Şimdi Ara

Savcılıkta çalışıyorum soruları alayım. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
68
Cevap
1
Favori
7.414
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    İstemdir o, tutuklama olsa duramazsın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: interneto07

Bu savcının odasında olan tutuklama olayları senin olduğun yerde mi oluyor?

Tutuklama olayları savcının odasında olmaz yani şöyle olur.

Kişi Savcı tarafından (sadece imzası bulunur, yazıyı katip yazar) Sulh Ceza Hakimliğine tutuklanma kararı talep edilmek üzere dosya ile birlikte kolluk refakatinde sevk edilir.
    Sulh Ceza Hakimliği soruşturma dosyasını inceleyerek kişinin ifadesini alır ve Sulh Ceza Hakimince tutuklama kararı ya da adli kontrol kararı verilir. Vermeye de bilir.
  • Die4Freedom kullanıcısına yanıt
    Adalet/hukuk karışık ama zevkli

• interneto07 kullanıcısına yanıt
    Aslında karışık değil, içerisinde bir düzen var. Mesela tutuklama kararını savcı veremez zira hürriyeti bağlayıcı cezalar yalnızca hakim tarafından verilebilir, bunun gibi düzenler.

• quote:

Orijinalden alıntı: interneto07

Adalet/hukuk karışık ama zevkli

Adli kontroller 5271 sayılı CMK'nın 109 maddesinde belirtiliyor.
    109/3-a maddesinde yurt dışına çıkış yasağı
    109/3-b maddesinde belirli zamanlarda imza atma. vb.
    Bunların yerine getirilmesi için Savcılık birimi olan İnfaz Birimine adli kontrol kararı gönderiliyor. İnfaz Birimi de şahsın MERNİS adresindeki Denetimli Serbestlik Müdürlüğüne gönderiyor.

Tutuklama kararı da çıkarsa zaten kollukla direkt kapalı cezaevine.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Die4Freedom -- 21 Haziran 2016; 14:25:11 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Düşünen Biri

Aslında karışık değil, içerisinde bir düzen var. Mesela tutuklama kararını savcı veremez zira hürriyeti bağlayıcı cezalar yalnızca hakim tarafından verilebilir, bunun gibi düzenler.

Aslında bunun sebebi tam olarak bu değil.
    Yargılama aşamasında tutuklama kararı verilmediğinden, şahıs hükümözlü olmaması nedeniyle soruşturma aşamasında hürriyeti bağlayıcı cezaya hükmedilmesi gibi bir durum söz konusu değil.

Sulh Ceza Hakimliklerinin kurulması tamamen siyaset, savcının yetkisini kısıtlamak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Die4Freedom -- 21 Haziran 2016; 14:27:35 >
  • kişi huzurunu sukünetini bozmaktan savcılığa vermek için ne yapmam lazım ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: M4A4

kişi huzurunu sukünetini bozmaktan savcılığa vermek için ne yapmam lazım ?

Eğer bulunduğun mahallede (komşu vb.) gibi biriyse mahallenden sorumlu kolluk birimini olay anında arayarak şikayette bulunabilirsin. (Bu aşamalar daha kolay olur çünkü tahkikat evrakını direkt kolluk hazırlar)

Eğer kolluk aracığıyla değil de kendin şikayette bulunacaksan, olay yeri Cumhuriyet Başsavcılığına hitaben kendinin, şahsın kimlik bilgileri ile olayı anlatan bir dilekçe ile (hazır dilekçeler internette bulunuyor ya da arzuhalciler var) şikayette bulunabilirsin. Müracaat Savcısı zaten hemen müşteki olarak ifadeni alır.
    illa gidip birine dilekçemi vereceğim gürültü anında polisi falan arasak birşey olmazmı binadaki yönetici zaten adam değil onları karıştırmayalım kendi işimizi kendimiz göreceğiz
  • quote:

Orijinalden alıntı: Die4Freedom

quote:

Yargılama aşamasında tutuklama kararı verilmediğinden, şahıs hükümözlü olmaması nedeniyle soruşturma aşamasında hürriyeti bağlayıcı cezaya hükmedilmesi gibi bir durum söz konusu değil.

Sulh Ceza Hakimliklerinin kurulması tamamen siyaset, savcının yetkisini kısıtlamak.

Açıkçası liyakat sahibi olmadığım konuda görüş bildirmem, şu anlık yalnızca hukukun muhtevası ile ilgileniyorum; fakat sizin dediğiniz önceleri soruşturma aşamasında tutuklama kararı verilebildiği mi? Bunun mümkün olduğunu pek sanmıyorum.

• quote:

illa gidip birine dilekçemi vereceğim gürültü anında polisi falan arasak birşey olmazmı binadaki yönetici zaten adam değil onları karıştırmayalım kendi işimizi kendimiz göreceğiz

Kolulk dediğim zaten polis oluyor.
    zabıtayı aradık birşey yapamadılar geldilermi ondanda emin değilim bir bakarız dediler çok dangalakça bir adalet sistemimiz var
  • quote:

quote:

quote:

Açıkçası liyakat sahibi olmadığım konuda görüş bildirmem, şu anlık yalnızca hukukun muhtevası ile ilgileniyorum; fakat sizin dediğiniz önceleri soruşturma aşamasında tutuklama kararı verilebildiği mi? Bunun mümkün olduğunu pek sanmıyorum.

Soruşturma aşamasında tutuklama kararı verilebilmektedir. 5271 sayılı CMK'nın 100. maddesinde belirtilir bu.

• quote:

zabıtayı aradık birşey yapamadılar geldilermi ondanda emin değilim bir bakarız dediler çok dangalakça bir adalet sistemimiz var

Zabıtayı değil de daha ciddi kolluk birimleri olan polisi veya jandarmayı aramanı tavsiye ederim
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Soruşturma aşamasında tutuklama kararı verilebilmektedir. 5271 sayılı CMK'nın 100. maddesinde belirtilir bu.

Aynı sayılı kanunun 101. maddesi dediğinizin tersini diyor, kaldı ki 100. maddede de ''savcı tutuklama kararı verebilir'' gibi bir hüküm göremedim.

Soruşturma aşamasından kastım dosyayı yöneten savcının bu kararı verebilmesi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Be All My Sins Remembered -- 21 Haziran 2016; 15:04:34 >

ne yapacakki polis uyarsada birşey olmazki bu itler dinlemiyor kimseyi bi gün katil olacam diye korkuyorum
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Aynı sayılı kanunun 101. maddesi dediğinizin tersini diyor.

Tersini demiyor şöyle ki.

Tutuklama kararı 5271 sayılı Kanunun 100/2 maddesinde belirtilen gerekçeler bulunmadığı sürece verilmez. Sadece adli kontrol verilir.

Madde 101 - (1) Soruşturma evresinde şüphelinin tutuklanmasına Cumhuriyet savcısının istemi üzerine sulh ceza hâkimi tarafından, kovuşturma evresinde sanığın tutuklanmasına Cumhuriyet savcısının istemi üzerine veya re'sen mahkemece karar verilir. Bu istemlerde mutlaka gerekçe gösterilir ve adlî kontrol uygulamasının yetersiz kalacağını belirten hukukî ve fiilî nedenlere yer verilir.

Aslında mesaja eklemiştim sanırım görmemişsiniz, soruşturma aşamasından kastım bu kararı dosyayı hazırlayan ve yöneten savcının verip veremeyeceğiydi. İkinci mesajımda hürriyeti bağlayıcı cezaları yalnızca hakim verebilir demiştim, bu kanunda da öyle diyor. Siz itiraz edince savcı da verebilir diyorsunuz diye anladım. Ufak bir karışıklık olmuş.
  • quote:

Aslında mesaja eklemiştim sanırım görmemişsiniz, soruşturma aşamasından kastım bu kararı dosyayı hazırlayan ve yöneten savcının verip veremeyeceğiydi. İkinci mesajımda hürriyeti bağlayıcı cezaları yalnızca hakim verebilir demiştim, bu kanunda da öyle diyor. Siz itiraz edince savcı da verebilir diyorsunuz diye anladım. Ufak bir karışıklık olmuş.

Aynen karışıklıktan dolayı tartışıyoruz şu an :)

Özet olarak;
    Hürriyeti bağlayıcı cezaları sadece hakimler verir evet fakat bunun tutuklulukla hiçbir alakası yok :) Hürriyeti bağlayıcı ceza verilen kişi hükümlüdür, soruşturma aşamasında tutuklanan kişi tutuklu, cezası karara bağlanan fakat kesinleşmeyen, cezaevinde bulunan kişiye hükümözlü deniyor.
    Ayrıca Savcının takipsizlik, dava açılmasının ertelenmesi, yetkisizlik, görevsizlik gibi karar verme yetkileri var.
    Biraz ayrıntılı bi durum

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.