Şimdi Ara

SCHECTER OMEN EXTREME 6 Hakkındaki Görüşleriniz.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
1
Favori
4.546
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Herkeze merhaba.Konu hakkında bilgi sahibi herkezin yardımına ihtiyacım var.Çoğunlukla sert tonlar çalmayı düşündüğüm bir elektro gitar almak istiyorum.Hard Rock, Biraz Heavy Metal, Rock ve Alternative Rock seviyorum.Bütçem Maximum 1000 Tl (Amfi Dahil)
    Clean tonları yeterli overdrive tonları ise BAYA İYİ olan bir gitar tercih ediyorum. Başlıkta belirttiğim gitar sizce bu iş için uygun mu?

(SCHECTER OMEN EXTREME 6) Bu gitar ile WASP METALLİCA HYPNOGAJA AVENGED SEVENFOLD WORLD OF WİSDOM GUNS N' ROSES ANATHEMA FİVE FİNGER DEATH PUCH çalabilirmiyim ? Bu arada gitara yeni başlıyorum.. Fikir vermesi açısından link veriyorum..

Drive Tonhttp://www.youtube.com/watch?v=35m41EGVWa0 Clean Tonhttp://www.youtube.com/watch?v=2So7F_aosxU Başka gitar önerilerine de açığım.

Bir iki hafta önce Epiphone Les Paul Studio ve LTD EC 50 arasında kalmışken iki gitarın video ve yorumlarından dolayı fikrim değişti. Epiphone studio sert karakterli tonlarda çok yumuşak kalıyor sanki.Ltd EC 50 ise sert tonlarda iyi olmasına rağmen clean de yetersiz gibi.Lütfen yardım edin hafta sonu büyük ihtimale beyoğlu tünelden bir gitar alıcam.Önemli olan doğru gitarı alabilmem..Kafamda şu an birkaç model var.Bunlar;

1) SCHECTER OMEN EXTREME 6

2) EPİPHONE LES PAUL STUDİO

3) LTD EC 50 yada M 50

4) Jackson JS22R Dinky BLK

• quote:

Orijinalden alıntı: woltur58

Herkeze merhaba.Konu hakkında bilgi sahibi herkezin yardımına ihtiyacım var.Çoğunlukla sert tonlar çalmayı düşündüğüm bir elektro gitar almak istiyorum.Hard Rock, Biraz Heavy Metal, Rock ve Alternative Rock seviyorum.Bütçem Maximum 1000 Tl (Amfi Dahil)
    Clean tonları yeterli overdrive tonları ise BAYA İYİ olan bir gitar tercih ediyorum. Başlıkta belirttiğim gitar sizce bu iş için uygun mu?

(SCHECTER OMEN EXTREME 6) Bu gitar ile WASP METALLİCA HYPNOGAJA AVENGED SEVENFOLD WORLD OF WİSDOM GUNS N' ROSES ANATHEMA FİVE FİNGER DEATH PUCH çalabilirmiyim ? Bu arada gitara yeni başlıyorum.. Fikir vermesi açısından link veriyorum..

Drive Tonhttp://www.youtube.com/watch?v=35m41EGVWa0 Clean Tonhttp://www.youtube.com/watch?v=2So7F_aosxU Başka gitar önerilerine de açığım.

Bir iki hafta önce Epiphone Les Paul Studio ve LTD EC 50 arasında kalmışken iki gitarın video ve yorumlarından dolayı fikrim değişti. Epiphone studio sert karakterli tonlarda çok yumuşak kalıyor sanki.Ltd EC 50 ise sert tonlarda iyi olmasına rağmen clean de yetersiz gibi.Lütfen yardım edin hafta sonu büyük ihtimale beyoğlu tünelden bir gitar alıcam.Önemli olan doğru gitarı alabilmem..Kafamda şu an birkaç model var.Bunlar;

1) SCHECTER OMEN EXTREME 6

2) EPİPHONE LES PAUL STUDİO

3) LTD EC 50 yada M 50

4) Jackson JS22R Dinky BLK

Jackson Rhoads JS32R veya V modeli alınabilir. Line 6 Spider IV 15W ile birlikte tüm isteklerinizi karşılar.

• Tavsiyen için teşekkür ederim.Peki yazdığım gitara ne dersin? Önerirmisin?
  • Önerdiğin modelle ilgili birkaç sorum var.Öncelikle jackson da aktif humbucker var.Bu olduğunda clean tondan pasiflere oranla daha kirli ses alındığı söyleniyor.İkincisi Hint Sediri diye bir ağaç kullanılıyor Schecter da maun.Üçüncüsü Floyd Rose köprünün kullanımı benim gibi bir acemiye zor olmaz mı?
  • woltur58 W kullanıcısına yanıt
    Hocam öncelikle jackson ın dediğiniz modelinde aktif manyetik yok.Üzerinde jackson ın kendi üretimi olan pasif humbuckerlar bulunmaktadır.Floyd rose olan bir gitar ihtiyaca göre alınacak bir şeydir.Maun olması gövdenin sizin için daha avantajlıdır.Benim tavsiyem schecter almanız olacaktır hocam
  • Hocam uyarın ve önerin için teşekkür ederim.Jackson JS32R Dinky modeline bakmışım yanlışlıkla o nedenle aktif humbucker var dedim.Floyd Rose köprü bana ne gibi bir avantaj sağlar??
  • quote:

Hocam uyarın ve önerin için teşekkür ederim.Jackson JS32R Dinky modeline bakmışım yanlışlıkla o nedenle aktif humbucker var dedim.Floyd Rose köprü bana ne gibi bir avantaj sağlar??

yeni başlıyormuşsunuz o zaman kim ne derse desin sakın floyd almayın.
    ben de 2. gitarımı aldım yaklaşık 1 hafta önce schecter omen extreme 6. tonları harika. öncelikle schecter'ın sustaini aşağıda önerdiğiniz tüm gitarlardan fazla.demek istediğim mesela november rain solosu atıyorsunuz bir nota var 4 saniye boyunca duyulması gerekiyor, schecter 6-7 saniye kadar duyulurken aşağıda gösterdiğiniz gitarlar 3-4 saniyeyi geçmez floyd rose dan dolayı. floyd rose ile akort düşürülmez,telleri değiştirirken sizi çileden çıkarır,elinizi sürer sürmez akort kaçar.
    demek istediğim kesinlikle sabit köprü alın.
    gitar olarak da schecter omen extreme 6 alın.
    amfi de bakıyorsanız peavey vypyr 15w.
    bu ikisi sizi 2 yıl götürür.
    bu da örnek link:http://vimeo.com/32727919

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Horsemen -- 14 Ağustos 2013; 21:06:56 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Tavsiyen için teşekkür ederim.Schecter omen extreme 6 + Line 6 Spider 4 15 Watt amfi almayı planlıyorum bende.Do-Re den gitar alındığı zaman bu amfi 99 Avro'ya geliyor.İkisi de 1060 Tl'yi falan buluyor..Verebileceğim maximum tutar bu.Bu ikilide yeterli gibi duruyor.Sanırım bu ikisini alıcam..
  • Schecter omen extreme 6 ile beraber softcase geliyormu acaba?Daha kaliteli bir kablo (Fender California) Askı ve Pena Soft Case almam lazım.Şimdiden bütçeyi geçtim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ghasty

quote:

Hocam uyarın ve önerin için teşekkür ederim.Jackson JS32R Dinky modeline bakmışım yanlışlıkla o nedenle aktif humbucker var dedim.Floyd Rose köprü bana ne gibi bir avantaj sağlar??

ben de 2. gitarımı aldım yaklaşık 1 hafta önce schecter omen extreme 6. tonları harika. öncelikle schecter'ın sustaini aşağıda önerdiğiniz tüm gitarlardan fazla.demek istediğim mesela november rain solosu atıyorsunuz bir nota var 4 saniye boyunca duyulması gerekiyor, schecter 6-7 saniye kadar duyulurken aşağıda gösterdiğiniz gitarlar 3-4 saniyeyi geçmez floyd rose dan dolayı. floyd rose ile akort düşürülmez,telleri değiştirirken sizi çileden çıkarır,elinizi sürer sürmez akort kaçar.

LTD EC 50 nin sustaini 3-4 saniye mi sürüyor ? Güldürme beni

• quote:

Orijinalden alıntı: demonstatue

quote:

Orijinalden alıntı: Ghasty

quote:

LTD EC 50 nin sustaini 3-4 saniye mi sürüyor ? Güldürme beni

yok yanlış anladınız floydlu gitarları kastettim

@woltur58
    alacağınız dükkandan pena kablo ve soft case verirler merak etmeyin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Horsemen -- 14 Ağustos 2013; 21:36:00 >

• Ghasty teşekkür ederim kardeşim.Sen daha çok hangi tarz için aldın bu gitarı???Ben daha çok yeniyim ve hiç gitar kullanmadım.Hem WASP METALLİCA hemde ANATHEMA INCUBUS Vs. çalmak istiyorum.Clean Tonları iyi Drive tonları çok sert mi acaba (sert olmasından yanayım da )???
  • quote:

Ghasty teşekkür ederim kardeşim.Sen daha çok hangi tarz için aldın bu gitarı???Ben daha çok yeniyim ve hiç gitar kullanmadım.Hem WASP METALLİCA hemde ANATHEMA INCUBUS Vs. çalmak istiyorum.Clean Tonları iyi Drive tonları çok sert mi acaba (sert olmasından yanayım da )???

ben thrash için aldım. hakkını da veriyor.bu arada gitarın soundu zaten sert.manyetikleri hi-gain olduğu için tonlar güçlüdür.
    fakat bu demek değildir ki arada yumuşak şeyler çalamazsın farkettiysen coil tap ozelliği var ve bu sayede humbucker olan manyetikler single'a dönüşüyor.bu sayede gitar sert tarzını bırakıp yumuşayabiliyor için rahat olsun çalacağın grupların hepsini çalabilirsin onu da söyleyeyim.
    drive tonları tabi ki sert. amfiyi kurcalayarak çok sert drive tonu da alırsın biraz gain kısarak sıkı ve keskin tonlar da alabilirsin slashin drive tonu gibi.
    bu videoları da izle ondan sonra gözün kapalı alırsın inanıyorum
    http://www.gitarteknikleri.com/watch.aspx?v=Schecter%20Omen%206%20Extreme%20ve%20Line%206%20Spider%2015%20_634
    http://www.youtube.com/watch?v=u3v0DZemTp4

• http://www.youtube.com/watch?v=u3v0DZemTp4 Ben bu videodaki gibi sert çalmak istiyorum.Bu gitar o tonları veriyorsa gözüm kapalı alırım..
  • Bu amfiden kesin alıcam.Hayran kaldım.Metal tonları çok güzel geldi bana.İstediğim sertlikte.
  • Şu son videodaki gibi çalabilmek için ne kadar emek vermeliyim sence?İyi bir kurs biliyormusun? Sıfırdan başlıyorum..
  • quote:

Şu son videodaki gibi çalabilmek için ne kadar emek vermeliyim sence?İyi bir kurs biliyormusun? Sıfırdan başlıyorum..

şimdi uzun bir yolculuk var önünde.
    bazı kişilerde yetenek vardır bazılarında yoktur bunu bilemem sen de bilemezsin.kurs konusunda ise ben kursa 1 gün gittim bir daha da gitmedim.çünkü adamın öğretebileceği pek bir şey yok.
    8-9 aydır çalıyorum.internetten selim ışığın videolarını izledim bir bak istersen.eğer disiplinliysen yaklaşık 100 videodada sana her şeyi anlatabilir. ilk 6-7 videosunu izledim,temel bilgileri öğrendim ki bu çok önemli.onun dışında devamını izlemedim çünkü sürekli notaları işin içine sokuyordu.tabi ki nota olacak ama ben diyez bemol falan filan öğrenmek istemedim.insanın temiz bir kulağı olduktan sonra tab kulak kombinasyonu ile her şeyi çalıyor.
    sana ilk 6-7 videoyu izlemeni öneririm. orda verilen egzersizlerin hepsini yap her boş zamanında.ilk videolarda göstereceği pena vuruş şeklini gitar tutuş şeklini hepsini öğren.o temelleri oturt ondan sonrası senin kendini geliştirmende. tabi bunun teknikleri var tappingi vibratosu harmonikleri o su bu su hepsini kendin sorgulayacaksın ve bakar bulursun zaten merak edince.dediğim gibi ilk videoları izle onları sürekli yap.tab okumayı öğren ve sana kolay şarkıları çal.sonrasında sürekli gelişeceksin.
    ben selim ışığın ilk videolarını izledim temelleri düzgün oturttuktan sonra kendi egzersizlerimi oluşturdum.şarkıları tamamen doğru çalana kadar çalıştım vs vs.
    şimdi ise ilk başlarda asla çalamam dediğim soloları çalıyorum.herşey sabır ve parmakların %100 su toplayacak ve canın çok acıyacak dost acı söyler ama o dönem de kısa sürüyor ilk 3-4 haftadan sonra parmakların hissiz gibi olacak canın asla acımayacak şimdiden sana kolay gelsin.ve istediğin zaman istediğin konu hakkında soru sor.
    videolarda anlamadığın ne varsa gel sor.

• Ghasty Sağol kardeşim burada tanıdığım ikinci Kral adamsın.Çok teşekkürler..Selim Işık videolarıyla bende evde başlıycam zaten.Sonra baktım ilerletemiyorum o zaman adam gibi bir kurs varsa ona giderim.Yanlız o son videodaki gitarda aklım kaldı. Strictly 7 Solar 6 güzel bir gitarmış...Aklım kaldı şahsen..
  • .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BaripKing -- 17 Ekim 2014; 23:14:34 >
  • Hocam teşekkür ederim önerin için.Bütçem malesef başta yazdığım tutardı.Zaten Schecter Omen Extreme 6 + Line 6 Amfi'yi aldım.Yinede teşekkürler.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.