Şimdi Ara

Savcılıkta çalışıyorum soruları alayım.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
68
Cevap
1
Favori
7.414
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Adliyenin Savcılık biriminde çalışıyorum.

Merak ettiğiniz şeyler varsa sorabilirsiniz.

• bi savcının bi günü nasıl geçer hep merak etmişimdir

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yesil Ok

bi savcının bi günü nasıl geçer hep merak etmişimdir

Savcılar genellikle saat 10 dan sonra geliyorlar. Bazıları öğleden sonra da gelebiliyor. Adliyede başsavcı dışında hiçbir kimsenin Savcının giriş-çıkış saatlerini denetim yapma yetkisi yok.

Savcılar genellikle soruşturma dosyalarına bakıp dosyaya yapılması gereken işlemleri katibe bildirerek işlemlerin yerine getirilmesini sağlıyorlar. Zaten çoğu işi katipler yapıyor.
    Bazen adliyede bi savcının odasına toplanır sohbet ederler.
    Müracaat savcısı ve cezaevi savcısının işlemleri daha çok vatandaşla ilgili olduğundan yerinde durması gerekiyor fakat onlar da 9.30 dan erken gelmiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Die4Freedom -- 21 Haziran 2016; 13:36:34 >
  • Savcı ve Başsavcı arasındaki fark ne? Ast-Üst iliişkisinden biraz farklı sanırım, ne tür vakalara savcı ne tür vakalara başsavcı bakıyor? Başsavcı olma şartları neler?
  • prisonbreak.avi
  • quote:

Orijinalden alıntı: Etkisizeleman

Savcı ve Başsavcı arasındaki fark ne? Ast-Üst iliişkisinden biraz farklı sanırım, ne tür vakalara savcı ne tür vakalara başsavcı bakıyor? Başsavcı olma şartları neler?

Savcılar kendilerine tevzi edilen her tür suç unsuru bulunan soruşturma dosyalarına bakarlar.
    Başsavcıya ise soruşturma dosyası tevzi edilmez. Sadece belirli dosyalara bakarlar tam olarak bilmiyorum ama Cumhurbaşkanına Hakaret suçuna bakıyorlar mesela. Yer yer savcılıklarca değişiyor bu.

Başsavcı olmanın tek şartı var, sağlam arkan olacak.
    Savcıları denetleme, gözetleme ve görevlendirme yetkisi Başsavcıya ait.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Die4Freedom -- 21 Haziran 2016; 13:57:20 >
  • Yere düşen adaleti ne yapıyorsunuz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    eczacıyım soruları alayım ??
    10 yıl önce açıldı
    Avukatım soruları alayım.
    3 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: -epica-

Yere düşen adaleti ne yapıyorsunuz?

Adalet ayaklar altında sürünüyor zaten
  • Körolası çöpçüler adaleti süpürdüler...
  • Die4Freedom kullanıcısına yanıt
    Onu vurgulamaya çalıştım zaten. İşin içinde olduğunuza göre ne pis şeylerin döndüğünü bizlerden iyi biliyorsunuzdur.

• rüşvet falan teklif eden oldu mu hiç?
  • Rüşvet alan savcı,hakim varmıdır
    Yoksa hepsi görev aşkıyla yanıp tutuşan adaletin yılmaz savaşçılarımıdır ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: bdeniz1997

rüşvet falan teklif eden oldu mu hiç?

Rüşvet olayları daha çok hukuk mahkemelerinde dönüyor. Savcılıkta fazla olmuyor.
  • Cesedin başında savcı neden beklenir?

• quote:

Orijinalden alıntı: reallist55

Rüşvet alan savcı,hakim varmıdır
    Yoksa hepsi görev aşkıyla yanıp tutuşan adaletin yılmaz savaşçılarımıdır ?

Yılmaz savaşçı mı nerde? Ben hiç görmedim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Die4Freedom

quote:

Savcılar genellikle saat 10 dan sonra geliyorlar. Bazıları öğleden sonra da gelebiliyor. Adliyede başsavcı dışında hiçbir kimsenin Savcının giriş-çıkış saatlerini denetim yapma yetkisi yok.

Savcılar genellikle soruşturma dosyalarına bakıp dosyaya yapılması gereken işlemleri katibe bildirerek işlemlerin yerine getirilmesini sağlıyorlar. Zaten çoğu işi katipler yapıyor.
    Müracaat savcısı ve cezaevi savcısının işlemleri daha çok vatandaşla ilgili olduğundan yerinde durması gerekiyor fakat onlar da 9.30 dan erken gelmiyor.

savcılık sence sıkıntılı bir meslek mi peki

bilgi için teşekkürler bu arada

• quote:

Orijinalden alıntı: defrecmantasyon

Cesedin başında savcı neden beklenir?

Otopsi tutanağı; bilirkişiler, doktorların beyanlarını Nöbetçi Savcı özetleyerek Zabıt Katibine söylemesiyle hazırlanır..

Savcının, doktor bilirkişi, fotoğrafçı bilirkişi, zabıt katibinin tutanakta imzası bulunur.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Die4Freedom

quote:

savcılık sence sıkıntılı bir meslek mi peki

bilgi için teşekkürler bu arada

Bu biraz ucu açık bir soru fakat zaman zaman sıkıntıları bulunuyor.
    Ama yargı çevresindeki kolluk birimleri adli yönden Başsavcılığa dolayısıyla Savcıya da bağlıdır. Bu tarafı çok iyi

Mesela 3 yılda bir yer değiştirme sorunu var, doğu da çıkabilir. Doğuda savcılar çok sıkıntı içerisinde çalışıyorlar (hatta kimi zaman adliye kapalı olduğundan çalışamıyorlar)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Die4Freedom -- 21 Haziran 2016; 14:12:00 >

• Bu savcının odasında olan tutuklama olayları senin olduğun yerde mi oluyor?

• hiç mi teklif etmediler yani sana? az olması olmayaxağı anlamına da gelmiyo
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.