|
Sayısalda ilk 2k yapanlar ? (3. sayfa)
-
-
Hocam burda kesinlikle beni anlatmışsınız bende bir bilsem neden bir bilsem ... -
Tyt ve Ayt yi nasıl birlikte götürebilirim. Kaç kaynaktan ilerlemeliyim?
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Üniversiteye 3k ile girdim sonraki girişimde 2k yapmıştım öylesine girip ben de 2 cümle kurabilirim o yüzden :)
Çok fazla çalıştım ben 13 14 saat civarı günde
Detaylı çalıştım her konuda öğretmen gibi olmuştum sınava az bir zaman kala
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Helal olsun hocam. Üni sizi hak etmiş :D -
quote:
Orijinalden alıntı: MylesKennÜniversiteye 3k ile girdim sonraki girişimde 2k yapmıştım öylesine girip ben de 2 cümle kurabilirim o yüzden :)
Çok fazla çalıştım ben 13 14 saat civarı günde
Detaylı çalıştım her konuda öğretmen gibi olmuştum sınava az bir zaman kala
Helal olsun be
-
Buraya tavsiye olarak yazılabilecek çoğu şey yazılmış ama eklemek istediğim bir nokta var. Her şeyi erken yapmak için gereksiz çabalamayın. Konuları tabiki erken bitirmek lazım ama Aralık ayında tüm konuları bitmiş biri olarak aylarca aynı şeyleri yaptım. 6 ay boyunca çözmediğim branş denemesi kalmadı ve bir noktadan sonra net arttırmakta çok zorlandım bu da beni son zamanlarda çok etkiledi. O yüzden her şeyi sağlam oturtarak ilerlemekle fayda var diye düşünüyorum.
İkinci bir nokta da şu, deneme netlerinize göre gereksiz özgüvene kapılmayın. Bu benim sınav sürecinde yaptığım en büyük hata olmuştur. Msüde 112 net yaptım son iki ay 113ün altını görmedim tyt denemelerinde ama gel gör ki gerçek sınavım 100 net. Tamam zor bir sınavdı ama yine de netimi hesaplayınca uzun süre depresif ruh halimden sıyrılamadım.
Demem o ki dershanede okulda sizden kötü durumda olanlar gerçek sınavda daha iyi sonuç alabileceği gibi siz de sizden iyi yapanlardan çok daha iyi netler yapabilirsiniz. Klişe ama önemli olan gerçekten doğru ve düzenli çalışmak.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Sıralamanız kaç geldi hocam yerleştirme
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
çok calismadim doğru calistim diyenelre hak veririm ama bunun 1 senede olmayacağını herkes bilir yani o doğru çalıştım az çalıştım diyen tayfa zamanında adam gibi çalıştı
Doğru çalışma var tabi ki ama çok çalışmak gerekiyor, biraz asosyallik vardı bende üstteki arkadaşların yazdıklarından anladığım onlarda da varmış. Yani 9.-10. sınıfta dışarda takılıp eve saat 12'de geldiğin arkadaşların yine benzer durumdayken (11'de) sen evde çalışıyorsun bu biraz sıkıntılı gelebilir ilk başlarda duygulanmalar oluyor ama sonlara doğru alışıyorsun. 12.sınıfta zaten herkes çalışıyor ama özellikle corona zamanına denk gelmesi evden çalışmak bana daha iyi oldu okula gitseydim aynı verimi alamayabilirdim. Kaynaklara gelince özellikle matematikte zor ve güzel bilinen kaynakların çoğunu (orijinal, 345 vs.) çözmüştüm arkadaşlar da öyledir diye düşünüyorum.
-
son sene veya son 2 sene değil 4 sene boyunca normal düzeninde çalışırsan son sene bi tık daha koyarsan rahatlıkla yapılabilir sonrası deneme çözdükçe ve soru tipi gördükçe oturur
-bol bol paragraf çözün ister paragraf soru kitabı ister deneme isterse 20 sorudan 10 yanlışınız çıksın önemli olan pratik yapmak hiç aldırmayın
-dilbilgisini yalayıp yutun ki yanlışlar sadece paragraftan çıksın
-tyt mat deneme çözdükçe yerine oturur
-tarihi ayt dinledim olayları ezberlemek değil arka planını bilmek daha avantaj sağlar
-coğrafya için ets2 veya hearts of iron oyunları faydalı olur yer konum bilginiz artar bir de haritaya bakabilirsiniz
-tyt fizik biraz şans işi çözerken mal gibi düşünün detay düşününce yapamazsınız normal çalışın bunu
-tyt kimya mecbur ezberliyorsunuz
-tyt biyoloji de ezberlemek durumundasınız
deneme çözerken ne yapalım diye sorcak olursanız
-ilk tyt denemelerinde türkçede sona geldikçe yanlışlarım fazlalaşıyordu ve matematiği yetiştiremiyordum tam olarak fende konu eksikleri de var tabi orda da boşlar oluyor türkçe mat fen sosyal sırasıyla giderdim
-sonra türkçedeki son paragraflarda yanlışlar çıkınca strateji değiştirdim şöyle :
-türkçe ilk 25+son 5 soru sonra matematiğe zıplayıp turlama tekniğiyle çerez sorular ( zorları da deniyordum baktım çıkmıyor hemen geç) kimya dersini sevdiğim için kafa dağılsın kimya çözüyordum sonra tarih sonra coğrafya sonra yine türkçe sonra fizik biyoloji en son din felsefe yapıp bitiriyordum sınavı
başkalarının planlarını tamamen uygulamayın çünkü hepimiz ayrı birer bireyiz hepimizin aklı hafızası gözü kulağı farklı kendi planınızı kendiniz oluşturun başkalarını da taklit etmeyin fazla
her şey gönlünüzce olsun iyi çalışmalar :)
edit1:konular tam olarak mayıs ayında bitti
edit2:biyoloji için zoptirik yayınlar çözmeyin kafanız karışmasın palme+biyotik yanına da paraf yapabilirsiniz
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi m1r4l4y -- 30 Ağustos 2021; 18:53:50 >
-
quote:
Orijinalden alıntı: nmrkrgc
Sıralamanız kaç geldi hocam yerleştirme1860
Tebrik ederim. Gayet iyi sonuç almışsınız.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X