1. Sınıfı 3.70le bitirdim. 2. Sınıfın ilk dönemi 3.50 civarı biter gibime geliyor oelektrikçi yüzünden o da. Okulu 3.30-3.40 arası bitirebilirsem gerçek hayatta bir işe yarar mı bu gpa yoksa sadece sistemdeki sayılardan mı ibaret? Milletin 35 40 aldığı sınavdan psikopat gibi 99 alıyorum ama zerre mutlu olamıyorum çünkü enayi gibi hissediyorum kendimi gerçek hayatta bir karşılığı olduğunu düşünmüyorum. Hepimiz aynı okulda okuyoruz sonuçta... < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Makine mühendisliği 3.50 GPA
-
-
Akademi için yarar
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
YDS'den 80 üstü not alsam bu ortalamayla top ünilerde yl yapabilir miyim?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
3.00 ile 3.5 arasında bi fark yok bence.
Abd’de iyi yerler (phd) için 3.9 lazım.
3.9 makinede imkansız. Sen istediğin kadar çalış hocalar yaptırtmaz o ortalamayı.
Bilkent EE’de her sene 4.00 çıkıyor.
hiçbir makine mühendisliği bölümü oradan zor değil.
yapan yapıyor valla.
Bu tamamen hocalara bağlı bir durum. Okulun zorluğunu belirleyen de yine hocalar ve onların verdikleri kararlar. Üniversite sınavı değil ki bu çok çalışan soruları kesinlikle çözsün. Hiçbir makine bilkent eeden zor değil önermesi de saçma bu yüzden. Bunu asla bilemezsin.
GTÜ Elektrik Mühendisliğinden bölüm ikincisi olarak mezun olan birisinin Boğaziçi EE Master yaptığını duymuştum. Ayrıca 80 değil de 85 üstü olması daha iyi olur. Şu ana kadar 85 altı YDS ile Top Tier Master yapan görmedim.
-
Bilkent yds kabul etmiyor.
6.5 ielts or 87 toefl
Bilkent, Boğaziçi ve ODTÜ gibi bazı üniversiteler YDS yerine kendi İngilizce yeterlilik sınavlarını (Bilkent PAE, BUEPT, ODTÜ İYS) yapıyorlar.
-
Pae bu sınavların hepsinden açık ara zor.
4 kez ielts, 1 kez yds, 3 kez pae, 1 kez de toefl denemesine girdim
ielts 7.0
yds 92
pae: hiç 60 barajını geçemedim
toefl 90
edit: şu anki seviyemle sınavı tokatlarım gerçi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cryptix Ph.D -- 2 Ocak 2025; 15:49:16 >
Bende 97 YDS puanı var bir işe yarar umarım. Sınav hiç İngilizce ölçücü değildi, bir daha girmek zorunda kalmak istemiyorum. Çok yüksek ales isterler TR'de Boun falan.
-
Hocam gpa kaç
Aynen ALES'i de merak ediyorum ondan kaç almak gerekiyor acaba iyi okullar için. Ben de yüksek ihtimal akademik ilerleyeceğim ama henüz ALES çalışmaya başlamadım napıcam bilmiyorum okul çok yoğun okul zamanı ALES çalışmak mümkün değil gibi. Dönem derslerine verdiğim enerjiden kısmam gerekecek çünkü o zaman. YDS olarak 70 bandında bir puan alırım diye tahmin ediyorum.
3.8 civarında dönem bitince fazla düşmez umarım...
-
Harbiden çok fark ediyor
Bizde fizik mat gibi derslerde çan yok, bir de bizim dönemde hocalar bir türlü anlamdıramadığım şekilde klasik ve zor soruyordu ucundan b3 b2 falan almıştım şimdi bakıyorum alt dönemlere test yapmışlar ortalama 60 falan gelmiş.
Yani madem yapılabiliyordu da neden bize yapılmadı ortalama yükseltme fırsatı elden gitti diye de bir serzeniş bırakayım, zaten %90'ı işimize bile yaramıyor fiziğin.
Bizde de o tarz dengesizlikler var maalesef.
Ortalamam 4 de olsa ABD'den Phd kabulü alabileceğimi sanmıyorum. Research stajı falan yapmadım, sağlam referansı olan hoca yok, ders dışında böyle beni çok öne çıkaran bir şeyler gösteremem. Adamlar baksa; "Hiç bilmediğimiz bir okulda fena not yapmamış, elimizdeki 3000 başvuruda ilk 1000e girer belki, alacığımız 5 kişiyi bulalım şimdi." diyecekler.
-
Muhtemelen ben de direkt phd kabulu alamayacağım.
o zaman bu işin raconu böyle oluyor:
tr’de iyi bir hoca ile çalışacağın top tier’da veya avrupa’da orta-üst kalibrede bir yerde master sonrası abd’de veya isviçre’de top tier yerde phd.
bu şekilde çok cv gördüm. Bilkent’te mastera kabul alabilirsen çok iyi olur.
Bu okulun problemli olduğunu gosterir. 2 sene once odtu makine 1.si 4.00di, gecen sene 3.98di, Bilkentte 1.ler 3.9x bandinda oluyor, boun ve itu (bu son yillarda yumusadi) de ayni sekil. Ozellikle not vermemek hocalarin zayifligindan kaynaklanan kompleksten baska bir sey degil.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
Bu tamamen hocalara bağlı bir durum. Okulun zorluğunu belirleyen de yine hocalar ve onların verdikleri kararlar. Üniversite sınavı değil ki bu çok çalışan soruları kesinlikle çözsün. Hiçbir makine bilkent eeden zor değil önermesi de saçma bu yüzden. Bunu asla bilemezsin. |
Benzer içerikler
- olumsuzluk eki yapım eki mi
- endüstri mühendisliği okunur mu
- 80 tyt 40 ayt kaç bin
- tyt 60 net iyi mi
- tyt fizik kaynak önerileri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X