Şimdi Ara

Sayısalcıyız neden sözel ağırlıklı görüyoruz? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
3.205
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • herkesin dilini bilmesi gerekiyor ama bütün eserleri de önümüze yığmaları saçma olmuş biraz . Ben de Lise 2 sayısalım ,edebiyatın getirdiği kredi kimya biyolojiden fazla:(
  • edebiyatı da tarihi de görmeliyiz ama temel bilgi olarak sadece bence.sayısallarda edebiyatın 4 saat olması,işte eşit ağırlıkçılarla aynı konuları görüp ortak sınav olma fln çok saçma şeyler.bir de örneğin 1 sene içinde edebiyatta kitap tam olarak bitmiyor hatta yarısı bile bitmiyor.lise 2 ye geçiyoruz yine kitabın başında aynı konular sene sonu gelio yine kitabın yarısındayız her sene aynı hikaye
  • quote:

Orjinalden alıntı: in_metal

quote:

Orjinalden alıntı: KooSeo

bana göre ister mühendis olsun ister diş hekimi bu ülkenin her ferdi tarihini bilmeli, kendisini ifade edebilmeli (dil ve anlatım,edebiyat vs.) birşeyler hakkında kafa yormayı, sistematik düşünmeyi(felsefe) bilmelidir.

Yok ya...

SAYISALA SÖZEL İÇİN DEĞİL SAYISAL İÇİN GELDİM !!! (ONLAR ALAN DERSLERİNİ DAHA ÇOK GÖRÜYOR YAA)

Saçma sapan ötesi bir sistem bence. Ama yapacak birşey yok

eet bu konuda haklısın edebiyat kalkabilir mesela dil ve anlatım önemli de ben edebiyat tarihini öğrensem nolcak öğrenmesem.

3 saatlik ede dersi yerine fizik kimya biy e 1 er ders ekleseler tam süper olacak. veya proje gibi saçma bi ders var o nu fiziğe ekleseler çok güzel olcak. fizik kimya 2 ders yetmiyo

• quote:

Orjinalden alıntı: woofer1990

edebiyatı da tarihi de görmeliyiz ama temel bilgi olarak sadece bence.sayısallarda edebiyatın 4 saat olması,işte eşit ağırlıkçılarla aynı konuları görüp ortak sınav olma fln çok saçma şeyler.bir de örneğin 1 sene içinde edebiyatta kitap tam olarak bitmiyor hatta yarısı bile bitmiyor.lise 2 ye geçiyoruz yine kitabın başında aynı konular sene sonu gelio yine kitabın yarısındayız her sene aynı hikaye

bi de yetiştirelim diye daha da bastırıyolar tam çorba oluyo konular
  • Dilimizi ve tarihimizi bilmeliyiz (her insanın)

Tamam o zaman bilimi de öğrenelim. Gidin bir eşit ağırlıkçıya sözelciye yerçekimini anlatın. Mol kavramını, genetiği anlatın... Bilimsel çalışmayı, gazları, atom fiziğini anlatın.

Şimdi diyeceksiniz ki bunlar onların bir işine yaramayacak !!! Eee kardeşim ona bakarsanız sözel derslerde öğrendiğimiz bilgilerin çoğu da bizim işimize pek yaramıyor. Şahsen ileride oturup da Yunus Emre'nin Türkçesini deli gibi düşünecek değilim. Sadece eserini okuyup anlarım iş biter. Yok nazımıymış suşuymuş busuymuş. BİZE NE ! Osmanlı Devleti'nin şu anki Türkiye'mize pek yarar sağlamayan kuruluşunu inceleyeceğimi de zannetmiyorum. Çünkü Türkiye'nin dünya gözündeki hali zaten malum...

Ama TM ve sözelcilerin inceleme alanlarına giriyor.

İşte bu yüzden

• quote:

Orjinalden alıntı: in_metal

O zaman onlara da Fizik dersi koyalım ortak sınav yapalım da görsünler

Doğru ama, yani tmci olunca sözel dersleri görüyorsun, sayısal yok en azından bölümün bir anlamı var..
    Madem sayısal diye de ayrım yapılmış o zaman haftada iki saat fizik kimya görüp 3 saat edebiyat görmenin anlamı ne, ya da tarihin kredisinin lise 1dekiyle aynı olmasının
    Elbette tarih de dil de herkes için gerekli ama böyle olunca da sayısal ayrımı diye bir şey kalmıyor, o zaman niye sayısal seçtik diyor insan?? Ben de son sınıf sayısalım ve nefret ediyorum...

• ben ne sayısalcı ne sözelci ne eşit ağırlıkım normal olmanın keyfini yaşıyorum
  • quote:

Orjinalden alıntı: Logan_Lectra

ben ne sayısalcı ne sözelci ne eşit ağırlıkım normal olmanın keyfini yaşıyorum

Nerede okuyorsun kardeş
  • EDEBİYATI,TURKCEYİ,OKUDUĞUNU ANLAMAYI BİLMEZSEN HİÇ BİR DERSİ BİLEMEZSİN...HERŞEYİN BAŞI TURKCE YADA EDEBİYAT DİYEBİLİRİZ....SAYISALCISIN DİYE EDEBİYATA ZORUNLU DEĞİLİM DİYEMEZSİN..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi end_of_days -- 5 Ocak 2007; 22:50:58 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: end_of_days

EDEBİYATI,TURKCEYİ,OKUDUĞUNU ANLAMAYI BİLMEZSEN HİÇ BİR DERSİ BİLEMEZSİN...HERŞEYİN BAŞI TURKCE YADA EDEBİYAT DİYEBİLİRİZ....SAYISALCISIN DİYE EDEBİYATA ZORUNLU DEĞİLİM DİYEMEZSİN..

herşeyin başı edebiyatsa tm cilerin çözdüğü edb. bölümünü de çözelim o zaman,nede olsa gördüğümüz şeyler edb-2 bölümünden
  • quote:

EDEBİYATI,TURKCEYİ,OKUDUĞUNU ANLAMAYI BİLMEZSEN HİÇ BİR DERSİ BİLEMEZSİN...HERŞEYİN BAŞI TURKCE YADA EDEBİYAT DİYEBİLİRİZ....SAYISALCISIN DİYE EDEBİYATA ZORUNLU DEĞİLİM DİYEMEZSİN..

yaa dediin bi yere kadar doğru. Lise1 de genel kültürü olacak kadar edebiyat bilgisine sahip oluyo öğrenciler, dilbilgisi kısmına birşey demiyorum o gerekli öss için de, ama lise son öğrencisiyim ve bu sene edebiyat dersleri benim için sadece yük.

Zaten sayısal ve sözeldeki ders ağırlıkları da kim ne derse desin denk değil. Sayısalcıların sözellerden tek farkı coğrafyanın kalkması. Yeni sistemi tam olarak bilmediğim için yorum yapamam ama şu an ne çekiosa sayısalcılar çekiyo...

• quote:

Orjinalden alıntı: fuzbing

Sizin gene iyi üniversitede mühendisliklere hala Tarih dersi veriliyor.

evet..
  • quote:

Orjinalden alıntı: woofer1990

quote:

herşeyin başı edebiyatsa tm cilerin çözdüğü edb. bölümünü de çözelim o zaman,nede olsa gördüğümüz şeyler edb-2 bölümünden

o ince ayrıntılardan mesul değilsiniz işte daha ne...dilbilginiz olsun fena mı yani??? edebiyatı iyi bilin ne zararı var..aynı zamanda bir matematik sorusunu hızlı okuyup çabuk anlamak istiyorsan bunuda sana edebiyat verecektir.....bence edebiyat şart....olmazsa olmaz...

• PSİKOLOJİ
  • quote:

Ne kadar saçma bir görüş...

Matematikteki polinom sorularını, kimyadaki reaksiyon sorularını anlamanın temeli edebiyat mı yani? Hey Allah'ım yaaa

Tabi... Polinomun, momentin, molun falan nazım biçimini, edebi sanatlarını istedikleri için...

Şahsen ben hiiiiiiiiç Edebiyat ve Dil Anlatım derslerinden test çözmem bile, pek dinlemem de genelde hoca masadan birşeyler okur durur biz arka sırada ya sayısal testi çözeriz ya da muhabbet gırgır. ÇÜNKÜ BİZİ İLGİLENDİRMEYEN DERSLER ! Ama ona ayıracağım vakti sayısal sorularına ayırırım ve çok da güzel çözerim.

• quote:

Gerber çözerken failatün failatün failün kullanıyoruz dimi?veya statik-betonarme hesaplarında orhan velinin şiirlerinden faydalanıyoruz...edebiyat genelkültür amaçlı okutulsa çok daha mantıklı olur.İnsanları edebiyat sınavında kasmanın bi anlamı yok.Bir insanın okuduğunu anlaması başka şey,divan edebiyatından sınav olması başka şeysm=s15.gif]
  • quote:

Orjinalden alıntı: Leipold

quote:

Gerber çözerken failatün failatün failün kullanıyoruz dimi?veya statik-betonarme hesaplarında orhan velinin şiirlerinden faydalanıyoruz...

Moment alırken de aruz ölçüsü lazım oluyor. O olmadan asla çözemeyiz.

Bu arada Konu Dışı'ndaki son mesajlarımı inceleyim dedim bu konuyu bulup mesaj atayım dedim de 5 günlük bir hortlatma yapmışım

• Sayısal öğrencisine Edebiyat dersi veren sisteme
  • ya nekadar saçma bi sistem eşit ağırlık öğrencileri alanları olmadığı için biyoloji kimya ve fizik görmüyo. sayısalcılar (bende dahil) alanımız olmadığı halde edebiyat ve dil ve anlatım görüyoruz ve mezun oana kadarda görecez

olmaz böyle adalet
  • ben de lise 3 sayısal öğrencisiyim. bizde de birçok kez ortak sınav yapılıyor. sayısal-sözel-TM hepsi aynı sorularla sınava giriyor. biraz haksızlık oluyor ama mecburuz bu sınava girmeye. SIKIYSA GİRME
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.