Dé Sans

Tekrardan ilanı baltaladıysam özür dilerim. Bu soruya gözlük camı üreten birisi olarak cevap vermek istiyorum arkadaşın da izniyle.

yok tam tersine çok gerekli bi açıklama olmuş. ben aracı olduğum için verdiğim teknik bilgiler bi yere kadar oluyor. çoğu arkadaşın da aklına takılan soruydu polarize camlar ve aviator serisi. ben en başından beri diyorum deneyip bana kod gönderin diye. önemli olan rayban mankenlerinde nasıl durduğu değil. açıklama için tekrar sağol..

• Estağfirullah. Eğer sorusu olan arkadaş olursa gözlük camlarıyla ilgili çekinmeden pm den sorabilir. jubukup arkadaşa da hayırlı satışlar dilerim.Bu tür bir işle uğraşmanın ne kadar zor olduğunu bilirim.
  • valla rayban lar pahalı kardes bende sezon basında ortasında yani en pahalı donemde bile 150 ytl di en pahalısı cunku burası ınternet dunyası fırsat ve makulluk yoksa kimse donup bakmaz...11 tane gozluk satmısım bu arada foruma...
  • quote:

Orjinalden alıntı: sharkmmm

valla rayban lar pahalı kardes bende sezon basında ortasında yani en pahalı donemde bile 150 ytl di en pahalısı cunku burası ınternet dunyası fırsat ve makulluk yoksa kimse donup bakmaz...11 tane gozluk satmısım bu arada foruma...

çok güzel.. fakat gözlüğü ben satmıyorum olay orada ben sadece büyük bir perakendecinin aracısıyım. şu an da bir çok 150 ytl lik rayban var. 150 den fazla da var ama forumda çoğu satıcı fatura garanti belgesi gibi önemli ayrıntıları kullanmıyor. ben de biliyorum alibaba dan 1000 tane kolpa rayban i 10000$ a getirip burda tanesini 50 liraya satmayı..

• quote:

Orjinalden alıntı: jubujup
    çok güzel.. fakat gözlüğü ben satmıyorum olay orada ben sadece büyük bir perakendecinin aracısıyım. şu an da bir çok 150 ytl lik rayban var. 150 den fazla da var ama forumda çoğu satıcı fatura garanti belgesi gibi önemli ayrıntıları kullanmıyor. ben de biliyorum alibaba dan 1000 tane kolpa rayban i 10000$ a getirip burda tanesini 50 liraya satmayı..

kardes sor bni sattıklarıma hepsi orj kılıflı garanti belgeli orj gozluklerdi ben zaten gozlukcuyum senden cok fazla sey bildigim kesin yılda 10000 tane gozluk yapıorum alibaba falanda bilmem lekeleme beni...

• quote:

Orjinalden alıntı: sharkmmm

quote:

Orjinalden alıntı: jubujup

kardes sor bni sattıklarıma hepsi orj kılıflı garanti belgeli orj gozluklerdi ben zaten gozlukcuyum senden cok fazla sey bildigim kesin yılda 10000 tane gozluk yapıorum alibaba falanda bilmem lekeleme beni...

Gözlük mü yapıyosun? Gözlük mü satıyosun? Yapıyorsan eğer yan sanayicisin demektir. Ayrıca şu forumda ikinci elde tartışmayı bırakın. İsteyen istediği ürünü istediği fiyattan verebilir. Bu fiyatların dışarıda daha ucuzunu bulabiliyorsan koyarsın linkini fiyat yüksek dersin olur biter. Senin daha ucuza satman bu arkadaşında aynı fiyata satmasını gerektirmez.

• quote:

Orjinalden alıntı: Piêr Dé Sans

Gözlük mü yapıyosun? Gözlük mü satıyosun? Yapıyorsan eğer yan sanayicisin demektir. Ayrıca şu forumda ikinci elde tartışmayı bırakın. İsteyen istediği ürünü istediği fiyattan verebilir. Bu fiyatların dışarıda daha ucuzunu bulabiliyorsan koyarsın linkini fiyat yüksek dersin olur biter. Senin daha ucuza satman bu arkadaşında aynı fiyata satmasını gerektirmez.

teşekkür ederim yazdıklarınız için. inanın bir sürü insan hiç alaksı olmadan ilanı baltalıyor..

• eger hala gecerliyse , rayban 3386 elinde varmi ?
  • arkadaşlar malum kış aylarındayız stok yaz aylarındaki gibi değil. onun için ilanı yenilemek istemiyorum birden yüklenme oluyor ve stoklar dediğim gibi yazınki kadar iyi değil. isteyen varsa (ki oluyor) marka ve modeli pm atabilir..

• pm..
  • quote:

Orjinalden alıntı: teutara

pm..

cevaplandı..

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.