|
tercih zamanı bittiğine göre tıp hk konuşabiliriz
-
-
ne rahat öğrenci hayatı ne rahat çalışma ortamı...
günde 500 hastaya bakmaktan yorgun düşüp birine yanlış tedavi uygularsan açacağı davada 50 maasini kaybetmen de cabası... -
he avantajı yok mu tıpın var tabi
iş garantisi ulan düzenli ders çalışmışsın zaten belli bir derece yapmışsın o sıralamaya yazacağın mühendislikten de aynı hatta daha düsük efor verip iyi ortalama kasıp garanti islere ulasabilirsin zaten
bir de yaşlı dayı teyzelere tıp okuyorum diyince egonu tatmin ederler
he bide tıpcı bi arkadasım türbanlı kızların tıp okuyorum diyince ilgisinin 5 kata kadar arttığını söyledi
-
yok hacı tıp daha iyi -
haklı yorum. tıp bitirene kadar verdiğiniz emeği herhangi bir mühendislikte verirseniz karşılığını alırsınız hem de çok daha rahat çalışma ortamında;) -
aynen kanka hayatın bitti awk hastanede saatte 20 hastaya bakmaktan ömrün çürüdü hast gittim simdi yok bu ne çekilir mi bi insan niye bile bile kendine yapar bunu -
anlamadıkları bu işte ulan sen zaten tıp kazanacak puanı aldıysan disiplinli çalışkan birisindir mühte de aynı eforu neden veremeyeceğinden korkup memur kafası garanti kanzi diye tıp yazarsın ki a -
Tıp sıralamasını yapan herhangi bir insanın (30K) başka bölüm yazıp da işsiz kalma şansının olduğunu düşünmüyorum. Ben de tıptayım şuan, tıp 2 oldum. Kariyerimi önceden planlıyorum ve daha dönem 2 olmama rağmen nrş düşündüğüm için kendimden fedakarlık yaparak nrş hakkında bayağı bir şey öğreniyorum ve devam da ediyorum. Tıp yazan bazı kişilerin düşündüğü garanti meslek muhabbeti bana saçma geliyor. Maaş durumu da aynı şekilde, tıp dışında aynı emeği vererek X bölümünde de çok güzel paralar kaldırırsınız. Yaz tatili başlangıcında 20 günlük keyfi bir staj yaptım beyin cerrahisinde, her gün sabah 07.30 akşam 20.00 mesaisi yaptım, dönem 1 olmama rağmen (daha yeni 2 ye geçtim.) nöbet bile tuttum. Bu süreçte gördüğüm vakalar iyi ki tıp yazmışım dedirtti bana. Öğlen yaşanan bir kavgadan sonra kafasına parke taşıyla vurulan ve epidural+subdural hematom geçiren ve geldiğinde GKS' si 4 olan (3' ü ölü kabul ediyoruz.) bir hastayı akşam saat 21.00' da ameliyata alıp asistan abiyle beraber saat 01.00' da ameliyattan çıkmamıza rağmen bize neredeyse ölü gelen hasta 2 gün sonra "Bana ne oldu?" diye soracak hale geldi ve GKS' si 14-15' ti. Ailesine bu haberi vermek bile başlı başına bir mutluluk kaynağı benim için. Yani sözün özü, ben tıpı ciddi manada hayat kurtarmak için yazdım. Derma, göz, anestezi, aile hekimliği cart curt bana göre değil. Tıpın da sadece ama sadece maneviyatı için yazılabileceğini düşünüyorum. Maneviyattan kastım hastalar tarafından el üstünde tutulmak değil, kendi mesleki tatminin ve bunu dediğim gibi nrşde çok rahat gördüm. Bu sebeple iyi bir hekim olmanın ön koşulunun mesleki tatmin olduğu kanaatindeyim. Dediğim gibi, 3 yaşında beyin tümörüyle gelen ve tedavi edilmezse 1 yıl içinde ölecek bir kız çocuğunun tedavisini yapıp sağlığına kavuşmasının mutluluğunu hiçbir meslek grubunun veremeyeceğini düşündüğüm için tıp yazdım, daha tıpın başında olmama rağmen nrş alanında ilerliyorum ve iyi ki de yazmışım diyorum. Ha yorulacak mıyım fazlasıyla evet. Asistan abinin, hocaların yorgunluklarını ve iş yükünü görüyorum ve insanüstü çalışıyorlar. Fakat güzel bir söz var. İnsanların en "aptalı" doktor, doktorların en "aptalı" cerrah, cerrahların en "aptalı" beyin cerrahı olurmuş diye. Aptal küpten devam
Ama yine de sözüm meclisten dışarı, bir insanın herhangi bir sebeple tıp seçmesini veya herhangi bir bölümü seçmesini aşağılamak veya "Mala bak aq" demek bana ahrazlık gibi geliyor, herkesin kendince doğruları var babuş her koyun kendi bacağından asılıyor. Bir kişi 30K' da olmasına rağmen gelecek kaygısı yaşayabilir ve işsiz kalacağını düşündüğü için de tıp yazmış olabilir, bana göre saçma ama kişinin kendisine göre rasyonel bir düşüncedir bu ve saygı duyarım. Sonuç olarak, sözüm meclisten dışarı; no offence, sorry not sorry.
Edit: Bir bilgisayar mühendisine göre tıp yazmak hayatı bitiriyorsa bir hekime göre de bütün gün bilgisayar başında kod yazmak da hayatı bitiriyor olabilir. Sözün özü herkesin hayata bakış açısı farklı, çok subjektif bir olay meslek seçimi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xetherian -- 8 Ağustos 2024; 11:6:37 >
-
Bunu tanıdığım bir dt söylemişti tıpta verdiğiniz eforu hangi mesleğe verirseniz verin o meslekte zaten iyi kazanırsınız -
Hep aynı terane,doktorluk zor da diğer meslekler çok mu kolay
Mühendislik yazınca şirketi üstüne mi yapıyorlar anlamıyorum,öyle bır anlatmışsın ki mühendislik yazsak ayda 1 milyon maaş her gün kızlarla parti,iş güç yok aynen knk bekle yaparlar. -
Mezun oluyorsun. Dhy'ni 112 merkezinde yapıyorsun. Uzmanlığını temel bilimde. Yılda 300 hasta bakmazsın. Çok takmayın kafayı böyle şeylere -
yok ihtiyar ben derma kazancam krem yazcam -
🤙👏🔥 -
konuda gt yanigi kokusu var biraz sanki
-
Saygı duyarım kral
-
Bu arkadaşı dinleyin.
Ben mesela bu kadar idealist olamayacağımı düşündüğüm için yazmadım. Kim ne derse desin hekimlik güzel meslek, her şeyin ötesinde evrensel bir meslek. Finansal açıdan parasından çok iş istihdamının dünya genelinde en yüksek meslek olması önemli diye düşünüyorum.
Konuştuğum ne kadar hekim varsa Tıp yazacaksan aklında sadece Tıp varsa yaz eğer başka bir alanda da yapabilirim diyorsan ona yönel dediler. Ben mesela kendilerine politika, ekonomi gibi konulara çok ilgili olduğumu söyleyince bu yönünü tatmin etmek için diğer seçenekler daha mantıklı olabilir diye beyânatta bulundular. Ciddi anlamda iyi hekim sayısı fazla değil, bu azınlık zaten o iyi paraları kazanıyor.
Tıp okuyan bir arkadaşıma yazmamayı düşündüğümü söylediğimde henüz birinci sınıfı bitirmesine rağmen(çok zorlandı sınıfta kalıyordu az kalsın son anda geçti) garanti mesleğe kapak attım çok iyi durumda olacağım zorlanacaksın filan dedi. Kendisi çok toz pembe bakıyor olaya, sen daha birinci sınıfı zor bitirmişsin bunun TUS'u var, nöbeti var görevi var ve sen bu bakış acısıyla bu kadar zahmete kolay kolay dayanamazsın. İleride de maalesef çoğu arkadaşımın pişman olacağını düşünüyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sehoka -- 8 Ağustos 2024; 12:3:45 >
-
HOCAM CENG YAZDIM Yİİ YAPMIŞ MIYIM -
Şırnak’ta bir ilçeye gidin bakalım Tıp yazmak isteyecek misiniz? -
O arkadaş yapay zekayla birkaç seneye işsiz kalacak siz zengin olursunuz bu gidişle hocam para işini iyi yapan cerrahlıkta
-
Geçen yıl orada çalıştım sağ olsun çok sevecen bir yerel halkı vardı, sayelerinde yeni bir dil de öğrendim tam bir medeniyet beşiği kültür başkenti 10 numara yer
Hep aynı terane,doktorluk zor da diğer meslekler çok mu kolay
Mühendislik yazınca şirketi üstüne mi yapıyorlar anlamıyorum,öyle bır anlatmışsın ki mühendislik yazsak ayda 1 milyon maaş her gün kızlarla parti,iş güç yok aynen knk bekle yaparlar. |
Öğrencilik hayatı nedir yaw siz Türkiye de ister istanbulda ister kars da olun öğrencilik hayatı yaşadığınızı mı sanıyorsunuz? Yazlıktan tanıdığım ingiliz arkadaşa daha liseden tüm avrupayı gezdirdiler siz de pub bara gitmeyi konsere katilmayi ogrencilik hayati saniyorsunuz ki bunun sahilli ve 3 5 tane fazladan pub bar mekanli hali dogu da ogrenci olmakla bati da ogrenci olmayi ayiran tek sey (kultur, insanlarin vizyonu vs degisir bolgeden bolgeye tabi ama senin direkt halkla ne alakan olabilir ogrenci olarak? Mutlaka kafa dengi 3 5 kisi cikar onlarla takilacaksin zaten) kafanızda sehirleri bu kadar buyutmeyin yasanmaz dediginiz yerlerde milyonlar yasiyor kafanizda kurdugunuz kadar kotu olsa orada o kadar kisi barinmaz urfada yasayan ama aslen istanbullu biri olarak soyluyorum bunu.
|
Tıp sıralamasını yapan herhangi bir insanın (30K) başka bölüm yazıp da işsiz kalma şansının olduğunu düşünmüyorum. Ben de tıptayım şuan, tıp 2 oldum. Kariyerimi önceden planlıyorum ve daha dönem 2 olmama rağmen nrş düşündüğüm için kendimden fedakarlık yaparak nrş hakkında bayağı bir şey öğreniyorum ve devam da ediyorum. Tıp yazan bazı kişilerin düşündüğü garanti meslek muhabbeti bana saçma geliyor. Maaş durumu da aynı şekilde, tıp dışında aynı emeği vererek X bölümünde de çok güzel paralar kaldırırsınız. Yaz tatili başlangıcında 20 günlük keyfi bir staj yaptım beyin cerrahisinde, her gün sabah 07.30 akşam 20.00 mesaisi yaptım, dönem 1 olmama rağmen (daha yeni 2 ye geçtim.) nöbet bile tuttum. Bu süreçte gördüğüm vakalar iyi ki tıp yazmışım dedirtti bana. Öğlen yaşanan bir kavgadan sonra kafasına parke taşıyla vurulan ve epidural+subdural hematom geçiren ve geldiğinde GKS' si 4 olan (3' ü ölü kabul ediyoruz.) bir hastayı akşam saat 21.00' da ameliyata alıp asistan abiyle beraber saat 01.00' da ameliyattan çıkmamıza rağmen bize neredeyse ölü gelen hasta 2 gün sonra "Bana ne oldu?" diye soracak hale geldi ve GKS' si 14-15' ti. Ailesine bu haberi vermek bile başlı başına bir mutluluk kaynağı benim için. Yani sözün özü, ben tıpı ciddi manada hayat kurtarmak için yazdım. Derma, göz, anestezi, aile hekimliği cart curt bana göre değil. Tıpın da sadece ama sadece maneviyatı için yazılabileceğini düşünüyorum. Maneviyattan kastım hastalar tarafından el üstünde tutulmak değil, kendi mesleki tatminin ve bunu dediğim gibi nrşde çok rahat gördüm. Bu sebeple iyi bir hekim olmanın ön koşulunun mesleki tatmin olduğu kanaatindeyim. Dediğim gibi, 3 yaşında beyin tümörüyle gelen ve tedavi edilmezse 1 yıl içinde ölecek bir kız çocuğunun tedavisini yapıp sağlığına kavuşmasının mutluluğunu hiçbir meslek grubunun veremeyeceğini düşündüğüm için tıp yazdım, daha tıpın başında olmama rağmen nrş alanında ilerliyorum ve iyi ki de yazmışım diyorum. Ha yorulacak mıyım fazlasıyla evet. Asistan abinin, hocaların yorgunluklarını ve iş yükünü görüyorum ve insanüstü çalışıyorlar. Fakat güzel bir söz var. İnsanların en "aptalı" doktor, doktorların en "aptalı" cerrah, cerrahların en "aptalı" beyin cerrahı olurmuş diye. Aptal küpten devam Ama yine de sözüm meclisten dışarı, bir insanın herhangi bir sebeple tıp seçmesini veya herhangi bir bölümü seçmesini aşağılamak veya "Mala bak aq" demek bana ahrazlık gibi geliyor, herkesin kendince doğruları var babuş her koyun kendi bacağından asılıyor. Bir kişi 30K' da olmasına rağmen gelecek kaygısı yaşayabilir ve işsiz kalacağını düşündüğü için de tıp yazmış olabilir, bana göre saçma ama kişinin kendisine göre rasyonel bir düşüncedir bu ve saygı duyarım. Sonuç olarak, sözüm meclisten dışarı; no offence, sorry not sorry. Edit: Bir bilgisayar mühendisine göre tıp yazmak hayatı bitiriyorsa bir hekime göre de bütün gün bilgisayar başında kod yazmak da hayatı bitiriyor olabilir. Sözün özü herkesin hayata bakış açısı farklı, çok subjektif bir olay meslek seçimi. |
Geçen yıl orada çalıştım sağ olsun çok sevecen bir yerel halkı vardı, sayelerinde yeni bir dil de öğrendim tam bir medeniyet beşiği kültür başkenti 10 numara yer
|
yok ihtiyar ben derma kazancam krem yazcam
|
tıp yazmaya sıralaması yetmeyenler konuşmasın, sanki kazanabiliyormuş da tercih etmemiş gibi konuşmuşsunuz |
Konuyu mesajlari nerden tutsan elinde kaliyor
Fantastik bir konu |
Benzer içerikler
- üniversite okurken tekrar üniversite sınavına girmek
- savunma sanayi maaşları
- 3d yayınları pdf telegram
- paraf yayınları zorluk derecesi
- açık lise pişmanlık mı
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X