Şimdi Ara

Savunma Sanayi Aselan TAİ vb. Kurumlara Giriş ve Çalışma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
4
Favori
18.459
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Savunma Sanayi Aselan TAİ vb yerlerde çalışmak için hangi özelliklere sahip olmamız gerekir?
    1. Hangi üniversite mezunları avantajlıdır?
    2. Hangi dilleri bilmek gerekir?
    3. Çalışma şartları nasıldır?
    4. Bu işte gönüllü çalışmak isteyen biriyim. Tabi hayatın bazı gerçekleri var. Ailemin yakında emekli olacağı, geçimimizi sağlayacak + bir kaynağımız olmadığı ve ailemi düşünerek soruyorum. Maaşı ortalama kaçtır?
    5. Yerli savaş uçağı, savaş gemisi, tank vb önemli araçları yapan gruplar diğer çalışanlardan ayrı mı oluyor. Eğer ayrı ise o gruplara nasıl girilebilir?
    Savunma sanayisinde çalışan arkadaşlarımız bana yardımcı olursanız çok mutlu olurum. İyi günler.

• 1- Yüzde 60'ını ODTÜ oluşturuyor. Geçen bir gerizekalı, beyinsiz yüzde 90 diyip insanları yanlış bilgilendiriyordu. Geri kalan Hacettepe, İTÜ, Bilkent, Gazi çoğunluk bu yönde.
    2- İngilizce artık bir zahmet onun dışında Almanca
    3- Stajerlik hakkında söyleyeceğim -çevremden biliyorum- ayda en fazla 10 gün gidersin asgari ücret alırsın. Direk orada çalışanlar hakkında pek bilgim yok ama emin ol ülke şartlarına göre çok iyidir.
    4- Kimse sorarsan sor herkes orada gönüllü çalışmak ister. Vatana hizmet sonuçta
    5- O kadar işin içinde değilim. Yerini çok merak ediyorsan çöl gibi bir yerde Ankara da
  • quote:

Orijinalden alıntı: Furkanİpek

1- Yüzde 60'ını ODTÜ oluşturuyor. Geçen bir gerizekalı, beyinsiz yüzde 90 diyip insanları yanlış bilgilendiriyordu. Geri kalan Hacettepe, İTÜ, Bilkent, Gazi çoğunluk bu yönde.
    3- Stajerlik hakkında söyleyeceğim -çevremden biliyorum- ayda en fazla 10 gün gidersin asgari ücret alırsın. Direk orada çalışanlar hakkında pek bilgim yok ama emin ol ülke şartlarına göre çok iyidir.
    4- Kimse sorarsan sor herkes orada gönüllü çalışmak ister. Vatana hizmet sonuçta
    5- O kadar işin içinde değilim. Yerini çok merak ediyorsan çöl gibi bir yerde Ankara da

Alım şartlarında Türkiye'nin seçkin okullarından birinden mezun olma diyor. Aklıma seçkin diyince Boğaziçi, ODTÜ, İTÜ, Koç, Sabancı, Koç geliyordu. Hacettepe ve Gazi aklıma hiç gelmedi.
    İngilizcem pek iyi değil. Doğrusu berbat. Lisede büyük bir kararlılıkla hep 1 aldım. Sıfırdan başladığımda başaracağıma inanıyorum. Almancam okulda çok iyiydi. Kullanmaya kullanmaya unuttum. Ama önceden başarmışlık duygusuyla tekrar öğreneceğim konusunda büyük bir motivasyona sahibim. Ek olarak Yunanca, Arapça, Farsça, Japonca dillerinden birini ya da hepsini öğrenmek istiyorum. Tabi konuşmak kolay. Bunu zaman gösterecek :)
    Kardeşim yorumun için çok teşekkür ederim. Yazdıkların benim için çok önemli.

• wolfforce kullanıcısına yanıt
    daha çok ankaradakilerden çalışanlar oluyormuş, istanbuldaki adam gelmiyormuş

odtü bilkent hacettepe baya varmış diye işittim, ankarada savunma sanayiide birisiyle görüşmüştüm

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ama şunu da ekliyim Türkiye de her yerde olduğu gibi burda da torpil işliyor malasef torpilin varsa kolay girersin yoksa biraz uğraşman gerekecek mülakatlarla

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: alimmm78

daha çok ankaradakilerden çalışanlar oluyormuş, istanbuldaki adam gelmiyormuş

odtü bilkent hacettepe baya varmış diye işittim, ankarada savunma sanayiide birisiyle görüşmüştüm

Sanırım İstanbul'daki adam Ankara'ya gelmek istemiyor. Orda iş buluyor.
    Yorumun için teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: furkan797

Ama şunu da ekliyim Türkiye de her yerde olduğu gibi burda da torpil işliyor malasef torpilin varsa kolay girersin yoksa biraz uğraşman gerekecek mülakatlarla

Torpilim yok. Torpile gerek kalmadan girecek şekilde kendimi yetiştirmek istiyorum. İnşallah başarırım.
    Teşekkür ederim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-3189175C2

1- Yüzde 60'ını ODTÜ oluşturuyor. Geçen bir gerizekalı, beyinsiz yüzde 90 diyip insanları yanlış bilgilendiriyordu. Geri kalan Hacettepe, İTÜ, Bilkent, Gazi çoğunluk bu yönde.
    .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deneyici23 -- 24 Ekim 2020; 16:19:27 >

• Stajyerlik hakkında çevremde görüp duyduğumu söyledim hocam daha önce de araştırdım haftada 2 gün yazıyordu. Belki bölüme göre de değişiyor olabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-3189175C2

Stajyerlik hakkında çevremde görüp duyduğumu söyledim hocam daha önce de araştırdım haftada 2 gün yazıyordu. Belki bölüme göre de değişiyor olabilir.
    .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deneyici23 -- 24 Ekim 2020; 18:1:7 >
  • 1) Odtü

2) İngilizce bilmeyen yoktur orada çalışıp. Oraya girebileceğin bir üniden mezun olursan ingilizce de bilirsin zaten.

3) Çalışma şartları gayet iyi. Bir çoğunda fazla mesaiye ekstra ücret ödeniyor.

4) Türkiye'de mühendise en iyi maaş veren şirketler bunlar. Başlangıç maaşları genelde kamu ile paralel oluyor yani şu an için 4000 civarı fakat 3 ayda bir çift maaş veriyorlar yani senede 16 maaş alıyorsun ve prim falan da veriyorlar. Yükselme ihtimalinde var. Rütbe aldıkça maaşın ortalama %30 zamlanıyor diye biliyorum.

5) bilmiyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: heymannn

1) Odtü

2) İngilizce bilmeyen yoktur orada çalışıp. Oraya girebileceğin bir üniden mezun olursan ingilizce de bilirsin zaten.

4) Türkiye'de mühendise en iyi maaş veren şirketler bunlar. Başlangıç maaşları genelde kamu ile paralel oluyor yani şu an için 4000 civarı fakat 3 ayda bir çift maaş veriyorlar yani senede 16 maaş alıyorsun ve prim falan da veriyorlar. Yükselme ihtimalinde var. Rütbe aldıkça maaşın ortalama %30 zamlanıyor diye biliyorum.

5) bilmiyorum.

İyi üniversitelin bazıları Türkiye geneli, Dünya geneli geçerli İngilizce sınavına girmeni istiyormuş. Yoksa mezun olamıyormuşsun. Rütbe derken o iş Harp Okulundan mezun olup Aselsan TAİ giren kişilerde olmuyor mu? Sivil okullardan mezun olup girersek rütbe mi veriyorlar?
    Yorumun için teşekkür ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: skugga1

quote:

Birkaç ufak hatayı düzelteyim;

1-) ASELSAN'da çalışan mühendislerin bin 184'ü ODTÜ, 348'i Hacettepe, 184'ü Bilkent, 160'ı İstanbul Teknik, 107'si ise Gazi Üniversitesi mezunu. Bu veri 2014 yılından kalmış. Son zamanlarda biraz daha dengeli alım olduğunu düşünüyorum.

2-) Aşağı yukarı bütün kaynaklar İngilizce. Tabi ki Almanca da katma değer olur ama iyi bir İngilizce daha önemli.

3-) Stajyerlik minimum 20 gündür. 25 ve 30 gün seçenekleri de var. Bu süre boyunca diğer personellerle aynı saatte çıkıp girilir. Asgari ücretin 1/3'ü kadar maaş alınır.(Bu sene geldi, daha önce stajyere maaş yoktu) Senin dediğin muhtemelen aday mühendislik.

4-) İmkanları genel olarak iyidir, maaşları Türkiye şartlarında iyidir.

5-) Aselsan'ın Macunköy'de, Gölbaşı'nda, Akyurt'ta ve ODTÜ kampüsü içinde yerleşkeleri vardır. Bu yerleşkelerde farklı departmanlar görev alırlar. Ama büyük projelerde hepsi ortak görev de alabilir.

ODTÜ'den çok kişiyi almalarının nedeni sanırım ODTÜ içinde binaları olmasından kaynaklanıyor. Sanırım Aselsan'ın binasını görüp içine giriyorlar. Bu da oraya kanlarının ısınmasını sağlıyor.
    Kardeşim yorumun için teşekkür ederim.

• 1. Savunma Sanayi nin genelini ODTÜ mezunları oluşturur. Daha sonra ağırlık Hacettepe yönündedir. Bu konuda Üniversitelerin Ankara da olmasının önemi çok büyük. Bunun dışında Bilkent İTÜ ve Gazi çalışanları da var. Bu üniversiteler dışında giren çok az kişi var onlarında çoğu torpil ile.

2. İngilizce olmazsa olmaz. Almanca gibi 2.ci bir dil çok büyük avantaj sağlar.

3. Özel sektör olmasından dolayı tabi ki sana yüklenilir. Fakat her şirketin özlük hakları farklıdır. Mesela ASELSAN ve FNSS de çalıştığın ensada yüksek lisans yaparsan çalışmadığın süreleri telafi etme zorunluluğu yoktur. Fakat ROKETSAN da telafi zorunluluğu vardı en son. Şuan kalktı mı bilmiyorum. Fakat Savunma Sanayi şirketleri Özlük Hakları en gelişmiş özel şirketlerdir. Bir arkadaş fazla mesai ye ücret alırsın demiş yine bu da özlük hakkına giriyor ve her firma da yok bu olay.

4. Maaşta Özlük Hakları kapsamına giriyor. Bazı firmalarda çift maaş olayı oluyor 3-4 ayda bir çift maaş veriyorlar girişi ortalama 4-6 arası değişiyor. Yüksek Lisans ve Doktora yaptıysan maaşın daha da artıyor.

5. Gelişimlerden AR-GE bölümü sorumludur. AR-GE de çalışan bir mühendis olmak istiyorsan eğitim hayatını dolu geçirmen projelerin içinde yer alıp kendini kanıtlaman gerekir.

• Aday mühendislikten bahsediyordum ben stajyerlik ile aynı şey değilmiymiş ?

• quote:

Aday mühendislikten bahsediyordum ben stajyerlik ile aynı şey değilmiymiş ?

hocam aday mühendislik okurken oluyor. şirketler, başarılı öğrencilerle son sınıfta anlaşıyor. öğrenci son sınıfta hem okuyor hem çalışıyor. Eğer şirketler memnun kalırsa , öğrenci mezun olunca direk orada işe başlıyor. staj ise yazın yapılıyor o ayrı bir şey.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kütahyali4343 -- 24 Temmuz 2017; 17:7:30 >
  • rusça öğren kesinlikle. savunma sanayinin parlayan yıldızı rusya olacaktır. gerek politik olarak gerek ekonomik atılım olarak rusyaya daha yakın olacağımızı düşünüyorum. s400 füzelerinden sonra s500 gibi bir canavar çıkaracaklar. politik yakınlaşma teknoloji paylaşımlarını da beraberinde getirecektir. onun dışında çince olabilir ama 3-4 yılını yer.
  • kütahyali4343 kullanıcısına yanıt
    Anladım hocam. Okurken bahsettiğim benim olay. O da aday mühendislik imiş ben stajyerlik ile aynı saynıyordum.

• quote:

Orijinalden alıntı: wolfforce

quote:

Orijinalden alıntı: heymannn

1) Odtü

5) bilmiyorum.

İyi üniversitelin bazıları Türkiye geneli, Dünya geneli geçerli İngilizce sınavına girmeni istiyormuş. Yoksa mezun olamıyormuşsun. Rütbe derken o iş Harp Okulundan mezun olup Aselsan TAİ giren kişilerde olmuyor mu? Sivil okullardan mezun olup girersek rütbe mi veriyorlar?

Rütbeyi terfi almak anlamında söyledim.

• quote:

Orijinalden alıntı: DogusCay

rusça öğren kesinlikle. savunma sanayinin parlayan yıldızı rusya olacaktır. gerek politik olarak gerek ekonomik atılım olarak rusyaya daha yakın olacağımızı düşünüyorum. s400 füzelerinden sonra s500 gibi bir canavar çıkaracaklar. politik yakınlaşma teknoloji paylaşımlarını da beraberinde getirecektir. onun dışında çince olabilir ama 3-4 yılını yer.

Haklısın kardeşim. Yönümüz şuanki politikaya baktığımızda Rusya'ya doğru yöneliyor. Rusça bilmek önemli olacaktır.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.