Şimdi Ara

Sava Intensa UHP 2 mi Debica Presto UHP 2 mi [SAVA ALINDI] (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
44
Cevap
1
Favori
8.605
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Uzun araştırmalar sonucu pazar günü ben de Sava 225/45R18 UHP 2 95Y XL lastik takımı aldım. Aracım Fiat 500x. Kışlık kumho lardan sonra biraz sert geldi bu lastikler. Fakat bunda lastiklerin Extra Load olmasının ve lastik basınçlarını henüz kontrol etmememin etkisi de olabilir.

Yol sesi anlamında gayet başarılı bir lastik bence. Dün akşamki Ankara yağmurunda da ani kalkış ani fren denemelerim oldu. Patinaj yada kızaklama yapmadı. Bu arada yanılmıyorsam lastik deseni de eagle f1 asymetric 5 ile çok benzerdi. Bana güven verdi 3 günlük kullanımda.

Tyrereview da bir çok testte üst ve orta sıralarda olan, ortalama üstü puanlar almış bir lastik. Bence şu piyasa şartlarında tercih edilebilir. ( 4 adet 225/45R18 lastiği 4500 TL ye aldım.)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kansasdevil K kullanıcısına yanıt
    Hocam eagle f1 asymmetric 3 e benziyor. Çünkü intensa uhp 2 2016-2017 civarlarında çıkmış deseni. Asimetrik 5 ise 2018 sonu 2019 lastiği. Bu intensa uhp 2 kısacası eagle f1 asymmetric 3 ve üstü gibi bir şey bence çünkü intensa uhp3 falan çıkmamış o kadar sene sonra bile

Zaten asimetrik 3 ile 5 arasında desen farkı çok yok gibi hatta 6 ile 5 arasında bile fark yok bence o çizgileri ufacık oynatmaları neleri değiştiriyor ben de merak ediyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • MeGaDave06 kullanıcısına yanıt

Her markada memnun olan da şikayet eden de çok. Ben genelde goodyear ve sava tercih ettim, goodyearın eagle serisi hariç hep memnun kaldım.

• Mesajı editledim ilk sayfaya. Sava lastikler alındı arkadaşlar

• Ben de bir süredir Sava Intensa Uhp 2 kullanıyorum. Lastiğin artı yönleri; kuru zeminde ısınınca iyi performans. Xl yanağın virajlarda yan yatmayı önlemesi ve Tr şartlarında sağlamlığı..Eksileri; ıslakta hissedilen bir miktar zayıflık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi C.McRae -- 19 Nisan 2022; 6:18:14 >
  • C.McRae kullanıcısına yanıt
    Hocam ıslakta bugün test etme imkanım oldu biraz. savalardan önce kışlık continentallerim vardı onlayken pati çekmeyen yerlerde gazı ezdiğimde savayla 2-3 defa şimşek hızında esp yakıp söndürdü. Yani hava sıcaklıkları kışlık lastik için uygun olmamasına rağmen contiler pati çekmediği yerde savanın böyle patiye bi göz kırptığını gördüm.

Dediğiniz gibi ıslakta bi tık zayıf sanırım

Öncelikle hayırlı olsun. Bahsettiğiniz durum, lastiğin rodajını tamamlamamasından da kaynaklanmış olabilir. Km yaptıkça daha iyi geri bildirim alabilirsiniz lastiklerden. Fiyat-performans olarak baktığımızda fena bir lastik değil Sava. Üst fiyat bandındaki premium markalarla kıyaslamak doğru olmaz tabii.

• Çok güzel bir konu olmuş.Bende debica ile sava arasındaydım sanırım Sava araştıracağım.

Teşekkürler

• Kasım 2021' de Hepsiburada.com'un şimdi al Ocak'ta öde + vade farkı olmaksızın 9 taksit kampanyasını denk getirerek  takım olarak 2021 Mart Almanya Üretimi Sava 215/50 R17 95Y XL Intensa UHP 2 lastiği tanesi 632 TL'den olmak üzere takımını 2.530 TL ye satın aldım. Lastik Yakıt: C - Islak Zemin Yol Tutuş: A etiketine sahip. Lastikleri Ocak ayında taktırdım. Bir sorun yaşamadım gayet memnunum.

• Bende kardeşimin fiesta 1.0 eceboost 140 luk aracına 215/40:17 taktırdım 10 gün önce ondan önceki lastikler falken kışlık vardı. Şuan daha tam randıman yok lastiklerde en az 2 BİN km yapınca gerçek performansı çıkar. İlk intiba 30 km ye kadar lastik yuvarlanma sesi biraz fazla tabi bunda fiesta nın da etkisi olabilir ama 100km ile giderken araç ciddi sessiz lastikler baya sessiz uzun yolda. Lastikler ilk takıldıktan sonra bi yüzme vardı gidip havalarına baktım 45ps basmış salak lastikçi ıslakta şuan bende sevmedim ama yeni lastik olmasına bağlıyorum şuan için

• 6 Mayıs Cuma editi. Lastikler bozuk çıktı

Arkadaşlar lastiklerin 3 ü bozuk çıktı. Şu an moralim bozuk ve lastiklerin balansı olmasına rağmen 120 den sonra 160 a kadar titreme yapıyor.

Çok üstüne düşen ve peşini bırakmayan bi rot balansçı ustamız balansında problem olmamasına rağmen otoban sürüşüne çıktı ve 120 den sonra bir titreme olduğunu ikimizde teyit ettik, ben lastikler takılıncada titreme olduğunu fark ettim balanstandır dedim ama balansı olmasına rağmen ustamız cihazda her lastiği en az 10 kere çevirdi çıkardı geri taktı ama olmadı. Lastiklerle ilgili işlem yapmak için hafta içini bekleyeceğim

Ön takım burçlardan falan olmasın hocam? Başka lastik takıp denedin mi peki

• murat425 kullanıcısına yanıt

Hocam kışlık takılıyken bir şeyi yoktu bu savaları aldık ve alalı daha 2 haftamı ne olmuş sanırsam. Yani kışlıktan yazlığa geçerken titreme başladı ben zaten lastik takıldıktan sonra titremeyi fark edince anladım. Balansı yapamadılar herhalde dedim dün götürme fırsatım oldu balansta problem olmadığı halde titreme var.

alt takımda sorun yok hocam olsa kışlıktada yapardı çünkü

Açıkçası lastiklerin 3 nün de bozuk olduğuna inanmıyorum. Bu lastikler Goodyear' in üst serilerinin de üretildiği Almanya ve Polonya fabrikalarında üretiliyor. Ben kendi aracıma montaj yaptırırken Savaların balans durumunu sorduğumda, kendisi de Sava satan rot balansçı kusursuz olduğunu söylemişti. Balans işinde yeni nesil makineler ile eski makineler arasında büyük fark olabiliyor. Ayrıca bu cihazların belirli aralarla kalibrasyonunun yapılması gerekiyor.

• C.McRae kullanıcısına yanıt
    Bi de hunterın silindirli balans yapan cihaz yeri var ama orası 150₺ istedi bütçem olunca olmadı bir de oraya giderim durumu izah ederim. Belki silindirik olan daha hassas yapıyordur orda balans daha nizami olur eğer bi sıkıntı varsa.

Silindirli balans makinasında da lastikler ok gibi çıktığı halde titreme devam ederse lastiklerde kesin sorun vardır diyeceğim

• Arkadaşlar 215/50/R17 ebatlarındaki 5 ay önce aracıma taktırdığım Sava Intensa UHP 2 lastikleri geçtiğimiz cuma günü çukura düşerek sağ ön ve arkayı yardım. Lastikler yanaktan yarıldığı için tamiri mümkün değildi. Aracı çekici ile lastikçiye getirdik ve sol arkayı sağ öne alarak önlerde yeni lastikleri takım yaptık. Jantlar kontrol edildi yamukluk yok. Ancak yarılan 2 lastiğin yerine 2016 üretimi çıkma 215/50ZR17 XL Marshal Matrac FX bir lastik taktık. Elde başka lastik olmadığından ve ebatlar biraz zor bulunan pahalı bir ebat olduğundan şimdilik böyle bir çözüm ürettik. Kasım 2021'de tanesini 632 TL'ye aldığım 2 adet Sava Intensa UHP 2 lastik çöp oldu. Şimdi tanesi 1.150 TL bandında. Çekici ye 2 çıkma lastik sök/tak/balans bana 600 TL'ye mal oldu.

Sava Intensa UHP 2 mi Debica Presto UHP 2 mi [SAVA ALINDI]

• Şimdi şöyle bir sorum olacak arkalara taktığım 2016 üretimi çıkma 215/50ZR17 XL Marshal Matrac FX lerle devam mı edeyim yoksa arkalara yeniden 1.150 TL'den bir çift yeni Sava Intensa UHP 2 lastik alıp takımı tamamlayayım mı? Bu arda çıkma takılan lastiklerin durumu fotoğraflarda görüldüğü gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VoLKaN067 -- 31 Mayıs 2022; 9:30:28 >

• Arkadaşlar daha önceden yaptığım gibi dün hepsiburada.com üzerinden 2 adet Sava Intensa UHP 2 lastik siparişi verdim. Bunları arkaya takıp takımı tamamlayarak yoluma devam edeceğim. 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VoLKaN067 -- 31 Mayıs 2022; 9:22:16 >
  • VoLKaN067 kullanıcısına yanıt

Geçmiş olsun. Doğrusunu yapmışsınız. Arka aksta eski lastikle bir kayma yaşamış, virajda zor toparlamıştım. Kimseye tavsiye etmem.

• Sevgili sava lastik kullanan arkadaşlar , durumlar nedir? Memnun musunuz? 1 yıl olmuş, kullanıcı deneyimi artmıştır.

225 45 17 golf aracıma almayı düşünüyorum. Fikirleriniz yol gösterici olacaktır. Ama şu çukura düşmede yandan yarılma falan bi gözümü korkuttu.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.