3 Ay önce yapılmış. Şimdi gördüm ama gerçekten çok güzel şeylerden bahsetmiş. Göz atın bence
‘Biz kötüyken yapayalnızız’
“Beşiktaş’ta yönetim işin içerisine fazla girerse, başarı çok zor gelir. Takım iyi futbol sergiliyor, kazanıyor; ama gazetelerde ve televizyonlarda futbolcular yok, Schuster yok. Yöneticiler açıklama üzerine açıklama yapıyor. Üstelik yöneticiler idari anlamda da konuşmuyor, teknik konulara giriyor. Takım kaybediyor; mikrofonlar bize uzatılıyor, flaşlar yüzümüzde patlıyor. Biz kötüyken yapayalnızız. Eğer yöneticiler bu kadar konuşmaya hevesliyse, eşofman giyip sahaya inmeliler. Türkiye’deki bu mental problem çözülmeli. Hemen hemen her takımda benzer sorunlar olduğu açıkça görülüyor...”
‘Necip’i çok beğeniyorum’
“Profesyonellik bakımından beğendiğim bir isim de Necip Uysal... Çok genç olmasına rağmen zeki, çalışkan, pes etmeyen bir yapısı var. Türkiye’de çalıştığım dönemde gençlere şans tanımadığım için çok eleştirildim. A2 maçlarının hemen hemen hepsini izledim Nevzat Demir’deki. Ancak şunu da söylemek zorundayım; milyon Euro’lar ödenen yabancılarla uğraşmaktan o çocuklara pek zaman kalmıyor. Yine de Necip’i tebrik ediyorum. Böylesine bir düzende tırnaklarıyla formayı aldı. Çok çalıştı ve hak etti. Beşiktaş altyapısında Muhammed Demirci ile Erkut’u da beğeniyorum. Beşiktaş’ın geleceği olabilirler, ama bu anlayışla değil...”
‘Quaresma, Ronaldo ayarında’
“Ricardo Quaresma büyük bir oyuncu. Aynı şekilde Guti de, Fernandes de öyle. Bana göre üç oyuncu da şu anda Cristiano Ronaldo seviyesinde yeteneğe sahip isimler. Ancak kendilerini ‘patron’ olarak görüyorlar. Ne kadar yetenekli, deneyimli futbolcular da olsalar, onları yönetebilmek için iyi bir deneyime ihtiyaç var. Bu üç isimde de mental problemler var. Zaten bu sorunlarını çözmüş olsalar, Türkiye’ye gelmezlerdi. Örneğin Quaresma’yı idmanlara bir türlü konsantre edemiyorduk. Çünkü kafasında hep bireysellik var. Üstelik bu bireysellik, maçlardaki oyununa da yansıyor. Kendisine oynamaya çalışıyor, takım oyununu bozuyor... Sanırım bu günlerde de bu durum tartışılıyor. Quaresma’nın performansında, takımın başındaki teknik direktörün de payı vardır.”
‘Keşke tüm oyuncular Simao gibi olsa’
“Türkiye’deki oyuncuların hemen hemen tamamı, antrenman biter bitmez kaçmak istiyorlar. Ekstra çalışan bir futbolcuya rastlamadım. Profesyoneller, ancak profesyonelce davranmıyorlar. Takımdaki futbolcuların büyük bölümünün ekstra çalıştığını hiç görmedim. Yani Avrupa’yla aradaki mental fark düşünülenden çok daha büyük. Bu konuda iki oyuncuyu ayrı bir yere koymak istiyorum. Simao Sabrosa ile Hugo Almeida tam birer profesyonel. Keşke onlardaki bu anlayış, diğer futbolcularda da olsaydı. Belki o zaman Guti, Quaresma gibi isimler, bazı yerli futbolcular çok farklı yerlerde olurlardı.”
‘Rüştü Reçber takımın ağabeyi’
“Kaptanlık yapmak için pazubant takmaya gerek yok. Beşiktaş’ta pazubandı Üzülmez takıyordu, Toraman takıyordu, sonra Guti kaptan oldu. Rüştü’yü bu konuda bir kenara koyuyorum. Takımın ağabeyi gibiydi. Ağırlığını koyuyor, gençlere de sahip çıkıyordu. Bu sezon başında da transfer edilen Egemen’i çok beğeniyorum. Başarılı bir savunma oyuncusu. Geçen sene de onu takımımda görmeyi çok istiyordum. Bu sene takıma faydalı olacağından şüphem yok. Zaten ortaya koyduğu performans da bunu kanıtlıyor.”
‘Beşiktaş’tan kuruş alacağım yok’
“Herkes soruyor, sen de soruyorsun; ‘Beşiktaş’tan alacağın var mı?’ diye... Çalıştığım dönemde 1-2 ay geciktiği oldu. Ama ayrılacağım gün Beşiktaş bütün paramı hesabıma yatırdı. Bu konuda yalan söyleyemem. Ben de mukavelemi feshettim. ‘Yeni hocayla sözleşme yapmak için paramı yatırdılar’ diyemem. Kesinlikle iyi niyetli bir davranıştı. Türkiye’yi, Türk insanlarını çok seviyorum. Devamlı geleceğim. Fenerbahçe maçını birlikte izledik, ne kadar üzüldüğümü gördün...”
bazen 10 numara bolgesinde nobre sevdasi gibi takintilari yuzunden kanser ediyordu ama ozledim be en azindan gol atacagimizdan emin sekilde mac izliyorduk...
Bu adam varken tek sıkıntımız defanstı. Yoksa iyi oynatıyordu takımı. Hep saldırıyordu Beşiktaş. Şimdi yine fos.
quote:
Orijinalden alıntı: iliqueur
bazen 10 numara bolgesinde nobre sevdasi gibi takintilari yuzunden kanser ediyordu ama ozledim be en azindan gol atacagimizdan emin sekilde mac izliyorduk...
bu adamın en büyük sorunu defans dörtlüsünü oturtamaması.Stoperleri sürekli değiştiriyordu ve bekler çok dandikti.Yine de becerikli bir forvet olsa biraz da şansı olsa başarılı olurdu bence.Örneğin maça başlıyorduk ilk yarım saatte en az 3-4 tane net posizyonlara giriyorduk ama becerikli bir forvet olmayınca atamıyorduk.E adamlar da kontrayla sonuca gidiyorlardı. Ama işte o ilk golü atabilsek maçlar farka gidebilirdi, çünkü rakip beraberlik için 10 kişi defans yapmaktan vazgeçiyordu.
Suç bu adamın değil bu adamın eline Ekrem'i İsmail'i Ferrari'yi Cenk'i verendeydi kusura bakmayın.
Transfer Transfer-Egemen-Sivok-Transfer Ernst-Necip Quaresma Fernandes Simao Almeida
Şu takımla Avrupa'da büyük başarılar elde ederdi diye düşünüyorum.
O degilde ne kadar garip bi taraftar profilimiz var dimi ? hic unutmuyorum gecen sene 2-3 kisi disinda herkes schuster'e kin ve nefret besliyodu , carvalhal kotuye gidince bi anda herkeste schuster sevgisi olusmaya basladi.birazcik lafinizin arkasinda durun
quote:
Orijinalden alıntı: MicrosoftluFasulye
O degilde ne kadar garip bi taraftar profilimiz var dimi ? hic unutmuyorum gecen sene 2-3 kisi disinda herkes schuster'e kin ve nefret besliyodu , carvalhal kotuye gidince bi anda herkeste schuster sevgisi olusmaya basladi.birazcik lafinizin arkasinda durun
katılıyorum buna ama ben geçen sene son 2 maça kadar schusteri savundum hatta gittiğinde üzüldüm.Son 2 maçta da artık adamın da futbolcuların da herhangi bir hırsı kalmadığını gördüğümden soğumuştum. Ama carvalhal ı hiç bir zaman yeterli görmedim.Zaten adam kendi de dedi bizim amacımız play off gruplarına kalabilmek diye.Büyük ihtimal kalacak ve kendini başarılı bulacak!
katılıyorum buna ama ben geçen sene son 2 maça kadar schusteri savundum hatta gittiğinde üzüldüm.Son 2 maçta da artık adamın da futbolcuların da herhangi bir hırsı kalmadığını gördüğümden soğumuştum. Ama carvalhal ı hiç bir zaman yeterli görmedim.Zaten adam kendi de dedi bizim amacımız play off gruplarına kalabilmek diye.Büyük ihtimal kalacak ve kendini başarılı bulacak!
Schuster donemindeki basarisizligin en onemli sebepleri yetersiz bi kadroda olusan yuksek beklentiydi , tabatalarla nobrelerle 17'de 17 hayalleri kuruyoduk sampiyonluk yarisindan koptuktan sonrada sene basindaki o hirs ve cosku gitmisti.e haliyle takimin hedefi olmadigi icin sistem kisirlasmisti , hic unutmam gecen sene sampiyonluk yarisindan koptuktan sonra bi ankaragucu maci vardi ankara'da 1-0 yenilmistik sanirim , takimin 1 tane bile organize atagi yoktu.ayagina top gelen ileri sisiriyodu , bide ilk yaridaki maclari hatirliyorum 35.000 kisi inanilmaz bi coskuyla deliler gibi saldiriyoduk , takim gole doymuyodu.her mac en az 8-9 tane net pozisyon buluyoduk ama ali kucik'ler nobre'ler le bi yere kadar
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: Onder1911
quote:
Schuster donemindeki basarisizligin en onemli sebepleri yetersiz bi kadroda olusan yuksek beklentiydi , tabatalarla nobrelerle 17'de 17 hayalleri kuruyoduk sampiyonluk yarisindan koptuktan sonrada sene basindaki o hirs ve cosku gitmisti.e haliyle takimin hedefi olmadigi icin sistem kisirlasmisti , hic unutmam gecen sene sampiyonluk yarisindan koptuktan sonra bi ankaragucu maci vardi ankara'da 1-0 yenilmistik sanirim , takimin 1 tane bile organize atagi yoktu.ayagina top gelen ileri sisiriyodu , bide ilk yaridaki maclari hatirliyorum 35.000 kisi inanilmaz bi coskuyla deliler gibi saldiriyoduk , takim gole doymuyodu.her mac en az 8-9 tane net pozisyon buluyoduk ama ali kucik'ler nobre'ler le bi yere kadar
schuster çok çok şanssız bir adamdı.Takım tam işlemeye başlamıştı guti ve quaresma aynı anda sakatlandı ilk yarı 2 ay falan sürdü bu sakatlıklar.Birde hakan faciası vardı 2. yarı 5-1 lik buca maçından sonra ibb maçı vardı.Maç güzel başlamıştı. 30 dk boyunca tek kale oynadık top belki cenke bile gelmemiştir bu arada:) ama bir korner oldu o kornerde de tamamen cenkin hatasından gol yedik.Neyse olsun dedik biz bu baskıyla 2-3 atarız. dk 40 aurello dünyanın en gereksiz kırmızı kartını görüyor.Takım 10 kişi. 45 dk da tek kale oynayan bir sürü posizyon harcayan beşiktaş 10 kişi bir kere kaleye gelen ibb 1-0 önde.2. yarı 1-1 yapsakta 2-1 bitmişti maç ama maç ilk yarıda bitmişti.Bu maçı hatırlıyosundur.neden anlattın dersen, demek istediğim şansızlık ve senin dediğin gibi beceriksizlik faktörünü göstermek istemem.Bir sonraki hafta da karabük maçı vardı işte efsane maç Zaten o haftadan sonra herşey bitti. Guti de bitti tabiki. evet ilk yarıda şampiyonluktan kopunca takımın havası bozuldu.Ama 2. yarı yine bir havayla başladık 3 hafta sonra oda söndü yukarda anlattığım nedenlerden dolayı.Bunlara ek olarak 4-2 lik fener maçınıda örnek verebilirim.Belki farka gidecek olan maç ferrari yüzünden katledildi. zaten bu konuyu schusteri özledik o gelsin amacında açmadım.Röportajda beşiktaş hakkında güzel bilgiler veriyor.Onları göstermek istedim.Saygılar
quote:
quote:
quote:
yazını okuyunca aklıma daum geldi acaba geçen seneki kadro daumda olsaydı acaba nasıl maçlar izlerdik Aykut hocayı sevıyorum ama gecen sene çok şans yuzumuze guldu,alex basta olmak uzere bagzı futbolcularda cok ust sevıyede oynadı.
Carvalhalın ıyı nıyetı ve ıcten olması bizi ona baglayan en onemlı etken ama su 1-0 olsun bızım olsun oyun zıhnıyetını artık degıstırmesı sart 4 macta 1 puan almak takımımız ıcın cok kotu bı profıl inşallah braga macında bizi yanıltır artık
quote:
quote:
quote:
quote:
schuster çok çok şanssız bir adamdı.Takım tam işlemeye başlamıştı guti ve quaresma aynı anda sakatlandı ilk yarı 2 ay falan sürdü bu sakatlıklar.Birde hakan faciası vardı 2. yarı 5-1 lik buca maçından sonra ibb maçı vardı.Maç güzel başlamıştı. 30 dk boyunca tek kale oynadık top belki cenke bile gelmemiştir bu arada:) ama bir korner oldu o kornerde de tamamen cenkin hatasından gol yedik.Neyse olsun dedik biz bu baskıyla 2-3 atarız. dk 40 aurello dünyanın en gereksiz kırmızı kartını görüyor.Takım 10 kişi. 45 dk da tek kale oynayan bir sürü posizyon harcayan beşiktaş 10 kişi bir kere kaleye gelen ibb 1-0 önde.2. yarı 1-1 yapsakta 2-1 bitmişti maç ama maç ilk yarıda bitmişti.Bu maçı hatırlıyosundur.neden anlattın dersen, demek istediğim şansızlık ve senin dediğin gibi beceriksizlik faktörünü göstermek istemem.Bir sonraki hafta da karabük maçı vardı işte efsane maç Zaten o haftadan sonra herşey bitti. Guti de bitti tabiki. evet ilk yarıda şampiyonluktan kopunca takımın havası bozuldu.Ama 2. yarı yine bir havayla başladık 3 hafta sonra oda söndü yukarda anlattığım nedenlerden dolayı.Bunlara ek olarak 4-2 lik fener maçınıda örnek verebilirim.Belki farka gidecek olan maç ferrari yüzünden katledildi. zaten bu konuyu schusteri özledik o gelsin amacında açmadım.Röportajda beşiktaş hakkında güzel bilgiler veriyor.Onları göstermek istedim.Saygılar
Gecen senenin butun maclarini hatirliyorum zaten hocam ama bi o olimpiyattaki ibb macinda bide konyaspor macinda yasadigim heyecani senelrce unutamam.ibb macinda ilk yari deli gibi saldiriyoduk takim cok iyiydi ama yanlis hatirlamiyorsam ilk yarinin sonlarinda orelyo kirmizi karttan atilmisti.o macta cenk'in hatasi yuzunden ilk golu yedik ama ikinci yari ibb oyle pozisyonlar bulmustu ki cenk'in bireysel becerisi olmasaydi farka bile gidebilirlerdi orasi kabul ama bizde kirmizi yemeseydik farka gidebilirdik veya konya macinda oyle akilalmaz pozisyonlar harcamistikki 90. dakikadan itibaren zaten 8 dakika felan uzatma vermislerdi 3-3 bitmisti.yada kasimpasa macinda cok net bi gol atmistik hakem saymamisti ama eyyamcilik yapip bize penalti vermisti guti onu kacirmisti.yani demek istedigim cok buyuk sannssizliklarla inanilmaz puanlar kaybettik , taraftar aslinda beklenenden daha fazla sabretmisti schuster'e cunku oynadigimiz oyun gelecek vaadediyodu ama adamda cok sanssizdi be.4-1 kaybettigimiz dinamo kiev macindan sonra taraftar artik yeter dedi o macta da kiev yaptigi 4 atagin 4'unu de atmisti yuzyilda bir denk gelebilcek bi sanssizlikti schuster'in ki oda oyle soyluyo zaten.daha onlarca mac sayabilirim sanssizliktan puan kaybettigimiz , fenerbahce maci dahil ferrari o serefsizligi yapmasaydi o macta ve almeida volkan'la karsi karsiya kaldiginda o golu atsaydi fener'i evimizde tarihi farka bogardik ama olmadi be olmadi , kimsede adama gusul abdesti aldirmamiski arkadas bu kadar cenabet bi hoca hayatimda gormedim
Siz Schusterci miydiniz ben de Schusterciyim selam
quote:
Orijinalden alıntı: __LP__
ben de herif ben de
umarım bu adamı tekrar görürüz bir gün takımın başında. savunmada egemen ayarında bir oyuncu, iki sağlam bek ve bitirici bi forvet gerek tabi.. ah egemen geçen sene olsaydı, adam hem mükemmel çizgi savunma yapıyor hem geriden iyi oyun kuruyor hem de dağılan savunmayı toplamayı iyi biliyor..
quote:
Orijinalden alıntı: wildlove
quote:
ben de herif ben de
umarım bu adamı tekrar görürüz bir gün takımın başında. savunmada egemen ayarında bir oyuncu, iki sağlam bek ve bitirici bi forvet gerek tabi.. ah egemen geçen sene olsaydı, adam hem mükemmel çizgi savunma yapıyor hem geriden iyi oyun kuruyor hem de dağılan savunmayı toplamayı iyi biliyor..
egemen mi geriden iyi oyun kuruyorustad farkli maclar mi izledik yav bence egemen'in tek handikapi topu oyuna iyi sokamamasi , sivok'ta cok basarili degil bu konuda ki en buyuk eksikliklerimizin basindada bu geliyo bence.stoperler surekli kendi aralarinda paslasiyolar topu ileri ya hilbert yada ismail sokuyo resmen.mesela yedekteki sidnei su ligde topu oyuna en iyi sokan oyuncu bence.
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: wildlove
quote:
ben de herif ben de
egemen mi geriden iyi oyun kuruyorustad farkli maclar mi izledik yav bence egemen'in tek handikapi topu oyuna iyi sokamamasi , sivok'ta cok basarili degil bu konuda ki en buyuk eksikliklerimizin basindada bu geliyo bence.stoperler surekli kendi aralarinda paslasiyolar topu ileri ya hilbert yada ismail sokuyo resmen.mesela yedekteki sidnei su ligde topu oyuna en iyi sokan oyuncu bence.
egemen ileriye oynadığı topların yüzdesine bakarsak inanılmaz derecede başarılı ki yaptığı dan dun şişirme de değil. bence geriden oyuna top sokma olayında egemen çok çok iyi.
BEETHOVEN vardı adam Schusterin baş düşmanıydı o nerde ya
ben hala schusterciyim
adam takıma istediği transferleri bile yapamadan gitti
basının gazına gelip başını yaktık
bi kulüpte 10 sene adam gibi bek ve forvet nasıl olmaz yav nasıl
quote:
Orijinalden alıntı: Manuel Mikser
ben hala schusterciyim
adam takıma istediği transferleri bile yapamadan gitti
basının gazına gelip başını yaktık
bi kulüpte 10 sene adam gibi bek ve forvet nasıl olmaz yav nasıl
9 sene önce İlhan Mansız vardı sayılmıyor mu forvet.Bi'de Carew geldi geçti tabi
Bernd Schuster Oley Oley Oley
ben inanıyorum günün birinde tekrar gelecek bu adam ve çok başarılı olacağız.