Şimdi Ara

SAY 2.5/2.6K, TERCİH YARDIMI (ENDÜSTRİ/MBG)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
41
Cevap
0
Favori
1.429
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

SAY 2.5/2.6K, TERCİH YARDIMI (ENDÜSTRİ/MBG)

Sıralama durumu böyle. TYT'de çok iyi yaptım, AYT'ye onun rahatlığıyla girdim AYT ağzıma etti shdhsdh. Sene boyunca hedefim Koç Endüstri ya da Koç Moleküler Biyolojiydi. Endüstri tutmuyor ama MBG tutar mı emin değilim. Belki çok alakasız bölümler gibi gelebilir sizlere ama şöyle bir durum var, endüstri mühendisliği için sosyal becerilerim (en azından hocalarıma göre) ve matematiğim çok iyi, yeteneklerime uygun yani ve sonuç olarak iyi yapacağımı düşündüğüm bir meslek. İyi yapacağım bir meslek de beni mutlu eder gibime geliyor. MBG ise ilgi alanım ve çocukluktan kalma bilim adamlığı veya akademisyenlik hayalimi tatmin edecek bölümdür. Yine kimyaya da ilgim var, TYT AYT kimya full ve dört sene en çok ilgiyle dinlediğim ders. Arada kaldım hangisini tercih etsem diye.

Şimdi sıralamam 2593. Koç MBG geçen sene 2853'le kapatmış, sizce tutar mı? Tutmazsa ikinci tercihime Koç Kimya (5377'yle kapatmış) kesin tutuyor onu mu yazsam yoksa endüstri mühendisliği mi yazsam bilemedim. Endüstri mühendisliği için seçeneklerim ODTÜ ve İTÜ, ikisi de 5900-6000 civarı rahat tutuyorlar, yazarsam girerim. Eğitim olarak ODTÜ'ye, şehir olarak da İTÜ'ye kayıyorum. Sizin yorumlarınızı duymayı çok isterim. Koç Endüstri'ye Anadolu Bursiyerliği ümidiyle bakıyordum, çok büyük ihtimalle bursu alamadım.

İngilizce eğitimi derseniz İngilizcem native düzeyinde, YDT sıralamam da malum. Sayısalcıyım, matematiğim gayet iyi, kimyam ve biyolojim de çok iyi, tarihe ve coğrafyaya ekstra ilgim var, bu ilgim sayesinde hiç çalışmamama rağmen tarih ve coğrafyayı fulle yakın yapıp 2.3k eşit ağırlık sıralaması yaptım. Yorumlarınızı bekliyorum arkadaşlar.

• Tebrikler hocam. Matematik/Geo için tavsiye verebilir misiniz?
  • yhk18 kullanıcısına yanıt
    Sağ olun hocam. Matematiğe ben sene içinde neredeyse hiç çalışmadım, tek bir kitap dahi bitirmedim ne kadar verimli tavsiye verebilirim bilemiyorum. İlgi alanımdı benim dediğim gibi. Belki klişe bir söz olacak ama olayın mantığını öğrenmeniz formül ezberlemekten çok daha kolay olacaktır. Bütün matematik formülleri ondan önceki konulardan türetiliyor çünkü.
  • endüstri yazma genelde işsiz ya da asgeri maaş alıyorlar eğer ankarada kalmak istiyorsan hacettepe ceng yaz işsiz kalmazsın en azından
  • Hocam ben hala bursiyerliğe kabul alacağınızı düşünüyorum.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-C83C5EC86

endüstri yazma genelde işsiz ya da asgeri maaş alıyorlar eğer ankarada kalmak istiyorsan hacettepe ceng yaz işsiz kalmazsın en azından
    Hocam diğer mühendislikler bana insanlardan çok uzak geliyor. Ben insanların yaralarıyla uğraşmadan onlarla aktif olarak iletişimde olmak istiyorum ve endüstri bunun için en uygunu gibi gözüküyor. İşimi iyi yaparsam işsiz kalacağımı düşünmüyorum nihai hedef yurt dışı zaten.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hypatia of Alexandria

Hocam ben hala bursiyerliğe kabul alacağınızı düşünüyorum.
    Çok sağ olun hocam umarım öyle olur, umarım siz de kabul edilirsiniz ama bende çok da ümit kalmadı ya ne yalan söyleyeyim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Makine mühendisliği 3.50 GPA
    2 hafta önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Up.
  • Hocam endüstri için bilkent yaz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ariana Grande

Hocam endüstri için bilkent yaz
    Neden sizce hocam? Bilkent hiç aklımın ucundan bile geçmedi.
  • endüstriyi yazmanızı tercih ederim yöneleceğiniz alan daha geniş ve önü açık bölüm
  • sıralamam benim de 2.5k, endüstri istiyorum. saydığınız özelliklerin bende de olduğuna inanıyorum. bilkent %100 endüstri ile %50 ee arasında kalmış durumdayım. hedef yurtdışı olmasına rağmen endüstrinin iş olaylarına halkta bi iş bulamıyolar, asgari ücret alıyolar deniyor. bir sürü popüler şirketin müdür/ceo vs. adamların da endüstriden çıktığı da ortada. ben de bilemedim açıkçası
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ankaratıplı

endüstriyi yazmanızı tercih ederim yöneleceğiniz alan daha geniş ve önü açık bölüm
    Peki sizce İTÜ mü ODTÜ mü hocam? İngilizce eğitimini boş verin hazırlık atlayacağım büyük ihtimalle.
  • quote:

Orijinalden alıntı: lepetite

sıralamam benim de 2.5k, endüstri istiyorum. saydığınız özelliklerin bende de olduğuna inanıyorum. bilkent %100 endüstri ile %50 ee arasında kalmış durumdayım. hedef yurtdışı olmasına rağmen endüstrinin iş olaylarına halkta bi iş bulamıyolar, asgari ücret alıyolar deniyor. bir sürü popüler şirketin müdür/ceo vs. adamların da endüstriden çıktığı da ortada. ben de bilemedim açıkçası
    Hocam o özellikler sizde de varsa siz sıyrılırsınız, benim bu bölümü düşünme sebebim de o zaten. Yurt dışında durum farklı, belki büyük bir yabancı şirkette CEO'luğa yükselemezsiniz ama gayet iyi bir maaşla gayet güzel bir ülkede gayet güzel bir şirket için çalışabilirsiniz. Benim aklımı çocukluk hayallerim kurcalıyor yoksa ben düşünmeden yazardım. Neden Bilkent hocam?

• quote:

Orijinalden alıntı: Lord Henry

Neden sizce hocam? Bilkent hiç aklımın ucundan bile geçmedi.

Alıntıları Göster
    Bilkent endüstri için itüden de odtüden de daha iyidir bence iyi düşün bi araştır bilkenti

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lord Henry

Hocam o özellikler sizde de varsa siz sıyrılırsınız, benim bu bölümü düşünme sebebim de o zaten. Yurt dışında durum farklı, belki büyük bir yabancı şirkette CEO'luğa yükselemezsiniz ama gayet iyi bir maaşla gayet güzel bir ülkede gayet güzel bir şirket için çalışabilirsiniz. Benim aklımı çocukluk hayallerim kurcalıyor yoksa ben düşünmeden yazardım. Neden Bilkent hocam?

Alıntıları Göster
    kapsamlı burs olayı + vakıf üniversitesi olduğundan imkanları ve yurtdışındaki başarısı derdim galiba

• Lord Henry L kullanıcısına yanıt
    ikisi de birbirinden iyi fakülteler ben yerinizde olsam odtüyü tercih ederdim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ariana Grande

Bilkent endüstri için itüden de odtüden de daha iyidir bence iyi düşün bi araştır bilkenti

Alıntıları Göster
    Bir araştırayım bakalım hocam sağ olun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: lepetite

kapsamlı burs olayı + vakıf üniversitesi olduğundan imkanları ve yurtdışındaki başarısı derdim galiba

Alıntıları Göster
    Burada Bilkent öneriliyor çok, bakayım ben o zaman bir Bilkent'e. Hiç kampüsüne falan da bakmadım, hiçbir fikrim yok aklımdan hiç geçmedi Bilkent. Teşekkürler hocam hayırlı olsun size.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ankaratıplı

ikisi de birbirinden iyi fakülteler ben yerinizde olsam odtüyü tercih ederdim
    Ah bir de ODTÜ Ankara'da olmayaydı Teşekkürler hocam aklımda bulunduracağım.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.