Şimdi Ara

SAVUNMA SANAYİDE EN COK HANGİ MUHENDİS CALİSİR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
7.447
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• Yapay Zekanın Yanıtı

Savunma Sanayinde En Çok Hangi Mühendisler Çalışır?

Savunma sanayi, yüksek teknoloji ve yenilik gerektiren bir sektördür. Bu nedenle, savunma sanayiinde çeşitli mühendislik alanlarından uzmanlar çalışır.

Savunma sanayiinde en çok çalışılan mühendislik bölümleri şunlardır:

• Makine Mühendisliği: Mekanik sistemlerin tasarımı, üretimi ve bakımı ile ilgilenir. Savunma sanayiinde, uçaklardan tanklara kadar çeşitli silah ve ekipmanların tasarımı ve üretiminde görev alırlar.
    • Elektrik-Elektronik Mühendisliği: Elektrik ve elektronik sistemlerin tasarımından sorumludur. Savunma sanayiinde, silah sistemleri, radarlar ve iletişim sistemleri gibi teknolojilerin geliştirilmesinde çalışırlar.
    • Yazılım Mühendisliği: Yazılım programları ve sistemleri tasarlar ve geliştirir. Savunma sanayiinde, silah sistemlerinin kontrol yazılımından simülasyon programlarına kadar çeşitli yazılımların geliştirilmesinde görev alırlar.
    • Bilgisayar Mühendisliği: Bilgisayar sistemlerinin tasarımı ve geliştirilmesi ile ilgilenir. Savunma sanayiinde, siber güvenlik sistemleri, veri analizi araçları ve simülasyon yazılımları gibi teknolojilerin geliştirilmesinde çalışırlar.
    • Malzeme Bilimi ve Mühendisliği: Malzemelerin özelliklerini ve uygulamalarını araştırır. Savunma sanayiinde, zırhlar, kompozit malzemeler ve yeni enerji kaynakları gibi ileri teknolojilerin geliştirilmesinde görev alırlar.

Savunma sanayiinde çalışmak için gerekli olan mühendislik bölümleri arasında silah sanayi teknikerliği de yer alır. Bu bölüm, silah sistemlerinin tasarımı, üretimi ve bakımı konusunda uzmanlaşan teknisyenler yetiştirir.

Savunma sanayi mühendisi olmak için lisans düzeyinde ilgili bir mühendislik bölümünden mezun olmak gerekir. Ayrıca, savunma sanayiinde çalışmak için güvenlik izni almanız gerekebilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • ?
  • Makine
  • quote:

Orijinalden alıntı: FormulaSyon

Makine

Bencede makine ama sirketlerin adi elektronikle bitiyor cogunun.?
  • quote:

Orijinalden alıntı: kemanı ağlatan mühendis

quote:

Orijinalden alıntı: FormulaSyon

Makine

Bencede makine ama sirketlerin adi elektronikle bitiyor cogunun.?

Alıntıları Göster
    Makinanın eski önemi kalmadı artık. FNSS gibi belli kurumlar makina ağırlıklı çalışıyor. Geri kalan şirketler elektronik, optik ve yazılım üzerine kurulu.

Elektrik elektronik mühendisliği ve fizik mühendisliği savunma sanayiinde başı çekiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: DolceVita.

Makinanın eski önemi kalmadı artık. FNSS gibi belli kurumlar makina ağırlıklı çalışıyor. Geri kalan şirketler elektronik, optik ve yazılım üzerine kurulu.

Elektrik elektronik mühendisliği ve fizik mühendisliği savunma sanayiinde başı çekiyor.

dedi elektrik elektonik ogrencisi
  • quote:

Makina müh diyince aklına sadaxe motorlar mı geliyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-46B352547 -- 15 Ocak 2016; 1:25:10 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Legolas.

quote:

benim aklima dogalgaz borulari geliyor akiskanlar maknigi

• quote:

Orijinalden alıntı: Legolas.

quote:

Hayır.

Malzeme, mukavemet, akışkanlar mekaniği, raylı sistemler, dinamik sistemler geliyor.

Bunların savunma sanayiinde majör alanları oynadığı dönemler geride kaldı. Artık savunma sanayi büyük oranda elektronik harp ve optoelektronik sistemler üzerine kurulu.

Bilmemek ayıp değil yeter ki araştır.

• quote:

Orijinalden alıntı: kemanı ağlatan mühendis

quote:

dedi elektrik elektonik ogrencisi

Saçma sapan soru sormuşsun, aklı var fikri yok diyip cevap vermişiz. Madem fikrin var aklın yokmuş.

Amacın sidik yarıştırmaksa başka kapıya. Amacın öğrenmekse, sektörle içli dışlı tanıdıklara sahip biri olarak olan bitenin bu şekilde olduğunu söylüyorum. İşine gelirse, keyfine göre sektör dinamikleri değişecek değil.

Elektronik mühendisi falan da değilim. Şimdi git hangi bölümü okuyorsan ona uygun alan bak, savunma sanayii hayallerine kapılma boşuna.

• DolceVita. kullanıcısına yanıt

Not: makina müh terkim, bilkent ee yeni okulum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-46B352547 -- 15 Ocak 2016; 2:54:03 >
  • Aynen düşünmek güzeldir arada böyle pratik yap, vesile olmak da güzel duygu
  • DolceVita. kullanıcısına yanıt
  • quote:

Aynen düşünmek güzeldir arada böyle pratik yap, vesile olmak da güzel duygu

kardes isletme okuyorsun diye kiskanma.
  • İşletme dediğini boş zamanlarımda açıktan okudum ben delikanlı

Hacı anladım ki siz cahillikte uçmuşsunuz. Benim size bi faydam dokunmaz. Bak şimdi şöyle yapalım.

Arkadaşın da yeni Bilkent'e başlamış, hazırlığı geçebilirse el ele tutuşup sırayla Nanotam, Basta ve Bilcem 'e gidin tamam?

Orada şu soruları sorun; "Savunma sanayiinde araştırmalarınız ne derece etkin?" ve "Bünyenizde hangi mühendisler çalışıyor?". Orada cehaletinizi atamazsanız şöyle bi şey var; okuldan bi Aselsan ya da Havelsan gezisi denk getirin, orada aklınızdaki soruları abilerinize sorun.

Gitmek isterseniz Fnss konusunda da ben yardımcı olabilirim.

Okulu baştan sıkı tutun sonra yaz okullarında sürünmeden mesleğinizi elinize alın bi an önce.

Hadi bakalım Allah zihin açıklığı versin.

• quote:

İşletme dediğini boş zamanlarımda açıktan okudum ben delikanlı

Hacı anladım ki siz cahillikte uçmuşsunuz. Benim size bi faydam dokunmaz. Bak şimdi şöyle yapalım.

Arkadaşın da yeni Bilkent'e başlamış, hazırlığı geçebilirse el ele tutuşup sırayla Nanotam, Basta ve Bilcem 'e gidin tamam?

Orada şu soruları sorun; "Savunma sanayiinde araştırmalarınız ne derece etkin?" ve "Bünyenizde hangi mühendisler çalışıyor?". Orada cehaletinizi atamazsanız şöyle bi şey var; okuldan bi Aselsan ya da Havelsan gezisi denk getirin, orada aklınızdaki soruları abilerinize sorun.

Gitmek isterseniz Fnss konusunda da ben yardımcı olabilirim.

Okulu baştan sıkı tutun sonra yaz okullarında sürünmeden mesleğinizi elinize alın bi an önce.

Hadi bakalım Allah zihin açıklığı versin.

delikanli 1 sene sonra mezunum roketsanda staj yaptim sen neyin kafasindasin sen uni de ebob ekok cozerken biz diferansiyel laplace ile bogusuyorduk sen isletme okurken biz muhendisligin feristahi en babasi elektronigi okuduk sen neden bahsediyorsun genc

• Önüne bi işlemsel yükselteç devresi onu geçtim Fet yükselteç devresi koysan çözümleyemeyecek, kıytırık bi Cauchy denklemi sorsan açamayacak insanlar meslekcilik oynuyor

Laplace ı da hangi kitapta gördüyse

Benim eski kitaplar var göndereyim sana ileride lazım olursa
  • quote:

Önüne bi işlemsel yükselteç devresi onu geçtim Fet yükselteç devresi koysan çözümleyemeyecek, kıytırık bi Cauchy denklemi sorsan açamayacak insanlar meslekcilik oynuyor

Laplace ı da hangi kitapta gördüyse

Benim eski kitaplar var göndereyim sana ileride lazım olursa

arkadas senin beyninde noron yok galiba? sana roketsanda staj yaptim diyorum.Roketsan cauchy-swartz denklemi cozdurmedi merak etme

• Laplace mı çözdürdüler peki stajda

Ah Google sen nelere kadirsin. Çocuk hemen yazdı Cauchy diye buldu geldi.

Savunma sanayiine heves ettiysen aviyonik araştır, geleceği olan bi alan. Abi tavsiyesi sana.

Neyse ben otomobil bölümündeyim. Maaşınızı falan alınca gelin otomobil tavsiyesi verelim, yanlış tercihlerde bulunmayın. Hadi selametle, okulunuzda başarılar.
  • quote:

Laplace mı çözdürdüler peki stajda

Ah Google sen nelere kadirsin. Çocuk hemen yazdı Cauchy diye buldu geldi.

Savunma sanayiine heves ettiysen aviyonik araştır, geleceği olan bi alan. Abi tavsiyesi sana.

Neyse ben otomobil bölümündeyim. Maaşınızı falan alınca gelin otomobil tavsiyesi verelim, yanlış tercihlerde bulunmayın. Hadi selametle, okulunuzda başarılar.

yav google neden yazayim delikanli? complex analysis dersinde gorduk cauchy swartzi/ ayrica linear algebrada da gorduk.Sen isletme okuyorsun diye kiskanmis olmalisin beni .
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.