Şimdi Ara

Scooter tavsiyesi lütfen (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
96
Cevap
0
Favori
19.804
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: boxor

quote:

Orijinalden alıntı: piynst

Çok şükür sertifikamı aldım, öğleden sonra da ehliyeti halledicem inşallah. Yalnız hala motorum yok ve ne alacağım konusunda kafam karmakarışık.

Hayırlı olsun tvs wego al derim hem uygun hem az yakıyor hemde plastik değil. kırılınca 150 200tlye parçası degısmıyor. demir sac kasası var.

hem konforlu hem buyuk :) ben aldım 1 ay once sımdı cok memnunum hamdolsun 2012 model buldum sıfır aldım.. dusuk model bulmaya calısın

sıgortası 250tl felan tuttu. halk sıgorta... sıgorta konusunda tanıdık yer var tavsıye ederım sızı

Alıntıları Göster
    Bence size en uygun yeni kasa (2011 ve üstü) model kymco super 8 almanız.Arkadaşımda vardı.
    Üstüne artçılı olarak bindim gayet güzel sorunsuz bir motordu.Onlara bakmanızı öneririm.Daha sonra vitesli motora geçersiniz

• quote:

Orijinalden alıntı: just4techno

Bence size en uygun yeni kasa (2011 ve üstü) model kymco super 8 almanız.Arkadaşımda vardı.
    Üstüne artçılı olarak bindim gayet güzel sorunsuz bir motordu.Onlara bakmanızı öneririm.Daha sonra vitesli motora geçersiniz
    Cevaplama zahmetinde bulunan herkese teşekkürler. Trafik şubede ehliyet kartı tükendiği için bugün ehliyetimi alamadım ( şaka gibi ) 1 ya da 2 hafta içinde gelecekmiş.
    Bütün tavsiyeleri dikkatle değerlendiriyorum. Bu arada konuyu açalı 2 aya yakın süre olmuş, yine araştırma işinin okunu çıkarmışım.
    Kymco dink 200i nasıl bilirsiniz? Gerçi hakkında kötü yorum okumadım, bir iki kişi parçaları pahalı demiş.
    Alınmak istenilen motor yetkili servise baktırıldığında ayrıntılı olarak hakkında bilgi alınabilir mi?
    Teşekkürler.

• quote:

Cevaplama zahmetinde bulunan herkese teşekkürler. Trafik şubede ehliyet kartı tükendiği için bugün ehliyetimi alamadım ( şaka gibi ) 1 ya da 2 hafta içinde gelecekmiş.
    Bütün tavsiyeleri dikkatle değerlendiriyorum. Bu arada konuyu açalı 2 aya yakın süre olmuş, yine araştırma işinin okunu çıkarmışım.
    Kymco dink 200i nasıl bilirsiniz? Gerçi hakkında kötü yorum okumadım, bir iki kişi parçaları pahalı demiş.
    Alınmak istenilen motor yetkili servise baktırıldığında ayrıntılı olarak hakkında bilgi alınabilir mi?
    Teşekkürler.

honda aktiva alın pişman olmazsınız. tam istediğinize ve özelliklerinize göre.
    çünkü parçası bulunur ustası çok az yakar hemde siz acemisiniz.
    sıfır çin malı ucuz diye almayın. 1700- 2000 tl arası temiz aktivalar var 2. el alın.

motosiklet işinin şakası olmaz. size hız lazım değil ihtiyaç lazım. istediğiniz özelliklerede aktiva honda
    tam uygun. araştırın göreceksiniz. acemi olduğunuz için motosikletle 100 km ve üzeri hız yapma lüksünüz yok.
    bazı arkadaşlar yetersiz diyor aktiva için ama bakımlı bir aktiva düz yolda 90 km ye çıkar . bunun bırakın
    90 km ile gitmenin az olmasını çok bile.

motosikletlerde 40km sonrası hayati tehlike başlar allah korusun. hızlı gitmek bişiy değil bide bunu
    durdurması var öyle değil mi.
    aktiva yokuşlarda kalmaz merak etmeyin.

dediğim gibi aktivanın sizi üzmeyeceğine eminim her anlamda tam size göre.

düşünün honda yı adamlar 2010 dan beri yeni modeli olmasına rağmen türkiyeye getirmedi. neden ?
    çünkü servisinden para kazanamadılar taş gibi motor. o yüzden bütün sucular pizzacılar servisciler bunu
    kullanır.

• honda activa modeli artık gelmiyor veya yeni kasası çıkacak diye biliyorum. Kymco ve Sym çin markaları değildir. Her ikisi de Taiwan malı olup Çinlilere göre daha kalitelidir. Japonlara göre daha hesaplıdır.
    Dink 200i temiz bulursan al bence de ama satış sonrası ciddi sıkıntılar var kymco'da, parça lazım olursa aylarca bekleyebilirsiniz.
    2. el activa temiz bulmanız çok zor çoğu paket servis motoru. Ayrıca dink200 gibi orta büyükçe bir scooter düşünen arkadaşa activa tavsiye etmek olmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: forumnik

honda activa modeli artık gelmiyor veya yeni kasası çıkacak diye biliyorum. Kymco ve Sym çin markaları değildir. Her ikisi de Taiwan malı olup Çinlilere göre daha kalitelidir. Japonlara göre daha hesaplıdır.
    Dink 200i temiz bulursan al bence de ama satış sonrası ciddi sıkıntılar var kymco'da, parça lazım olursa aylarca bekleyebilirsiniz.
    2. el activa temiz bulmanız çok zor çoğu paket servis motoru. Ayrıca dink200 gibi orta büyükçe bir scooter düşünen arkadaşa activa tavsiye etmek olmaz.

aktiva yeni kasa çıkıcak diye bilsen çıktı bile 2010 yılında ama honda getirmedi türkiyeye çünkü
    para kazanamadıkları için. belkide honda mühendisleri pişman oldu neden bu kadar sağlam motosiklet yaptık diye.çünkü yeni seride metal grenajı kaldırıp yerine plastik taktı buyur burdan yak.

kymo mimko hikaye adam acemi diyoz size 40 yaşını geçmiş başlangıç motoru aktivadan başka bişiy olmaz
    çünkü düşücek ve aktivanın bir artısıda ön panelin metal grenaj olması ve o dediği motor 5000 lira ve üstü
    ama ihtiyacına bak işe gidip geleceğim diyor aktiva yeter üstü gereksiz ve tehlikeli olur.tabi kendi bilir
    para onun şimdi aktivanın + larını sıralayacağım :

* aktiva az yakar
    * aktiva kolay kolay arıza yapmaz
    * aktiva başlangıç için en iyi motordur çünkü metal grenajlıdır
    * aktiva hafif motor olduğu için kontrolü daha kolaydır
    * aktivanın parçası bulunabilir ustası serviside çoktur
    * aktiva temiz olanı 2000tl bana göre sağlımlığına göre iyi fiyat
    * aktiva yokuşlarda falan kalmaz

• Satışı olmayan motorun istediğin kadar reklamını yap neye yarar bilmem, illa honda olacaksa bari spacy veya fizy deseydin. Ayrıca 40 Yaşından sonra başlamışsa nolmuş, ben de 41 yaşında başladım. Öyle çocukça bir heves değil bu, aklı başında ne istediğini bilen kişilere ahkam kesemezsin, yok acemiymiş büyük olmazmış bir aktivadır tutturmuşsun 2000TL lık düdük motoru öneriyosun. Yenisi var mı yok. Arkadaş daha ilk mesajında 185 boy 95kg olduğunu belirtmiş, 2-3 aydır da araştırma yapıyor ne modeller var hangisi iyi hangisi kötü hangisi kendine uygun sonuca varmak üzeredir zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cervinff -- 6 Mayıs 2014; 23:06:55 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu güne kadar hep Honda kullandım, vazgeçeceğimi de sanmıyorum.
    3 yıl önce aldığım PCX 29.000 km oldu hala ilk günkü gibi kullanıyorum, 4 ay önce de NC700D aldım ikinci el. Servis bakımı haricinde servisin önünden bile geçmene gerek kalmıyor.

Honda hayat onda.

Bu güne kadar 3 arkadaşa PCX tavsiye ettim, hepsinde de pcx var şu anda ve motosikletten çok memnunlar.
    Bence ihtiyacını karşılayacaksa kesinlikle honda. Hatta yeni model çokartıyor sanırım ona da bakabilirsin, sh125

Kazasız sürüşler dilerim.....

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • boxor kullanıcısına yanıt
    Wego Çok yakıyor Arkadaş .. Paket İşine Denediler Tutmadı Spacy Gibi Az Yakan motor yok Konu için Pcx sıvı soğutmalı enjeksiyonlu az yakan esp var tip güzeli motor fiyat ucuk doğru ikinci el olarak uygun bulabilirsin ama artcı (2. kişi için )için pek iyi değil kullanımı Motor Hastalık yapar 250 geçmek isteyeceksiniz ..
  • quote:

Orijinalden alıntı: murateybek

Wego Çok yakıyor Arkadaş .. Paket İşine Denediler Tutmadı Spacy Gibi Az Yakan motor yok Konu için Pcx sıvı soğutmalı enjeksiyonlu az yakan esp var tip güzeli motor fiyat ucuk doğru ikinci el olarak uygun bulabilirsin ama artcı (2. kişi için )için pek iyi değil kullanımı Motor Hastalık yapar 250 geçmek isteyeceksiniz ..
    17tl ile depo full oluyor bazen 19tl duruma göre 1 hafta biniyorum gittiğim mesefa ortalam 110 120km arası bana göre hesaplı acaba çok mu sizdekiler nekadar yakıyor full depoyla

• quote:

Orijinalden alıntı: ufuqito

Pcx kullananlar savunmaya geçti

Pcx güzel, kaliteli ve çok şık bir sukuter buna kimse karşı çıkmaz

Ama...İlk çıktığında 4500e satılan 125cc motor şimdi 6800e satılıyorsa "bence" gereksiz pahalıdır.
    Bir Honda kullanıcısı olarak Honda Türkiye'yi kınıyorum! Bir model tutulduysa hemen aşırı zam bindiriyorlar
    Mesele Spacy de o paraları etmez hele o tipiyle!

Mrb hocam bende de cbf var. 5 ayda 5 kez zam yaptılar. Çeşitli forumlarda konuşuldu bu konu. Yenilik yapmadığı halde zam yapmasına Türk milleti olarak İtiraz etmediğimiz sürece. Honda satışlarda iyi gittiği sürece bu fiyat politikası ndan vazgecmeyecekler dir

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

17tl ile depo full oluyor bazen 19tl duruma göre 1 hafta biniyorum gittiğim mesefa ortalam 110 120km arası bana göre hesaplı acaba çok mu sizdekiler nekadar yakıyor full depoyla

benimki 20TL ya doluyo 140km yapıyorum. uyarı ışığı yanınca 5-6km içinde yeniden 20TL lık alıyorum. Dibine kadar bitirmeye cesaret edemiyorum.
  • quote:

ben kullanmadımda arkadaş satıp hemen spacy aldı
  • quote:

Orijinalden alıntı: mebust

quote:

Ama...İlk çıktığında 4500e satılan 125cc motor şimdi 6800e satılıyorsa "bence" gereksiz pahalıdır.
    Bir Honda kullanıcısı olarak Honda Türkiye'yi kınıyorum! Bir model tutulduysa hemen aşırı zam bindiriyorlar

Mrb hocam bende de cbf var. 5 ayda 5 kez zam yaptılar. Çeşitli forumlarda konuşuldu bu konu. Yenilik yapmadığı halde zam yapmasına Türk milleti olarak İtiraz etmediğimiz sürece. Honda satışlarda iyi gittiği sürece bu fiyat politikası ndan vazgecmeyecekler dir

hondanın servisi ve parça konusunda kendine güveniyor türkiyeye tam destek verdiği için ürettiği motorlar bakımından rakip olmadığı için Ülkemizde Herşeye Zam geldiği için normal diye karşılıyorum ben bu duruma

• quote:

Satışı olmayan motorun istediğin kadar reklamını yap neye yarar bilmem, illa honda olacaksa bari spacy veya fizy deseydin. Ayrıca 40 Yaşından sonra başlamışsa nolmuş, ben de 41 yaşında başladım. Öyle çocukça bir heves değil bu, aklı başında ne istediğini bilen kişilere ahkam kesemezsin, yok acemiymiş büyük olmazmış bir aktivadır tutturmuşsun 2000TL lık düdük motoru öneriyosun. Yenisi var mı yok. Arkadaş daha ilk mesajında 185 boy 95kg olduğunu belirtmiş, 2-3 aydır da araştırma yapıyor ne modeller var hangisi iyi hangisi kötü hangisi kendine uygun sonuca varmak üzeredir zaten.

sen ne kaz kafalı bir adamsın ya , illa adama 6000 tl para mı harcatmak istiyosun ? acemi adama
  • quote:

Orijinalden alıntı: murateybek

quote:

Orijinalden alıntı: mebust

quote:

hondanın servisi ve parça konusunda kendine güveniyor türkiyeye tam destek verdiği için ürettiği motorlar bakımından rakip olmadığı için Ülkemizde Herşeye Zam geldiği için normal diye karşılıyorum ben bu duruma

Alıntıları Göster
    Zam konusu gerçekten çok can sıkıcı. Nisan ayı sonlarına doğru Yamaha bayiine gidip YBR için pazarlık yaptım, 4750 liradan bir kuruş inmediler. Ehliyet sınavıma bir kaç gün vardı ve sınavdan önce almayayım dedim. Mayıs ayına girer girmez 4890 lira oldu. Neden zamlandı? Döviz kuru da artmadı, belki de düştü. Talebin artacağı dönemlerde zamlanıyor. 140 liralık zam çok büyük değil ama can sıkıcı. Bu durum ybr kararımı gözden geçirmeme neden oldu; zaten vitesli konusunda çok kararlı değildim. İşin kötüsü scooter konusunda da çok kararlı değilim.
    Bakalım ne olacak, inşallah saçma sapan bir iş yapmam. Genelde çok düşününce saçmalıyorum :)
    Hayırlısı..

• ağzını bozma

harcıcak tabi ne var ki. Elalemin harcadığı paradan sanane, senin yoksa biz ne yapalım. Hala acemi deyip duruyorsun, saygılı ol bir kere senin gibi bebeden nasihat alacak yok burda.
  • quote:

Orijinalden alıntı: serkanerşen

quote:

Satışı olmayan motorun istediğin kadar reklamını yap neye yarar bilmem, illa honda olacaksa bari spacy veya fizy deseydin. Ayrıca 40 Yaşından sonra başlamışsa nolmuş, ben de 41 yaşında başladım. Öyle çocukça bir heves değil bu, aklı başında ne istediğini bilen kişilere ahkam kesemezsin, yok acemiymiş büyük olmazmış bir aktivadır tutturmuşsun 2000TL lık düdük motoru öneriyosun. Yenisi var mı yok. Arkadaş daha ilk mesajında 185 boy 95kg olduğunu belirtmiş, 2-3 aydır da araştırma yapıyor ne modeller var hangisi iyi hangisi kötü hangisi kendine uygun sonuca varmak üzeredir zaten.

sen ne kaz kafalı bir adamsın ya , illa adama 6000 tl para mı harcatmak istiyosun ? acemi adama

Hocam adamın biri motor almaya çalışıyor diye birbirinizi kırmanıza gerek yok. Benim bu konuda acelem olmadığı için hem bilgi sahibi oluyorum, hem de tecrübelerinizden faydalanıyorum. Sonuç itibarıyla kararımı kendim vereceğim ve kimse bundan sorumlu olmayacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi piynst -- 7 Mayıs 2014; 17:31:24 >

• quote:

ağzını bozma

harcıcak tabi ne var ki. Elalemin harcadığı paradan sanane, senin yoksa biz ne yapalım. Hala acemi deyip duruyorsun, saygılı ol bir kere senin gibi bebeden nasihat alacak yok burda.

Üstadım sen symphony ile 20 liraya 140 km yapıyorsan çok iyi. 2013 model 300 km de bir symphony var 4200 lira diyor, sence alınır mı?
  • quote:

ağzını bozma

sen benim param olmadığını nereden biliyosun belkide seni satın alırım ha? bebeymiş laflara bak ya.

@piyanist
    sende git sıfır boktan motorlara o paralaarı ver düştüğünde parçalanınca plastik grenajı için yandığında beni hatırla
    yoksa sana derdimki honda cbf 150 al 2012 model 3500 liraya ama o motoru kontrol edebilecekmisin ?
    virajda yatırabilcen mi ? yattığında kaldırabilcen mi? ehliyet almakla olmuyo bu işler
    vites değiştirebilcen mi trafikte elin ayağın birbirine karıştırmaya bilcen mi ?
    hadi bana inanmıyosun internetten barkın bayoğlu başlangıç motoru videusunu seyret

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: serkanerşen

quote:

Hocam adamın biri motor almaya çalışıyor diye birbirinizi kırmanıza gerek yok. Benim bu konuda acelem olmadığı için hem bilgi sahibi oluyorum, hem de tecrübelerinizden faydalanıyorum. Sonuç itibarıyla kararımı kendim vereceğim ve kimse bundan sorumlu olmayacak.

Dostum sen boşver bunlara kulak asma, aynen araştırmanı yap en doğru kararı kendin vereceksin.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.