Şimdi Ara

tercih zamanı bittiğine göre tıp hk konuşabiliriz (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
59
Cevap
0
Favori
1.811
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Aynen kanka

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Sehoka kullanıcısına yanıt

Çok doğru paragraf olmuş çevrede soranlara ben de bunu açıklıyorum sonra doktorlar niye mutsuz 4. sınıf olup bırakmayı düşünen akrabam vardı kız ağlaya ağlaya geçiyor sınıfları çekilecek çile değil sevilmiyorsa

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cemalimyapmaz C kullanıcısına yanıt

sen bırakıyordun noldu?

• Öğrencilik hayatı nedir yaw siz Türkiye de ister istanbulda ister kars da olun öğrencilik hayatı yaşadığınızı mı sanıyorsunuz? Yazlıktan tanıdığım ingiliz arkadaşa daha liseden tüm avrupayı gezdirdiler siz de pub bara gitmeyi konsere katilmayi ogrencilik hayati saniyorsunuz ki bunun sahilli ve 3 5 tane fazladan pub bar mekanli hali dogu da ogrenci olmakla bati da ogrenci olmayi ayiran tek sey (kultur, insanlarin vizyonu vs degisir bolgeden bolgeye tabi ama senin direkt halkla ne alakan olabilir ogrenci olarak? Mutlaka kafa dengi 3 5 kisi cikar onlarla takilacaksin zaten) kafanızda sehirleri bu kadar buyutmeyin yasanmaz dediginiz yerlerde milyonlar yasiyor kafanizda kurdugunuz kadar kotu olsa orada o kadar kisi barinmaz urfada yasayan ama aslen istanbullu biri olarak soyluyorum bunu.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Teşekkür ederim hocam ama dediğim gibi para benim için üçüncü dördüncü sıralarda geliyor bu mesleği yapma sebeplerim arasında

• Xetherian kullanıcısına yanıt

Yapay zekaya ne diyosun hocam tıp için

Hocam şahsi düşüncem yakın gelecekte yapay zekanın ancak tıbba yardımcı olacağı yönünde. Daha insan canı emanet edilecek kadar gelişim göstermediler, yakın gelecekte de göstereceklerini sanmıyorum. Ameliyatlarda fazlasıyla yardımı dokunuyor yapay zekanın ve dokunacak da. Ama dediğim gibi yapay zekanın ameliyat yapması ve cerrahları işsiz bırakması boyutu çok ama çok ilerki süreç diye düşünüyorum.

• Ek olarak tıp içerisinde de felaket bir rekabet var şuan. Derma, Göz, KBB, PRC vs. gibi bölümler inanılmaz sayıda mezun veriyor. Bir süre sonra bu bölümlerin eskisi kadar kazandırmaycağını aksine hekim fazlalığı olacağı düşüncesindeyim. Örneğin KBB ve PRC, ikisi de rinoplasti yapıyor. Bir süre sonra çok fazla sayıda rinoplasti yapan kişi çıkacak ortaya. Çok fazla seçenek oluşacak. Bir de mesela rinoplasti özelinde düşünelim, en fazla ne kadar iyi yapabilirsiniz ki bir rinoplastiyi, gelişime ne kadar açık? Tabii ki KBB' de PRC' de sadece rinoplasti değil fakat özellikle PRC, bazı kişiler için sadece estetik yapmaktan ibaret. Bu kadar fazla mezunun olması da şuanda aktif olan bir rekabeti üst noktalara çıkaracak. Fakat önümüzdeki süreçte Nöroşirürji, Kadın Doğum, Genel Cerrahi, Kalp ve Damar Cerrahisi, Çocuk Cerrahisi, Çocuk Hastalıkları gibi bölümler tercih edilmediği için çok kıymetli olacak. Yani evet, çok sıkıntı bölümler fakat ilerde güzellik algısının değişip artık burun yaptırmanın moda olmadığı bir zaman gelirse eğer bu bölümlere olan istek azalacaktır. Fakat insanlar bel fıtığı olmaya, kalp hastalıklarıyla uğraşmaya ve en basitinden doğum yapmaya devam edecektir. Bu senaryoda yeterli personel bulunmadığı taktirde bizi uçuk fiyatların olduğu ve en basit bel fıtığı ameliyatının bile arz/talep meselesinden kaynaklı uçuk fiyatlara yapılacağını söylemek yanlış olmaz. Dolayısıyla olaya para mevzusundan bakacak olursak, şimdi "Bu kadar emeği verin cengde de kazanırsınız." dediğimiz bu cerrahi bölümleri, ilerde ceng gibi bölümlerin ve hatta Derma, KBB, PRC gibi bölümlerin dahi hayal edemediği paralar kazanacak maalesef. Maalesef diyorum çünkü bu paraları kazanmak mühim değil, mühim olan ilerde acil bir durumda doktor bulmakta sorun yaşayacağımız.

• Senede nerdeyse 20K öğrenci giriyor tıp fakültesine. 4-5 sene sonra falan artık mezun fazlası gündeme gelmeye başlar. Mühendislik,hukukun, diş ve ecz. başına gelen 5 seneye tıpa a da gelecek. Bu seneler yazılacak son seneler tıp için.

• tıp yazmaya sıralaması yetmeyenler konuşmasın, sanki kazanabiliyormuş da tercih etmemiş gibi konuşmuşsunuz  

• Son_Troll_Bükücü kullanıcısına yanıt
    1k kişiye max 2.5 doktor düşüyor ülkede o günlere daha çoook var.

Ülkede meslek kalmadı yaw

• M540 kullanıcısına yanıt

Hiç belli olmaz ben hemen bu sene olacak demedim zaten

• Kalmadı vallahi gençlere sunulan tek şey kölelik  

Min 10 yıl diyeyim

• M540 kullanıcısına yanıt
    10 kişiden 1i bunu yapar

• benim adım laz ziya kullanıcısına yanıt
    9 kişi ağlayabilir. Hem stres istemiyor hem bunları yapmıyor.

• sacrifice003 S kullanıcısına yanıt
    doğu görevinde sana bağıran küfreden kadına tedavi yapmadın diye topuklarından olunca anlarsınız neden olunmaz

• halkla ne alakan olabilir öğrenci olarak diyor GPWŞVĞEÖVWŞVŞWŞVŞEVL
    50 yaşında dayısın galiba ya da evinden çıkmayan lol bağımlısı birisi

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.