|
Bildirim
|
ocakta 37 ye giricem cerrahpaşa tıp 1. Sınıf öğrencisiyim. Herşey senin elinde
|
Bazı insanlar hayalleri bırak gerçekler vs der; erkekse işte okul-askerlik-iş bulma-evlilik-çocuk-borçlar-kellik-emeklilik-ölüm döngüsünde geçer. evet doğup ölüyoruz bunu değiştiremeyiz ama o döngünün içinde seninle aynı şeyleri yaşayan milyonlarca insandan olmak e neden yaşıyorum ki o zaman sorusunu en azından benim aklıma getiriyor.
hayat rpg değil öldükten sonra tekrar tekrar dirilemiyorsun, bir kere yaşıyoruz şu an bilinen o. başkalarının açtığı aynı yollardan yürümekle istediğini yapmak tamamen kişinin kendi seçimi. hayat bazı açılardan hiç de düşünüldüğü kadar karmaşık değil bazı açılardan da hiç basit değil. herkes 22 yaşında ittiri bikten bir okuldan mezun olup sabahtan akşama çalışıp borç ödeyerek toplum kendisinden ne istiyorsa kendisinden önce gelen ne yaptıysa aynısını yapıp ölebilir. ama herkes çemberin dışına çıkmaya cesaret edemez, ki 26 yaşında tekrar okuyunca çemberin dışına çıkıp çok farklı olmuyorsun ama cesaretin oluyor en azından. bir de o yukarıdaki klasik döngüde sevmediğin bir işi yapma durumu da var, hayatının en çok vaktini sevmediğin işle geçirmek. başka açıdan bakıldığında da itü kocaelinden çok daha iyi okul ama beklentin yüksekse karşılamayabilir. bir de muhtemelen bazı ortak mühendislik derslerini - kocaelinin programını bilmiyorum ama - saydırabilir ve yaz okuluyla, disiplin ve çalışmayla 3 hatta 2.5 yılda okulu bitirebilirsin de yani yüksek lisans yerine çok daha tatmin edici olur diye düşünüyorum. kaldı ki yüksek lisansa kabul edilmek de öyle kolay değil, aynı bölümden mezun değilsin ve ortalama gerekli. 26 yaş çok geç 30 yaşında üniversite mi okuyor hala oha 40larında yeniden okula mı dönmüş tarzı şaşkınlık ancak bizim ülke gibi yerlerde olur zaten. herkes hırslı, herkes en iyi, herkes en zengin olacak ya. keşke bu açlık biraz kendini geliştirme, dönüştürme, yaratıcılık alanlarında da olsa o kadar şartlanmış ki insanlar çizginin dışına çıktın mı ''aç kalırsın''. he yavrum he dünyada zaten 3-4 meslek var insanlar ondan para kazanıyor ve insan olmanın tek gayesi para kazanmak diğer her şey ''hayal'', tek akıllı koyunlar zaten. |
|
|
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
|