Şimdi Ara

Kenan Sofuoğlu gibi yarışçı olabilmek için ne yapmalıyız?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
2.841
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben hayatımı motor üstüne adadım artık , pistlerde yarışmak istiyorum..Pek bir motor tecrübem yok ama çok zevkli geliyor motor sürmek trafikte motorla arabaların arasından geçmek drag yapmak vs ..Neler gerek yarışmak için?

• türkiyede paran olacak o işi zevk olarak takım kurup kendı imkanlarınla turnuvalarda yarıscaksın belkı bır takım senı begenır teklıf yapar ama avrupada bunun okulları var basarırsan alt turnuvalarda yarısıyorsun basarılıysan yukselırsın dahada yukselırsen motogp v.b. turnuvalarda yarısma sansın olur.ama türkiyede zor
  • Lisans Alman Gerekir Önce Testlerden Falan Geçmen Gerekiyor Öyle Her İsteyen Olamıyor Ama İnşallah Kafana Koyduysan Olursun,da Bizimde Yarışçı Arkadaşımız Var Deriz
  • quote:

Orjinalden alıntı: Engin.K

Lisans Alman Gerekir Önce Testlerden Falan Geçmen Gerekiyor Öyle Her İsteyen Olamıyor Ama İnşallah Kafana Koyduysan Olursun,da Bizimde Yarışçı Arkadaşımız Var Deriz

İnşallah olur
  • 600 lük motora bindigin zaman tırsmaman

saka maka Kenan'ında degerini Türkiye de bilmediler bu da bir gerçektir.
  • Motocross yarışçısı olmak imkanlar açısından daha kolay ama çevren yoksa pist yarışçısı olman pek mümkün değil..
  • ben direk boydan kaybediyorum, o yüzden hiç araştırmadım. (1.92)

Ama Paris-Dakar'a falan katılabilirim. Orada da uzun ve güçlü pilotlar makbul. Zaten J&B Türkiye takımını gördüm; HEY MAŞALLAH dedim! Bir şevk geldi!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ß.m.Ø -- 7 Ocak 2008; 9:09:26 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: ß.m.Ø

ben direk boydan kaybediyorum, o yüzden hiç araştırmadım. (1.92)

Ama Paris-Dakar'a falan katılabilirim. Orada da uzun ve güçlü pilotlar makbul. Zaten J&B Türkiye takımını gördüm; HEY MAŞALLAH dedim! Bir şevk geldi!!

vay maşallah ne boymuş abi yaaa
  • quote:

Orjinalden alıntı: sahinoz31

Motocross yarışçısı olmak imkanlar açısından daha kolay ama çevren yoksa pist yarışçısı olman pek mümkün değil..

Pist yarıscısı olmak her ne kadar zor görünsede, eger gercekten yetenegin varsa ve standartların uygunsa mutlaka bir gün bir yerlerde seni görürler bulurlar. Ama dediğim gibi yetenek sonradan ögrenilmiyor bazılarında allah vergisi.
  • Yok ya harbiden ortam ve şans olmayınca istediğin kadar yetenekli ol olmuyor bu iş. Ben supersport nerden sürücem ki millet de beni görsün, zaten yarışmak ciddi bir iş çünkü başka bir işi yanında yürütemezsin. Ama başka şeyleri kenara itip yarışçı olmayı deneyip de olamazsan bu sefer de ortada kalırsın. Bir tanıdığın bir ortamın olacak ki extra çaba harcamadan motoru da deneyebilesin.

Mesela hayatımda motor sürmemişken 2 gün asfaltta eğitimden sonra 3.gün motocross pistine çıkıp tabletop atlamaya başladım. Yetenek yok mu bence var, cesaret zaten var, ben buraya gelene kadar bile öldüm annemleri falan ikna edene kadar, bundan sonrası da vakit ayırma, ortam ve çalışma işi. Vaktim yok, ortam hiç yok, eh 2 haftada bir de ne kadar çalışabilirsin. Haftada en az 10 saat süreceksin ki formundan düşmeyesn ve yarışçı olabilesin..
  • quote:

Orjinalden alıntı: sahinoz31

Yok ya harbiden ortam ve şans olmayınca istediğin kadar yetenekli ol olmuyor bu iş. Ben supersport nerden sürücem ki millet de beni görsün, zaten yarışmak ciddi bir iş çünkü başka bir işi yanında yürütemezsin. Ama başka şeyleri kenara itip yarışçı olmayı deneyip de olamazsan bu sefer de ortada kalırsın. Bir tanıdığın bir ortamın olacak ki extra çaba harcamadan motoru da deneyebilesin.

Mesela hayatımda motor sürmemişken 2 gün asfaltta eğitimden sonra 3.gün motocross pistine çıkıp tabletop atlamaya başladım. Yetenek yok mu bence var, cesaret zaten var, ben buraya gelene kadar bile öldüm annemleri falan ikna edene kadar, bundan sonrası da vakit ayırma, ortam ve çalışma işi. Vaktim yok, ortam hiç yok, eh 2 haftada bir de ne kadar çalışabilirsin. Haftada en az 10 saat süreceksin ki formundan düşmeyesn ve yarışçı olabilesin..

Sahin kardeşim dogru söylüyorsun, ama sana bir kac sey söylemek istiyorum, Kenan Sofuoglunu sahsen tanırım, bunun gibi Caglar var Güven var (Genelde izmirlidir tanıdıklarım) Bunların cogunun imkanları iyi değil bir şekilde parlamıs kimseler. Herhalde Kenan'ın abisini de duymussundur. AE . Ben eger fiziksel olarak imkanım olsaydı bu yolda sonuna kadar gitmeye hazırdım, ama olmadı. 1,94 boyum var, Ama bu boyla bile 2 kere denediler pistte.(17 yasındaydım) Umuttu o zamanlar. Sonra gercekten ilgimin yarıscı olmak ya da yarısmak olmadıgını gördüm.Tutkuydu benim için motorsiklet. Herkes ilk motor öyle olsun böyle olsun derken, madem yarıscı olmam ozaman fanatik olurum diye, Shadow aldım. (Elimde patladı :) sonra bu oldu olmadı biraz da hızlı olsun dedim sonra enduro ya geçtim. Tarz önemli degil 2 tekerlekli olan hersei seviyorum.
    Eminim sende daga bayıra cıktıgın zaman ulan birisi görsede söyle bir meshur olsak niyetinde gitmiyorsun, yaptıgın yasadıgın andan zevk almak. Ama dedigim gibi, su forumda büyük motor kullanabilen 3 5 kişi vardır bunun ancak 2 tanesi motordan anlıyordur, belki u 2 nin de sadece 1 tanesi yeteneklidir.
    Ama yetenek dedigim ögenmek degil, pistte 200 le giderken yol gözden silinir, her sey sn. dir o anda virajın acısını cok önceden görmen gerekir. Bunu sana kimse veremez, aynı futbol gibi. Herkes calısmakla ögrenseydi brezilyadan farkımız olmaması gerekirdi.

• Tabi ki yetenek konusunda haklısın, benim demek istediğim yeteneğin olsa ve çalışmasan asla yapamayacak olman, ama sadece çalışarak yeteneğin olmadan da extreme noktalara gelemezsin. Benim kendimdeki yetenekten kastım çabuk öğrenmemdi, yani sıradan olmadığım kesin ama elime bi supersport verip piste çıkarsalar nereye kadar gidebileceğimi allah bilir, hiç bir fikrim yok..

Senin çevren varmış, Kenan'ın da çevresi varmış, piste çıkmışsın bak kendin söylüyorsun, benim asfalt piste adımımı atma imkanım olmadı çünkü uzaktan yakından kimse yok çevremde motosikletle ilgilenen. Hatta tam tersine motosiklete şiddetle karşı çıkan bir ailem vardı ve full ekipmanla toprakta sürmeye bile zar zor ikna ettim. Ben çevre ve ortam gerekir diyorum, yoksa maddi sıkıntılar her türlü aşılır, ama çevrende sana destek olacak kimse yoksa ayakta durmayı bırak işin içine bile giremezsin.

Senin gibi asflat pistte arkadaşlarımla beraber olmasa bile, ben tek başına KX125'imle pistte turlarken yarışçı olamayacağımı anladım. Neden dersen o kadar zor ki motora alışmak, yani motorla bütünleşmek için çok çok geniş bir zaman gerekiyor ve bu derslerle boğuşan ben için imkansız bir durum. Ve yarışları izledim supersport gibi değil millet resmen birbirini düşürüyor, kaburga-kol-bacak kırılabiliyor kolayca. Bende cesaretten çok birşey varsa o da mantıktır Sağımı solumu riske etmem göz göre göre.. Düşerim yuvarlanırım ama başkasına kendimi çiğnetmem

Ben şu anda 18 yaşındayım yeni doldurdum, ve inan senin gibi denenmeyi çok isterdim. Ben pistte sürüyor muyum sürmüyor muyum kimsenin umurunda değil ve bu durum gerçekten şevkimi kırıyor, bir tane arkadaşım olsa veya bi destek çıkan olsa tüm pazarımı orda geçirmeye razıyım, ama tek başına kaldırması gerçekten çok zor bir yük, kimse seni ciddiye almıyor ve hem kendinden hem motorundan dolayı geri kalıyorsun bir şeylerden.. Bu işe zar zor başladım, hakkını vermeyi gönülden istiyorum ancak ne öğreten var ne de moral veren..

Bu arada msn'i ver de pm'den, arada muhabbet ederiz belli ki motorlarla yoğruşmuşsun sen de

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sahinoz31 -- 7 Ocak 2008; 16:28:58 >

• Hangi şehirdesin bilmiyorum; ama Eger Tr de olsaydım elimden gelen her türlü destegi vermeye calısırdım. Bu meshur etmek manasında degil, benim söylemem, her konuda arakdaslarımız var, Mesela cross cu tanıdıklar var hafta sonları daga (manisa) giderler. Bir iki kere bende gitmiştim onlardan, bir kac sehirde tanıdıklarım da var. Ama haklısın, Ben senin ailesel konuda neler hissettigini acıkcası biliyorum; Ben motorsiklet aldıktan sonra 7 ay Bizimkilere hiç bişi söylemedim, Sonra bir gün bir yerde karsılasınca fena oldu, Ama onlar beni görmüşler babam anneme bak takip edelim görelim demiş, bende gercekten dikkatli olmayaca calısırım, neyse o vesile ile izin verdiler tabi cok sızlanıp yalvarmıstım.
    Ama motorsiklet bir tutkudur, bunu illa ki piste tasımak gerekmez, Sen daha gercekten yolun cok basındasın, (üniversitede misin lisede mi bilmiyorum) ama motorsikletin karın doyurması cok zor ki ben bu işin 3 sene kadar servis kısmınıda yaptım;
    O yüzden bir arkadas olarak ilk önce geleceginin çizgilerini belirle, motorsikletinden ve tutkularından ödün verme , Yarın öbür gün bir iş bulursun kendi motorunu satar biraz daha büyük alırsın , sonra o gider biraz daha , sonra bakarsın bu cevreye girmişsin arkadaslarınla tura bile cıkabilirsin,
    Yarısma konusunda RESMİ OLMAYARAK aldıgım duyum, uzun yol serbest yarış var, Tarih Mart'ın 7si olması lazım ödüllü falan; Harita verilmemiş o 1 hafta kala acıklanır, ama en az 600 700 km olur.
    Bu tür şeylerde oldukca keyiflidir mesela , sen biraz daha kendini geliştir (motor ve ekonomik özgürlük olarak) karsına bu tür daha cok kapı acılır, kazanmak degil ama eglenmek için bence idealdir.

• Kenan Sofuoğlu Hondada bende yamaha ya geçeyim..
    O motorları öyle yatırmaları yokmu casper in reklamını 10 kez izledim sadece kenan sofuoğlu için ..
  • quote:

Orjinalden alıntı: HarryBlade

Kenan Sofuoğlu Hondada bende yamaha ya geçeyim..
    O motorları öyle yatırmaları yokmu casper in reklamını 10 kez izledim sadece kenan sofuoğlu için ..

çok güsel yancı yaa harika yatırıyor helal olsun vallahi adama yaa
  • quote:

Orjinalden alıntı: Ns

Hangi şehirdesin bilmiyorum; ama Eger Tr de olsaydım elimden gelen her türlü destegi vermeye calısırdım. Bu meshur etmek manasında degil, benim söylemem, her konuda arakdaslarımız var, Mesela cross cu tanıdıklar var hafta sonları daga (manisa) giderler. Bir iki kere bende gitmiştim onlardan, bir kac sehirde tanıdıklarım da var. Ama haklısın, Ben senin ailesel konuda neler hissettigini acıkcası biliyorum; Ben motorsiklet aldıktan sonra 7 ay Bizimkilere hiç bişi söylemedim, Sonra bir gün bir yerde karsılasınca fena oldu, Ama onlar beni görmüşler babam anneme bak takip edelim görelim demiş, bende gercekten dikkatli olmayaca calısırım, neyse o vesile ile izin verdiler tabi cok sızlanıp yalvarmıstım.
    Ama motorsiklet bir tutkudur, bunu illa ki piste tasımak gerekmez, Sen daha gercekten yolun cok basındasın, (üniversitede misin lisede mi bilmiyorum) ama motorsikletin karın doyurması cok zor ki ben bu işin 3 sene kadar servis kısmınıda yaptım;
    O yüzden bir arkadas olarak ilk önce geleceginin çizgilerini belirle, motorsikletinden ve tutkularından ödün verme , Yarın öbür gün bir iş bulursun kendi motorunu satar biraz daha büyük alırsın , sonra o gider biraz daha , sonra bakarsın bu cevreye girmişsin arkadaslarınla tura bile cıkabilirsin,
    Yarısma konusunda RESMİ OLMAYARAK aldıgım duyum, uzun yol serbest yarış var, Tarih Mart'ın 7si olması lazım ödüllü falan; Harita verilmemiş o 1 hafta kala acıklanır, ama en az 600 700 km olur.
    Bu tür şeylerde oldukca keyiflidir mesela , sen biraz daha kendini geliştir (motor ve ekonomik özgürlük olarak) karsına bu tür daha cok kapı acılır, kazanmak degil ama eglenmek için bence idealdir.

Ben İstanbuldayım, Sabancı'da üniv 2'ye geçtim mekatronik okuyacağım, biraz hızlı gidiyorum Aslında yolun başındayım ama yarışmak falan için sanırım çok geç, ama benim yarışçı olacak zamanım da yok çünkü iddialı olduğum derslerde seviyemi düşürmemem gerekiyor, motoru çok sevsem de pazartesi günkü sınava çalışmam gerekiyorsa Hezarfene piste gitmekten vazgeçip oturup çalışıyorum yani sorumsuz bi insan olamıyorum bir türlü

Benim hiç ne motorla uğraşan tanıdığım var ne de bana destek olan birisi var, tamamen tek başıma binvir güçlükle bahanelerle ve isyanlarla ikna ettim ailemi, bisiklet almak için bile 6 ay uğraşmıştım tehlikeli diyorlardı, lise bitti A2 ehliyet aldım ardından eğitim aldım sonra ekipmanları ve son olarak da yaşça benden büyük olan KX125'i aldım Okulun bitmesine 2 yıl daha var sonra yurtdışına yüksek lisansa gideceğim. Aslında motosiklet'den önce bisiklet merakım vardı ve şu durumda bisiklete binmek beni daha mutlu ediyor çünkü hem daha hakimim hem de her istediğimde uzun süreler binebildiğim için ve sürerken stres yapmadığım için daha çok zevk alıyorum. Öğrenme aşamasında olduğum için motocross'da aşırı kasılıyorum ve 15dk'da artık gidonu sağlam kavrayamaz hale geliyorum..

Şu anda belki küçük olduğum için pek ciddiye alınmıyorum, ve ayrıca özgürlüğüm de yok çünkü motorum plakasız ve pistte duruyor, bu durum beni bazen üzse de okul bittikten sonra yurt dışında istediğim şeyleri yapacağıma inanıyorum. Gerek downhill'in cıvığını çıkartmak olsun, gerek motocross olsun, istediğim şeyleri bir bir deneyip birkaçında yoğunlaşacağım bundan eminim. Zaten bu işten ekmek parası kazanmak amacımız değil, bu yüzden yapacak en iyi şey elindekilerle eğlenmeye bakmak olsa gerek..

• Sen zaten bir çok gerçegi kavramıssın ben inanıyorum ki günün birinde istedigine , istediğin şekilde kavusursun. Bölümünün ağır oldugunu biliyorum çünkü kuzenim de oradaydı, şimdi Amerika'da belli olmaz sende gidersin. Amerika'da motorsiklet almak işte degil. Genel olarak avrupa'da da öyle, hem Araclar motorsiklet sürücülerine karsı cok daha dikkatli ve sabırlı. Türkiye'de bu iş böyle değil, gercekten cok tehlikeli oldugu anlar çok fazla. Çok büyük kazalarım olmasa da en az 5 tane kazam var ve 4 ün de 8de 8 kusurlu karsı taraftı, Allah korudu zeval gelmedi, Digerinde tekerlek patladı motor arabaya girdi ama ben ayrılmıştım motordan.
    Sana tavsiye veremiyorum, haddim degil ve genel olarak durumunu bilmiyorum. Ama ailelerin hepsi aynı emin olabilirsin;
    Ama yapabilirsen bir tane ufak Naked motor al, sehir için de yavas yavas kullanmaya basla zamanla motor siklete bindigin zaman o yorgunluk tedirginlik ve asırı heyecan kaybolacaktır.

• Aslında beni heyecanlandıran motosiklete binmek değil, mesela eğitimde XT660X ile 160'a kadar çıktım, dönüşlerde ciddi şekilde yattım, sabahtan akşama kadar o motoru kullandım ancak hiçbir problemim olmadı sol el parmaklarımın debriyajdan yorulması dışında. Ama iş motocross'a geldiğinde olay büsbütün değişiyor, o rampalardan uçarken ve bump'lardan geçerken elimde olmadan kendimi mi kasıyorum, yoksa ivmelenirken sıkı tuttuğum için mi enerjim tükeniyor anlamış değilim. Şaka gibi, 15dk içinde ellerim tutmaz hale geliyor, sanırım zıplama konusunda biraz aceleciyim ama ne yapayım, zaten 2-3 haftada bir gidiyorum 3-4 saatliğine, onda da biraz eğlenmek ve biraz da tatmin olmak istiyorum doğal olarak. Zamanım bol olsa ve motorumun gazı biraz daha dengeli olsa drift gibi bir sürü hareket çalışmak mümkün, bilmiyorum 2t almakla hata mı ettim ama 4t'ler kesinlikle bu kadar yormuyor insanı..
  • 4t ler yormuyor diyorsunda , tamam 2t dertlidir biraz benzini yagı karıstır koy vs. Hadi ömrüde 4t ye göre kısadır.(kaliteli motorlardan bahsetmiyorum) Ama ben 2t nin farkını cok defa gördüm. Scooterinda da gördüm crossunda da , yorulmak cok normal bir şey, ben zamanla seninde performansının artacagını düşünüyorum, sonucta 1 hafta 2 hafta yatıp (bedenen) bir anda bir hafta sonu direk abanıyorsun. Bu işin standartı seninde bildigin gibi en az günde 4 saat antremandır.(prof için) ama sen her gün düzenli olarak 20 dakika kullansan bedenen alısacagına inanıyorum.
  • eger iyi bir yarisci olmak istiyorsak
    -6-7 yaslarinda motoro binmeye baslamak
    -pist,motor ekipman sabir gibi maddi imkanlar
    -ana baba aile yakınlar vs destegi
    -azim, istek ve caliskan olmak

bunlar benim aklıma gelen gercekten iyi yarisci olmak icin boyle yapilmali bence
    ki zaten boyle yapyorlar kenan sofoglunun roportajlarini okuyan ne derecede antreman yaptigini biliyordur.

ha kendi capimda iddam var
    super biri olmasada yerel musabakalara vs giricem eglenicem diyorsan

yetenegin, maddiyatın olcusunde tabiki gelisiyorsun normal olarak
    motorsporlarına memleketimizde hic onem verilmemistir verilmezde.
    kenansofoglu memleketin tanıtımını yaptılar devlet altin vericekti onuda vermediler diye biliyorum
    belkide vermislerdir ama ensonduydugum aylar gecmis odulunu vermemislerdi gecistriyorlardi..
    buyuzden ne devlet ne sponsor destek olmaz
    maddi destek yok
    geri kalan imkanlari zorlarsan tabiki olur niye olmasin

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.