Şimdi Ara

Satranç kadar gereksiz bir şey yok. (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
97
Cevap
2
Favori
4.625
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Shoot'Em Up

öğrenmeye çalışıyordum ama düşününce ne kadar gereksiz bir şey olduğunu anladım başlıyorsun satranç oynamaya hamleler yapılıyor mat etmeye çalışılıyor birde deniyor ki 10 hamle öncesini hesaplaman lazım satranç oynayan bilen birisinin bilmeyen karşısında avantajı nedir hayatta daha mı başarılı oluyorsun ne oluyor söyleyin bakalım ???

bide sen varsın gereksiz olarak.
  • Satranca sakın ama sakın laf etme çok kötü olur. Satranç gelmiş geçmiş en büyük strateji ve zeka oyunudur babam bana zamanında öğretmişti bu oyun bana gençliğim zamanında kazanmayı ve kaybetmeyi hırsı ve azmi öğretti. Ya satranç maçı yaparken kaybetmiş ve hırsını buralarda ağlayarak atan bir veletsin ya da troll ün tekisin bunun başka açıklaması yok ! Satrancı eleştiremezsin !
  • Kedi ulaşamadığı ciğere pis dermiş kardeş
  • Bi defa karşıdaki adami zekanla ezip kazanma zevki başka hiçbir şeyde yok

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Satranca laf edenin azını yırtarım
  • Sana bir şey katabilmesi için bir beyne sahip olman gibi bir gereklilik de var tabi, ondan dolayı sana katabileceği hiçbir şey olmadığı ihtimalini düşündün mü hiç?
  • Allah belanı versin 10 hamle öncesi nedir ya koptum
  • quote:

Orijinalden alıntı: Le Parlé

Sana bir şey katabilmesi için bir beyne sahip olman gibi bir gereklilik de var tabi, ondan dolayı sana katabileceği hiçbir şey olmadığı ihtimalini düşündün mü hiç?

yorumlar iyiydi ama en iyisi bu

• Satranç bir beyin sporudur.düzgün rakiplerle dikkatli bir bilgisayar strateji oyunuda beyin sporudur.şu anki dünyanın siyasi durumunu aynı zeka seviyesindeki bu oyunları dediğim gibi tutku seviyesinde oynayan ve hiç oynamamış iki kişiye yorumlat aradaki fark ağzını açık bırakır.doğu yada batı medeniyetlerinde büyük kumandan, kral , vezir, padişahların birçoğunun bu oyuna büyük bir saygı duyması bundandır.bana bir şey katmadı diyen arkadaşlar bunu nasıl anladınız merak ediyorum doğrusu?

•  Satranç kadar gereksiz bir şey yok.

diyorum ve kaçıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: The@Thing

Satranç zeka geliştiriyor gittiğim okullardaki gerizekalıların hepsi satranç kulubündeler.

• Satranç oynamasını bilen herkes usta kesiliyor milletin başına... e4 e5 af3 ac6 dan sonra d4 yaparsam bunun adı nedir diyorum, adam adını bile bilmiyor, iskoç...
  • satranç güzel stratejik bir oyun fakat genelde bir hamle yapmadan önce çok düşünmek gerekiyor eğer oyun ciddiye binerse kasparov kadar beklemek gerekiyor. Zaman önemli olduğu için hiç satrança bulaşmadım yoksa ben de galibiyet için bir hamleyi 5 saat analiz edebilirim. Dolayısıyla satranç aslında öyle arkadaşlar arasında keyif için oynanacak bir oyun eğil.
  • "Biz ki Mülük-i Turan, Emir-i Türkistan'ız: Biz ki Türk oğlu Türk'üz;

Biz ki milletlerin en kadîmî ve en ulusu Türk'ün Başbuğuyuz!..."

Başbuğ Timur

Bilmeyenler için Osmanlı devletini Ankara Savaşında yenen komutanın hayatından alıntıdır.....

Timur, İran seferinde, Şehname'nin yazarı ünlü şair Firdevsî'nin mezarına giderek, "Kalk, kalk da, her satırında kötülediğin Türk'ü şimdi gör!" demiştir.
    Timur satranç oynamayı çok severdi. Çok sinirlendiği zamanlarda da bu oyunu oynayarak rahatlardı. Satrancı mükemmel bir şekilde oynadığı için çok az kimsenin kendisiyle satranç oynamaya cesaret edebildiği Timur, normal satranç ile oynamayı aşmış ve büyük satrançla oynamaya başlamıştı. Yani satranç tahtasını ona onbire çıkarmış ve taşlara iki deve, iki zürafa, iki boğa, iki aslan, iki debbâbe, iki öncü, bir vezir, bir gözcü ve diğer bazı taşları eklemiştir. Timur’un satranççıları arasında Muhammed b. el-Akîl el-Haymî, Zeyneddin el-Yezdî ve başka kimseler vardı. Ama satrançılarının pîri aynı zamanda fakihah ve muhaddis olan Alâeddin et-Tebrizî idi. Alâeddin etTebrizî ile büyük satranç oynayan Timur’un, satranç oyununun konumları ile hamleleri hakkında da şerhleri vardır. İbn Arabşah, Timur ile Alâeddin etTebrizi’nin yanlarında ayrıca bir yuvarlak bir de uzun satranç gördüğünü ifade etmektedir.

• santrancı boşver sen dama oyna.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Shoot'Em Up

öğrenmeye çalışıyordum ama düşününce ne kadar gereksiz bir şey olduğunu anladım başlıyorsun satranç oynamaya hamleler yapılıyor mat etmeye çalışılıyor birde deniyor ki 10 hamle öncesini hesaplaman lazım satranç oynayan bilen birisinin bilmeyen karşısında avantajı nedir hayatta daha mı başarılı oluyorsun ne oluyor söyleyin bakalım ???

şekil 1 x sen satrancı anlamamak... niye çamur atmak? sen satranc oynamamak...
  • Farklı insanlar farklı yorumlar.Bari Trine 2 oyna...
  • Satranç düşünenler için kardeş. Sana göre değil bırak bize kalsın
  • quote:

Orijinalden alıntı: The@Thing

Satranç zeka geliştiriyor gittiğim okullardaki gerizekalıların hepsi satranç kulubündeler.

• Satrançta kuralları oyun stillerini revere biliyorsan kralsın. Al bi kitap onu ezberle herkesi yenersin zekayı geliştirdiğine inanmıyorum en azından normal oynayanları yoksa düşünmek zekayı tabi geliştirir. Matematik çalış daha iyi

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.