Şimdi Ara

Sayısalda ilk 2k yapanlar ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
14
Favori
5.557
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Nasıl oluyor tam olarak yemeden içmeden 16 saat ders 8 saat uyku mu yapıyorsunuz kaç soru çözüyorsunuz bir dersten kaç test kitabı bitiriyorsunuz ?

• Aradan yaklaşık 2 yıl geçti ama hatırladıklarımı sınav öncesinde bana yarayan şeyleri paylaşmak istiyorum.

İlk olarak tytde 1 sosyal ile 1 matematiğin değeri aynı yani süre az kaldığında sosyal sorularınız boşsa onlara yüklenin yoksa 1 mat sorusu çözeceğiniz yerine 5-6 sosyal sorusu çözebilirsiniz.

2. Gerek çalıştırdığım öğrencilerden gerekse de insanların sınav netlerine bakınca genelde sosyal netlerine bakıldığında hep düşük gelmekte ama bunun farkında değil konusu bilinince en kolay yapılan test. Ama genelde çalışılırken son zamana bırakılıp halledilmeyen derstir. Yani çalışın sosyale

3. Her gün düzenli paragraf çözün demeyi bile gerek duymuyorum zaten biliyorsunuz. Ama arada bir limit kronomometre gibi zor yayınları da çözmeyi deneyiniz.

4. AYT Matı internetten daha önce çok örnek verilmiştir ama ben de vermek istiyorum. Bizim zamanda Ceyhun hoca vardı nerdeyse full matı ve geometriyi ordan halletmişimdir + Hayal kurundan da LTİ destek aldım.(ama Ceyhun hocadan da hepsi tam yapılabilir. Denemeleri: metin yayınları + acil yayınları(hepsi olamasa yarısını bakmıştım) + palme

5. Arada konsantrem falan düştüğünde motivasyon videoları da izlemeyi unutmadım bol bol

6. Ayt Fizik için de kesinlikle 12. sınıf meb kitabını modern fizik kısmını yutun derim. Aynısını soruyor. Kitap olarak da ygs-lys palme çözmüştüm + tyt nihatbilgin fizik(ayt için nihat bilgin çözebilirsiniz ama ben sadece tytsini kullanmıştım) Denemeleri: de apotemi + nihatbilgin + palme yeterli olmuştu

7. Ayt Kimya için fazla kaynağa gerek yok ben palme konu ve soru bankanın yeterli olacağını düşünüyorum gerisini denemelerle halledin youtubedan da kimya özele bakmıştım Denemeleri: palme yayınları

8. Ayt Biyoloji için de palme biyoloji soru da aynısı ygs-lys palme biyoloji youtubedan da hocalara geldik(hocası baya hoşuma gitmişti) + fundamentals Denemeleri: Palme yayınları

9. TYT Felsefe deyip geçmeyin filozof ismi ile 2017dedikileri ters köşe yapmıştı. 2018de de 3 bilgi sorusu vardı. Bunun için önereceğin yayın denizinin hem felsefe hem din kültürün bulunduğu kitapçık. Bununla felsefe ve dinden 10 soru garanti diyebilirim(olmazsa bile en düşük 9 net) ben bunları kullanıp tam yapmıştım.

10. TYT Coğrafya için herhangi bir konu anlatımı olabilir. Genelde aralarında fazla fark yoktur. Genelde aynıdır. Sorusunu 5-6 test çözmüşümdür(o da haritadan soru bankasını ilk alışımda o da ) soruya fazla gerek olacağını düşünmüom 4d

11. TYT Tarih konusuna bakmadım genelde yorum çıktığından benim için problem olmadı hatta diyebilirim ki sınava kadar tam yapamamışımdır. Tek 5te 5 yaptığım sınav tytdi çünkü diğerleri ezbere yönelikti ama asıl sınavda genelde paragrafa yönelik sorular gibiydi.

12. TYT Dil anlatım Onur Soğuk hocamızın el kitabı şeklinde kitabıydı. Baya iyi yaptığımı hatırlıyorum. Youtubedan da benim hocamdan da Öznur Saat Yıldırımı dinlemiştim

*Palme denemelerinde 2018 yksya gireceğime rağmen palmenin ygs-lysnini tercih ettim hem soru sayıca fazla hem kaliteli sorular olması alınmasına değdi çok büyük kısmını da çözmüşümdür.

Genelde konu ile gitmeyi tercih ettim. Artı da bol bol deneme çözdüm. Konuyu bilmesem bile denemeye girdim. Size çok fazla deneme girmenizi tavsiye ederim. Türkiye geneli olsun( bazen insanlar daha önce cevaplarına ulaşıp sizin önünüzü geçebilir hiç kafanıza takmayın ) ya da olmasın.

MSÜ ye girmeyi de unutmayın bu ara Başarılar.

* Günlük kaç saat çalıştın diye sorular da gelebilir bazen 10-12 saat çalışmışlığım olmuştur. Bazen de 1 deneme sonrası tüm gün dinlendiğim zaman da. Önemli olan kendimi ne zaman derse odaklandığım zaman çalışmaya çalışmışımdır.

arada editlerim fazla aktif olamayacağım arada tıp konularda görebilirsiniz ama

onların üstüne fazla çözmedim genelde denemelerle götürdüm
  • başlığın altında çok çalışmadım sistemli çalıştımlar geliyor vaziyet alın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: lastnovember

başlığın altında çok çalışmadım sistemli çalıştımlar geliyor vaziyet alın.
    gerçek ne peki hocam 16 saat ders 8 saat uyku mu yapıyorlar cidden
  • X saat calismak filan degil isin sirri, dogru calismayi becermekte

• istanbul123456 İ kullanıcısına yanıt
    kanka rahat 10 kaynak bitiriyorlarmış

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Az ama öz çalışmak lazım. Yok böyle değildi hem çok hem de etkili çalışmalıyız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: The Killing Road

X saat calismak filan degil isin sirri, dogru calismayi becermekte
    Hocam bunu yapamıyorum işte mesela ben fizikte optik konusunda 0 ım diyelim tam olarak nasıl çalışmam gerekiyor siz nasıl çalıştınız mesela sınava
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sözelden ilk 100 için girenler
    5 yıl önce açıldı
    bu sene ilk 50k
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-7D92479D6

Az ama öz çalışmak lazım. Yok böyle değildi hem çok hem de etkili çalışmalıyız.
    Hocam tyt mat 23 net bneim bu sene olmuyor yükselmiyor ayt mat 35 net falandı ne yapmalıyım msesela ne yapsam yükselmiyor gerizekalı gibi hissediyorum kendimi
  • istanbul123456 İ kullanıcısına yanıt
    Hocam eksiğiniz nerede peki? Tahmin edersem problem ve geometri derim. Öncelikle temel düzey klasik soru içeren fasikül çözün. Denemedeki soru tiplerini düşünmeden sağlam bir altyapı oluşturduktan o sorulara geçin bence. Sonuç derece ve endemik fasikülleri iş görecektir. Hatta oldschool ama Esen bile olabilir. Sonrasında Acil 345 3D gibi yayınların sorularını çözmeye başlarsınız. En azından ben böyle yapmıştım
  • Okul varken 4 saat yokken 6-10 arası çalışma. Sonuç 1.4k

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-7D92479D6

Hocam eksiğiniz nerede peki? Tahmin edersem problem ve geometri derim. Öncelikle temel düzey klasik soru içeren fasikül çözün. Denemedeki soru tiplerini düşünmeden sağlam bir altyapı oluşturduktan o sorulara geçin bence. Sonuç derece ve endemik fasikülleri iş görecektir. Hatta oldschool ama Esen bile olabilir. Sonrasında Acil 345 3D gibi yayınların sorularını çözmeye başlarsınız. En azından ben böyle yapmıştım
    hocam tyt mat ilk 15 soruda falan iyiyim sonra okuduğumu anlamamaya başlıyorum ufak ufak işlem hataları yapmaya başlıyorum hafif bir streste basıyor kafam kazan gibi oluyor okuyorum okuyorum anlamıyorum ter basıyor diğer derslerde böyle bir sorunum yok sadece tyt mat da yaşıyorum bunu birazda kendimi şartlandırmışım sanırım kesin yine yapamacayğım diye

• quote:

Orijinalden alıntı: lastnovember

başlığın altında çok çalışmadım sistemli çalıştımlar geliyor vaziyet alın.
    Hocam bu arada lafım kesinlikle sizlere değil yanlış anlamayın.
    Ki zaten sizler de kabul edersiniz ki 3 senelik çalışmanın meyvesi son senede daha doğru çalışarak çıkar.

• 12. Sınıf için konuşuyorsak:

1-2 hafta hiç çalışmadığım da oldu. Günde 5-6 saat çalıştığım da. Ama genelde günde 2-3 saat çalıştım. Okul harici tabii ki. Korona sürecinde neredeyse hiç çalışmadım. Haftada 5-6 saattir.

Kitap ise hiç bitirmedim. Çok az çözdüm. Dhaa çok konu kavramaya yönelik hareket ettim. Meb kitabı vb.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bateren -- 15 Eylül 2020; 18:46:50 >
  • hayat hikayemi anlatmışım lan artık ne kadar asosyalleştiysem. Ben yokmuşum gibi davranın, ankaratıplı hocamı dinleyin.

sistemli mi çalıştım bilmiyorum ama çok çalıştığım söylenemez bence. marttan haziranın sonuna kadar akranlarımın ders çalıştığı dönemi salaklık edip (!) iki defa gentoo kurarak geçirdim. milletin bilgisayarla eğlencesi lol falan oynamak olur, benimki tüh, sistem touchpadi görmedi, acaba hangi çekirdek opsiyonunu işaretlemeyi unuttum, yallah gentoowiki'ye idi. Ben şahsen şu anki sıralamamı yapmayı hiç beklemiyordum (y-say 502), düşüncem hep "kesin sınava girince patlayacan, evde uyaran yok cayır cayır çözüyorsun, millet harıl hurul ders çalışırken sen boktan işlerle uğraş GTÜ'mün mühendis adayı, ösym yok edecek seni, senin iyi yaptığın denemeler hep kolay olanlardır" diye demotivasyon üzerineydi. Bana tavsiye ver deselerdi vereceğim tek tavsiye arkadaş çevrende bu işi ciddiye alan ve derece yolunda birlikte yürüyeceğin insanlar olmasıdır. Bir yerde takıldın mı, motivasyon mu lazım, kaynak önerisi mi istiyorsun, tamam bunları forumda da yapabilirsin ama arkadaş çevrenle yapacağın muhabbet kadar verimi olmaz. şu günlerde kütüphaneye 4 kişi çöküp çalışıyormuş gibi ortamı yakalamak seni bayağı yükseltir.

Edit: hayat hikayemi anlatmışım lan artık ne kadar asosyalleştiysem. Ben yokmuşum gibi davranın, ankaratıplı hocamı dinleyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ayupak -- 15 Eylül 2020; 19:5:31 >

• AfroThePro123 A kullanıcısına yanıt
    Az çalıştım çok zekiyim
  • Aradan yaklaşık 2 yıl geçti ama hatırladıklarımı sınav öncesinde bana yarayan şeyleri paylaşmak istiyorum.

İlk olarak tytde 1 sosyal ile 1 matematiğin değeri aynı yani süre az kaldığında sosyal sorularınız boşsa onlara yüklenin yoksa 1 mat sorusu çözeceğiniz yerine 5-6 sosyal sorusu çözebilirsiniz.

2. Gerek çalıştırdığım öğrencilerden gerekse de insanların sınav netlerine bakınca genelde sosyal netlerine bakıldığında hep düşük gelmekte ama bunun farkında değil konusu bilinince en kolay yapılan test. Ama genelde çalışılırken son zamana bırakılıp halledilmeyen derstir. Yani çalışın sosyale

3. Her gün düzenli paragraf çözün demeyi bile gerek duymuyorum zaten biliyorsunuz. Ama arada bir limit kronomometre gibi zor yayınları da çözmeyi deneyiniz.

4. AYT Matı internetten daha önce çok örnek verilmiştir ama ben de vermek istiyorum. Bizim zamanda Ceyhun hoca vardı nerdeyse full matı ve geometriyi ordan halletmişimdir + Hayal kurundan da LTİ destek aldım.(ama Ceyhun hocadan da hepsi tam yapılabilir. Denemeleri: metin yayınları + acil yayınları(hepsi olamasa yarısını bakmıştım) + palme

5. Arada konsantrem falan düştüğünde motivasyon videoları da izlemeyi unutmadım bol bol

6. Ayt Fizik için de kesinlikle 12. sınıf meb kitabını modern fizik kısmını yutun derim. Aynısını soruyor. Kitap olarak da ygs-lys palme çözmüştüm + tyt nihatbilgin fizik(ayt için nihat bilgin çözebilirsiniz ama ben sadece tytsini kullanmıştım) Denemeleri: de apotemi + nihatbilgin + palme yeterli olmuştu

7. Ayt Kimya için fazla kaynağa gerek yok ben palme konu ve soru bankanın yeterli olacağını düşünüyorum gerisini denemelerle halledin youtubedan da kimya özele bakmıştım Denemeleri: palme yayınları

8. Ayt Biyoloji için de palme biyoloji soru da aynısı ygs-lys palme biyoloji youtubedan da hocalara geldik(hocası baya hoşuma gitmişti) + fundamentals Denemeleri: Palme yayınları

9. TYT Felsefe deyip geçmeyin filozof ismi ile 2017dedikileri ters köşe yapmıştı. 2018de de 3 bilgi sorusu vardı. Bunun için önereceğin yayın denizinin hem felsefe hem din kültürün bulunduğu kitapçık. Bununla felsefe ve dinden 10 soru garanti diyebilirim(olmazsa bile en düşük 9 net) ben bunları kullanıp tam yapmıştım.

10. TYT Coğrafya için herhangi bir konu anlatımı olabilir. Genelde aralarında fazla fark yoktur. Genelde aynıdır. Sorusunu 5-6 test çözmüşümdür(o da haritadan soru bankasını ilk alışımda o da ) soruya fazla gerek olacağını düşünmüom 4d

11. TYT Tarih konusuna bakmadım genelde yorum çıktığından benim için problem olmadı hatta diyebilirim ki sınava kadar tam yapamamışımdır. Tek 5te 5 yaptığım sınav tytdi çünkü diğerleri ezbere yönelikti ama asıl sınavda genelde paragrafa yönelik sorular gibiydi.

12. TYT Dil anlatım Onur Soğuk hocamızın el kitabı şeklinde kitabıydı. Baya iyi yaptığımı hatırlıyorum. Youtubedan da benim hocamdan da Öznur Saat Yıldırımı dinlemiştim

*Palme denemelerinde 2018 yksya gireceğime rağmen palmenin ygs-lysnini tercih ettim hem soru sayıca fazla hem kaliteli sorular olması alınmasına değdi çok büyük kısmını da çözmüşümdür.

Genelde konu ile gitmeyi tercih ettim. Artı da bol bol deneme çözdüm. Konuyu bilmesem bile denemeye girdim. Size çok fazla deneme girmenizi tavsiye ederim. Türkiye geneli olsun( bazen insanlar daha önce cevaplarına ulaşıp sizin önünüzü geçebilir hiç kafanıza takmayın ) ya da olmasın.

MSÜ ye girmeyi de unutmayın bu ara Başarılar.

* Günlük kaç saat çalıştın diye sorular da gelebilir bazen 10-12 saat çalışmışlığım olmuştur. Bazen de 1 deneme sonrası tüm gün dinlendiğim zaman da. Önemli olan kendimi ne zaman derse odaklandığım zaman çalışmaya çalışmışımdır.

arada editlerim fazla aktif olamayacağım arada tıp konularda görebilirsiniz ama

onların üstüne fazla çözmedim genelde denemelerle götürdüm

• grievous1907 G kullanıcısına yanıt
    İlk girdiğiniz deneme neti neydi peki hocam ? TYT-AYT ?
  • Ankaratıplı kullanıcısına yanıt
    üstüne + kaynak çözmedim toplamda 1-2 derste 2 kaynak bazılarında 1 bazılarında hiç çözmedim

**** ama konu anlatıma ve denemelere çok ağırlık verdim son 2-3 aya kadar hafta 2 bazen 3 denemeye girerdim ( genelde farklı kurumlarda denemeye yazılmıştım bir hafta tyt diğer hafta ayt oluyordu genelde)

son ayda nerdeyse her gün deneme sabah denemeye giriyordum öğle yemeği yiyordum öğleden sonra başka denmeye giriyordum ama baya faydası oldu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ankaratıplı -- 15 Eylül 2020; 19:5:32 >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.