Şimdi Ara

scoterim çok ama çok yakıyor lütfen yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
12.848
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamlar dostlarım 125 cc scooterim çok ama çok yakıyor mesela ben 10 ytl lik benzin ile en fazla 30 35 km gidebiliyorum artık bunaldım taxiden çok fazla yakıyor sizce nedeni ne olabilir.
    Ben daha önce 2006 da sıfır scooter almıştım ama o bile böyle değildi. Ki yeniler çok yakar demelerine ragmen. Ciddi bir şekilde yardımlarınızı bekliyorum Rolantisini ayarlattım ama nafile motor durumu iyiymiş. Hava filtlerini yeni değiştim. jinlun çin malı ama bu kadar yakması normal olamaz bilmediğim bir şeymi var acaba..İkinci el aldım ve şu an iki hafta oldu.Selamlar.

• Neden çin malı bir scooter aldın?Hakketmişin o zaman..
    Damlatıyordur büyük ihtimal..
  • Arkadaşın dediği gibi benzin hortumlarını kontrol et. Hava filtresi tıkalı olabilir. Karbüratörün üzerinde hava-benzin karışım ayarı vidası var pirinç renkli onun ayarlanması gerekebilir (RÖLANTİ VİDASI DEĞİL). Aklıma gelen bunlar.
  • Kardeş benim de başıma gelmişti o olay, sonradan farkettik ki karburatör memesini performans artsın diye benden önceki sahibi büyütmüştü. Motor ustasına baktır karbüratör memesini scootere göre taksın.
    Bide motor yağ yakıyor mu?
  • Arkadaşlar hepnize tşk. ediyorum.
    Öncelikle HarryBlade cvp olarak bende Çin malı motor almak istemezdim bir mesela hayalimde hep bir Suzuki Burgman 400 veya 650cc var ama beni o çook ilerde şimdi aciliyetlerim ve önceliklerim var. Ve Benzin hortumunu kontrol edecegim.

hi-fi uğur' a tşk. O Ayar vidasına bakacagım.

infernox ' ada çok tşk.Dedigi daha mantıklı geldi bana karbüratör memesini büyütmüş olabilirler çünkü gaz verince altımdan fırlıyor. Ama Yağ yakmıyor.

Hepinize çok tşk ederim saolun. İyi forumlar.Dediklerinizi bir bir kontrol edecegim.
  • Slm arkdasım 2 ay önce şirkete aldıgım monero marka cin malı scooter In yakısından cok şikayetçiydim her hafta servise ayar yaptırmaktan bıkmıstım öle yaptılar böle yaptılar yok en fazla 14 ytl dolan depo 35 km yapıyordu ve en sonunda olay çözüldü arkdaslar bır cok çin malı motorlar km'i mil olarak yazıyor evt yane 1.6 ile çarptıgınızda gercek km ögrenıyorsunuz .Göstergelerınde hem mil hemde km olrak degerler var fakat km ölçer neden mil olrak ölçüyor deyip inanmadım ve şirkete hergun arabayla gittim için o gun motorlar gitmeye karar verdım ve hesap ortadaydı motorsiklet mil olarak ölçüyordu km'i :)) Sende o sekılde hesapla evınden ısıne yada herhangı belırlı gittin yere bı motorla git birde arabayla git motorla gittin mesafeyı 1.6 la çarp o zaman arabanla yapmıs oldugun km es deger olacaktır :))

Benımde 2001 yılında almıs oldugum yamaha bws 100 marka scooterım bundan cok fazla km yapıyordu çinle karsılastırdıgımda cok fazla tuketımı oldugunu gördum fakat mil olarak yazdıgı icın km bızı aldattı suan yamaha kadar km yapabiliyor çin motoruda :))

• karbüratör ayarı bozuktur onu ayartlat bence
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Neden doblo çok var ?
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • doğru olabilir..
  • en başta scooterların çok yaktığını kabul edeceksin ondan sonra senin motosikletin olağandan fazla yakma sebebi herkezin dediği gibi muhtemelen karbüratör olabilir beyinden olabilir ( eğer motorun ateşlemesinde düzensizlik varsa benzini çiğ olarak atar ) buji kurum bağlamıştır balataların bitmiştir bunların hepsi bir arada olmuş olabilir yapabileceğin bunların hepsini tamir ettirsen yenisiyle değiştirsende yinede çok yakar eğer motorun kilometresi rektefiye yaklaştıysa 150 lik yapabiilirsin hatırladığım kadarıyla parçalar birbirine uyuyordu yani silindir piston hariç 120 ytl yeterli olabilir silindir piston değişimide muhtemelen 350-400 ytl civarı olacak ama yaşadığın şehre göre değişir ve işçiliğe göre ileride sorun yaşama ihtimali oluşabilir ama işçilik iyi olursa sorun çıkmaz

ve son olarak motora fotoğraf çektirmek için bile binsen kaskını tak
  • 150 cc bir yakınımıza daha yenilerde sıfır scooter(çin malı) aldık.fiyatı uygun gelmişti-her şey dahil 1700 ytl.Henüz 150 km de ama o da çok yakıyor.Ben de daha önce hep 2 zamanlı motorlar kullandığımdan bunlar 4 zamanlı ve az yakar diye biliyorum.Hayret ettim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.