Şimdi Ara

SAY 2.5/2.6K, TERCİH YARDIMI (ENDÜSTRİ/MBG) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
0
Favori
1.434
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lord Henry

Burada Bilkent öneriliyor çok, bakayım ben o zaman bir Bilkent'e. Hiç kampüsüne falan da bakmadım, hiçbir fikrim yok aklımdan hiç geçmedi Bilkent. Teşekkürler hocam hayırlı olsun size.

Alıntıları Göster
    teşekkürler hocam, 800 kişi geri atacağını hiç sanmam ama nedense ya giremezsem diye de bi korku var içimde.
  • Öncelikle mbg ve endüstri aşırı uzak bölümler ama akademi istiyorsan cidden bence koç mbg yazabilirsin, daha sonra cs ile çap da düşünebilirsin, iyi bir mbgcinin kesinlikle sağlam cs bilgisine ihtiyacı var.
  • lepetite L kullanıcısına yanıt
    Doğal olarak hocam. Ben de birinci tercihimi (Koç MBG) tutturuyorum ama 300 kişi geri atacak diye de ben korkuyorum. Sizinkinin öyle olacağını hiç sanmam.

• upower U kullanıcısına yanıt
    Evet hocam farklılar aynen, belirttim sebebini ana postta.

Sizce Koç MBG tutar mı? Tutarsa ya kimyayla ya da dediğiniz gibi CSyle ÇAP yapmayı düşünüyorum.

• quote:

Evet hocam farklılar aynen, belirttim sebebini ana postta.

Sizce Koç MBG tutar mı? Tutarsa ya kimyayla ya da dediğiniz gibi CSyle ÇAP yapmayı düşünüyorum.
    Bence tutar, tutmazsa da kimya düşün, CS çapı sana çok şey katacaktır, bizim üniversite'de mesela ogün adebali var yeni mbg'ci Aziz Sancar'ın labından gelme, Cs yandalı vardı sanırım, computational biology dersini veriyor, ders tamamen biyoloji odaklı ama her hafta labı var ve ciddi bir data analizi bilgisi istiyor (bunu da tabi yapabileceğin en güzel tool python)

Bence ekonomi ve biyolocilerin özellikle istatistik alanında ciddi bilgiye sahip olmaları gerekiyor bu bilgiyi de onlara matematik ya da cs verir. Ben de doktora'da computational biology düşünüyorum bu arada.

• quote:

Orijinalden alıntı: upower

Bence tutar, tutmazsa da kimya düşün, CS çapı sana çok şey katacaktır, bizim üniversite'de mesela ogün adebali var yeni mbg'ci Aziz Sancar'ın labından gelme, Cs yandalı vardı sanırım, computational biology dersini veriyor, ders tamamen biyoloji odaklı ama her hafta labı var ve ciddi bir data analizi bilgisi istiyor (bunu da tabi yapabileceğin en güzel tool python)

Bence ekonomi ve biyolocilerin özellikle istatistik alanında ciddi bilgiye sahip olmaları gerekiyor bu bilgiyi de onlara matematik ya da cs verir. Ben de doktora'da computational biology düşünüyorum bu arada.

Alıntıları Göster
    Sabancı'da mısınız hocam siz?

• dil 1 yanlış mı geldi ?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Sabancı'da mısınız hocam siz?

Alıntıları Göster
    Evet
  • _Raistlin_Majere_ kullanıcısına yanıt
    Evet hocam.

• upower U kullanıcısına yanıt
    Sizce endüstriyi eleyeyim mi? Bilkent endüstri yazarsam Koç Kimyayı eler çünkü.

• Tercih yapacaklara naçizane fikirlerimi paylaştığım, tavsiyeler verdiğim kısa bir video paylaştım YouTube'ta. Umarım işinize yarar :)
    Yorum ve sorularınızı da bekliyorum
  • Lord Henry L kullanıcısına yanıt
    hayırlı olsun burs

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Sizce endüstriyi eleyeyim mi? Bilkent endüstri yazarsam Koç Kimyayı eler çünkü.
    Bilmiyorum ki bu çok sana bağlı bence, yanlış yönlendirmek istemem.

Endüstri mühendisliği = Applied Mathematics ben çoğu dersinin içeriğini biliyorum ve bana sorarsan çok zevkli bir bölüm, manufacturing ve operation research olarak ikiye ayırabilirsin genel olarak bu bölüm belki 3.bir başlık olarak da data science açılabilir (benim data science alanındaki stajlarımda endüstriciler aşırı baskındı). Bir endüstrici verimi öğrenir en genelinde, mesela ekonomi bölümü kısıtlı kaynaklar altında varlığın allocationıdır, endüstri ise kısıtlı kaynaklar altında maddelerin allocation'ı gibi düşünebilirsin o yüzden ağır matematik ve istatistik isteyen bir bölüm mesela bir fabrikanın üretim bandını simulation methodlarıyla en verimli hale endüstriciler getirir, bu fabrikanın şirket arabasının rotasını travelling salesman problemiyle yine endüstriciler optimize eder (bu problem de csle kesişme noktasıdır mesela endüstrinin csçiler bu problemin polynomial time'da çözülemeyeceğini kanıtlayıp np kümesine alanlardır, endüstriciler ise expoential time'da çözülen problemi, exponential timelar içindeki en verimli çözüm kümesini arar), yani bu tarz şeyler seni heyecanlandırıyorsa endüstri doğru seçim olabilir (biliyorum çok kötü anlattım, yüzeysel anlatımdan dolayı bazı tanımlamalar da yanlış olabilir) ama özetle endüstri mühendisliği genel olarak optimize eder, iyileştirir, güçlendirir makineci ve elektronikçinin tasarladığı, csçilerin yazılımını yaptığı bir sistemi verimli hale getirir (endüstriciler gelirse çok daha iyi anlatır)

Mbg ve kimya ise tamamen farklı bir dünya akademik kariyerde kesinsen bunları düşün, piyasada endüstriciler daha avantajlı (türkiye piyasasında yani, ama cs çap yaparsan işler değişir, csçiyim diye demiyorum ama özel sektörün en sıcak baktığı bölüm cs şuan, bu da tamamen bilimsel verileriyle dayanmayan çevremden gözlediğim, csçiler çok aşırı hızlı staj bulduğu için) yani ben ne anlatırsam biraz subjektif olacak en iysi senin bilkenti ve koçu geçip insanlarla konuşup en sıcak bulduğunu yazman

• quote:

Orijinalden alıntı: upower

Bilmiyorum ki bu çok sana bağlı bence, yanlış yönlendirmek istemem.

Endüstri mühendisliği = Applied Mathematics ben çoğu dersinin içeriğini biliyorum ve bana sorarsan çok zevkli bir bölüm, manufacturing ve operation research olarak ikiye ayırabilirsin genel olarak bu bölüm belki 3.bir başlık olarak da data science açılabilir (benim data science alanındaki stajlarımda endüstriciler aşırı baskındı). Bir endüstrici verimi öğrenir en genelinde, mesela ekonomi bölümü kısıtlı kaynaklar altında varlığın allocationıdır, endüstri ise kısıtlı kaynaklar altında maddelerin allocation'ı gibi düşünebilirsin o yüzden ağır matematik ve istatistik isteyen bir bölüm mesela bir fabrikanın üretim bandını simulation methodlarıyla en verimli hale endüstriciler getirir, bu fabrikanın şirket arabasının rotasını travelling salesman problemiyle yine endüstriciler optimize eder (bu problem de csle kesişme noktasıdır mesela endüstrinin csçiler bu problemin polynomial time'da çözülemeyeceğini kanıtlayıp np kümesine alanlardır, endüstriciler ise expoential time'da çözülen problemi, exponential timelar içindeki en verimli çözüm kümesini arar), yani bu tarz şeyler seni heyecanlandırıyorsa endüstri doğru seçim olabilir (biliyorum çok kötü anlattım, yüzeysel anlatımdan dolayı bazı tanımlamalar da yanlış olabilir) ama özetle endüstri mühendisliği genel olarak optimize eder, iyileştirir, güçlendirir makineci ve elektronikçinin tasarladığı, csçilerin yazılımını yaptığı bir sistemi verimli hale getirir (endüstriciler gelirse çok daha iyi anlatır)

Mbg ve kimya ise tamamen farklı bir dünya akademik kariyerde kesinsen bunları düşün, piyasada endüstriciler daha avantajlı (türkiye piyasasında yani, ama cs çap yaparsan işler değişir, csçiyim diye demiyorum ama özel sektörün en sıcak baktığı bölüm cs şuan, bu da tamamen bilimsel verileriyle dayanmayan çevremden gözlediğim, csçiler çok aşırı hızlı staj bulduğu için) yani ben ne anlatırsam biraz subjektif olacak en iysi senin bilkenti ve koçu geçip insanlarla konuşup en sıcak bulduğunu yazman

Alıntıları Göster
    Hocam harikasınız, çok teşekkürler. Matematiğe ekstra ilgim vardı lise boyunca, hiç çalışmadan matematik ortalamamı kasıntı bir kolejde 99la bitirdim, YKS'de matematiğe hiç çalışmayarak iyi bir sonuç aldım, hocalarım bu yüzden bana endüstriyi öneriyorlar. Bunun üzerine bir de endüstride insanlarla sık iletişim içindeymişsiniz ve liderlik kabiliyetleri de gerekiyormuş, 9. sınıftan beri kendi kurduğum kulübü yönettim hocalarım ona da değindiler. Ama ne yalan söyleyeyim aklımda hiç yoktu 12. sınıfa kadar, hatta alay ettiğim zamanları bile hatırlıyorum. Yeteneklerim bu alanda olduğu için endüstri yazmayı düşünüyordum ve doğal olarak iyi yaptığım bir işi de severim diye düşünüyordum.

Ailemin dediğine göre bana en uygun meslek akademisyenlik veya bilim adamlığı. Bu sebeple de benim 12 yıllık hayalim (evet 1. sınıftan beri) bilim adamı veya akademisyen olmaktı. Ama şimdi 2593 gibi bir sıralama geldi, hatta hocalarım benden ilk 1K bekliyorlardı (AYT ağzıma etmeyeydi o da olurdu) ve kime söylersem söyleyeyim fen fakültesi yazmanın kendimi harcamak olduğunu düşünüyorlar. Az önce ailecek ilgimizi çeken bir durum oldu, Koç sadece tam burslu kimya öğrencisi alıyor galiba. Başka bölüm bulamadık çünkü %25 %50 falan ve sıralaması da 5k civarında fena değil. Bu bizde Koç'un sadece bilim adamı ve akademisyen yetiştirdiği görüşüne itti. Lise öğretmeni olmak istemiyorum bu sebeple bu benim bayağı ilgimi çekti. Kimyayı biyolojiden daha çok sevdiğim için bu bölüm için MBG'yi bile elemeyi düşünüyorum şimdi.

• quote:

Orijinalden alıntı: _Raistlin_Majere_

hayırlı olsun burs
    Çok sağ olun.
  • Up. Tüm fikirler benim için önemli.

• Arkadaşlar tercih sıralamam 1 Koç MBG (2.8kyla kapatmış) 2 Koç Kimya (5.3kyla kapatmış) 3 ODTÜ Endüstri yazıp bırakacağım. Sizce 3 tercih riskli olur mu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lord Henry -- 21 Temmuz 2019; 13:4:47 >
  • Tyt ayt netiniz kac acaba

• newdentstudent N kullanıcısına yanıt
    TYT 111,5
    AYT 70
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.