Şimdi Ara

Sayısal 20-30k arası yapanlar için tıp yazmanın çok mantıklı olması (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir - 6 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
2
Favori
1.255
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

2

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ankaratıplı kullanıcısına yanıt

Dolarla aldığı maaşı ABD de yine dolarla harciyor. Acemi gibi türk lirasına çevirip kıyaslama yapmak komik. Üstelik herkes ABD ye gidemiyor. Onlar arkası güçlü istisna insanlar. Bunun dışında yazdığın kadar düşük almıyor doktorlar. En dandik asistan bile en az 100 bin alıyordur. Bütün gün 9-4 iş yerinde oturan sağlık çalışanı kardeşim 62 bin tl aldı bu ay , doktorlar en az 2 katı aliyolar bunun zaten

• tıp yazmak 1. olunca da çok mantıklı tek mevzu o işi yapabilecek misin? ezber seviyor musun? gibi sorular bence. benim için çelişki şuydu:

- komiteden 2 hafta önce günde 8 saat hiç ilgimi çekmeyen kas ezberleme şunu ezberleme bunu ezberleme işini yaparken sıkılırdım.

- hastane ortamı beni çok geriyor, ve pilim çok hızlı tükeniyor, günün geri kalanı acayip kötü olurdu.

- cerrah olsam direkt bir insana birebir dokunup kötü bir sonuca sebep olmak aşırı koyar.

mesela finansçı olsam maksimum para kaybeder / kaybettiririm. işin ucunda biri ölmüyor. çalışılacak çoğu işte bu yazılım olsun ml olsun çalıştığın ortamı kendine göre dizayn edebiliyorsun.

tıpta nerd olmak benim için çok çok çok zor. geçen bir doktorla tanıştın alanının iyilerinden biri adamın odası full cilt cilt okuduğu tıp kitaplarıyla dolu. ben böyle bir mesai yapmak istemiyordum ama şu an istatistik için buna yavaştan başladım probability theory, statistical inference, veya ceng related birkaç kitap herkes biliyor diye isimlerini yazmayacağım :D okumak daha ilgimi çekiyor.

yani bu tıp övme veya karşısındaki övme mesaisi bana çok saçma geliyor... ama tıp mı yoksa bilgisayar/elektrik mi diye soranlara da ayrı kuruluyorum. bir insan iki alana da eşit uzaklıktaysa tıp seçip geçmeli. en azından 5 sene sonra devlet garanti yerleştiriyor gibi bir şey. tıp dışında senden kimsenin bir beklentisi yok. staj yaptın mı, proje yaptın mı, diğerlerinden iyi misin... bu sorualr anlamsızlaşıyor tıpta ve bu aşırı rahatlık. sadece komitelerini geç, tusta bir şeyler yap oldu bitti. daha eforsuz ve garanti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EistroY661 -- 28 Ocak 2025; 10:31:35 >

• EistroY661 E kullanıcısına yanıt

Kanka comp vision için stat bilgisi lazım mı kitap ne önerirsin

• Diploma ne mühendislikte ne tıpta bir fark sunmuyor. Fark sadece şurada. Çok büyük firma Çok fazla seçeneğe sahip olduğu için yeni mezun eleman eliyor.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.