Şimdi Ara

Alt takim bakimi nerde yaptirmak daha iyi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
12.807
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Iyi gunler . Alt takim salincaklar amartisor takozlari degistirecegim saniyeye mi yaptirmak daha iyi ford servisinemi yaptirmak daha iyi hangisi daha guvenilir?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Araç Alt Takım Bakımı: Nerede Yapılmalı?

Araç alt takımınızın sağlığı, sürüş güvenliği ve performansı için çok önemlidir. Düzenli olarak alt takım kontrolü yaptırmak, sorunları erken tespit etmeye ve maliyetli onarımları önlemeye yardımcı olur. Peki, araç alt takım bakımı için en iyi yer neresidir?

Alt takım bakımı için birden fazla seçenek mevcuttur. En yaygın seçenekler şunlardır:

• Yetkili Servisler: Yetkili servisler, aracınızın markasına özel eğitimli teknisyenler ve orijinal yedek parçalarla donatılmıştır. Ancak, yetkili servisler genellikle daha pahalıdır.
    • Bağımsız Oto Tamir Atölyeleri: Bağımsız tamir atölyeleri, genellikle yetkili servislerden daha uygun fiyatlıdır. Ancak, teknisyenlerin deneyim ve uzmanlık seviyesi değişebilir.
    • Yetkisiz Servisler: Bazı kişiler, maliyet tasarrufu amacıyla yetkisiz servislerden alt takım bakımı yaptırmayı seçebilirler. Ancak, yetkisiz servisler güvenilir olmayabilir ve orijinal olmayan parçalar kullanabilir.

Alt takım bakımını nerede yaptıracağına karar verirken aşağıdaki faktörleri göz önünde bulundurmalısın:

• Uzmanlık ve Deneyim: Seçtiğin tamirci, araç alt takımları konusunda uzman olmalı ve kanıtlanmış bir sicile sahip olmalıdır.
    • Orijinal Yedek Parçalar: Orijinal yedek parçaların kullanılması, aracının performansı ve güvenliği için çok önemlidir.
    • Fiyat: Alt takım bakımı fiyatları, seçtiğin tamirciye ve yapılması gereken işe göre değişebilir. Farklı fiyat teklifleri almalı ve bütçene uygun olanı seçmelisin.
    • Konum: Alt takım bakımını kolayca yaptırabileceğin uygun bir konumdaki bir tamirci tercih etmelisin.

Sonuç olarak, araç alt takım bakımın için en iyi yer, ihtiyaçlarına ve tercihlerine bağlıdır. Uzmanlık, orijinal yedek parçalar, uygun fiyat ve rahatlık gibi faktörleri göz önünde bulundurarak, aracın için en iyi seçimi yapabilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • hakanyuce35 kullanıcısına yanıt
    Servis. Veya sanayide diplomalı bir usta.
  • Nerde yaptırırsan yaptır. Yeter ki parçalar orjinal olsun. Servisin fiyatı orjinal parça kullanımında ucuza geldiğide oluyor.
  • sanayide ama parçayı kendin al ,orjinalini
    Yetkili servis,garanti herzaman servistedir..maddiyat düşünülürse,sanaide temiz ahlaklı bir usta bulun
  • Ön takım parçaları değişimi, motor ve elektronik sorunlar gibi teferruatlı değil. Sanayide kendini kanıtlamış iyi bir ustada yaprırabilisiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tunc52

Ön takım parçaları değişimi, motor ve elektronik sorunlar gibi teferruatlı değil. Sanayide kendini kanıtlamış iyi bir ustada yaprırabilisiniz.
    Alt takım önemli bence serviste yaptırın. Hayatımda bir sefer sanayide bakım yaptırdım bir daha adımımı atmam. fren balatalarını orjinal taktıkları halde seyir halindeyken balatalar koku yaptı ve fren sonuna kadar basınca anca durmaya başladı. serviste diski temizledikten sonra balataları takıyorlarmış. götürdüğüm yerde hiç temizlik yapmadan direk takmışlar. fren mesafesi o kadar uzadı ki neredeyse kamyonun birine arkadan vuruyordum servise gidip yeniden balataları değiştirttim.

Değişecek parçaların belli bir mevzuatı ve takılma şekli var. sıkılma basıncı var. bunları kuralına göre yapan tek yer yetkili servistir.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: tunc52

Ön takım parçaları değişimi, motor ve elektronik sorunlar gibi teferruatlı değil. Sanayide kendini kanıtlamış iyi bir ustada yaprırabilisiniz.
    Öncelikle servise bile gitseniz rot ayarı gerekebileceğinden sizi sanayiye göndereceklerdir, yapan servis var mı bilmiyorum rot ayarı, benim bildiğim yanlış olmasın yok.
    Sanayide ilk rot balans istasyonuna gidin alt takımı ilk onlar kontrol etsinler. Onların liste yazıp verdiği parçaları ya gidip alın ya da ustanızda kontrol ettiğinde telefonla parçacıdan istesin. Benim önerim ustaya bırakın sorunlu parçayı söküp kodu üzerinde parçayı sipariş eder. Tüm işlemleriniz bitince gerekli görür ise ustanız sizi rot ayarına gönderir.
  • Hocam Benim aklıma takılan konuda buna benzer şimdi adam bana orjinal aldım dicek yan sanayi parça takicak hem eskisi gibi olmayacak cok cabuk bozulacak hemde daha fazla para vermis olucam cogu usta bunu yapıyor bence İzmir 6.Sanayi de . Zaten şuanlık değişecek parçalar Amortisör Takozu - Ön teker porya bilyasi ve motor kulagı değişicek yetkili serviste ne kadar tutar işcilik dahil fiyat ?
  • cesmuru kullanıcısına yanıt
    Örnek veriyorum saniyede 400 tl işcilik dahil flan tutarsa yetkili serviste ne kadar tutar ne kadar fark olur fiyatta ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: hakanyuce35

Örnek veriyorum saniyede 400 tl işcilik dahil flan tutarsa yetkili serviste ne kadar tutar ne kadar fark olur fiyatta ?
    Hocam size net fiyatları yetkili servis verebilir. O da arızayı tespit edildikten sonra zaten size sormadan, parça değişimi yapmamaları gerekir. Sizde o aşamada indirim talep ederek yapabilir misiniz diye sorarsınız. Şunu da unutmayın, parçalar söküldükçe değişmesi önerilen aklınızda olmayan daha bir çok parça çıkabilir. Amortisör demişsiniz örneğin amortisör kafaları. Yada herhangi bir körük.
    amortisör takozu kauçuk bir parça benim linea'ya serviste iki ön amortisöre takılmıştı. servis ikisine 70 lira yazmış 30 lirada değişim işçiliği vardı. öyle çok tutan bir şey değil. bilye hakkında fikrim yok. motor kulağı da takoz gibi çok tutmaz. yaşadığınız yerdeki ve çevre illerdeki ford yetkili servislerini arayın fiyat alın. bosch car servisinden fiyat alın.

Benim 2008 model lineam var herkes benimle dalga geçiyor servise niye gidiyorsun garantin bitik vs vs. yahu neden gitmeyeyim ki? sanayide 300 lira alıyorlarsa serviste 500 alıyor. kimi yerlerde aradaki fark daha da az oluyor. frenim tutmadığı zaman gidiyorum servise karşımda muhatap buluyorum. yanlış yağ mı koydular, yan sanayi parça mı taktılar diye derdim de yok. servise gittiğimde temsilci soruyor nelerden memnun değilsiniz diye. pandizot ses yapıyor diyorum adamlar yumuşak bantlarla ses yapan yeri yalıtıyorlar araca genel check up yapılıyor nelerin yapılması gerektiği listeleniyor. adam sana soruyor neleri yapalım diye öyle fiyat çıkarıyor. kafasına göre yapıp borcun bu demiyor. Benim gittiğim servis böyle. forumda yetkili servis maceralarını okuduğumda şaşırıyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: baranel

Hocam size net fiyatları yetkili servis verebilir. O da arızayı tespit edildikten sonra zaten size sormadan, parça değişimi yapmamaları gerekir. Sizde o aşamada indirim talep ederek yapabilir misiniz diye sorarsınız. Şunu da unutmayın, parçalar söküldükçe değişmesi önerilen aklınızda olmayan daha bir çok parça çıkabilir. Amortisör demişsiniz örneğin amortisör kafaları. Yada herhangi bir körük.

Alıntıları Göster
    Hocam şöyle yapın aracın ruhsatını alın yanınıza yetkili servisi arayın, yedek parçayı bağlamalarını isteyin. Aklınızdaki parçaları söylemeden önce servis yetkilisi sizden şasi no soracaktır. Doğru parça bulup size fiyat verecektir ve bunlar için istenecek işçilik fiyatını gerçi ustaya sormak gerekir der ama size aşağı yukarı bir rakam verir. Servise gittiğinizde indirim talep ederseniz yaptırmadan ilk girişte ne cevap verirler bilemem.

• aradaki 100 tl için kafam da soru işareti kalmasın en iyisi servise yaptırmak orjinalligi bozulmamıs olur
  • baranel B kullanıcısına yanıt
    evet en iyisi öyle arayip fiyat alayim tedbirli gideyim süprizle karsılasmayayım orada
  • İzmirde çetaşı önerebilirim. Ustaları iyidir. Memnun kalırsınız.
    Ne tarafda hocam bu gaziemire yakinmi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: hakanyuce35

Ne tarafda hocam bu gaziemire yakinmi ?

Yok hocam bornovada. Ankara tarafından gelirken sağda kalıyor. Muayne istasyonunun yanında. Hatta Kiada orada. Aracınız kaç model bilmiyorum ama mutlaka ford club kartınızıda isteyin. İndirim yapıyorlar yaşa göre.
    2007 model clup kartim var arabayi bayiden alirken kitapcigin icinde vermislerdi ama hic kullanmadim. Hocam bizim burda ford izkar var orayami gitsem ?
  • İzkarı bilmiyorum hocam. %35 indirim uygulanacak size o zaman. Orjinal parça kullanımınıda düşününce sanayiden farkı kalmıyor. Siz fiyat alın isterseniz. Özel serviste önerebilirim.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.