Şimdi Ara

SCHECTER OMEN EXTREME 6 Hakkındaki Görüşleriniz. (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
33
Cevap
1
Favori
4.556
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • epiphone studio iyidir ama omen extreme 6 da çok güzel gitar güle güle kullan

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: woltur58

Hocam teşekkür ederim önerin için.Bütçem malesef başta yazdığım tutardı.Zaten Schecter Omen Extreme 6 + Line 6 Amfi'yi aldım.Yinede teşekkürler.

aynisini dusunuyorum. nasil sence? ayrica nereden aldin? (ikinci el ariyorum bulamadim)

• Hocam bence sert tonlar istiyorsan gitar gayet güzel.Ama ben acemiyim tam manada çalamıyorum.Gitarı SIFIR Dore Müzikten aldım.Fakat sana orayı pek tavsiye etmiyorum.Çünkü alırken ellerinde kaç yıl açık olduğunu bilmediğim telleri paslanmış gitarı satmaya kalktılar.Ben kabul etmedim izmirde yanlış hatırlamıyosam depoları var ordan kargo ile gönderdiler.Sap ayarı yapmadan öylece göndermişler.Neyse biraz para verip sap ayarı yaptırdım.Türkiyedeki SCHECTER gitarının tek distribütörü olduğu için en uygun fiyat onlarda.Ben 760 tl gitar +260 tl Line 6 15 Watt amfiyi toplamda 1020 Tl (Nakit fiyatı ve Gitar alındığında Line 6 99 Euroya geliyor) ye aldım. İkinci el Taksim tünelde belki bulabilirsin.
    Gitarın gövdesi Maun ve Tune Matic tel bağlantısı var bunlar SUSTAİNi etkiliyor.Gerçekten uzun tonlar elde ediyosun.Manyetikleride gayet iyi Schecter Diamond Plus Yüksek Hi-Gain okuyabilen iyi manyetikleri var.Coil tap özelliği ile Humbucker sıralaması olan manyetikleri Single çalıştırabiliyorsun.Yani humbucker modunda sert tonlar alırken single modda daha yumuşak tonlar elde edebilirsin.Fiyatına göre iyi bir gitar bence..En güzeli çalmayı biliyorsan git dore tünel şubesine git orda çal.Al demiyorum bak.Bi dene önce kafana yatsın sonra al..Umarım yazdıklarım azda olsa işine yarar.İnşallah iyi bir gitar alırsın. Bana bu gitarı öneren Horseman nickli arkadaş asıl ona bi danış derim..

• Bahsettiğim arkadaşın tam doğru nick adı The Horsemen..Onun tavsiyesi almamda etkili oldu bence ona bi danış.Almaya niyetin olursa da üzerindeki telleri değiştirt derim.Kaliteli tel al..... İkinci el bulman zor.Schecter kullanan az bence.Bide alanlar memnun kaldıkları içinde satmak istemiyor olabilirler belki....
  • quote:

Orijinalden alıntı: woltur58

Bahsettiğim arkadaşın tam doğru nick adı The Horsemen..Onun tavsiyesi almamda etkili oldu bence ona bi danış.Almaya niyetin olursa da üzerindeki telleri değiştirt derim.Kaliteli tel al..... İkinci el bulman zor.Schecter kullanan az bence.Bide alanlar memnun kaldıkları içinde satmak istemiyor olabilirler belki....

Memnunsunuzdur umarım gitardan
    pelerinli,hocam wolturun da dediği gibi gitar metal gitarı hani yumusak calmak istersen olanak bol ama metal gitarı yani.Sustain mükemmel akord saglam aslında her elime alısımda akord ederim pek sorun değil benim icin ama kacırmaz yani.
    Sap konusunda gercegı söyleyeyim ıbanez cort saplarından kalın les paul ayarında. Ben ince sevmiyorum bu elime oturuyor Sustain de artıyor ama biraz etli butlu sapına ragmen klavye cok rahat. Ben ritim de tutarım solo da atarım alısınca kolay gelir zaten.

• Kardeşim çok kullanamasam da henüz gitardan memnunum.Gerçekten gitarın metal tonları güzel.Manyetikleri iyi klavye kalın demişsin les paul gibi daha ince olsa ben kullanamazdım herhalde.Gitarla ilgili pek sorunum yok.Çalma kısmı biraz sorun oluyor.Pek vakit bulup uğraşamadığım için parmaklarım baya yavaş.Tab okuyabiliyorum.Azda olsa birşeyler çalabiliyorum ama çok yavaşım.Üzerindeki teller biraz iyi gelmedi bana şimdilik acemi olduğum için değiştirmiycem ama ileride değiştiririm mutlaka...Tavsiyen için sağol tekrardan...Kendine iyi bak..
  • @woltur58

Önce bilgiler için teşekkür ederim. Akustik gitarla ufak bir geçmişim var, ondna kalma bir iki birşey bilerek gittim Taksim tünele ve çaldım az buçuk. Açıkçası diğer gitarlardan sonra o bir rahat geldi bir güzel geldi (ondan önce cort ibanezin alt modellere bakmıştım başka yerlerde). Ancak tam hatırlamıyorum neresi olduğunu (ki büyük ihtimalle orası) bana schecter fr modeli için yanlış olmasın 1100 lira gibi bir fiyat verdi, amfiye de 400+ dedi. Yani ben ikinci ele mahkum oldum ama dediğin gibi bulamıyorum da. İlan bile verdim

@The Horsemen

Enter sandman ve Wherever i may roam çaldım alınca (metallicadan başka aklıma tab gelmedi şaka gibi) Açıkçası şimdi dediğin kafamı karıştırdı, burgulara baktığımda gayet sert gözüküyorlardı, hani öyle sıkıntı yaratacak bir halleri yoktu. Ama bundna sonra daha bir dikkatli bakayım. Sap konusunda ise benim akustik gitarın sapı bunun bile iki katı olduğu için sıkıntı yok, hatta bana ilk birkaç dakika çok ince geldi (ama rahat yani)

• @woltur58 @pelerinli
    Ben tesekkur ederim beğendiyseniz ne mutlu :) Ayrıca tel değiştirmek basit özellikle string-thru gıtarlarda yani yapabilirsiniz :)
    @pelerinli
    Umarım beğenirsiniz ne diyelim :)

• quote:

Orijinalden alıntı: The Horsemen

@woltur58 @pelerinli
    Ben tesekkur ederim beğendiyseniz ne mutlu :) Ayrıca tel değiştirmek basit özellikle string-thru gıtarlarda yani yapabilirsiniz :)
    @pelerinli
    Umarım beğenirsiniz ne diyelim :)

para bulup alsam beğeneceğim de
  • metalika cal knk xD xD

• woltur58 W kullanıcısına yanıt
    Video'da ekstrem birşey yok, power chord dediğimiz olayda dönüp duruyor işte. Tremolo picking var birkaç yerde de. Çok zor teknikler değil, elin alıştıkça o hızı kazanmak sıkıntı olmaz. Yeter ki ritm kaçırmadan çalmaya bak, metronom kullanmayı ihmal etme, gerek yok bunlara diyen olursa da sakın dinleme. Hız kazanmak için en önemli yardımcın metronom olacaktır.

The Horsemen arkadaşımız floydlar hakkında birşeyler söylemiş. Sustain konusunda çok sıkıntı yaşayan pek görmedim, genelde sustain telin kalitesinden tut, ağacın kalitesine, manyetiğe kadar bir çok şeye bağlı. Yine de floyd yerine sabit köprülerin daha uzun sustain verdiği rivayet edilir. Gitarın kalitesi arttıkça o sorun da ortadan kalkıyor büyük ölçüde.

Akord kaçırma konusunda da haklı, ancak orjinal floydlarda, -yani yüksek kalite gitarlarda- böyle bir sıkıntı yok elbette. 1000-1500 arası para verip alınan gitarın akord kaçıracağını sanmıyorum. Tel değiştirme büyük sıkıntı yine de.
    Floyd almak yerine normal tremolo sistemli bir gitar alınabilir. Tel değiştirmek çok daha kolaydır, akord kaçırma sorunu minimumdur. Başlangıç seviyesi ibanez grg 170dx gitarımla bile hiç akord sorunu yaşamadım bugüne kadar.

• Schecter Synyster Gates, gitarın adı neden böyle Synyster Gates bu gitarı mı kullanıyor? :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alev_fly -- 5 Ağustos 2014; 17:52:56 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: alev_fly

Schecter Synyster Gates, gitarın adı neden böyle Synyster Gates bu gitarı mı kullanıyor? :)

Evet 3 Model var Synyster Gates Deluxe
    Synyster Gates Standart
    Synyster Gates Custom(bunu kullanıyor)

Ayrıcı Hellraiser da kullanıyordu eskiden sonra Schecter onun istekleri doğrultusunda onun için bu gitarları yaptı ben daha sert tonlar için Hellraiser seçtim
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.