Şimdi Ara

26 yaşında itü de uçak mühendisliğine başlamak çok mu geç olur? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
581
Cevap
10
Favori
18.041
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    iyi ya çok iyi.
    türkçe mat fen fulle yakındır sanırım
    bu arada yapabilirsen makine ile çap yap bence
    iyi olur
  • Dark is the Sunlight kullanıcısına yanıt
    28 yas siniri var diue biliyorum biryerde yuksek lisansa baslanip ayni anda orgun uni okuma imkani varsa sorun olmaz bence!

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şimdi biz başla veya boşver başlama dersek ilerde bize sövebilirsin, o yüzden kararını kendin ver.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hereiam

iyi ya çok iyi.
    türkçe mat fen fulle yakındır sanırım
    bu arada yapabilirsen makine ile çap yap bence
    iyi olur

Mat 35net turkce 38netti
    Cap olayi zorlar gibime geliyor ya yapabilsem elektronikle yapardim 40 kredi falan

• losttime35 kullanıcısına yanıt
    eyvallah usta çok sağol
    sana da hayırlı geceler
    umarım ideallerimiz hayırlı bir gerçek olur
  • losttime35 kullanıcısına yanıt
    aynen o imkan var, yüksek ve örgün yapılabiliyor, hayırlısı bakalım
    inşallah Allah hakkımızda hayırlısını eyler
  • Tony Stark kullanıcısına yanıt
    helal ya iyi yapmışsın fen de 35 civarıdır en kötü
    hmm elektronik te fena olmaz tabi senin hobine bağlı.
    zorlarsan yaparsın
  • sende haklısın, eyvallah :)
  • quote:

Kardeşim 5 sene dediğin çok fazla biliyor musun...
    Hem de korkum şu, ben oraya gitsem hep benden 5-6 yaş küçükler olur:/ Okula o yaşta gitmek bana koyar gibime geliyor...

Bizim bölümde de bizden büyük biri var. 30 yaşında mesleğe başlayacak. Ama kendisiyle gayet iyi anlaşıyoruz. Sıkıntılar elbette olacaktır ama cekilemeyecek kadar da olmaz.

• İzmirliyim, 4 yıl Atatürk Üniversitesinde Bilgisayar Öğretmenliği okudum, okul 1 yıl uzadı Polonya'da erasmus yapmam sebebiyle. Polonya'da bilgisayar mühendislikleri 3.5 yıl, kasarsan 3 yılda bitiyor tabi ingilizcen varsa hazırlığı da pas geçersen. Ben de okul 1 yıl uzayacağına 2 yıl daha uzasın diyip döndüm tekrar buraya geçen sene Computer Science'a başladım. Hem de bilgisayar mühendisi olmak çocukluk hayalimdi. Seneye de 25 yaşında da okul bitecek inşallah.

25 yaşın çok geç olduğunu düşünüyorum. Sınıfta yaşı en büyüklerden biriyim genelde buradaki öğrencilerle -özellikle polonyalılarla- aramda 2 bazılarıyla 3 sene yaş farkı var. İnsan kötü hissediyor tabi. Bir de aile arasında birileri düğünde görüp soracak, napıyorsun ? Okuyorum. E yaş gelmiş bilmem kaça. Neyse bu seneyi de atlatınca kazasız belasız, mezun olup iş bulmaya çalışacağız. Ben de 25 yaşında tecrübesiz mühendis olma sıkıntısı çekiyorum.

• Çok uzun yazmıştım ama yanlışlıkla sildim.Kısaca şöyle söyleyeyim.

Tavsiyem şudur.Eğer mekatroniği gerçekten seviyorsan,5 yıl itüde okuyacağına,kendini mekatronik alanında birşey kat.kurslara git,seminerlere katıl. Itü de uçak mühendisliği alanında yüksek lisans yap eğer varsa.

• Zamanında benzer bir durum yaşamış biri olarak şunları diyeyim yaş farkı, finans durumun, çevre tepkileri, evlilik hesabı, askerlik bunlar hep sana yük olur.

Bitireceğin bölüm üzerine ilerle biraz kendine zaman tanı bak bakalım hala istiyor musun kendine sor. Hayatını devam ettirirken kazan gir, gerekirse bırak
  • quote:

Ben Kocaeli mekatronik mühendisi mezunu oluyorum önümüzdeki haziranda. Ama istediğim yani hayal ettiğim eğitimi alamadım. Tekrar okumak istiyorum, yaşım 25 olacak mezun olduğumda. 1 sene üniye hazırlanma aşaması, ve kazanırsam 26 da İtü de uçak mühendisliğine başlamak istiyorum. Gerçekten iyi bir eğitim almak istiyorum... Çook mu geç oluyor?:/

Bence itü ile vakit kaybetmeyin.

Okulun ne vermesini bekliyordunuz ki.

Bence kendinizi geliştirin. Kendi işinizi kurun.

Bakın ben de mekatronik ile ilgileniyorum ve bu işte ciddi bir gelecek var.

Kendinizi gayret ederek geliştirin sadece yeter.
  • itü den 2 diploma alan biri olarak sana tavsiyem git piyasada deneyim kazan 5 yıl daha faydalı olur. Yada git yüksek lisans falan yap ilgili olduğun bölümde. Sana itü uçak okudun diye mezun olur olmaz çok iyi paralar vermeyecekler. Bir de yaş faktörü var, evlenmeyi falan geçtim 26 yaşında gidipte 18 yaşındakilerle kaynaşıp arkadaşlık kurman zor olacaktır.

• Hocam bu sene ODTÜ Hazırlık'tayım. Yan sınıfımızda 30'lu yaşlarında bir abi var. Adamın çoluğu çocuğu var. Masaya zor sığıyor. Kısacası asla geç değil.

Edit: İmla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi egelox -- 20 Ekim 2015; 7:05:03 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: intikam91

itü den 2 diploma alan biri olarak sana tavsiyem git piyasada deneyim kazan 5 yıl daha faydalı olur. Yada git yüksek lisans falan yap ilgili olduğun bölümde. Sana itü uçak okudun diye mezun olur olmaz çok iyi paralar vermeyecekler. Bir de yaş faktörü var, evlenmeyi falan geçtim 26 yaşında gidipte 18 yaşındakilerle kaynaşıp arkadaşlık kurman zor olacaktır.

+1
    İtü disardan fazla abartiliyor ama maalesef

• quote:

iyi de kardeşim, güzel bi eğitim alamadım ki içimde kaldı.
    hep itü de odtü de eğitim böyle olmaz diyorum, böyle bi his var içimde, kafam karışık. böyle ülkede mühendislik okunmaz da, yapacak bişey yok benim hayallerim bunda gizli.
    :/

Okumazsan kendi ruhunu öldürürsün. Senin içinde o şevk varsa 31 yaşında menzun olsan da hiç bir şey değişmez. Zaten 2 bölüm bitirdiğin için herkesten 1-0 önde olacaksın.

Tek sıkıntın TOEFL'dan C1 alıp Amerika'ya gitmek olsun

• quote:

askerliği hesap etmedim kardeşim, evet

Yüksek lisans yapmayı düşündünüz mü? Tam emin olmamakla birlikte yüksek lisansı tamamlarken lisans da okuyabiliyorsunuz sanırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi optimizatio3n12123 -- 20 Ekim 2015; 7:30:28 >
  • Yerinde olsam bulaşmazdım bile. Ne güzel bölümünü falan da bitirmişsin, mesleğin elinde. Gidip hayatını kurmalısın.

• quote:

Orijinalden alıntı: Lion

quote:

Orijinalden alıntı: intikam91

itü den 2 diploma alan biri olarak sana tavsiyem git piyasada deneyim kazan 5 yıl daha faydalı olur. Yada git yüksek lisans falan yap ilgili olduğun bölümde. Sana itü uçak okudun diye mezun olur olmaz çok iyi paralar vermeyecekler. Bir de yaş faktörü var, evlenmeyi falan geçtim 26 yaşında gidipte 18 yaşındakilerle kaynaşıp arkadaşlık kurman zor olacaktır.

+1
    İtü disardan fazla abartiliyor ama maalesef

Siz hangi üniversiteyi okudunuz? İTÜ'yü beğenmediyseniz Yale filan galiba.

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.