Şimdi Ara

SCAR 18 (13980hx+RTX4090) aldım. soruları alayım (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
84
Cevap
3
Favori
3.868
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hocam çanta hakkında yanıtlar için teşekkür ederim. Ben de cihaz hakkında tecrübelerimi paylaşıyorum merak eden varsa.

Galiba biraz şanslıyım, coil whine cihazda kesinlikle çok zor duyuyorum, yalnızca yüksek performans gerektiren uygulamalarda, henüz fanlar devreye girmemişken, kulağımı cihaza dayarsam duyulabiliyor.

Benzer şekilde panelimde 0 ölü, cansız veya takılı piksel var. Umarım değişmez. IPS panellerin doğal sıkıntısı ışık süzmesi tabii ki de var ancak yalnızca komple siyah ekranda az miktarda belli oluyor.

Gelelim sıkıntılara, hala stabil OC ayarlarını bulmuş değilim, halihazırda sıklıkla oyun oynuyorum ancak şaşırtıcı bir şekilde henüz oyun oynarken değil, yalnızca normal kullanımda Mavi Ekran veya crash'ler alıyorum.

Kullandığım OC ayarları tamamen maksimumda (-80v undervolt ile kullanıyorum), armoury crate'den saat hızı ayarlarım ise hepsi maksimumda yani şu şekilde:

CPU PL1 - 140W PL2 - 175W

GPU Base Clock Offset - +200 MHz Memory Clock Offset - +300 MHz - Dynamic Boost 25W - Thermal Target 87C

Fanlar muadillerine göre oldukça sessiz çalışıyor, ve genel olarak oldukça serin, oyun konusunda bile. Laptop soğutucu ile kullanmaktayım, anck düz zeminde bile iyi performans göstereceğini düşünüyorum.

Yine ilginç bir şekilde, RTX Video Enhancement - Super Resolution kullanmayı seviyorum, ancak tensor çekirdekleri kullanıldığı için kullanımda GPU Base clock olarak 2500 MHz'lere geliyor yani boost açık, sıcaklık olarak benim ayarladığım seviyelere gelememsine rağmen (zaten GPU bu sırada maksimum 30-40W çekiyor yani soğutacak büyük bir şey yok ortada) fanlar delirmişçesine devreye giriyor ve yalnızca video izlerken jet motoru gibi fan sesi dinliyorum arkadan, oysa ki soğutacak bir şey yok ortada. Belki de coil whine duymasın insanlar diye böyle bir fan hızı override ediliyor olabilir. Bu sıkıntıyı replike eden olmuşsa ya da deva bulabilen bana da bildirirse sevinirim.

Önceki paragraftan da anlamışsınızdır muhtmelen, klasik MUX switch modeli ile kullanıyorum, iGPU'yu tamamen pas geçiyorum BIOS'tan, yalnızca 4090'ı kullanıyorum sürekli kendi adaptörüne bağlı olarak kullanacağım için.

Crashler'im standart mavi ekran gibi değil, genellikle ekran donuyor, dakikalarca videolarımın, müziklerimin veya oyunlarımın devam ettiğini duyabiliyorum. Kurtulduğum takdirde monitör açılıp kapanıyor, kaybettiğimde ise tamamen siyah ekrana dönüyorum bilgisayar hala faal haldeyken. Kurtulduğum durumlarda, ekran açılıp kapandığında maksimum 100nit parlaklıkta oluyor, (tahmin ettiğim değer) ve ekran parlaklığı kontrolümle bunu değiştiremediğim için reboot atmam gerekiyor.

Sonuç olarak bu crash'lerin panel OC'si ile alakalı olduğunu düşünüyorum. Normal şartlar altında full parlaklıkta, 240Hz tazeleme ile full resolution kullanıyorum. Öncelikle Armoury Crate üzerinden Panel Overdrive kapattım ve bu şekilde crashlerin devam edip etmeyeceğine bakacağım. Eğer devam ediyorsa GPU overclock'larımı kısarak sorun devam ediyor mu bakacağım. Veya iGPU kullanmaya da başlayabilirim Advanced Optimus ile. Benzer crash deneyimleyen olursa bana da tecrübelerini aktarırsa sevinirim. Ben de güncelliyor olacağım mesajımı.

Son olarak çanta hakkında hala tereddütlerim var, tekstil konusundan anlayan varsa bu konuda bilgilendirse çok sevinirim. Benim için önemli ve vazgeçilmez özellik olarak suya karşı önlemeli, ve hasara, yırtılmalara karşı dayanıklı olması.

1. Oxford Kumaş kullanan iki model var, @salagil (Konu sahibi) de tercih ettiği Mark Ryden - PATHRATO modeli. Bu modelde gördüğüm kadarıyla (internette az miktarda kullanıcı değerlendirmesi var) laptop bölmesindeki padding süngerinin az olduğunu gördüm, modeli kullananlar laptop bölmesinin koruması hakkında yorum yaparsa sevinirim.

2. Benzer şekilde Oxford kumaş kullanan yine bu konuda bahsedilmiş Thunderx3 B17 var, @KurtPanzerMeyer hocam, kumaşın dayanıklılığı ve yine laptop bölmesinin süngeri Mark Ryden'e kıyasla iyi koruyor gibi, süngerin kalınlığı hakkında yorumlarınızı bekliyorum.

3. Konuda bahsedilen daha iyi olduğunu düşündüğüm Samsonite travel backpack'lerin geri dönüştürülmüş Polyester'den yapılmış olduğunu gördüm, İlk iki seçenekten 4-5 kat daha pahalılar maalesef. Kumaş hakkında bir bilgim yok, tekstilden anlayan varsa materyele yorum yaparsa sevinirim. LTT sırt çantası da benzer şekilde geri dönüştürülmüş Polyester kullandığı için bu materyele sıcak bakıyorum, ama kullanıcı deneyimi paylaşan bulamadığım için yarın Samsonite mağzasına kendim gidip kontrol edeceğim çantanın kullanışlılığı olarak.

4. Ve son olarak oldukça pahalı ama yine konuda önceden bahsdilen Tumi Esports Pro modeli ise materyel olarak Balistik Naylon kullanıyor, muhtemelen en kalitelisi bu ama ilk modele göre de 14 kat daha pahalıya denk geliyor. @cuoresportivo hocamın da diğerlerine kıyasla tercih ettiği model, kusura bakmayın tekrar rahatsız ettim bildirimle ama müsadenizle bu çanta hakkındaki sizin görüşlerinizi de paylaşmak istedim.

Kendisinin de belirttiği hususlar, çanta çok uzun süre kullanacağı için Tumi marka tercih ettiği yönünde. Hem iç yapısı hem dış materyalleri çok daha dayanıklı diğerlerine kıyasla.

Oxford Kumaşından yapılan çantaları da deneyimlemiş kendisi, ve kesinlikle kıyas götürmeyeceğini söyledi. Genel anlamda diğer çantalara göre en büyük avantajının yapısı olduğunu söyledi, özellikle gözlerin tasarımından dolayı diğer gözlerin doldurulması, laptop gözüne baskı yapmadığı için diğer problemlerden kaçınmamızı sağlıyor laptop sıkışmadığı için.

Bu sebeplerden dolayı da ömürlük kullanılabilecek bir çanta. Ben de aşırı seyahat eden biriyim işim gereği (Pilot) ve neredeyse günlük seyahat kullanımına uygun olması açısından dayanıklı bir çanta arıyorum. Eğer benzer dayanıklıkığı gösterecekse galiba tercihim polyester çantalardan yöne olacak (Samsonite) ancak yorumlarınızı bekliyorum, Oxford kumaş hakkında pek bir bilgim yok, belki de benzer şekilde dayanıklı olabilir.

• danch00 D kullanıcısına yanıt

çanta için hepsiburada da oldukça fazla yorum var. genel anlamda bir memnuniyet görünüyor.

benim mavi ekran ve donmalar sizinkiler ile aynı gibi. oyun sırasında sorun yok ama masaüstünde aniden gidebiliyor. bazen uzun süre donup kurtarabiliyor ama genelde mavi ekrana dönüşüyor

Hocam çantanın tek kötü yönü bence tutma kısımlarının plastiği çok sert, hem dikey hem yatay taşımak için olan. Çanta onun haricinde iyi laptop kısmının koruyucu süngeri gayet sert. Bazen uzun süre taşıyınca sırtta ağrı yapabiliyor o kısım sert olduğu için.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mark rayden çanta geldi. Üstten tutma yeri çok ince, uzun süre taşımaya uygun değil. Yandan tutma yeri kalın ama biraz dar. Dizüstü bölümüne milimetrik girdi.eski çantam Thule olduğu için bu daha kalitesiz geldi ama gözlerinin çok ve geniş olması işimi göredek gibi

• coil whine bobin sesini düzeltmek için şöyle bir video var. Az önce videolardaki işlemleri tekrar yaptım oldu vızırtı sesini baya azalttı halen çok ama çok az birşey var gibi ama fan sesimi yoksa bobin sesimi ayırt edemiyorum. Şuan da biraz gürültülü bir ortamdayım sabah eve gidince evde sessiz ortamda kontrol edecem

David GRadyoutube
    ITS A LIFETIME FIX IF YOU DONT CHANGE OR RESET YOUR WINDOWS AND YOU DONT NEED TO OPEN THROTTLE STOP AFTER EVERY RESTART, IT DOESNT SHOWS ON TASKBAR TOO. CLICK ON show more TO SEE THE COMMAND AND LINKS DONT FORGET TO LIKE IF U LIKE command : reg add HKLM\System\CurrentControlSet\Control\Processor /v Capabilities /t REG_DWORD /d 0x0007e066 LINKS : https://support.microsoft.com/en-us/help/975530/stop-error-message-on-a-windows-server-2008-r2-based-computer-that-has https://www.techpowerup.com/download/techpowerup-throttlestop/
    https://www.youtube.com/watch?v=sKjw-uShTlo

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi semihsahin45 -- 27 Mart 2023; 0:14:25 >
  • semihsahin45 S kullanıcısına yanıt

denedim, bende işe yaramadı. sadece silent modda oyun açarsam duyabiliyorum. performans veya turbo modda fan sesi bastırıyor zaten

ekleme: bende anlık donmalar yaptı bu işlem. toptan kaldırdım bütün yaptıklarımı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi salagil -- 27 Mart 2023; 15:31:54 >
  • https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/155419853 bu konuda fikirlerinizi almak istiyorum...

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Merhaba şuan bir şey fark ettim. Windows ayarlarda sistem-ekran-hdr ayarlarda HDR Video akışı destekleniyor yazıyor ama HDR Kullan desteklenmiyor yazıyor sanki daha önce bu destekliyor yazıyordu sizde de öylemi bir bakabilir misiniz?

SCAR 18 (13980hx+RTX4090) aldım. soruları alayım
  • omen 17 rtx4080 iade ettim, sizce strix scar 16 mini ledli rtx 4080 mi yoksa strix g18 rtx4080 mi

bende hep böyleydi

• ertandu E kullanıcısına yanıt

bu konudakiler 18" tercih etmiş zaten. ihtiyacına göre değerlendir. ben büyük ekran ihtiyacım olduğu için aldım. yoksa 16" cihaz da oldukça iyi.

• @semihsahin45 Hocam benim de en başından beri aynı şekildeydi, zaten HDR desteklemeyen bir ekran.

Panel Overdrive'ı kapatmak crashleri bitirmek konusunda yeterli olmadı. Ekran kartı oc'lerimi 20şer Mhz kıstım ve stabil çalışıyor şu an bir haftadır crash almadım.

Çantalar arasından Thunderx3 B17 tercih ettim Oxford Kumaş olanlardan. Pek dayanıklı değil ama eksikliğini hissedersem diğer materyallerden bir şey alırım zaten ucuzdu.

Birkaç defa seyahat ettim çantayla, çok büyük olduğu için her şeyimi sığdırabiliyorum ama inanılmaz ağır oluyor. Genel olarak korumalı ve korunaklı. Laptop gözüne milimetrik sığdı. Yine de sırtta taşımak için bile çok ağır yaptığım için rahatsız oldum uzun süreler taşırken.

Peki mux switch ile hangi ekran kartını kullanıyorsunuz. Nvidea mi yoksa intel mi. GPU MODU Ultimate kullansam süreki olarak acaba pc ye bir zarar verir mi?

• Bugün sipariş geçtim bakalım 64gb olan modelini, umarım coil whine rahatsız edici şekilde olmaz.

güle güle kullanın.

Güle güle kullanın. Bilgisayarınız gelince eğer mümkünse coin whine ve ekranda sarı ışık süzmesi olup olmadığını bizimle paylaşır mısınız? Ayrıca bieşey daha var bir yabancı youteberde gördüm. Onlardaki kutu içeriği daha farklı idi. Büyük bir kutu ve içinde mouse kulaklık sırt çantası ilave 100 watlık typc şarj aleti vardı. sizin kide öylemi gelecek yada ürünün yanında herhangi bir hediye gelecekmi acaba bizimkisi boş geldi sadece bilgisayar. siz 64 gb olanını almışsınız sdd 4 tb mı ekran kartı 4090 dır sanırım. birşey daha eğer sakıncası yoksa ne kadara aldınız öğrenebilirmiyiz

• Kutu içeriği aynı hocam, o kutu bazı asya ülkelerinde var fiyatıda ona göre farklı. Benim model 2tb ssd rtx4090 64gb ram 109a aldım ama fiyatı arttı aldıktan sonra

Coil whine sıfır hocam hiç yok, sarı ışıkda hiç görmedim ama sağ altda çok hafif her ipsde olduğu gibi ışık sızması var ama sadece siyah açılışda ve çok az

Birde bu kutudan çıkan armor caplar neye yarıyor

Sarı ışığı karanlık bir ortamda ekran komple siyah iken görürsünüz eğer varsa zaten görmezseniz yoktur demek. Coil Whine ise slint modda fanlar çalışmazken kulağınızı klavyenin ortasına yaklaştırdığınızda duyarsınız. Sanki mekanik hdd çalıyor gibi. Birde oyunlarda bu ses daha da artıyor ama fan sesi devreye girdiğinde duyması imkansız oluyor. Bence birde bu şekilde bakın derim.

aynen hocam oyun oynarken kulağımı dayayınca duyuyorum ama gene çok az, önemsiz bence. vede bende sarılık yok sadece ips ışık sızması var sağ altda çok a oda kullanımda bi etkisi olmuyor. birde bu armor caplar sanırım süs gibi bişe . sizin armory crate performans ayarlarnıız nasıl hocam. ben dgpu yaptım sadece nvidia açık yani başak neler yapmam gerek

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.