Şimdi Ara

SBS için yayın önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
1
Favori
8.165
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Özellikle deneyip görmüş sağdan soldan duymamış arkadaşlardan kardeşim için kaynak önerisi istiyorum soru bankası veya konu anlatımlı soru bankası

• up beyler yok mu hiç tavsiyesi olan
  • Guvender, anafen. Bunlar en iyi dersanelerde kullanilan kaynaklar. Anafeni sevmeyebilir ve yapmayabilir ama, bayagi zordur cunku.
  • quote:

Orijinalden alıntı: iStore

Guvender, anafen. Bunlar en iyi dersanelerde kullanilan kaynaklar. Anafeni sevmeyebilir ve yapmayabilir ama, bayagi zordur cunku.

Zorluk önemli değil fem ygs deneme kitabı çok zordu ama işe yarıyor mu ? hayır. Zorluk değil sbs müfredatını baz alan yayın lazım
  • quote:

Orijinalden alıntı: MalıArapFaiktenAlıyoduk

quote:

Orijinalden alıntı: iStore

Guvender, anafen. Bunlar en iyi dersanelerde kullanilan kaynaklar. Anafeni sevmeyebilir ve yapmayabilir ama, bayagi zordur cunku.

Zorluk önemli değil fem ygs deneme kitabı çok zordu ama işe yarıyor mu ? hayır. Zorluk değil sbs müfredatını baz alan yayın lazım

Tamam iste bunlar en iyi kitaplar.. Dikkat ettiyseniz ben sadece zor oldugundan dolayi sevmeyebilecegini soyledim anafeni.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anafen yayınları
    Zambak yayınları
    Güvender yayınları
    Işık yayınları
    Kaynak yayınları
    Koza yayınları
    Dosya yayınları
    Atak yayınları
    Esen yayınları
    Birey yayınları
    Sınav yayınları
    Mef yayınları
    Faktör yayınları
    Formül yayınları
    Final yayınları
    Tudem yayınları
    İmza yayınları
    Coşku yayınları
    Kültür yayınları
    Parlayan Yıldızlar Yayınları
    Körfez Yayınları
    Dört renk yayınları
    Okyanus yayınları
  • Varsa TÜBİTAK ın sorularını bul çalış bu yıl TÜBİTAK yaptı matematiği bitirdi herkezi

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: oracle99

Varsa TÜBİTAK ın sorularını bul çalış bu yıl TÜBİTAK yaptı matematiği bitirdi herkezi

Bu yıl soruları tubitak hazırladı bir şehir efsanesidir
  • Anafenin ve körfezin matematik kitaplarını sakın alma bende körfezin vardı hiç çözemiyodum ağlıyodum sonra bıraktım. Matematik kaynakları ne zor ne de kolay olmalı... Benim bu yıl Sbs'den mat 1 y o da üçgenli soru eğer körfez çözseydim onu yapardım ama bu sefer de diğer Sorulardan 2 3 yanlışım çıkardı nereden bildiğimi sorarsanız Anafen ve kördezden çözen arkadaşlarımın 3 yanlışları çıktı ve onlar bana Anafen çözebiliyorum diye hava atıyordular...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi egemen99 -- 20 Temmuz 2013; 22:22:32 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: egemen99

Anafenin ve körfezin matematik kitaplarını sakın alma bende körfezin vardı hiç çözemiyodum ağlıyodum sonra bıraktım. Matematik kaynakları ne zor ne de kolay olmalı... Benim bu yıl Sbs'den mat 1 y o da üçgenli soru eğer körfez çözseydim onu yapardım ama bu sefer de diğer Sorulardan 2 3 yanlışım çıkardı nereden bildiğimi sorarsanız Anafen ve kördezden çözen arkadaşlarımın 3 yanlışları çıktı ve onlar bana Anafen çözebiliyorum diye hava atıyordular...

Bahsettiğim şey bu işte... Zor diye güzel kaynak olduğu anlamına gelmiyor.
  • Bilfen iyidir.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Asıl konuya geçecek olursak adım adım matematiği kesinlikle almalısın değer yayınlarının bütün derslerini de al En çok bunlar bana lazım oldu ve bunların bana çok faydası oldu...

• karekök matematik süper...
  • kardeş ben bunlarla calıstım fatih , körfez , zambak , anafen multi , zirve sadece bunlara çalıssın diğerleri boş kaynaklardır. Benim işme bayağı yaradı
  • quote:

Orijinalden alıntı: fernandes21

kardeş ben bunlarla calıstım fatih , körfez , zambak , anafen multi , zirve sadece bunlara çalıssın diğerleri boş kaynaklardır. Benim işme bayağı yaradı

Anafen multiyi aldım çok saçma soruları var içinde sadece 1 test çözdüm yarısını videodaki adam yaptı çok yanlışım çıktı bir daha da elime almadım.Çok saçma bir kitap.
  • Bu sene SBS'ye girmiş ve İstanbul'da 406. olmuş biri olarak yazacağım bu yazıyı, kulaktan dolma bilgiler değil yani. Bu forumda benden çok daha iyi sıralamalar yapmış kişiler de var, konularda aratırsanız bulabilirsiniz, onlardan da öneri almanızı tavsiye ediyorum.

İlk tavsiyem, tahmin edeceğiniz üzere Anafen Yayınları olacak. Anafen'in dershanesiyle ilgili yorum yapamayacağım; ama kesin olarak söyleyebileceğim şey kitaplarının SBS'yle inanılmaz paralel sorular barındırdığı. Özellikle Multi Kitap'larda az ama öz testler var. Özellikle fen ve teknoloji kısmında konu anlatım bölümü can kurtaran cinsten. Soru bankaları ise her ne kadar kaliteli olsa da birkaç amatörlüğü var. Örneğin sosyal bilgiler testlerinde konu başlığı halkçılık ise, o test altındaki çoğu sorudaki "Bu parçada hangi ilkeden bahsedilmiştir?"in cevabı halkçılık oluyor. Soruları görmenizi sağlasa da, deneme şeklinde çözülemeyeceğini söylemeye çalışıyorum. Bu anlamda da hangi denemeleri çözeceğimize karar vermemiz gerekiyor.

Her şeyden önce, Güvender Yayınları'nın Tarih Sıralı Deneme Seti oluyor. Bundan edinmesini tavsiye ediyorum kardeşinizin; çünkü ay ay o ana kadarki konuların sorularını kapsayan denemeler var. Onun haricinde Özdebir ve Töder gibi merkezî sınavları kaçırmamanızı kesinlikle tavsiye ediyorum. Bu sınavların giriş ücreti 5 TL gibi miktarlardır; ama katkıları çok büyüktür. Hem tanımadığınız kişilerle bir sınavda bir arada bulunmaya alışırsınız; hem de büyük bir kitle içerisinde sıralamanızı görürsünüz. Bu nokta çok önemli: Çünkü hiçbir öğrencinin normal şartlar altında bir sınavın zorluğundan yakınma hakkı bulunmuyor. Sonuçta liseler puandan çok sıralamaya bakarak alım yapıyorlar ve zor bir sınav herkes için zordur. Bunun için de fark ettiyseniz liselerin taban sıralamaları çok az değişir. Puanlar ise sürekli oynar. Zambak'ın denemelerinde tam yapmakla Fen Bilimleri'nin denemelerinde tam yapmak bu sebepten dolayı bir olamaz.

Ben bu yayınlara ek olarak Sınav, Okyanus gibi yayınları tercih ettim. Yaprak testler de önem verilmesi gereken şeylerden, zira fazla soru barındıran testler öğrenciyi baydığı için insanın çözesi gelmiyor. Yaprak testlerde ise onar onar testler bulunduğundan iki-üç dakikada bir test bitebiliyor.

Soracak sorunuz varsa sorabilirsiniz. Muhtemelen bahsetmeyi unuttuğum birçok önemli nokta vardır, onları da aklıma geldikçe buraya yazarım.

İyi akşamlar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lancetta -- 29 Temmuz 2013; 22:11:24 >

• bende bu sene sbsye giricem mesajım bulunsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lancetta

Bu sene SBS'ye girmiş ve İstanbul'da 406. olmuş biri olarak yazacağım bu yazıyı, kulaktan dolma bilgiler değil yani. Bu forumda benden çok daha iyi sıralamalar yapmış kişiler de var, konularda aratırsanız bulabilirsiniz, onlardan da öneri almanızı tavsiye ediyorum.

İlk tavsiyem, tahmin edeceğiniz üzere Anafen Yayınları olacak. Anafen'in dershanesiyle ilgili yorum yapamayacağım; ama kesin olarak söyleyebileceğim şey kitaplarının SBS'yle inanılmaz paralel sorular barındırdığı. Özellikle Multi Kitap'larda az ama öz testler var. Özellikle fen ve teknoloji kısmında konu anlatım bölümü can kurtaran cinsten. Soru bankaları ise her ne kadar kaliteli olsa da birkaç amatörlüğü var. Örneğin sosyal bilgiler testlerinde konu başlığı halkçılık ise, o test altındaki çoğu sorudaki "Bu parçada hangi ilkeden bahsedilmiştir?"in cevabı halkçılık oluyor. Soruları görmenizi sağlasa da, deneme şeklinde çözülemeyeceğini söylemeye çalışıyorum. Bu anlamda da hangi denemeleri çözeceğimize karar vermemiz gerekiyor.

Her şeyden önce, Güvender Yayınları'nın Tarih Sıralı Deneme Seti oluyor. Bundan edinmesini tavsiye ediyorum kardeşinizin; çünkü ay ay o ana kadarki konuların sorularını kapsayan denemeler var. Onun haricinde Özdebir ve Töder gibi merkezî sınavları kaçırmamanızı kesinlikle tavsiye ediyorum. Bu sınavların giriş ücreti 5 TL gibi miktarlardır; ama katkıları çok büyüktür. Hem tanımadığınız kişilerle bir sınavda bir arada bulunmaya alışırsınız; hem de büyük bir kitle içerisinde sıralamanızı görürsünüz. Bu nokta çok önemli: Çünkü hiçbir öğrencinin normal şartlar altında bir sınavın zorluğundan yakınma hakkı bulunmuyor. Sonuçta liseler puandan çok sıralamaya bakarak alım yapıyorlar ve zor bir sınav herkes için zordur. Bunun için de fark ettiyseniz liselerin taban sıralamaları çok az değişir. Puanlar ise sürekli oynar. Zambak'ın denemelerinde tam yapmakla Fen Bilimleri'nin denemelerinde tam yapmak bu sebepten dolayı bir olamaz.

Ben bu yayınlara ek olarak Sınav, Okyanus gibi yayınları tercih ettim. Yaprak testler de önem verilmesi gereken şeylerden, zira fazla soru barındıran testler öğrenciyi baydığı için insanın çözesi gelmiyor. Yaprak testlerde ise onar onar testler bulunduğundan iki-üç dakikada bir test bitebiliyor.

Soracak sorunuz varsa sorabilirsiniz. Muhtemelen bahsetmeyi unuttuğum birçok önemli nokta vardır, onları da aklıma geldikçe buraya yazarım.

İyi akşamlar...

Çalışma programıyla ilgili 1-2 şey söylersen iyi olur özellikle sözel derslerde. Karekökte çok övüldü o konuda ne dersin

• quote:

Orijinalden alıntı: MalıArapFaiktenAlıyoduk

Özellikle deneyip görmüş sağdan soldan duymamış arkadaşlardan kardeşim için kaynak önerisi istiyorum soru bankası veya konu anlatımlı soru bankası

anafen güvender uğur final en iyileri. tudem alma onlar müfredat dışı sorup zor diyolar. kolay gelsin
  • @MalıArapFaiktenAlıyoduk

Öncelikle kendi çalışma programımdan bahsedeyim. Her öğrencinin konuları kavrama biçimi farklı olduğundan benim programım çoğu kişiye uymayabilir. Bir çalışma programı tasarlayabilmek için öncelikle insanın kendisini tanıması gerekir. Buna karşın, her öğrenciye uygulanabilecek temel varsayımlar da üretebiliriz.

Eğitimde, özellikle sınavlara hazırlıkta okul her şeyin başıdır. Evde kendi başına inanamayacağınız biçimde az çalışan; ama sadece okulda dersleri dikkatli dinlemesi ve ödevlerini zamanında yapması sayesinde Robert Koleji'ne giren tanıdıklarım var. Evde sadece okulda öğrendiklerinizi pekiştirebilirsiniz. Şuana kadar dersleri dinlemeyen ama evde kendi kendine çalışarak yüksek puanlar elde eden birisiyle tanışmadım. Her konuda olduğu gibi bu konuda da istisnaların varlığı su götürmezdir (Örneğin hayatımda gördüğüm en disiplinli insan denemelerde sürekli tüm soruları doğru yaparken sınavda 9 yanlış yaptı, tam tersi olarak da dersleriyle hiç alakadar olmayan, denemelerde de sürekli 10 yanlışlarda gezen bir tanıdığım 4 yanlış yaptı). Mevcut sınav sisteminde tüm sene öğretilenler 100 soruya, bu 100 soruda 2 saate sığdırıldığından dolayı çalışmanız olayın yalnızca %75'ini etkiliyor. Kalan %25 ise sınav anındaki dikkatiniz, bir ölçüde sınava girdiğiniz yerdeki ortam ve gürültü, heyecan ile stresinizi kontrol etme kabiliyetinizin birleşimi sonucunda ortaya çıkan bir karışım oluyor. Bu %25'lik dilim de sınav sisteminin eleştirilmesine neden olan dilimdir diyebiliriz.

Çalışma programı konusuna geri dönelim. Öğrenci ders zamanlarında tüm dikkatiyle dersi dinler ve ödevlerini yaparsa, %25'lik dilimden kaynaklanan bir talihsizlik haricinde hiçbir şekilde 10 yanlıştan fazlasını yapmayacaktır. Başarının daha da artırılması için ise okuldan eve gelindiğinde soru çözülmesi gerekir. Ben haftaiçi eve geldiğimde (Genelde dershaneye gidiyordum; ama bundan pek de farklı bir sistem yoktu orada da) saat 17.00'ye kadar dinlenir, daha sonra da 2 saat boyunca çalışırdım. Bu sürenin 1 saatini konu anlatıma, 1 saatini ise soru çözmeye ayırırdım. Burada dikkat edilmesi gereken bir nokta var: Çoğu dershanede öğrenciler, konuları tam kavrayamadıkları zaman bile hemen soru çözmeye yönlendirilir. Örneğin, bir öğretmen öğrencisini çalıştırmak istediğinde daima "300 soru çöz." gibi taleplerde bulunurlar. Öğrencinin konunun özetini bir A4 kağıdına çıkarmasını isteyen öğretmenler ise nispeten daha az sayıdadır. Çoğu kişi konuyu tam anlamadıklarında bile sorulara sarılıyor. Bunun yapılmaması gerekir. Ben konuları tam anlamıyla anladığım zaman bile konu anlatımı okurdum.

Bu noktada öğrencinin MEB ders kitabından uzaklaşmamasında yarar var. Fark ettiyseniz SBS'deki çoğu soru, öz haliyle MEB ders kitabındaki paragraflardan alınıyor. Hele sosyal bilgiler ile fen bilimleri derslerinde tüm ders kitabının baştan sona incelenmesi şart. Ben bunun için fosforlu kalem kullanırdım, bu sayede kitap incelendiği zaman dikkat edilecek noktalar belirlenmiş oluyor. Matematikte yalnızca geometride ders kitabına ihtiyaç duyulurken Türkçede böyle bir olasılıktan dahi söz edilemez; çünkü MEB'in Türkçe ders kitabında sadece öyküler vardır. Dilbilgisi anlatımları bulamazsınız. Kitap okumayı seven birisi olduğum için anlam bilgisi testlerinde böyle bir kitaba gereksinim duymadım; ama söz konusu öğrenci kitap okumayı sevmiyorsa az da olsa bu öykülere göz gezdirmesinde sakınca yok, derim.

Onun haricinde bir öğrenci günde maksimum 350 soru çözebilir. Bunun fazlasını yapmaya kalkışırsa ya etrafındakilere "Çok çalıştım." imajı vermek istiyordur ya da yalan söylüyordur. Fazla soru çözmek sadece daha değişik soru tipleri görmenizi ve bir ölçüde hızlanmanızı sağlar; fakat öğrenme anlamında hiçbir şey katmaz. 300. sorudan sonra zaten beyin yorulmuş, soruları yalnızca çözmüş olmak için çözmeye başlamıştır. Özellikle sınava 2 ay kala çıkmış soruların çözülmeye başlaması yerinde olacaktır. Örneğin bu sene sınava bir ay kala Anafen Yayınları, Çıkmış Sorular kitabı çıkardı ve bu kitapta 2000'den bu yana DPYS olsun, ALS olsun, OKS olsun, SBS olsun tüm merkezî lise yerleştirme sınavlarındaki soruları konularına göre ayırarak yayımladı. Ben bu kitabın çok faydasını görmüştüm, kardeşinizin edinmesini de tavsiye ediyorum.

Sözü fazla uzattığımın farkındayım. Yine de en son sorduğunuz soruyu, yani Karekök Yayınları hakkındaki izlenimimi de yazmadan geçmeyeceğim. Bu yayının matematik kitapları güzeldir, hatta fasikül setini özellikle tavsiye ederim. Buna rağmen her nedense fen bilimleri kitabına ısınamadım. Hele madde ve ısı konusunda (bu seneki kitabında) üzerinde fazla nazar olduğunu söyleyen birine kurşun döktürülmesini anlatan bir soru vardı. Buradaki kurşunun ısısıyla ilgili bir soru soruyordu. Ama soruları genel olarak kalitelidir, kesinlikle tavsiye ederim. Buna karşın Fen Bilimleri'ni de unutmayın (Benim tavsiyem Fen ve Teknoloji hariç kitaplarını almanızdır zira bu bölümde çok fazla müfredat dışı bilgi var).

Tüm bunların haricinde, kendime özgü bir tarih çalışma yöntemimi de anlatayım. Şahsen yatmadan önce MEB ders kitabını alıp, bir bölümü baştan sona okumaktan hoşlanırdım. Bu sayede hem bilgiler aklımda yer eder hem de ders kitabındaki cümleler aklımda kalırdı (Ezberci öğrenimi hiç sevmesem de SBS'de MEB'deki cümlenin aynısının sorulduğu oluyor. Ne yazık ki gerekli). Duvara Post-It yapıştırma metodunu da çok kullanırdım.

Şu aralar devamlı bilgisayar başındayım, sorunuz olursa sorabilirsiniz. İyi akşamlar...

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.