Şimdi Ara

Sayısal Tercih Listem Yorumları Alalım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
1.121
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

merhaba arkadaşlar sayısalım tercih listem şu sekilde sizce nasıl olmuş gelme ihtimali nereler olabilir yorumlarsanız çok teşekkür ederim..

Bide arkadaşlar tercihleri internetten kendim yaptım onayladım yazdır sayfası çıktı
    çıktı akıp bi yere göndermem gerekiyor mu ?

• yukarıı
  • 25-26
  • diğerlerinin olma ihtimali yokmu
  • bu tercih listesi gerçek tercihin yapıldığı site mi ? eğer değilse hangi site yazarmısın.
  • dogru tercih
  • yukar arkadaşlar yorumlarınız !!!
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ya cevap verirmisiniz :(((((
  • 19.tercih gelebilir o gelmezse 25.tercih gelir
  • bence 24
  • benimde içime 23-24 doğuyor ama işte bakalım :(

diğerlerinin gelme ihtimali yok gibi demi ?
  • uppppppppppppppppppppppppppppppp
  • üsteeeeeeeeeeeeeeee
  • neden elazığ okuyacak başka yer mi kalmadı :D

• 23.tercih gelmez. bunların hiç birine girememe ihtimalin dahi var.Çünkü yazdığın yer hemşirelik. Ve önündeki tmcilerde hemşirelik düşünücektir emin ol
  • 2 tercih doğuyu ekleyip işimi garantiye alayım mı - ?

sıralaması 150 k felan yerlerden 2 tane ekleyeyim mi _?
  • bence hemşirelik olursa olsun neresi olsun diyosan eklemen lazım 150klık yerleride.Bir mühendislik felan yapsan 120klık yere bile girme şansın var 130kdayken ama hemşirelikte öyle değil yani sıralama geriye bile düşebilir. O yüzden 150klık yerleri bile yazmanda fayda var yoksa riskli yani.Bişey kaybetmezsin zaten yazarsan
  • Mailini yeni gördüm kısaca yorumlayayım.

Sanırım meslek değildin, o yüzden Anestezileri unut derim. Hatta tercih listende yer bile vermeni tavsiye etmem. Genel anlamda tercihlerini sınırda tutmuşsun , aşağıdan biraz daha aralık bırakmalısın. 200bine kadar.

Eğer buradaki sıralamalar ÖSYM'ce açıklanan sıralamalarla aynıysa listeye 110binden falan başlaman daha yararlı olacaktır. Ölü tercih olayına pek girme. Yani 135binsen 85binlere falan gerileme. Çanakkale, Balıkesir, Aydın, Muğla , Balıkesir2, Kütahya, Manisa, Çukurova i.ö, Tokat, Nevşehir, Aksaray, Amasya, Elazığ, Sivas, Kilis olarak düzenlemen memnuniyet açısından daha güzel sıralama olur. Yani ben üniversite/şehir odaklı bir sıralama yaparım genelde.

Ve de listeyi genişletmen için , Erzincan , Burdur, Zonguldak, Ordu, Karaman, Uşak, Çankırı, Kırklarelii Konya ve Sakarya Hemşirelikleri de ekle derim.

Ayrıca biri Diyarbakır Dicle, biri de Hatay Mustafa Kemal Üniversiteleri; İkisinin de hele ki diclenin puanı bayağı bir yukarıda görünüyor. (sıralama 91bin) , hatay (112bin)
    Dicle neden o kadar yüksek anlamadım. 2010'da da böyleydi. Ama ben ikisine de yer vermedim. Zaten 110binin altında il yazmadım.

Öte yandan baktığımda YGS-6 sıralaman da fena değil ; dolayısıyla Eskişehir Osmangazi, Afyon üniversitelerinin Sağlık Kurumları Yöneticiliği ve Selçuk Üniversitesi Sağlık Yönetimi bölümlerini de tavsiye ederim.

Şöyle ki;

Sakarya Hemşirelik 117Bin
    Çanakkale Hemşirelik 113Bin
    Balıkesir Hemşirelik 110Bin
    Aydın Hemşirelik 115Bin
    Muğla Hemşirelik 123Bin
    Muğla Hemşirelik (Fethiye) 127Bin
    Balıkesir Hemşirelik (Bandırma) 127Bin
    Eskişehir Osmangazi Sağlık Kurumları Yöneticiliği 120Bin
    Konya Selçuk Sağlık Yönetimi
    Afyon Sağlık Kurumları Yöneticiliği 152Bin
    Çukurova Hemşirelik i.ö (Yeni) (Tahminim 120Bin-130Bin arası)
    Konya Selçuk Hemşirelik (Akşehir) 114Bin
    Kütahya Hemşirelik 130Bin
    Manisa Hemşirelik 120Bin
    Zonguldak Hemşirelik 137Bin
    Tokat Hemşirelik 139Bin

Nevşehir Hemşirelik 132Bin
    Kırklareli Hemşirelik 146Bin
    Burdur Hemşirelik 135Bin
    Uşak Hemşirelik 137Bin
    Karaman Hemşirelik 137Bin
    Çankırı Hemşirelik 145Bin
    Aksaray Hemşirelik 134Bin
    Ordu Hemşirelik 139Bin
    Sivas Hemşirelik (Yeni, 130-140Bin olabilir)
    Amasya Hemşirelik 125Bin
    Kilis Hemşirelik 133Bin
    Erzincan Hemşirelik 147Bin
    Elazığ Hemşirelik 127Bin

gibi bir liste oluşturabilirsin. Tokat'tan sonrasında Kırklareli-Sivas arasını kendi kafanda düzenleyebilirsin.

Edit2 : Hatta kaybedecğin bir şey olmadığını düşünerek; En üstte sırasıyla Kocaeli, Akdeniz ve Çukurova'yı koyabilirsin. Ortalama 100binle alıyorlar. Ama alt sınıra dikkat et. 30 hakkını tedbirli kullan.

Biraz kendi açımdan düşünerek bir liste oluşturdum elbette zevki olan, gidecek olan sensin. Sadece tavsiye amaçlıdır. Yani 115binlik yeri 120binlik yerden sonra da yazmış oldum. Ben önce illeri çıkardım çünkü. Hemşirelikte sonuç olarak KPSS var ve üniversiteye bakılmıyor devlette. Ama üniversite yaşamını da biraz canlı tutabilmen için illeri ona göre sıralamalısın. Bunun içinde listene alacağın tüm üniversitelerin websitelerine şöyle bir göz at. Yerleşkelerin olduğu yerlere bak. Şehirden uzakta mı yakında mı falan. Sonuçta bunlar Yüksekokul ve genellikle ilçelere dikilirler. Ben çanakkale hemşireliği Sakarya'dan sonra yazdım neden; Sakarya Üniversitesi daha iyi bir üniversite. Şehir olarak Çanakkale biraz daha güzeldir belki de. Ama bir bakmışsın Çanakkale'nin bilmem neresine yapılmıştır yüksekokul, bir bakmışsın Sakarya'nın göbeğindedir okul.. Örnekleme tabiki bunlar. Hepsine bakarsın. Yani değerlendirmelerden sonra da son şeklini verirsin.
    Kolay gelsin.

Hakkında hayırlısı olsun :)

Düzeltme : Konya Selçuk Sağlık Yönetimi , fakülte olmuş ve TM1 ile almaya başlamış. Listeden çıkarttım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kırmızı pelerin -- 26 Temmuz 2012; 5:58:50 >

• quote:

Orijinalden alıntı: farukyavuz

Mailini yeni gördüm kısaca yorumlayayım.

Sanırım meslek değildin, o yüzden Anestezileri unut derim. Hatta tercih listende yer bile vermeni tavsiye etmem. Genel anlamda tercihlerini sınırda tutmuşsun , aşağıdan biraz daha aralık bırakmalısın. 200bine kadar.

Eğer buradaki sıralamalar ÖSYM'ce açıklanan sıralamalarla aynıysa listeye 110binden falan başlaman daha yararlı olacaktır. Ölü tercih olayına pek girme. Yani 135binsen 85binlere falan gerileme. Çanakkale, Balıkesir, Aydın, Muğla , Balıkesir2, Kütahya, Manisa, Çukurova i.ö, Tokat, Nevşehir, Aksaray, Amasya, Elazığ, Sivas, Kilis olarak düzenlemen memnuniyet açısından daha güzel sıralama olur. Yani ben üniversite/şehir odaklı bir sıralama yaparım genelde.

Ve de listeyi genişletmen için , Erzincan , Burdur, Zonguldak, Ordu, Karaman, Uşak, Çankırı, Kırklarelii Konya ve Sakarya Hemşirelikleri de ekle derim.

Ayrıca biri Diyarbakır Dicle, biri de Hatay Mustafa Kemal Üniversiteleri; İkisinin de hele ki diclenin puanı bayağı bir yukarıda görünüyor. (sıralama 91bin) , hatay (112bin)
    Dicle neden o kadar yüksek anlamadım. 2010'da da böyleydi. Ama ben ikisine de yer vermedim. Zaten 110binin altında il yazmadım.

Öte yandan baktığımda YGS-6 sıralaman da fena değil ; dolayısıyla Eskişehir Osmangazi, Afyon üniversitelerinin Sağlık Kurumları Yöneticiliği ve Selçuk Üniversitesi Sağlık Yönetimi bölümlerini de tavsiye ederim.

Şöyle ki;

Sakarya Hemşirelik 117Bin
    Çanakkale Hemşirelik 113Bin
    Balıkesir Hemşirelik 110Bin
    Aydın Hemşirelik 115Bin
    Muğla Hemşirelik 123Bin
    Muğla Hemşirelik (Fethiye) 127Bin
    Balıkesir Hemşirelik (Bandırma) 127Bin
    Eskişehir Osmangazi Sağlık Kurumları Yöneticiliği 120Bin
    Konya Selçuk Sağlık Yönetimi
    Afyon Sağlık Kurumları Yöneticiliği 152Bin
    Çukurova Hemşirelik i.ö (Yeni) (Tahminim 120Bin-130Bin arası)
    Konya Selçuk Hemşirelik (Akşehir) 114Bin
    Kütahya Hemşirelik 130Bin
    Manisa Hemşirelik 120Bin
    Zonguldak Hemşirelik 137Bin
    Tokat Hemşirelik 139Bin

Nevşehir Hemşirelik 132Bin
    Kırklareli Hemşirelik 146Bin
    Burdur Hemşirelik 135Bin
    Uşak Hemşirelik 137Bin
    Karaman Hemşirelik 137Bin
    Çankırı Hemşirelik 145Bin
    Aksaray Hemşirelik 134Bin
    Ordu Hemşirelik 139Bin
    Sivas Hemşirelik (Yeni, 130-140Bin olabilir)
    Amasya Hemşirelik 125Bin
    Kilis Hemşirelik 133Bin
    Erzincan Hemşirelik 147Bin
    Elazığ Hemşirelik 127Bin

gibi bir liste oluşturabilirsin. Tokat'tan sonrasında Kırklareli-Sivas arasını kendi kafanda düzenleyebilirsin.

Edit2 : Hatta kaybedecğin bir şey olmadığını düşünerek; En üstte sırasıyla Kocaeli, Akdeniz ve Çukurova'yı koyabilirsin. Ortalama 100binle alıyorlar. Ama alt sınıra dikkat et. 30 hakkını tedbirli kullan.

Biraz kendi açımdan düşünerek bir liste oluşturdum elbette zevki olan, gidecek olan sensin. Sadece tavsiye amaçlıdır. Yani 115binlik yeri 120binlik yerden sonra da yazmış oldum. Ben önce illeri çıkardım çünkü. Hemşirelikte sonuç olarak KPSS var ve üniversiteye bakılmıyor devlette. Ama üniversite yaşamını da biraz canlı tutabilmen için illeri ona göre sıralamalısın. Bunun içinde listene alacağın tüm üniversitelerin websitelerine şöyle bir göz at. Yerleşkelerin olduğu yerlere bak. Şehirden uzakta mı yakında mı falan. Sonuçta bunlar Yüksekokul ve genellikle ilçelere dikilirler. Ben çanakkale hemşireliği Sakarya'dan sonra yazdım neden; Sakarya Üniversitesi daha iyi bir üniversite. Şehir olarak Çanakkale biraz daha güzeldir belki de. Ama bir bakmışsın Çanakkale'nin bilmem neresine yapılmıştır yüksekokul, bir bakmışsın Sakarya'nın göbeğindedir okul.. Örnekleme tabiki bunlar. Hepsine bakarsın. Yani değerlendirmelerden sonra da son şeklini verirsin.
    Kolay gelsin.

Hakkında hayırlısı olsun :)

Düzeltme : Konya Selçuk Sağlık Yönetimi , fakülte olmuş ve TM1 ile almaya başlamış. Listeden çıkarttım.

herşey için çok teşekkür ederim bana yardımın cok oldu
    ancak şu var benim için il önemli degil yani sıralama neyse ona göre giderim

110 bin olan yer 112 binden benim için önce gelir

simdi yukarı 4 tane anestezi yazdım keyfi :d

sonuc olarak senin dedigin illerin hepsi var bi orduyu ekledim ölü tercihim hiç yok cünkü sıralamaya göre gittim

• Benim demek istediğim şu ; Anestezi'ye meslekler gireceği için yazmaman ve 135bin sıralama ile 90binlik yerleri yazmaman. :)

Senin için il önemli değilse sıkıntı yok tabi. Ama ne bileyim biraz canlı kalabilesin diye özellikle batı bölgelerini kullandım.

Tekrar hayırlı olsun :)

Edit : Ben il saymadım senin illeri düzene koydum aslında :) 1-2 tane de gözüme çarptı ekledim. Ha çarpan çok siirt , muş vs :D onları yazmadım doğal olarak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kırmızı pelerin -- 26 Temmuz 2012; 10:19:29 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.