Şimdi Ara

Satranç kadar gereksiz bir şey yok. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
97
Cevap
2
Favori
4.625
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 10 hamle öncesini hesaplamak çok kolay. önemli olan sonrası.
  • Birde bu satranç oynayanların kendilerini zeki sanmaları yok mu ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Kayrancioglu

Birde bu satranç oynayanların kendilerini zeki sanmaları yok mu ?

aynen
  • Cok ama cok eğlencelir kendi ayarında biriyle oynarsan
  • santranç strateji oyunudur çok yönlü düşünmeyi gerektirir. bana göre eğlenceli ama her gün oynamam. ama gereksiz değildir bence insanı düşünmeye yöneltiyor. tavla gibi kahve oyunları bu kadar beceri gerektirmez. tabi onlarda da taktik vardır ama zaman kaybı olan asıl onlardır bence.(not: iyi tavla oynarım)
  • bence batak oynayın hafiza güçlendiriyor
  • 13 yıldır profesyonel olarak oynuyorum.Belli bir seviyeye geldikten sonra çok zevkli geliyor oynaması.Turnuva ortamı filan gayet güzeldir kardeşiniz filan varsa öğretin turnuvalara filan gönderin beyler düşünülenin aksine satrançcı kızların çoğu güzel.
  • 10 hamle ÖNCESİNİ hesaplarsan çok işin var senin. Sen 1 hamle sonrasını hesaplamaya çalışmakla işe başla...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Shoot'Em Up

öğrenmeye çalışıyordum ama düşününce ne kadar gereksiz bir şey olduğunu anladım başlıyorsun satranç oynamaya hamleler yapılıyor mat etmeye çalışılıyor birde deniyor ki 10 hamle öncesini hesaplaman lazım satranç oynayan bilen birisinin bilmeyen karşısında avantajı nedir hayatta daha mı başarılı oluyorsun ne oluyor söyleyin bakalım ???

böyle düşünüyosan ya ilkokullusun ya da mantıksızsın başka seçenek yok
  • quote:

öğrenmeye çalışıyordum ama düşününce ne kadar gereksiz bir şey olduğunu anladım başlıyorsun satranç oynamaya hamleler yapılıyor mat etmeye çalışılıyor birde deniyor ki 10 hamle öncesini hesaplaman lazım satranç oynayan bilen birisinin bilmeyen karşısında avantajı nedir hayatta daha mı başarılı oluyorsun ne oluyor söyleyin bakalım ???

size göre değil hocam hatta bu bakış açısıyla tavla bile size göre değil satranç hayattır siz bir durum karşısında tek hamle mi düşünüyorsunuz ?
  • Mevzuyu SSlerle destekleyelim:

Satranç kadar gereksiz bir şey yok.

• quote:

lütfen soruma cevap verin satranç bilmeyen birisi bilen birisinden daha zeki başarılı olamaz mı

olabilirde olmayabilirde niye dert ettin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende bir zamanlar çok hevesliydim.Yerel bir turnavaya katıldım.5 maçtan 2 galibiye 1 beraberlik 2 mağlubiyet alınca bıraktım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kayrancioglu

Birde bu satranç oynayanların kendilerini zeki sanmaları yok mu ?

Anlamadim satranci iyi oynayan adam zeki degil midir yani?
    -kiskanma mode on

YAH
    HE
    HE.

• Yav he he bilmiyorsunuz çamur atmayın bari. Satranç zekâ, dikkat, sabır ve düşünmeyi gerektirir ayrıca bunları geliştirir Tavia, okey falan da biler oynarım ama onlar %99 şans gerektirir öğretirseniz 4 yaşındaki çocuk rahatça sizi yenebilir ama satranç ta yukarıda yazdıklarıma ek olarak tecrübe de lâzımdır.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu ne acayip bir zihniyet zevkli=gerekli zevksiz=gereksiz. Hönk ?!
  • "...10 hamle öncesi..." yazan yerinden sonra okumadım, rahatım.
    Satranç bilen biri çok yönlü düşünebilir. Ek olarak hayatını kolaylaştıracak ama riskli durumlarda senden daha az hasar alıp çıkabilir. Aynı zamanda satranç bir insanın kişiliğini bile oynayış tarzından yansıtabilir. Sen 10 hamle öncesini düşün, dur bakalım.

• biri sen ne diyon la değişik gifini atsın
  • vay bee kaç yıldır oynamıyorum nerdeyse , ilkokulda baya sarmıştım taktik kitapları filan okuyodum sürekli ilk turnuvada çoban matı yedim daha ilk turdan elendim , hocalar şahsen benden ümiti direk kesmişti ama ben yılmadım evde kendi kendime oynadım bi karşıda oldum bir kendim sonra okullar arası turnuvada 6. oldum baya bi gelişme vardı sonra iller arası turnuvada 2. olarak derece yaptım başka bir ile Türkiye Şampiyonasına gitcektik fakat gitmedim hatta o ay lisansımı iptal ettirdim çünkü hayalim olan futbol takımına girmiştim ve malesef hem futbol hem santraç olmuyodu mecbur futbolu seçtim sonra bir daha santraç ile ilgili bişey yapmadım arada bi bilgisayarda oynarım bazı mat taktikleri savunma çaprazları filan unuttum ama hatırladıklarım var hala
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.