Şimdi Ara

SCAR 18 (13980hx+RTX4090) aldım. soruları alayım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
84
Cevap
3
Favori
3.834
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

İş bilgisayarı olarak kullanmak üzere bu makineyi aldım. 2 gündür kullanıyorum.

+ lar

çok güçlü,

şık

1+1 tb raid 0 (iş için kullandığımdan raid 1 olsa daha iyiydi) 12gb okuma, 8gb yazma

kasa çok ısınmıyor dota, crysis, cyberpunk, halo da denendi. ısınma makul seviyede

- ler

coil whine. masaüstünde az seviyede, oyunda yükselen bir ses

sesli fan (bana göre)

kasada parmak izi kalması

ağır (3,2kg)

görüntü siyah iken ekrana dokununca bulutlanma oluyor. sol köşede az da olsa bulutlanma var

küçük enter tuşu. enter üstüne virgül koymuşlar. sık sık virgüle basıyorum.

aurora wallpaper a girince çöküyor (son güncellemeler ile çözüldü)

kutu içeriği zayıf. çanta olaydı iyiydi. eski çantama sığmıyor. (yeni çanta alınarak çözüldü )

ekleme: ilk aldığımda günlük kullanımda donma ve mavi ekranlar oluşuyordu, bios, ekran kartı vs drver, windows güncellemeleri ile düzeldi

aklıma başka +- ler gelirse güncellerim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi salagil -- 1 Nisan 2023; 13:44:52 >

• Aynı ürün için sığabilecek ve kaliteli bir sırt çantası arıyorum, bulabildiniz mi siz?

• danch00 D kullanıcısına yanıt
    17.3 inchin 16:10 oranında ekrana sahip olanı olduğu için 17.3 inch laptopun sığdığı çantaya bu da sığar

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Termal durumu nasıl hocam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

bulamadım valla. eski çantamda sığıntı gibi taşıyorum, fermuar felan kapanmıyor.

Mark Ryden Su Geçirmez Hırsızlığa Karşı Koruma Kilitli Fiyatı (hepsiburada.com) şunu düşünüyorum. tipsiz ama seyahatlerde çok işime yarar.

• ertandu E kullanıcısına yanıt

eski monster a göre az ısınıyor. masaüstünde sessiz modda kullandığımdan üst kısımda hafif ısınma oluyor ama rahatsız etmiyor. zaten cihazın o kısmı ile işim olmadığından pek anlamıyorum.

henüz güç isteyen bir oyun yüklemedim. o yüzden oyun sırasındaki ısınma hakkında bilgi veremeyeceğim. oyun yükleyince burayı düzenlerim.

• Hayırlı olsun, güzel laptop. Bizlere de böyle laptoplar almak nasip etsin diyelim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Rtx4070 asus alınır mı???
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • salagil kullanıcısına yanıt

Eğer alırsanız burada bilgilendirirseniz çok sebvinirim hocam

• Bende bu cihazdan satin aldim. Scar 17 mi arkadasa satmistim. Assagi Yukari ayni bilgilere sahibim.

Suanda rahatca sigdirabildigim 3 canta oldu.

Samsonite Travel Backpack 55L

Samsonite Ecodiver Laptop Backpack L

Tumi 17.3 cantalara

Sigiyor.

Garip bicimde cok buyuk gorunen cantalara dahi sigmayabiliyor biraz proporsyonuyla ilgili.

Artilari zaten cok belli ama eksilerini yazayim.

Scar 17 den sonra kesinlikle agirlik farkini hissediyorsunuz.

Mousepad alaninin biraz daha buyuk olmasi iyi olurdu.

Sarji Cok az gidiyor. 10nm 13980hx plug in halde cok guclu evet ama batarya modunda resmen bilgisayar tum ozelligini kaybediyor. Bunu ozellikle 4nm Zen 4 ile gelmesini cok isterdim.( G14 2022 AMD Advantage da kullandigim icin karsilasitrabildim)

FIyat/Perf olarak maalesef uber pahali olsa bile digger markalara nazaran cok iyi

Ram hizi dusuk

MAx ram kapasitesi 32Gb (MSi da bu 128)

Coil whine bende de var ama bu tarz laptoplarda mutlaka biryerinde bir sikinti cikiyor o yuzden degistirme geregi duymadim. Rahatsiz edecek gibi degil.

Bunun haricinde son Armory Crate update sonrasi arka LED ler calismiyor. Bunu duzelttim yurtdisi forumlarindan bakip ama suanda Armory crate yuklerseniz yine calismamaya basliyor.

• Beyler ben de 17.3 inç bir cihaza sahibim. Aerocool Thunderx3 B17 17,3 Gaming Laptop Çantasını kullanıyorum. Sade bir tasarımı var oyuncu çantası olduğunu belli bile etmiyor. Bir bakın isterseniz

• Merhaba

Güle Güle kullanın

Aynısından bende satın aldım 3,5 hafta oldu. Vatanbilgisayardan ön siparişle aldım.

İlk kurulumu ve diğer uygulamalarımı programlarımı kurdum. Aldığımın 2.ci haftasında oyun yüklemdim ve çalıştırdığımda cızırtı sesi geldiğini fark ettim. Biraz araştırma yaptığımda sesin bobin sızlaması olarak bilinen coil whine olduğunu öğrendim. Ürünü vatanbilgisayar 14 günlük süre içinde iade etmek istedim fakat vatanbilgisayar ürünü geri alamayacaklarını kurulum yapılan ürünleri geri almadıklarını söylediler. Ürünün asus servisine göndermemi tavsiye ettiler. Asus la iletişime geçtim onlarda servise ürünü bırakmamı söylediler. Ankara da yaşıyorum asusnu servisi var fakat şöyle bir sıkıntı var. Asus servisleri arızalı ürün diye bırakılan notebooklara yaptıkları ilk işlem her zaman aynı işlemci ve gpu fanını söküp macun yenilemek oluyor ve sorunu çözdük diye geri teslim ediyorlar. Fakat ne sorun çözülüyor nede bilgisayarınızı bıraktığınız gibi geri alıyorsunuz. Benim daha önce yaşadığım sorunda gpu ve cpu fanını sökmüşler çok pahalı ve özel yöntemlerle sürülmüş olan metal macunu silmişler yerine 5 tl lik macun sürmüşler sorunum sadece ekran görüntüsünde idi onlar ise macun yenilemeyi sorun çözmek sanıyorlar. Ayrıca daha önce hiç bir şekilde içi açılmamış olan dizüstü bilgisayarın alt kapağına inanılmaz bir zarar vermişler. Alt kapaktaki vidaları sanki bıçakla açıp kapatmış gibi vidaların başları tamamen kullanılmaz hale getirmişler. Tekrardan bu vidaları açmanız imkansız. Birde monitörü çizmişler. Sıfır sayılacak bilgisayarı bu hale getirmişler Şikayet ettiğimde ise utanmadan bize geldiğinde durumu bu şekilde idi dediler. O yüzden 100 bin tl lik bilgisayarı servise götürmek istemiyorum. Zaten bu coil whine servis garantisine girmiyor bilgisayarın çalışmasında yada performansında bir etkisi yok deniyor. İleri dönük de bir zarar vermez deniyor. Ama sıkıntı şu özellikle oyunda inanılmaz bir cızırtı var çok sinir bozucu.

Benim bilgisayarımda birde IPS ışık süzme problemi var Acaba sende de varmı Karanlık bir ortamda bilgisayarı çalıştırıp komple siyah bir zemin li bir yer açınca kenarlardan sarı ışık süzmesi görürsün acaba sende de var mı?

Normalde asus bundan yaklaşık 2 yıl önce coil whine sorunu çözdüklerini yeni bobin üretim teknolojisi ile bunu yok ettiklerini söylediler ayrıca yeni nebula ekran ilede ışık yüzmesini yok ettiklerini ama ne yazık ki ikiside halen duruyor. bu 2 durumum için siz bir çözüm bulabildiniz mi? Eğer bulamadınız ise buradan bu pc alan arkadaşlar la bir grub oluşturup asusu mail yağmuruna tutalım belki pc leri geri toplarlar. Birde ankara vatan bilgisayara gittim tesirdeki bu ürüne baktım aynısı ama onda cızırtı yoktu kulağımı iyiçe yaklaştırdım hatta oradaki müşteri temsilcisi arkadaş bilgisayarı pc yi yerinden kaldırarak kulağana yaklaştırdı cızırtı duyamadık bu durumda sadece benim başıma geldi diye günlerdir çok üzülüyordum. Bu arada aklıma birde şu geldi ben de bir ucu usb diğer ucu typ c kablo var hızlı şarj destekli hhd mi bu kablo ile bilgisayara taktım çalıştırmadı hdd girişi usb kablonun usb kısmını hdd ye typ c kısmını bilgisayara taktım hdd çalışmadı ayrıca sonra bilgisayarın typc girişine typc yi usb dönüştüren çevirici taktım onunla çalıştırdım o zaman çalıştı sizde baka bilirmisiniz sizde de öylemi

Bu 2 durum dan başka olarak artı ve eksileri şöyle

Öncelikle eski yönleri

Bluetooth 5.3 YOK 5.2 var Msı dizüstünde 5.3

PCI 5.0 yok PCI 4.0 var Msi da PCI 5.0 var

Ekran 4K Değil 2k msi 4k ekran

Ram kapasitesi maksimum 64gb msi ram kapasitesi 128 gb

Hello destekli lazer yüz tanımalı kamera yok Msi da hello destekli lazer yüz tanımalı kamera var

Artıları

Ekran kasa oranı çok iyi ekranda ince çerçeveler kullanılmış.

Bilgisayarın kasası çok şık ve ince duruyor

Performansı çok iyi fan sesi yüksek ama sanırım normal 175 w çekiyor yüksek güçlü bir bilgisayar bu incelikte soğutmak için ve performansı stabil tutmak için gerekli fanlar yüksek ses çıkarması normal bence

Peki herşeyi ile msi çok daha iyi özelliklere sahip iken neden msi almadım

1.cisi ekranın arkasındaki çıkıntı çok çirkin duruyor

2.cisi kalınlık

3.cüsü ben bu asusu 94 bin tl ye aldım msi ise 170 bin tl idi yukarıdaki özelliklere 76 tl fazla verilmez diye düşündüm

4.cüsü her ne kadar ağırlıklar ayını gibi dursada ağırlıklara msi yın adaptörü asusunkinden inanılmaz daha büyük ve ağır (Asus a type c ile şarj etmek için asusdan orijinal type c adaptör aldım çok daha küçük ve hafif)

Sırt çantası olarak ne yazık ki sizin dediğiniz gibi bu paraya en azından bir sırt çantası vermeleri gerekirdi kutu içeriği bom boş hiç bir hediyesi olmadı bu bilgisayarın bana

Sırt çantası çok aradım ama bunun sığa bilecek bir sırt çantasını zor buldum Ne yazık ki bazı arkadaşların dediği gibi 17,3 inç destekli çantalara sığar demişler ama sığmadı Sadece ben şunu bulabildim. Buna bile sığıyor ama fermuarı kapatırken birazcık zorlanıyorum.

https://www.hepsiburada.com/hp-profesyonel-serisi-17-3-inc-bilgisayar-sirt-cantasi-siyah-500s6aa-p-HBCV000025ZKOA?magaza=VPB%C4%B0L%C4%B0S%C4%B0M

Benim şuanda aklıma gelen eksi ve artı yönleri bu kadar eğer sende yaşadığın sıkıntıları yada çözüm bulduklarını buraya yazarsan sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi semihsahin45 -- 13 Mart 2023; 21:59:50 >

Aynı ürün için bunu aldım fermua biraz zor kapanıyor ama sadece buna sığdı.

https://www.hepsiburada.com/hp-profesyonel-serisi-17-3-inc-bilgisayar-sirt-cantasi-siyah-500s6aa-p-HBCV000025ZKOA?magaza=VPB%C4%B0L%C4%B0S%C4%B0M

• acelilctl kullanıcısına yanıt

ne yazıkki sığmıyor kasa biraz daha büyük geliyor bizzat test ettim

• cuoresportivo kullanıcısına yanıt

Merhaba

Güle Güle Kullanın

Bende aynı pc den aldım 3,5 hafta oldu alalı bende bobin sızlaması yani coil whine var birde bende sarı ışık süzmesi var bilgisayar açıkken ekranı komple siyah olacak bir şey açarsanız köşelerden neredeyse ortaya kadar sarı bir ışık süzmesi görürsünüz altta kısımda az üst sağda az ama üst solda nerdeyse pc nini ekranın ortasına kadar var acaba sizde de bu ışık süzmesş varmı? bir kontrol edip paylaşabilirmisiniz? ayrıca şimdi aklıma geldi birde typ c girişlerine bir ucu typ c diğer ucu usb olan bir kablo ile hdd bağladım hdd çalıştırmadı ve görmedi ama araya bilgisyara typc girişinee typc den usb çevici taktım ozaman çalıştırdı sizde bir denermisiniz sizde de mi öyle

Bu arada tüm güncellemeleri yaptım armoury crate güncellenesini yaptım herşey normal çalışıyor arka ışıklar çalışıyor ayrıca 2 kez bios güncellemesi geldi onlarıda yaptım. bu arada armoury crate sürüm 5.4.10.0

Çanta olarakta ben şunu aldım bilgisayar sığıyor ama fermuarı kapatırken birazcık az biraz zorlanıyorum. ama çanta küçük çok büyük değil benim özellikle tercihim küçük olaması

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi semihsahin45 -- 13 Mart 2023; 22:6:57 >

• semihsahin45 S kullanıcısına yanıt

Merhaba Semih Bey;

Bende tekrar Armory yukledim sorunu gidermisler. Arka isiklar yaniyor suanda.

IPS panellerin %90 inda isik sizmasi var ; ama bahsettiginiz kadar abarti birsey bende yok. Alt sag kisimda cok az 2 tane var bende ama rahatsiz etmiyor acikcasi. Coil Whine da var ama rahatsiz derecede yok. Farkettim orta olcekli oyunlarda geliyor ; fanlar tam calismaya baslayinca gidiyor ses.

Vatan bilgisayar da maalesef benzeer sorunu ben Topkapi da yasamistim. Scar 17 aldigimda hoparloru cizirti yapiyordu ; direk iade etmek istedim (ayni gun) once Kabul etmediler sonra zorla ettiler, bende gidip GamersArena dan aldim aynisindan sorun yasamadim. Maalesef Vatan da boyle bir sorun soz konusu. Acikcasi Vatandan PC almam demiyorum ama laptop alirsam kesinlikle Online almam ; direk gidip alir orada kontrol ederim.

Canta olarak ta Samsonite lari geri gonderdim Tumi ESport L canta aldim. 15 inc icin diye geciyor ama bilgisayar cok Rahat sigiyor.

asus rogun yabancı forum sitesinde simon diye bir kullanıcıda bu bobin sızlamasından bahsetmiş oda scar 18 almış onda da bobin sızlaması ve oyunlarda ufak takılmalar oluyormuş bilgisayarı geri iade etmiş ve yenisini almış yenisinde hiçbir sorun olmadığını söylüyor.

• semihsahin45 S kullanıcısına yanıt

Ben bir takilma gozlemlemedim kendi bilgisayarimda acikcasi.

Ortalama da 1-2 saat Cyberpunk full ayarlarda oynadim. Biraz Hogwarts felan oynadim. Uzun sureler CIvilization 6 oynadim.

Takilma ; kitlenme ; mavi ekran vb birseyle karsilasmadim acikcasi. Coil degil ama bu tarz sorun olsa bende iade ederdim sonucta ucuz birsey degil.

Sizde nasil durum? Sorun var mi?

Ben uzun süre oyun oynamadım sadece 10 dakika Tom Clancy's Ghost Recon Wildlands oynadım. Bende takılma görmedim.

• 4090 ile 4080 laptop arasında sanırım performans olarak uçurum fark varmıdır

• geç cevap verdiğim için kusura bakmayın. iş, güç yoğun şu sıralar.

coil whine bende de var. pilde kullandığımda masaüstünde artıyor ses. şarja takınca oldukça azalıyor. benim coil whine sesi harddisk yazma sesi gibi. oyun sırasında fanlar devreye girince zaten coil whine dikkatimi çekmiyor. şöyle birşey dikkatimi çekti. microsoft flight simulator yüklerken pencereli ekran içinde açıldı ve coil whine sesi yükseldi. tam ekran yapınca ses kesildi.

şimdiye kadar 3-4 kez mavi ekran yedim. 3-4 kez de cihaz dondu. bu durumlar masaüstü kullanımında oldu hep. temel sorunun ekran kartı geçişi ile alakalı olduğunu düşünüyorum. silent mode veya pilde kullanırken sanırım ekran kartı geçişleri sağlıklı yapılamıyor. 100w type c şarj aleti aldım ve şarj ederken pil seviyesi düşüyordu. baktığımda system işlemi %5-10 arası sürekli çalışıyordu. dosya konumunu aç dediğimde ntoskrnl.exe den kaynaklı işlem kullanımı olduğunu gördüm. mavi ekranlarda ekran kartı ile alakalıydı. nvidia control panel üzerinden optimus ve armoury crate üzerinde gpu kullanımını optimized yapınca pilde kullanırken düzeldi ama prize bağlıyken %10 civarı işlem kullanımı devam ediyor. eğer igpu seçersem veya aygıt yöneticisinden 4090ı kapatırsam düzeliyor.

eski çantaya sığdırmaya çalışırken ekranın üst taraflarındaki alüminyum çerçevede soyulmalar oldu. kozmetik şeylere çok takılmam ama tozlu ortamda çalıştığım için çok fazla toz çekmesi biraz canımı sıkıyor.

bilgisayar açılırken sol üst köşede bulutlanma görünüyor. masaüstünde düz siyah duvar kağıdı kullanıyorum. enteresan bir şekilde cihaz çalışırken bulutlanma olmuyor. ekrana biraz dokunca bulutlanmalar oluşuyor ama çabucak kayboluyor.

20dk crysis remastered oynadım. oyun sırasında donma, kasma falan yaşamadım. fan ses seviyesi bu güce göre makul geliyor.

çanta için Mark Ryden Su Geçirmez Hırsızlığa Karşı Koruma Kilitli Fiyatı (hepsiburada.com) buna karar verdim ve satın aldım. 2 hafta içinde geleceğini düşünüyorum.

100w type c şarj aleti olarak Mcdodo 100W Usb TypeC Girişli Adaptörü CH-8101 - PttAVM.com aldım

type c kablo da Baseus 100W Dijital Gösterge TypeC TypeC Hızlı - PttAVM.com bunu aldım.

şu anda kabloya göre 95w ile şarj edebiliyorum

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.