1. Savunma Sanayi nin genelini ODTÜ mezunları oluşturur. Daha sonra ağırlık Hacettepe yönündedir. Bu konuda Üniversitelerin Ankara da olmasının önemi çok büyük. Bunun dışında Bilkent İTÜ ve Gazi çalışanları da var. Bu üniversiteler dışında giren çok az kişi var onlarında çoğu torpil ile.
2. İngilizce olmazsa olmaz. Almanca gibi 2.ci bir dil çok büyük avantaj sağlar.
3. Özel sektör olmasından dolayı tabi ki sana yüklenilir. Fakat her şirketin özlük hakları farklıdır. Mesela ASELSAN ve FNSS de çalıştığın ensada yüksek lisans yaparsan çalışmadığın süreleri telafi etme zorunluluğu yoktur. Fakat ROKETSAN da telafi zorunluluğu vardı en son. Şuan kalktı mı bilmiyorum. Fakat Savunma Sanayi şirketleri Özlük Hakları en gelişmiş özel şirketlerdir. Bir arkadaş fazla mesai ye ücret alırsın demiş yine bu da özlük hakkına giriyor ve her firma da yok bu olay.
4. Maaşta Özlük Hakları kapsamına giriyor. Bazı firmalarda çift maaş olayı oluyor 3-4 ayda bir çift maaş veriyorlar girişi ortalama 4-6 arası değişiyor. Yüksek Lisans ve Doktora yaptıysan maaşın daha da artıyor.
5. Gelişimlerden AR-GE bölümü sorumludur. AR-GE de çalışan bir mühendis olmak istiyorsan eğitim hayatını dolu geçirmen projelerin içinde yer alıp kendini kanıtlaman gerekir.
Aselsan'ı TUBİTAK bağlı bir kurum sanıyordum. Şunu fark ettim. Özel bir şirketmiş.Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfına bağlıymış. TUBİTAK çalışanı olunca Aselsan'da çalışıyor diye düşünüyorumdum. İkisi birdirinden farklı yerler. Yeri geldiğinde ortak projeler yapan kuruluşlar. Kardeşim yorumun için teşekkür ederim.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme