Şimdi Ara

Scooter tavsiyesi lütfen (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
96
Cevap
0
Favori
19.804
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Benim de bütçem maksimum 3 bin tl civarı. Yazın Mondial 125 ZNU almayı düşünüyorum. Her ne kadar çin malı felan olsa da beni idare eder diye düşünüyorum.
  • Pcx kullananlar savunmaya geçti

Pcx güzel, kaliteli ve çok şık bir sukuter buna kimse karşı çıkmaz

Ama...İlk çıktığında 4500e satılan 125cc motor şimdi 6800e satılıyorsa "bence" gereksiz pahalıdır.
    Bir Honda kullanıcısı olarak Honda Türkiye'yi kınıyorum! Bir model tutulduysa hemen aşırı zam bindiriyorlar
    Mesele Spacy de o paraları etmez hele o tipiyle!

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yorumlara teşekkürler. Bu akşam iş çıkışı Honda'ya uğrayıp pcx'i ilk kez yakından gördüm, gerçekten farklı ve kaliteli duruyor, ancak dediğiniz gibi oldukça pahalı.
    Kafam allak bullak, ehliyet işi halloluncaya kadar araştırmaya ve düşünmeye devam. Aslında biraz tecrübem olsa 2. elde olsa pcx alıcam ama dediğim hiç kullanmadığım için korkuyorum, devirirsem yazık olacak güzelim makinaya endişesi taşıyorum.( elbette sadece makinaya değil, kendi kaportamla alakalı endişelerimde var)
    Yamaha D'elight da çok şık duruyor, fiyatı da pcx'den iyi ama çok küçük görünüyor.
    Bu motosiklet bayilerinde test sürüşü imkanı yok mu? Ehliyeti aldıktan sonra test edip karar verebilsem çok daha doğru olur kanaatindeyim.
    Hayırlısı...
  • Yamaha D'elightlarda test sürüş imkanı var diye biliyorum. En azından Bursa'da var

• Siyah D'elight'ın ön cam ve top case takılmış olanı çok şık duruyor.
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-yamaha-sisman-motorsikletten-yamaha-d-elight-2013-157207948/detay
  • Hocam delight da pcx de size küçük gelir oturuş pozisyonu çok alçak diz mesafesi de dar. Senin benim gibi cüsseye biraz daha büyükçe lazım. Cub falan zaten direkt pas geç abi öyle tipsiz şeylere binme.sym diyorum bak Symphony var, fiddle2 var. Senin motorun bunlar, hondayı yamahayı sonra düşünürsün.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cervinff -- 15 Mart 2014; 8:10:23 >
  • Yukarıda arkadaşın birisi ybr önerdi arkadaşa katılıyorum.Bende cb 125 olmasına rağmen aklım hep ybr'de vitesli motor her zaman ekonomik ve keyiflidir ve çabuk alışırsın.Eğer tamirdi servisti vs başım ağrımasın diyorsan ybr gözün kapalı al ve yıllarca kullan.yılda sadece 100 lira vergisi var oda iki taksit.Bize hergün kurye arkadaşlar gelir ve ybr'nin artıları eksilerini konuşuruz artıları çok eksiler yok gibi 90 bin km'yi devirmiş bir ybr ve kurye motoru olmasına rağmen dimdik ayakta ve tık yok.1000 lira fazla ver ve bundan sonraki hayatında ybr'li yollar dilerim...
  • quote:

Orijinalden alıntı: cengizhan72

Yukarıda arkadaşın birisi ybr önerdi arkadaşa katılıyorum.Bende cb 125 olmasına rağmen aklım hep ybr'de vitesli motor her zaman ekonomik ve keyiflidir ve çabuk alışırsın.Eğer tamirdi servisti vs başım ağrımasın diyorsan ybr gözün kapalı al ve yıllarca kullan.yılda sadece 100 lira vergisi var oda iki taksit.Bize hergün kurye arkadaşlar gelir ve ybr'nin artıları eksilerini konuşuruz artıları çok eksiler yok gibi 90 bin km'yi devirmiş bir ybr ve kurye motoru olmasına rağmen dimdik ayakta ve tık yok.1000 lira fazla ver ve bundan sonraki hayatında ybr'li yollar dilerim...

Yorumlara ve fikirlere teşekkürler. Ybr konusunu ciddi ciddi düşünüyorum, hem şık hem ekonomik hem de cüsseme uygun olur ama vitesli oluşu endişelendiriyor. Belki de kolay çözeceğim ama tecrübesiz oluşum ve yaşımın kemale ermiş olması handikap olacak kanaatindeyim.

• piynst P kullanıcısına yanıt
    Abi agility City 125 i de incelemeni öneririm. Bence senin için iyi Bi,tercih olur.

• tek kişi pcx

iki kişi ile xmax sym evo olabilir. Bahar geliyor mümkünse 2 kişilik araç alın önümüzdeki sezonun tadını çıkarın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: arge48

Abi agility City 125 i de incelemeni öneririm. Bence senin için iyi Bi,tercih olur.

Agility city 125 i de epey araştırdım. Kullanıp memnun olmayan yok ancak, yakıt emsallerinin üstünde gibi 100km için 3-3,5 hatta 4,5 litreye kadar yaktığını söyleyen var. Şu anda işe dizel aracımla gidip geliyorum, 11 km gibi bir mesafenin yaklaşık 3 km kısmı bayır. İşe gidişte ortalama 5-5,5 litre dönüşte ise bayır tırmandığım için 7-7,5 litre ortalama yakıt tüketiyorum.
    Kısacası alacağım makine çok az yakmalı ki, yapacağım ilk yatırıma ve bu yaştan sonra motor öğrenmek için harcayacağım enerjiye değmeli diye düşünüyorum. :)
    Agility hem şık hem sağlam hem de büyük jantın vereceği avantajla mantıklı gibi duruyor. 5250 lira gibi bir fiyatı var+ masraflar
    Honda pcx : kullanıcıları çok memnun, görüntüsü şık ,yakıtı iyi, ama çok pahalı 6900 lira+ masraflar.
    Yamaha d'elight: çok şık görünüyor, yeni olduğu için hakkında pek kullanıcı yorumu yok. Çok az yaktığı söyleniyor. Ama çok küçük, ben üstünde komik olurum kanaatindeyim. 4750+ masraflar.
    Yamaha ybr: Bence görüntüsü çok şık. Yakıtının ekonomik olduğu söyleniyor, boyutu da iyi. Bunun da vitesli oluşu düşündürüyor. 4750+ masraflar.
    Ehliyet alana kadar araştırıp, kafamı daha da karıştıracağım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Rindaman

tek kişi pcx

iki kişi ile xmax sym evo olabilir. Bahar geliyor mümkünse 2 kişilik araç alın önümüzdeki sezonun tadını çıkarın.

Tavsiyeniz için teşekkürler. Pcx belki ama diğerlerine gücüm yetmez.
  • piynst P kullanıcısına yanıt
    Abi yakıtı biraz var yalan yok. Ama benim boy kilo dan dolayı ve sert motor olmasından dolayı rahat kullanıyordum. Ve de eşya taşıma da rahat kullanıyordum yokuşta falan sıkıntı çıkarmıyordu. Ama yakıtı var abi yalan yok. Öyle 4 lt falan değil de yine de var. 35000 km dir motor yapmadan kullandım bildiğim kadarıyla kronik problemi yok 2.el de bakılabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arge48 -- 17 Mart 2014; 12:19:57 >
  • Aprilla scarabeo 200 ie modelini çok beğendim. Kullananlar yakıtının çok iyi olduğunu söylemiş. Yalnız fiyatı epey uçuk ama gerçekten çok şık ve sağlam görünüyor.
  • Scarabeo'nun çok sağlam olduğunu ve az yakıt yaktığını(enjeksiyon var) söyler kullanıcıları. Distribütör Ferco Motorun yedek parça fiyatları çok pahalıymış (Euro'nun azizliği de var tabi).

Motosiklette elektrik alma olayı var tabi.
    Sırf çok kaliteli, ya da çok az yakıyor, ya da 2. Eli çok iyi diye motor alınmaz. İnsanın içine sinmesi lazım. Gerisi hikaye...

• http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-honda-sifirdan-farki-yok-157415690/detay/

Honda sitesinde cb125e'nin sıfır fiyatı 4150 lira görünüyor. Bu şartlarda, ilandaki fiyat mantıklı mı? Gerçi ehliyeti almadan satın almak istemiyorum ama...
  • quote:

Orijinalden alıntı: piynst

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-honda-sifirdan-farki-yok-157415690/detay/

Honda sitesinde cb125e'nin sıfır fiyatı 4150 lira görünüyor. Bu şartlarda, ilandaki fiyat mantıklı mı? Gerçi ehliyeti almadan satın almak istemiyorum ama...

Hocam şu videoyu izle karar ver:
    http://www.izlesene.com/video/honda-cb-125-e-2013/7010004

Bunu alacağına Tvs Apache al derim (2012 ? Model sıfır var)

• Bugün bir arkadaşımın oldukça eski sayılabilecek 125cc bianchi marka scooteriyle 10-15 km'lik dağ/bayır gezintisi yaptık. ( ben arkadaydım ) inanın arkada bile çok keyif aldım. Arkadaşım 90 ben 95 kg olduğumuz halde epey dik sayılabilecek rampalardan bile çıkabildik. Bu kısa gezintiden sonra benim aradığım şeyin scooter olduğuna karar verdim.
    Evraklarım hazır, pazartesi ehliyet kaydımı yaptıracağım. Sınavın en kötü ihtimalle nisan sonunda olacağı söylenmişti. Bu süre zarfında zaten sepet kıvamına gelmiş olan kafamı, araştırmaya devam ederek daha büyük bir sepet haline getireceğim. İlk mesajımda da belirttiğim gibi ilk ölçütüm yakıt ekonomisi ve dayanıklılık. Hız ve görüntü ikinci planda. Tecrübeli arkadaşların tavsiye ve uyarılarını ısrarla bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi piynst -- 22 Mart 2014; 22:16:29 >
  • Bugün ehliyet başvurumu yaptım, sanırım nisan sonu gibi sınav olacak. Sınavdan önce sınavın yapılacağı pistte biraz çalıştıracaklarını söylediler. Daha önce scooter bile kullanmamışken vitesli motorda sınavı geçebilecek miyim emin değilim.
    Vitesli motorun beni mutlu edeceğini bilsem, sınavdan önce alıp en azından sınava kadar çalışırım. Fakat, önceki mesajımda da belirttiğim gibi scooter daha bir sıcak geliyor.
    Bu arada, henüz satın almamışken yeni fikirleri ve tavsiyeleri bekliyorum.
  • Takip

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.