Şimdi Ara

26 yaşında itü de uçak mühendisliğine başlamak çok mu geç olur?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
581
Cevap
10
Favori
17.969
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben Kocaeli mekatronik mühendisi mezunu oluyorum önümüzdeki haziranda. Ama istediğim yani hayal ettiğim eğitimi alamadım. Tekrar okumak istiyorum, yaşım 25 olacak mezun olduğumda. 1 sene üniye hazırlanma aşaması, ve kazanırsam 26 da İtü de uçak mühendisliğine başlamak istiyorum. Gerçekten iyi bir eğitim almak istiyorum... Çook mu geç oluyor?:/

• Bazı insanlar hayalleri bırak gerçekler vs der; erkekse işte okul-askerlik-iş bulma-evlilik-çocuk-borçlar-kellik-emeklilik-ölüm döngüsünde geçer. evet doğup ölüyoruz bunu değiştiremeyiz ama o döngünün içinde seninle aynı şeyleri yaşayan milyonlarca insandan olmak e neden yaşıyorum ki o zaman sorusunu en azından benim aklıma getiriyor.

hayat rpg değil öldükten sonra tekrar tekrar dirilemiyorsun, bir kere yaşıyoruz şu an bilinen o. başkalarının açtığı aynı yollardan yürümekle istediğini yapmak tamamen kişinin kendi seçimi. hayat bazı açılardan hiç de düşünüldüğü kadar karmaşık değil bazı açılardan da hiç basit değil. herkes 22 yaşında ittiri bikten bir okuldan mezun olup sabahtan akşama çalışıp borç ödeyerek toplum kendisinden ne istiyorsa kendisinden önce gelen ne yaptıysa aynısını yapıp ölebilir. ama herkes çemberin dışına çıkmaya cesaret edemez, ki 26 yaşında tekrar okuyunca çemberin dışına çıkıp çok farklı olmuyorsun ama cesaretin oluyor en azından.

bir de o yukarıdaki klasik döngüde sevmediğin bir işi yapma durumu da var, hayatının en çok vaktini sevmediğin işle geçirmek.

başka açıdan bakıldığında da itü kocaelinden çok daha iyi okul ama beklentin yüksekse karşılamayabilir. bir de muhtemelen bazı ortak mühendislik derslerini - kocaelinin programını bilmiyorum ama - saydırabilir ve yaz okuluyla, disiplin ve çalışmayla 3 hatta 2.5 yılda okulu bitirebilirsin de yani yüksek lisans yerine çok daha tatmin edici olur diye düşünüyorum. kaldı ki yüksek lisansa kabul edilmek de öyle kolay değil, aynı bölümden mezun değilsin ve ortalama gerekli.

26 yaş çok geç 30 yaşında üniversite mi okuyor hala oha 40larında yeniden okula mı dönmüş tarzı şaşkınlık ancak bizim ülke gibi yerlerde olur zaten. herkes hırslı, herkes en iyi, herkes en zengin olacak ya. keşke bu açlık biraz kendini geliştirme, dönüştürme, yaratıcılık alanlarında da olsa o kadar şartlanmış ki insanlar çizginin dışına çıktın mı ''aç kalırsın''. he yavrum he dünyada zaten 3-4 meslek var insanlar ondan para kazanıyor ve insan olmanın tek gayesi para kazanmak diğer her şey ''hayal'', tek akıllı koyunlar zaten.
  • hiçbirşey için geç değil bende 21 yaşındayım 2 yıllık biticek bu yıl dgs ile mühendislik okucam en kötü 5 sene geç evlenirsin
  • claderan kullanıcısına yanıt
    Kardeşim 5 sene dediğin çok fazla biliyor musun...
    Hem de korkum şu, ben oraya gitsem hep benden 5-6 yaş küçükler olur:/ Okula o yaşta gitmek bana koyar gibime geliyor...
  • Ben olsam yapardım. Ki yapıyorum. Ama yaşım 20.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Okula o yaşta gitmekten bir şey olmaz. 25 yaşında arkadaşım bu sene başladı üniye. Benden 3 yaş büyük olmasına rağmen daha iyi adapte olmuş. Söylediğin okul ve bölümde mükemmel zaten.
  • hereiam kullanıcısına yanıt
    22 yasindaym bu sene basladim hazirliktayim hic birsey icin gec degil

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bizim sinifta da var 30 yasindaki kisiler. Gayette herkesle güzel anlasiyorlar ve saygı görüyorlar. Zaten hocalarda tolerans gösteriyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Askerliği hesap etmedin değil mi?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Melbourne Bounce kullanıcısına yanıt
    daha çok gençsin kardeşim
  • askerliği hesap etmedim kardeşim, evet
  • Bende 21 yasindayim 2 yillik otomotiv teknolojisi bolumunu biraktim. Isi gucu birakip okumak istiyorum ama yasim gecmis gibi dusunuyorum

• nereye başladın kardeş? hayırlı olsun bu arada
  • 30 yaşında ikinci bölümü okuyanlar var. Hazırlığı atlayın ama. Belki ders de saydırabilirsiniz araştırmak lazım

• hereiam kullanıcısına yanıt
    tesekur ederim odtu endustri muhendisligi ama hala elektrik istiyorum tekrar giricem sinava

• Luken Drew kullanıcısına yanıt
    daha çok gençsin kardeşim, sakın bırakma
  • kaç bindeydin mf4 te?
    bu arada endüstri, elektrikten daha yüksek sanırım. şöyle bir şey var diye biliyorum iyi araştır istersen, ünide 3. sınıfa kadar bölüm değiştirmek istiyorsan o sene girdiğin yani aldığın puan, o senenin o geçmek istediğin bölüm olan yani elektriğe yetiyorsa, hiç sınava girmeden geçebilirsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: hereiam

daha çok gençsin kardeşim, sakın bırakma

Bu sene bosa gecti artik hazirlanmak icin. Bidahaki seneye baslarim

• tRolling Stones kullanıcısına yanıt
    usta kim o 30 yaşında ikinci bölüm okuyanlar? sadece okuyor mu yoksa çalışıyor mu bir de?
    merak ediyorum ya, ileri yaşta okuyanları nedense
  • İşte benim de korkum o. Geç yaş olacağı için işe girmek sıkıntı mı olur
  • quote:

Orijinalden alıntı: hereiam

İşte benim de korkum o. Geç yaş olacağı için işe girmek sıkıntı mı olur

Maalesef evet. Tıp oku okuyacaksan. Garanti meslek. Uğraşma bu yaşta mühendislikle.

Bu adama sor istersen. @Nicotinell

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.