Şimdi Ara

26 yaşında itü de uçak mühendisliğine başlamak çok mu geç olur? (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
581
Cevap
10
Favori
18.042
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yaşım 23 üniversiteye hazırlanıyorum askerliğide yaptım eğer içinizde bir yerde bunu yapmak isteyen birşey varsa yapın . Sonradan pişman olmamamk gerekir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: HeartOfBonnie

quote:

Orijinalden alıntı: hereiam

iyi de kardeşim, güzel bi eğitim alamadım ki içimde kaldı.
    hep itü de odtü de eğitim böyle olmaz diyorum, böyle bi his var içimde, kafam karışık. böyle ülkede mühendislik okunmaz da, yapacak bişey yok benim hayallerim bunda gizli.
    :/

Hocam okumazsan hayatın boyunca pişman olursun. Okumalısın belli içinde istek var.
    Sakın yaşım fazla olur falan deme.
    Oku bence. Tabi maddi sıkıntı yok ise.

bu nasıl re dir
  • Yav saka misiniz siz,30-31 yasinda hayata atilmak bide bunun askerligi var 32 yasinda ozel sektor de iş aramak kolay bisey mi

Birader kendinizi kandirmayin zaten bi muhendislik bitirmissin git iş bul calis para kazan kendini gelistir

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: batarya zayıf

quote:

Orijinalden alıntı: Lion

quote:

Orijinalden alıntı: intikam91

itü den 2 diploma alan biri olarak sana tavsiyem git piyasada deneyim kazan 5 yıl daha faydalı olur. Yada git yüksek lisans falan yap ilgili olduğun bölümde. Sana itü uçak okudun diye mezun olur olmaz çok iyi paralar vermeyecekler. Bir de yaş faktörü var, evlenmeyi falan geçtim 26 yaşında gidipte 18 yaşındakilerle kaynaşıp arkadaşlık kurman zor olacaktır.

+1
    İtü disardan fazla abartiliyor ama maalesef

Siz hangi üniversiteyi okudunuz? İTÜ'yü beğenmediyseniz Yale filan galiba.

itü. imzama bak

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Biraz ama bence para sıkıntı si yoksa git

• 31 yaşına geldiğinde elde edeceğin mutluluğu yada hayıflamama mı birini secmen gerekiyor

• o bolumu bitirdiginde yapacagin meslege, mevcut bolumle girmenin yollarini aradiniz mi

• bir akademisyen olarak geç olmayacağı kanısındayım. mezun olduğunuz bölüm itibari ile ortak zorunlu dersler (Türk dili, yabancı dil vs) + iki bölümde de aynı kredide olan, benzer içeriğe sahip bölüm derslerinden muaf olursunuz en kötü 3 sene daha okursunuz. mezun olduğunuz bölümü sevmiyorsanız hiç düşünmeyin. ama bölümünüzü seviyorsanız iş imkanınız iyi ise macera aramayın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi werty_tr -- 20 Ekim 2015; 9:24:52 >
  • Geç olmaz. Yaşın daha genç.

• Eğer hayalinse ve gidebiliyorsan mutlaka gitmelisin bence

• Geç olmaz başlayın.
  • Bence okuduğunuz bölümü değerlendirin imkan varsa yüksek yapın.

• Kardeşim işin mesleki boyutunu bilemem (gençken verim alınır, yeteri kadar yükselemezsin vs.) Ama geç aile kurmak gibi bi korkun yoksa git. Sakın yok 5 yaş küçükler falan diye düşünme. Öyle bir iletişim sıkıntısı yaşamazsın. Ben ilk sene üniversite girdiğimde anne-kız beraber okuyordu. Fakat diğer meseleler asıl kriter olur senin için (geçim,aile kurma vs.)

• Evet

• Yaş 30 da hayalim olan hukuk fakültesine başlıca Allahin izni ile.

• quote:

usta kim o 30 yaşında ikinci bölüm okuyanlar? sadece okuyor mu yoksa çalışıyor mu bir de?
    merak ediyorum ya, ileri yaşta okuyanları nedense

Genelde calisan insanlar bir yandanda okuyorlar. Hicbirsey yapmadan 31 yasina kadar okumak mantikli degil zaten. Hem calisip hem okuyabilecekseniz yapilabilir yoksa cevrenize yuk olursunuz sadece.

• Gerek yok kafayı mı yedin derim. Üniversite boş iş git deneyim kazan sektörde eğer illa istiyorsan da hem yüksek yap hem çalış en mantıklısı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nike -- 20 Ekim 2015; 11:33:42 >
  • İnsan neyi yapmak istiyorsa, hangi işten zevk alıyorsa onu yapmalı. Yaş falan bahane.

Eğer bu içinde varsa mutlaka yapmalısın.

Kendimden örnek vereyim.

Mesleğim Matbaacılık, 30 yaşında bu işten sıkıldığımı ve bana göre olmadığını anladım, ayrıca çok iyi kazancım vardı.

Sevdiğim işe yöneldim ve 4 senede bilg müh. oldum, işimi sevdiğim ve gayret gösterdiğim için kısa sürede basamakları atladım ve şimdi Audi'de infotainment ve test bölümünde çalışıyorum. Yas 35 oldu ve artık sevdiğim işi gittiği yere kadar yaparım.

Çevremdeki tüm gençlere aynı tavsiyeyi veriyorum, eğer çok iyi pizza yapıyorsan ve bunu seviyorsan bu işi yapmalısın. Etiket önemli değil, insanın akşam eve geldiğinde halen yüzünün gülmesi önemli, tabiki maddi tarafı tatmin etmeli biraz.

Not: tabiki yurt dışında belki bu dediklerim daha kolay ama orada dahi işini severek yapıyorsan başaracagina eminim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rüzgar81 -- 20 Ekim 2015; 11:58:53 >

• quote:

Ben Kocaeli mekatronik mühendisi mezunu oluyorum önümüzdeki haziranda. Ama istediğim yani hayal ettiğim eğitimi alamadım. Tekrar okumak istiyorum, yaşım 25 olacak mezun olduğumda. 1 sene üniye hazırlanma aşaması, ve kazanırsam 26 da İtü de uçak mühendisliğine başlamak istiyorum. Gerçekten iyi bir eğitim almak istiyorum... Çook mu geç oluyor?:/

Neden geç olsun kardeşim. Ben de Mühendisim, 27 yaşında Hukuk Fakültesi kazandım. Nasıl geçti anlamadan, 3. sınıfa başladım bile.

• hereiam kullanıcısına yanıt
    Saçmalama eğitimin yaşı olmaz.Örnek vereyim sana kendimden. Mezun olurken 6 kişilik arkadaş grubumuz vardı. Yaşlar 31,29,27,27,25,ben 22.İnanki hiçbir farkımız yoktu. Maddi sıkıntın yoksa düşünme

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.