Şimdi Ara

Satranç ta milli sporcu nasıl olunur?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
1
Favori
4.026
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Kulüp şart mı?
    Milliler ne kadar para alır?
    Turnuvaları nasıl katılılır?
    Bilmemiz gerekenler nedir?
    Biraz yeteneğim var satranç sporcusu olabilir miyim?
    Ukd tam ne oluyor?
    Yaş kriteri nedir?
    Herhangi bir engel var mı?
    Uluslararası arası maçlara devlet mi götürüyor yoksa kedimiz mi gidiyoruz?
    Üniversitede veya yksde bir avantaj sağlıyor mu?
    Çok yüksek zeka gerekir mi,yoksa ortalama zeka yeter mi?
    Bol pratik ve egzersiz ile yapılabilir mi?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Satrançta Milli Sporcu Nasıl Olunur?

Satrançta milli sporcu olmak, son derece yetenek ve sıkı çalışma gerektiren zorlu bir yoldur. Bu yolda ilerlemek için adım adım izlemen gereken belirli adımlar bulunmaktadır.

1. Lisanslı Satranç Oyuncusu Ol

Lisanslı bir satranç oyuncusu olmak, milli takım havuzuna girmenin ilk adımıdır. Türkiye Satranç Federasyonu'na (TSF) başvurarak bir lisans alabilirsin. Lisans aldıktan sonra, resmi turnuvalara katılabilir ve puan toplayabilirsin.

2. Satrançta Milli Takıma Nasıl Girilir?

Milli takıma girmek için belirli bir puan eşiğini aşman gerekir. Bu eşik, FIDE (Uluslararası Satranç Federasyonu) tarafından belirlenir ve yaşına ve cinsiyetine göre değişir. Eşiği aştıktan sonra, TSF tarafından düzenlenen seçme turnuvalarına katılmaya hak kazanırsın.

3. Satranç Milli Takımına Nasıl Girilir?

Seçme turnuvalarında başarılı olursan, milli takım havuzuna girebilirsin. Havuza girdikten sonra, milli takım için oynama şansı için diğer oyuncularla rekabet etmelisin. Milli takımın bir üyesi olarak uluslararası turnuvalarda ülkeni temsil etme fırsatı bulacaksın.

4. Satranç Milli Takım Maaş

Milli takım oyuncularının aldığı maaş, başarılarına ve temsil ettikleri turnuvanın önemine göre değişir. Büyük turnuvalarda başarılı olan oyuncular daha yüksek maaşlar alabilirler.

5. Satranç Milli Takım Havuzuna Nasıl Girilir?

Milli takım havuzuna girmek için düzenli olarak yüksek puanlı turnuvalara katılmalı ve iyi performans göstermelisin. Ayrıca, iyi bir satranç antrenörlüğü de havuzda yükselmene yardımcı olabilir.

Bu adımları takip ederek ve sıkı çalışarak, bir gün satrançta milli sporcu olma hayalini gerçekleştirebilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Sporcu derken?
  • torata90 kullanıcısına yanıt
    Konu bu değil fakat yinede cevaplayım
    Satranç ta milli sporcu nasıl olunur?
  • Lichess rating kaç
  • White Death kullanıcısına yanıt
    Hiç dikkat etmedim.(şuan yüklü değil)
    Yani daha çok gsbde oynuyorum.
    Hoca dahil herkesi yeniyordum.
  • - Lisans için TSF'nin sitesine bakabilirsiniz. Ben vakti zamanında İş Bankası aracılığıyla çıkarmıştım. Vize yenilemesini internetten kolayca yapabiliyorsunuz.
    - Kulüp şart değil lakin gerçekten iyi bir oyuncuysanız zaten kulüpler kapınızı çalacaktır. Sizinde form tutmanız için zaten düzenli olarak iyi oyuncularla oynamanız şarttır.
    - Milli takım düzeyinde çok fazla bir para kazanılmıyor. Parayı daha çok açtıkları satranç kulüplerinden veya verdikleri özel derslerden kazanıyorlar.
    - Bilmemiz gerekenler nelerdir derken sorunuzla tam olarak ne kastettiğinizi anlayamadım
    - Normal bir zeka düzeyiniz varsa satranç oyuncusu olabilirsiniz.
    - Siz yurtiçindeki turnuvalara girdikçe Ulusal Kuvvet Dereci(UKD) puanınız belirlenir. Puanınız yüksekse genellikle turnuvaların ilk turlarında düşük puanlı oyuncularla karşılaşırsınız ki bu sizin üst turlara daha rahat çıkmanızı sağlar. Bir de ELO vardır, oda uluslararası turnuvalarda kullanılır.
    - Yaş kriteri turnuvadan turnuvaya değişiyor.
    - Eğer ülkemizi temsilen gidiyorsanız tüm masraflarınızı federasyon karşılıyor. Lakin bireysel olarak gidiyorsanız tüm giderler size ait olur.
    - Eğer milli takım düzeyinde oyuncu değilseniz somut anlamda bir avantaj sağlamaz(+ puan veriliyor mu manasında sorduğunuzu varsayıyorum)
    - Satranç oynayan kişi zekidir diye bir kural yok. Lakin dünya satranç şampiyonlarına baktığınızda tamamının üstün zekalı kişiler olduğunu görebilirsiniz. Ama tabii bir kişinin bir kişiyi yenmesi ondan daha zeki olduğunu göstermez. Var olan zekayı kullanma + çalışmak diyelim.
    - Lise zamanı turnuvalara girmeden önce rakiplerimin maçlarını analiz eder, maçlara öyle çıkardım. Şimdi de oynuyorum tabii ama eskisi kadar iyi değilim. Pratik yaparsanız gelişir, yapmazsanız kötüleşirsiniz(bkz: Kasparov)

• crazyfriend712 kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler.
    O zaman şey yapıyorum.
    Lisans çıkarıp tsf den turnuvaları takip ediyorum.
    Eğer gidebileceğim turnuva olursa katılıyorum.
    Sonra bol bol satranç oynayıp kendimi geliştiriyorrum.
    Turnuvalar kazandıkça yavaş yavaş milli olurum gibi?
  • MamiSTARKv2 M kullanıcısına yanıt
    Evet ama gerçekten çok çalışman lazım. Eğer gerçekten milli sporcu olmak istiyorsan saatlerce oturup çalışman gerekiyor.

Küçükken birlikte oynadığımız bir kız vardı. Kız şu an bayan milli takımında. Yıllar önce bir kere denk geldiğimizde günde 14 saat çalışıyorum filan demişti. Sabır istiyor.

Lisede bende çok oynuyordum ama tabii bir yerden sonra seçim yapman gerekiyor. Üniversite sınavına mı hazırlanacaksın, satranç mı oynayacaksın! Umarım hakkında hayırlısı olur
  • crazyfriend712 kullanıcısına yanıt
    İşte abi normal yaşıtlarım pubg,lol,mc oynarken bende satranç oynayım diyorum boş zamanlarda ne kadar gelişirse o kadar iyi.
    Baktım gerçekten 10-15 kupam oldu ciddi ciddi kasarım o zaman teşekkürler.
  • MamiSTARKv2 M kullanıcısına yanıt
    Rica ederim
  • 10 yaşından büyüksen uğraşma.
  • Neden zaten oynamayı biliyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-3081D0615

10 yaşından büyüksen uğraşma.
    Blackburn satrancı ögrendiğinde 18 yaşındaymış hocam.
  • Usta seviyesindekilerin çok zeki ve küçük yaştan itibaren satranca yıllarını adamış kişiler olduğunu düşünüyorum.Yaşın büyükse, şimdi başlayıp Usta olman olanaksız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HeavenlyBlue -- 21 Mart 2020; 18:3:48 >
  • HeavenlyBlue kullanıcısına yanıt
    Doğru zaten ben 5. Sınıfta başladım ama turnuvalara çıkmıyordum.
  • sende o zeka varsa merak etme gelip seni bulur devlet turnuvaya sokar
  • axiuşak53 kullanıcısına yanıt
    Hmm tamam.
  • Uzun yıllardır satranç oynayan zamanında milli takıma da girmiş birisi olarak cevaplıyım.
    Milli sporcuların seçildiği turnuvalar oluyor onlarda derece yapman lazım genelde türkiye şampiyonasından seçilir.
    Kulüp şart değil.
    Bir turnuvaya gidersen orada sana lisans çıkartırlar 50 lira ücreti vardı yanlış hatırlamıyorsam.
    Turnuvalara internetten kaydolabiliyorsun kendi ilinin satranç temsilciliğine veya tsf sitesine bak.
    UKD-Ulusal kuvvet derecesi.Lolde'ki elo gibi düşün senin satranç gücünün bir sayısal değeri.Bunun global versiyonu da elo.
    Milli takımdan para beklentin olmasın +2500 eloda falan değilsen.
    Yaş kriteri ? Yok.
    Milli değilsen kendin gidersin tabi.
    Kendi yaş grubunda dünyada ilk 5'e giren bir arkadaşıma ek puan vermişlerdi.
    Bir noktaya kadar (2200 elo civarı)normal zekalı birisi çok çalışırsa gelebilir diye düşünüyorum.Sonrası için zeka da lazım.

• Dell_Naja kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.