idata ve kosmos schengene başvurdum ama süreçleri berbat. Vize danışman kurumların reklamları çıkıyor şuanda sürekli red gelirse 2. deneme bedava vize garantili falan filan bir kaç yerin reklamı sürekli geliyor hiç vize danışmanı kullandınız mı yada nasıl vizeyi aldınız. bordrolu çalışanım gelirim yüksek bankada param var ama bir türlü randevu bulamıyorum boş zamanımda aylar önce başvuruyorum yine randevu yok en son idataya başvurdum ekim yada kasımda başvurmuştum parayı hemen istiyor sonra martta randevu aralığı çıktı ancak iş için yurtdışındaydım mayısa erteleyin dedim mümkün değil dediler sadece iade yapabiliyorlar o da yüzde 80i iade aldım nasıl öteleme olmaz saçmalığın daniskası... geçen sene ise zor bela kosmosa başvurdum yunan vizeye çalıştığım şirketin imza sirküleri ve vergi levhasına kadar envai çeşit şey istediler bankada yatırım hesabında 500k para vardı bordolu çalışanım yüksek gelirim var bankaya yatan maaşın imzalı kaşeli kağıdını da aldım tapu fotokopisi vb de koydum ama yine çıkmadı anlamadım < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berk70 -- 25 Mart 2025; 4:46:32 > |
Schengen vize danışmanları kullandınız mı

-
-
Yunanistan icin bende son 1 haftadir arastiriyordum bir suru sirket var instagramda karsiniza cikiyor. Benim ilk kez bir vize basvurusu olacagi icin hem belge konusunda hata yapmamak hemde randevu konusunda sorun yasamamak icin dun MyVize diye bir firmada karar kildim. Ama daha resmen dun bir bugun iki durumda oldugumuz icin ne olup biter bu konuda bir sey yazamiyorum. Bakalim randevu icin donus yaptiklarinda ve basvuru sonrasi tekrardan guncellerim yaziyi.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
dolandirici onlar...baska bir ulkeye bagli bir kuruma nasil %100 vize aliyoruz diyebiliyolar?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
teşekkürler hocam merak ediyorum siz ne bilgilerini veriyorsunuz sizden ücret ve evrak olarak ne istediler
-
Bende şüpheliyim ama şöyle bir şey de var kurumsal şirketler de vize için aracı kurumlarla işlem yaptırıyor yani iyi olanlar da vardır diye düşünüyorum
-
Aslında yaptıkları hiçbir şey yok. Kendi başınıza rahatça halledebileceğiniz işlemleri için başvuranlardan fahiş fiyatlar alıyorlar. Son dönemde işe yarar tek hizmetleri vize randevusu bulmaları.
Birincil vize başvuru şirketleri ve ikincil danışman şirketler randevu işini de ticarete döktü. Vatandaşı çok güzel dolandırıyorlar.
Yaklaşık 3 aydır Macaristan randevusu bulmaya çalışıyorum. Son 1 yıla kadar randevu bulması en kolay ülkeydi... Danışmanlık şirketlerine para kazandırmaktansa beklemeyi tercih ederim. Ama işi acil olanlar bu parayı mecburen vermek zorunda kalıyor.
-
Ben eşim ve 10 yasinda kizim ile gidicez vizeyi alabilirsek :) 3 kisi icin konsolosluk ve kosmosa odenen ucret dahil 620€
Normalde ben kendim basvursam 270€ cebimden cikacak ucret bizim icin ama araci kurum ile 350€ 3 kisi icin alinan komisyon. Tabii oncelikle ilk deneyim olacak kendi adima yani eksik bisey yapmak istemedim. Hadi diyelim ben yaparim dedik araci kurumsuz ama aslinda en buyuk sorun randevu bulma.
Oyle ayarlamis ki randevular acilir acilmaz yazilim ile kisi bilgileri gerekli doldurulmasi gereken yerlere otomatik doldurulup randevu tarihi kismina oyle hizli geliyorlar ki normade biz bu bilgileri manuel olarak doldurana kadar hepsi butun randevulari doldurmus oluyor (temsicinin anlatimindan edindigim kanaat bu)
Suan daha yeni benim basvurum o yuzden evrak olayina gecilmedi once randevu tarihi alacaklar alinan tarihe 10 gun kala evraklari toplayacaklarmis. Olabildigince guncel olmasi icin boyle yapiyorlarmis.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
vize ve vfs yada idata gibi firmaların aldığı ücretler de abartılı
konsoloslukların abartılı evrak istemeleri de abartılı
ama en saçması randevu yok talep var randevu alamıyoruz
-
eğer konsolosluk, x şirketi le vizeye başvurun demiyorsa,
(bildiklerim, yunanistan, italya, kanada, ingiltere)
danışmanlık şirketi ile çalışmayın!!!
youtube denen bir kaynak var.
vize reddi (eksik veya sahte evrak dışında);
tamamen spontan. mantık dışı. algoritması yok.
eksik veya sahte evrak dışında, ret için yorum yapan adam
ya bilmiyordur yada sallıyordur.
ret alırsanız, aynı evraklarla, ret gerekçesinin yanlış olduğunu anlatan
bir yazı ile vakit kaybetmeden AYNI ÜLKEYE YENİDEN başvurun.
-
abi yunanistan yunan avukat yunanca dilekçe falan istiyor ret yerseniz bir şey yapamıyorsunuz
-
"vakit kaybetmeden AYNI ÜLKEYE YENİDEN başvurun."
avukat ne alaka?! Karıştırmayın öyle şeyler...
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
randevu yok işte asıl sorun bu zaten haftada 7 günçalışıyorum memur değilim istediğim gibi gidemem
-
Adamlar resmen olmasa da gayriresmi şekilde "gelmeyin" diyor ama ısrarla gitmeye çalışıyorsunuz hala. Yeşil pasaport dahil tüm vizesiz süreçleri kapatmalı ab ve abd
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
kosmos en kolay olanı ben kendim başvurdum vize aldım 15 gün sonra turum var
-
Hala alamadıysanız kosmos vize açılınca instegramdan haber veriyor
-
kosmosdan yunan denemiştim önceden ve alamamıştım yunan konsolosluğu kafasına göre reddediyor
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X