Şimdi Ara

::::::SCOOTER'A NİTRO TAKABİLİYOZMU?:::::::::

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
2.675
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • mesela bu motarahttp://www.asyamotor.com.tr/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=8 nitro takılırmı hızı ne olur?

• Takılabiliyor, ama Türkiye'de yok.www.scooter-center.com'dan siparişle getirtilebilir. Ama motorda modifiye edilecek başka parçalar da olacaktır. Tabi bu sistemi Çin malı bir motosiklete yapmak ne kadar doğru olur, o da tartışılır. Fiyatı da motordan pahalı olacaktır buraya gelmesi, modifiye işlemleri vs. ile. Ayrıca bunu burada yapacak usta bulmak da zor iş. Performansı da bir hayli artacaktır. Youtube'da bakabilirsin, genelde yurt dışında 50cc'lik Yamaha Aerox'lara, Piaggio NRG'lere uyguluyorlar.
  • quote:

Orjinalden alıntı: .....-

mesela bu motarahttp://www.asyamotor.com.tr/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=8 nitro takılırmı hızı ne olur?

Nitro herşeye takabilirsin , düğmeye bastığın zaman yakıta karışıyor ve yakıtla beraber yanıyor , çok yanıcı olduğu için sadece nitro bitene kadar sana aletin normalde verebileceği gücün kat kat fazlasını veriyor ama sürekli performans arttırmıyor sadece o anlık. Yani turbo,v.b. gibi düşünme bunu. Motorunda ömrünü azaltıyor kapasitesinden çok çok yüksek çalıştığı için v.s.. Sen bunu çin motoruna yaparsan onun motoru dayanamaz bide bu linkteki motorla 300 e çıksan ne fark etcek sürat motoru değil. Ve parçaları yabancı ülkeden getirtceksin ucuz bişi değil nitro kiti , gümrük vergisi ödiceksin , kargo ödiceksin , bunu yapabilecek kişiyi aricaksın , eğer bulursan onada bayaa bir para ödiceksin ve sen nitroyu kullandıp bitirdikten sonra yeni nitro tüpü v.s. alıcaksın bunada para ödiyeceksin yani zor iş bunlar. Bunlara ödiyeceğin para ve harcicağın zaman yerine dahada para ekle sürat motoru al madem çok hızlı hızlanmak istiyorsun ve hızlı gitmesini istiyorsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: batuhany

quote:

mesela bu motarahttp://www.asyamotor.com.tr/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=8 nitro takılırmı hızı ne olur?

Nitro herşeye takabilirsin , düğmeye bastığın zaman yakıta karışıyor ve yakıtla beraber yanıyor , çok yanıcı olduğu için sadece nitro bitene kadar sana aletin normalde verebileceği gücün kat kat fazlasını veriyor ama sürekli performans arttırmıyor sadece o anlık. Yani turbo,v.b. gibi düşünme bunu. Motorunda ömrünü azaltıyor kapasitesinden çok çok yüksek çalıştığı için v.s.. Sen bunu çin motoruna yaparsan onun motoru dayanamaz bide bu linkteki motorla 300 e çıksan ne fark etcek sürat motoru değil. Ve parçaları yabancı ülkeden getirtceksin ucuz bişi değil nitro kiti , gümrük vergisi ödiceksin , kargo ödiceksin , bunu yapabilecek kişiyi aricaksın , eğer bulursan onada bayaa bir para ödiceksin ve sen nitroyu kullandıp bitirdikten sonra yeni nitro tüpü v.s. alıcaksın bunada para ödiyeceksin yani zor iş bunlar. Bunlara ödiyeceğin para ve harcicağın zaman yerine dahada para ekle sürat motoru al madem çok hızlı hızlanmak istiyorsun ve hızlı gitmesini istiyorsun.
    Nitro bittiği zaman tüp değişmiyor, dolduruluyor.

Çok önemli bir bilgi mi? Değil tabi ki Nasıl olsa arkadaş bunları okuduktan sonra vazgeçecektir. Ama çok parası varsa yapsın derim, Türkiye'de bi tane nitrolu scooter görmüş oluruz.

• quote:

Orijinalden alıntı: SERCAN_MTB

Çok önemli bir bilgi mi? Değil tabi ki Nasıl olsa arkadaş bunları okuduktan sonra vazgeçecektir. Ama çok parası varsa yapsın derim, Türkiye'de bi tane nitrolu scooter görmüş oluruz.

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: SERCAN_MTB

Hayatımda hiç nitro tüpü elime alıp bakmadığım için ve türkiyede de çok az olduğu için %100 doğru bilemem.

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: SERCAN_MTB

Hayatımda hiç nitro tüpü elime alıp bakmadığım için ve türkiyede de çok az olduğu için %100 doğru bilemem.

Alıntıları Göster
    ben üniverstede kızlara hava atmak için nitro taktırcam ama uyarmı falan korkum o

• quote:

Orijinalden alıntı: .....-

ben üniverstede kızlara hava atmak için nitro taktırcam ama uyarmı falan korkum o

Alıntıları Göster
    quote:

Nitroyu kızlar nerden anlasın ? Ayrıca hava atmak istiyosan git düzgün bi araba al modifiye et hayvan gibi ses çıksın bide kızlarda saftrik cadde kızları olsun tamamdır.

Bu motorla hava atamassın hava söndürürsün. Bide sen nitroyu devreye soktuğunda kimse anlamicak sadece devir yükseldiğinden seste yükselcek giderken, hiç bi kız görmicek.

Çok mantıklı hareket ediyosun bravo.

• quote:

quote:

Nitroyu kızlar nerden anlasın ? Ayrıca hava atmak istiyosan git düzgün bi araba al modifiye et hayvan gibi ses çıksın bide kızlarda saftrik cadde kızları olsun tamamdır.

Bu motorla hava atamassın hava söndürürsün. Bide sen nitroyu devreye soktuğunda kimse anlamicak sadece devir yükseldiğinden seste yükselcek giderken, hiç bi kız görmicek.

Çok mantıklı hareket ediyosun bravo.

Alıntıları Göster
    1- Kızlara hava atmak mantıklı değil çünkü zaten saflar, bu işten anlamıyorlar.
    2- Hava atmak için yapacağın en riskli, pahalı ve saçma şey nitro takmaktır.
    3- Zaten nitro, ihtiyacı olan motora takılır, eğer Hayabusa aldıysan ve yetmiyorsa o zaman nitro düşünebilirsin..

• quote:

Orijinalden alıntı: sahinoz31

3- Zaten nitro, ihtiyacı olan motora takılır, eğer Hayabusa aldıysan ve yetmiyorsa o zaman nitro düşünebilirsin..

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: sahinoz31

Git ss motor al bide düzgün bi egzoz al , kızlara hava atarsın. Ama nitrojenin ne olduğunu bilmeyen , dünyadan bi haber , neden burdayım , bütün gününü caddede şundan bundan boş boş konuşarak geçiren bi kıza nası bilmediği bir şey ile hava atabilirsin ?

Ahmet abi mesaj sayında 2007 olmuş gözümden kaçmadı he.

"sahinoz31
    Yarbay

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi batuhany -- 17 Eylül 2007; 22:27:30 >

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: sahinoz31

Git ss motor al bide düzgün bi egzoz al , kızlara hava atarsın. Ama nitrojenin ne olduğunu bilmeyen , dünyadan bi haber , neden burdayım , bütün gününü caddede şundan bundan boş boş konuşarak geçiren bi kıza nası bilmediği bir şey ile hava atabilirsin ?

Ahmet abi mesaj sayında 2007 olmuş gözümden kaçmadı he.

"sahinoz31
    Yarbay

Alıntıları Göster
    ben nitroyu ses için istemiyorum arabaların yanından hıphızlı gitmek için istiyorum millette mini cooper falan var çok ezik kalıyom biraz ön planda olmam gerek

• quote:

ben nitroyu ses için istemiyorum arabaların yanından hıphızlı gitmek için istiyorum millette mini cooper falan var çok ezik kalıyom biraz ön planda olmam gerek

Alıntıları Göster
    Scooter la arabaların yanından hızlıca gitmek isteyen ve ön planda olmak isteyenin aklından şüphe duyarım.

Madem hızlı gitmek istiyorsun ezik kalmamak istiyorsun al ss motor , üniversitede kızlarada hava at , arabaların yanından HIP hızlıca geç 320-330 a bas ister ara sokakta ister otobanda.

• quote:

Alıntıları Göster
    Nitro takmak öyle basit birşey değil. Pistonların basınca dayanıklılığı, malzeme kalitesi, motorun soğutması, segmanların basınca dayanıklılığı vs vs bir sürü şey motor modifiyesinde önemli. Yani güçlü bir motor olsa neyse, zaten nitroya o motor hayatta dayanmaz, ahirette de belki

Nitro uzun süre kullanılabilen birşey değil, 10sn anca gider, sonra biter. Zaten nitro bitmeden büyük ihtimalle senin motorsikletin motoru hurdalığa gider..

Zaten buna harcayacak paran varsa adam gibi bi motor al, ivmeli motoru kontrol etmek öyle kolay bir iş değil, en ufak hatada yapışırsın yere o zaman az bi karizman varsa bile dağıtırsın daha da toplayamazsın

Ben bu cumartesi Kawasaki KX125 aldım, 90kg ve 40hp@11500rpm, 9000rpm'den sonra bi ex-up açıyor(nitroyla aynı etkiyi oluşturur, ani güç patlaması) motoru zaptetmek inan ki zor. Yani senin yapacağın en güzel iş Suzuki DR-Z400SM almak olur eğer 0-100km arasını 4sn gibi mükemmel bi sürede güvenli şekilde çıkmak istiyorsan Tabi 4sn herkes yapamaz, yeterince iyiysen de 3.7sn de mümkün, youtube'de var istersen bak.. Bu motor special olmayan supermoto'ların kralıdır, special değildir o yüzden çok bakım falan istemez, zaten special motorla uğraşmak herkesin harcı değil.. Hem para lazım, hem de onun gücünü kullanmak için baya tecrübe ve aynı zamanda yetenek de lazım. Yarışmayacaklar için en iyisi Suzuki DR-Z400SM..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sahinoz31 -- 17 Eylül 2007; 22:46:31 >

• quote:

Scooter la arabaların yanından hızlıca gitmek isteyen ve ön planda olmak isteyenin aklından şüphe duyarım.

Madem hızlı gitmek istiyorsun ezik kalmamak istiyorsun al ss motor , üniversitede kızlarada hava at , arabaların yanından HIP hızlıca geç 320-330 a bas ister ara sokakta ister otobanda.

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: batuhany

hevesimin içine ettin ya ben istememmi 30-35 bin ytl lik super bike ama para yok nitro takıp yüksek hızda fark atmak istiyorum ama bu hız 300 km değil tabi !

• quote:

quote:

hevesimin içine ettin ya ben istememmi 30-35 bin ytl lik super bike ama para yok nitro takıp yüksek hızda fark atmak istiyorum ama bu hız 300 km değil tabi !

Alıntıları Göster
    Paran ne kadar? Nitro ucuz bir olay değil, zaten yazdığımı bir okursan pek mümkün olmadığını da göreceksin. Sen bütçeni söyle, eğer yeterliyse ben sana bir çözüm bulurum..

• quote:

quote:

Alıntıları Göster
    quote:

quote:

Belliki hiç fiyatlarına bile bakmamışsın. 30-35 bin ytl ye çok iyilerinden alırsın. Ben sana 2. el al diyorum. 25 bin ytl ye sıfır 600+ cc motorlar var. Çin motorun nitroya dayanmaz ayrıca nitro taktırmak sana ss motor almaktan daha pahalıya gelir.

• quote:

quote:

quote:

Belliki hiç fiyatlarına bile bakmamışsın. 30-35 bin ytl ye çok iyilerinden alırsın. Ben sana 2. el al diyorum. 25 bin ytl ye sıfır 600+ cc motorlar var. Çin motorun nitroya dayanmaz ayrıca nitro taktırmak sana ss motor almaktan daha pahalıya gelir.

Alıntıları Göster
    para olsa bundan alırımhttp://www.suzuki.com.tr/motosiklet/index.asp?sayfa=altkategori&grup_id=1&ids=3 ikinci el almam patlar matlar çürük çıkar tam rezil olurum fazla param yok 5500 ytl bütçem var

• quote:

para olsa bundan alırımhttp://www.suzuki.com.tr/motosiklet/index.asp?sayfa=altkategori&grup_id=1&ids=3 ikinci el almam patlar matlar çürük çıkar tam rezil olurum fazla param yok 5500 ytl bütçem var

Alıntıları Göster
    quote:

1300 cc... Hayatında hiç motor kullanmamış olan birisi için çok ideal kesinlikle almalısın bence.

Ayrıca ikinci el alırken patlama tehlikesi varmı , çürük varmı (içine bakcan çürük varmı diye çürükse at çöpe kurtludur).

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi batuhany -- 17 Eylül 2007; 23:36:49 >

• quote:

Alıntıları Göster
    quote:

Böyle şeyler oyuncak değil, bi günde ölür gelirsin 5500YTL sana tavsiyem temiz bi Honda XL200 alabilirsin, çok güzel makine, kullandım biliyorum. İstersen ayarlayabilirim sana, bu makine pişman etmez aldığına. Veya Honda CBR125R alabilirsin, onu da kullandım, biraz küçük ama hoş bi makine, kullanımı kolay, hafif, 125cc'ye göre atak, ama XL200'ün varken hiç tavsiye etmem.

XL200'ü ezik bi makine sanırdım kullanmadan önce, ama harbiden güzelmiş, 1. viteste wheelie de yapar, arazide de nerdeyse her yere gider. Ekonomik motor arayan herkese tavsiyemdir..

• quote:

Orijinalden alıntı: sahinoz31

quote:

Böyle şeyler oyuncak değil, bi günde ölür gelirsin 5500YTL sana tavsiyem temiz bi Honda XL200 alabilirsin, çok güzel makine, kullandım biliyorum. İstersen ayarlayabilirim sana, bu makine pişman etmez aldığına. Veya Honda CBR125R alabilirsin, onu da kullandım, biraz küçük ama hoş bi makine, kullanımı kolay, hafif, 125cc'ye göre atak, ama XL200'ün varken hiç tavsiye etmem.

XL200'ü ezik bi makine sanırdım kullanmadan önce, ama harbiden güzelmiş, 1. viteste wheelie de yapar, arazide de nerdeyse her yere gider. Ekonomik motor arayan herkese tavsiyemdir..

Alıntıları Göster
    Ben de yazacaktım birşeyler, ama arkadaşı uçurmuşlar

• quote:

Orijinalden alıntı: SERCAN_MTB

Ben de yazacaktım birşeyler, ama arkadaşı uçurmuşlar

Alıntıları Göster
    arkadasa nitro takmislar...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.