o yanlış olmuş ya bu kadar çok Schusterci yoktu yazacaktım
olsun yav
ajanlar da hata yapar
ama ben schusterciydim
yarım sayfa yazı yazdığımı hatırlarım bazılarına
Ben Schuster'i hiç sevmezdim. Dengesiz bir oyun anlayışı vardı. Sürekli saldırmayı düşünen aç kurt gibiydi.
Öyle oynarsan burada ister 1960'ların futbolu de, ister başka şekilde hakaret et. Bu ülkede öyle oynarsan hele Beşiktaş isen sana acımazlar. Basıverirler.
Schuster'e hak veren adamların alayını Beşiktaş'ın karşısına koysan defansın arkasına top atar ve hızlı adam koyar forvete. Çünkü başka çare yok.
Tek çare buydu Schuster'i yenmek için. Türkiye'de bu tek çarenin 15 takımın hayat felsefesi yaptığı tek yer.
Schuster yanlış zamanda yanlış mekanda oldu. O tarz futbolla bırak şampiyonluğu playoff a giremezsin. (Bu memlekette zorlanırsın yani)
Şimdiki futbolu çok mu beğeniyorum diye sorarsanız beğenmiyorum. Şu andaki tek avantajımız ne kadar puan farkı olursa olsun Galatasaray ve Fenerbahçe'ninde kötü oynaması.
Tabii ki buradan hepinize şunu belirtmek isterim :
Yok Schuster'in röportajıymış, yok Tigana'nın alacaklarıymış, yok Bosque'nin tazminatıymış, yok şymuş buymuş, şu an rezaletmişiz...
Bu tarz laflara gerek yok. 2004'ten beri zaten rezaletiz. Başkan sayesinde.
Son olarak ne kadar katılırsınız bilemem ama benden oyunsal yapı ile bir tespit:
oyun kurucu falan yok bu takımda. Quaresma bir oyun kurucu değil, hızlı deparlarla, adam eksiltme ile sonucu etkileceyek bir isim. Simao zaten "Allah'ını seven üzerime toprak atsın" diye bağırıyor. Ölmüş. Almeida zaten forvet bu tarz işler ile işi olmaz. Fernandes oyun kuruculuk için yatkın bir oyuncu ama asıl işinin bu olduğunu düşünmüyorum. Veli, Ernst, Necip zaten 10 numara değil.
Şu takımda beğenmediğimiz delgado bile iyi bir adam olabilirdi. Yusuf Şimşek 34'ünde geldi. Neler yaptığını gördük.
10 numara adam lazım. Özellikle anadolu kulüplerine karşı iş yapabilen. Yusuf iyi zamanında bir yandan gazete okur bir yandan çay içer bir yandan adam çalımlayıp ara pası atardı. Onun gencinden bulmak lazım.
Quaresma, Simao falan tıkanıyor resmen.
Bu arada FB'li arkadaşlara şunu söyleyeyim 10 numara konusu açılmışken. Alex'e artık bel bağlamayın. Son 30 dakika oynar seneye yoksa fazlası zarar olur. Dün FB'nin yediği 2. golde adamı kovalamakla nefessizlikten ölmek arasında kararsız kaldı.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme