Şimdi Ara

Scott Pligram (Film tavsiyem)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
497
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Forumda arattım benden başka kimse bu filmden bahsetmemiş Benim çok hoşuma gitti ve 2 günde 2 kere izledim . Su an filmi en iyi açıklayan yazı bu olduğu için bunu paylaşayım :

Scott Pilgrim vs. the World

Yönetmen: Edgar Wright
    Yazar: Michael Bacall & Edgar Wright (senaryo), Bryan Lee O'Malley (çizgi roman)
    Oyuncular: Michael Cera, Mary Elizabeth Winstead, Kieran Culkin
    Tür: Aksiyon|Komedi|Fantastik
    Yapım yılı: 2010
    Süre: 112 dk.
    Ülke: ABD|İngiltere|Kanada
    IMDb Puanı: 7.5/10

Scott Pilgrim vs. the World, Bryan Lee O'Malley'in 2004'te başlayıp 2010'da sonlandırdığı çizgiromandan yola çıkarak hazırlanmış, herhangi bir türe sığdıramayacağım, içinde barındırdığı öğelere bakıp da romantik-komedi olarak adlandırmaktan inatla kaçınacağım, 80'lerin ve 90'ların arcade dövüş oyunlarından (Final Fight ve Haggar'ı hatırlayan?) devraldığı görsel estetiğinden tut, oyunculuklara ve diyaloglara kadar süper bir film. Scott 22 yaşında nispeten geek bir çocuk. Sex Bob-Omb adlı grubunda bas çalmakta. Bu grupta eski kız arkadaşı da (Kim) davul çalıyor. Ayrıca Scott, bir liseliyle, hem de üniformalı okula giden Çinli bir liseliyle (Knives) çıkmakta. Ama henüz öpüşmemişler bile, işte saf güzel şeyler falan yapıyorlar, Scott da mutlu oluyor. Hayatının aşkı olduğunu iddia edeceği kızla (Ramona) tanışıncaya kadar tabii. Yalnız bir sorun var, önce bu kızın 7 eski sevgilisini (erkek arkadaşını değil!) dövüşerek yenmek zorunda.

Anlamsız mı geldi? Hiç de değil! Dövüşü kaybeden patlayarak madeni paralara dönüşüyor bir kere. Bu süper değil de ne?

Burada biraz frene basıp, buraya kadar anlattıklarımdan oluşabilecek önyargılara dair birkaç açıklama yapmam gerektiğini hissediyorum. Öncelikle filmin dışı şeker kaplı içi boş bir balondan ibaret olduğu izlenimini edinenler için: Korkmayın filmin gerçekten bir konusu var (ve bence şahane bu konu.. buna ek olarak evet, yukarda anlattığım her şey doğru). Bunun yanında, bu filmi sevmeniz için, filmin görsel tarzını büyük ölçüde etkilemiş olan çizgiroman ve oyun kültürüne illa ki meraklı olmanız gerekmiyor. Yine de her komedi filmi için geçerli olan şey burada da geçerli; bu filmin kendine özgü espri anlayışına yakın bir espri anlayışınız varsa bu filmi seversiniz. Bu espri ve eğlence anlayışını da burada özetlemek çok zor (Bu filme benzer bir film izlediğimi hatırlamıyorum ben). Film biter bitmez, "son zamanlarda izlediğim ve bunun kadar güzel başka komedi filmi ne vardı?" diye düşününce aklıma ilk olarak Shaun of the Dead geldi mesela ve sonradan öğrendim ki, iki filmin de yönetmeni Edgar Wright'mış!

Scott, çoğu Amerikan filmindeki sıkıcı geek stereotipin yaşadığı sorunların (kabadayılar, içine kapanıklık, sınıf arkadaşlarını kurşuna dizme özlemi, cart curt) aksine çoğumuzun o yaşta yaşadığı normal şeyleri yaşayan bir kardeşimiz (evet yaşlandım), bunlar da özgüven ve ilişkileri yürütme sorunları (olaylar Kanada'da geçtiği için olabilir mi?). Evet kızlara yaklaşırken pek becerikli olduğunu söylemeyiz ama acınası halde olmadığı da kesin.

Görür görmez aşık olduğu Ramona'ya gelince, o da başta bize "ideal kız" gibi sunulmasına rağmen, eski sevgililerinin Scott'un peşine takılmasıyla beraber, onun da geçmişten gelen bir sürü "bagaj"ı olduğunu, hatalarını tekrarlamaktan korktuğunu ve kendince yeni bir başlangıç yapmaya çalıştığını görüyoruz. Kendisini çok da ciddiye almayan aksiyon dolu anlatım biçiminin altına bakarsak, film de bu iki karakter etrafında gelişen büyümeye dair bir hikaye esasında.

Scott'ın karşısına çıkan eski sevgililer ise, Scott'a göre çok daha karikatürize olmalarına rağmen, filmin en dinamik kısımlarını oluşturan dövüş bölümlerine süper yakışmışlar: Vegan diyeti sayesinde süper güçlere sahip olan rock yıldızı, herkesin hastası olduğu film starı olan eleman, hepsi ayrı kopuk. Dövüş sahneleri de mükemmel. Mükemmelden kastım efektler veya gerçekçilik falan değil, "bir saniye bile sıkılmadım" mükemmel.

Bildiğim kadarıyla çizgi romanın yaratıcısıyla Edgar Wright filmi yaratırken birlikte çalışmış (hatta çizgi romanın sonu henüz yayınlanmamışken filmi bu şekilde bitirebilmişler). Film çizgi romana ne kadar sadıktır bilemiyorum ama filmin içinde iyi bir bütünlüğe sahip olduğu kesin, belki bunun nedeni de budur.

Özellikle evde keyifli bir şeyler izlemek istiyorsanız ve her saniyesi sizi eğlendirecek bir film bakınıyorsanız kesinlikle tavsiye ederim.

Alıntı yaptığım adres :
    http://kedilervekitaplar.blogspot.com.tr/2011/01/scott-pilgrim-vs-world.html?m=1

Edit : Kitapların ingilizcesini PDF olarak buldum isteyenlere PM ile atabilirim . Kitaplarda filme konmayan bi çok ayrinti mevcutmuş örnek olarak Scott in Knives la nasil tanistigi, Kim (Sex-Bob-omb bateristi ) ile nasil tanisip sevgili olduklari ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metabeta -- 27 Mart 2014; 20:10:02 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Güzel filmdi.Bildiğim kadarıyla çizgi romanı da var ama malesef Türkiye'de bulmanız çok zor.Biraz çerezlik bi filmdi o yüzden fazla bahsedilmemiş olabilir,hoşça vakit geçirmek için harika bir film daha önce izlememişseniz ve çizgi roman seviyorsanız tavsiye ederim
  • Ne zamandır izlicem diyordum elimde oyunu mevcuttu her yerde duyuyordum filmini az önce izledim şahane olmuş gerçekten böyle bir filme göre prodüksiyon oldukça başarılıydı.
  • senin tavsiyen üstüne biraz önce izledim filmi. Genel olarak hoşuma gitti yani sonuna kadar hiç sıkılmadım diyebilirim. Belki bu söyleyeceğim biraz saçma olacak ama atari efektleri falan biraz abartılı olmuş diye düşünüyorum . Belki ben yanlış düşünüyorum çünkü filmin fantastik bi havası var sonuçta ama şu eski sevgililerin bir anda ortaya çıkması da garip geldi örneğin. İlk gelen mesela bir anda ortada bitiverdi. Ve bu çocuk bu kadar iyi dövüşmeyi nerden biliyor , ben biraz fazla düşünüyorum sanırım. Ama her şeye rağmen filme kötü diyemem , beğendim.Biraz da Kick-Ass'i hatırlattı bana nedense. Tavsiyen için sağ ol. Başka tavsiyelerin varsa söyle de izleyelim .
  • Bencede çok güzel bir filmdi, bir ara devam filmiyle ilgili söylentilerde vardı
  • quote:

Orijinalden alıntı: __JokeR__

senin tavsiyen üstüne biraz önce izledim filmi. Genel olarak hoşuma gitti yani sonuna kadar hiç sıkılmadım diyebilirim. Belki bu söyleyeceğim biraz saçma olacak ama atari efektleri falan biraz abartılı olmuş diye düşünüyorum . Belki ben yanlış düşünüyorum çünkü filmin fantastik bi havası var sonuçta ama şu eski sevgililerin bir anda ortaya çıkması da garip geldi örneğin. İlk gelen mesela bir anda ortada bitiverdi. Ve bu çocuk bu kadar iyi dövüşmeyi nerden biliyor , ben biraz fazla düşünüyorum sanırım. Ama her şeye rağmen filme kötü diyemem , beğendim.Biraz da Kick-Ass'i hatırlattı bana nedense. Tavsiyen için sağ ol. Başka tavsiyelerin varsa söyle de izleyelim .

Bu film bir çizgiroman uyarlaması ve geek kültürüyle oldukça içli dışlı bir yapım atari efektleri bilerek verilen bir şey scott pilgrimin ruhu o zaten yani atari efektleri sonradan eklenen bir şey değil.
    Bu da oyunu açıkcası oyunun bu kadar filmle ile uygun gittiğini tahmin etmiyordum ilk şeytani erkek arkadaş sahnesi birebir aynı.
    Filmin kendisi absürd zaten o yüzden çocuğun neden iyi dövüştüğü felan gereksiz bir ayrıntı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Haykıran Bıngıldak -- 27 Mart 2014; 15:48:33 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Cinéma

Güzel filmdi.Bildiğim kadarıyla çizgi romanı da var ama malesef Türkiye'de bulmanız çok zor.Biraz çerezlik bi filmdi o yüzden fazla bahsedilmemiş olabilir,hoşça vakit geçirmek için harika bir film daha önce izlememişseniz ve çizgi roman seviyorsanız tavsiye ederim

Sadece ilk kitap Türkçeye çevrilmiş

• quote:

senin tavsiyen üstüne biraz önce izledim filmi. Genel olarak hoşuma gitti yani sonuna kadar hiç sıkılmadım diyebilirim. Belki bu söyleyeceğim biraz saçma olacak ama atari efektleri falan biraz abartılı olmuş diye düşünüyorum . Belki ben yanlış düşünüyorum çünkü filmin fantastik bi havası var sonuçta ama şu eski sevgililerin bir anda ortaya çıkması da garip geldi örneğin. İlk gelen mesela bir anda ortada bitiverdi. Ve bu çocuk bu kadar iyi dövüşmeyi nerden biliyor , ben biraz fazla düşünüyorum sanırım. Ama her şeye rağmen filme kötü diyemem , beğendim.Biraz da Kick-Ass'i hatırlattı bana nedense. Tavsiyen için sağ ol. Başka tavsiyelerin varsa söyle de izleyelim .

Hocam filmin özelliklerinden birisi o ateri efektleri Dövüşme yeteneğinin de ateri'den geldiğini düşünüyorum. K.O. , VS , X2 , filmin sonuna yakin yerde Knives'in dövüşe dahil olmasıyla yazan 2 Player Mode , Nega Scott , ve filmin sonundaki Continue ? 9… un filmin başında Scott Knives'i okuldan alip ateri salonunda oynadigi oyundan alinti
    Başka da bilinmediğini düşündüğüm film yok hocam
    Edit: Çizgi romanin ingilizcesini PDF olarak buldum olaylar daha ayrintili anlatiliyor isterseniz linki PM atabilirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metabeta -- 27 Mart 2014; 20:03:30 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Alkali Feldispat

Bencede çok güzel bir filmdi, bir ara devam filmiyle ilgili söylentilerde vardı

Keske olsa ama zannetmiyorum hocam çünkü Scot Pligram 'in toplamda 6 kitabi var her birinde bir şeytani eski sevgili anlatiliyor(ikizler tek kitapta o yüzden 6 kitap var ) hatta son kitap yayinlanmadan önce film çekilmeye başlanmış yazarla beraber çalisilmis ve filmin sonu o şekilde belirlenmiş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metabeta -- 27 Mart 2014; 20:11:14 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Haykıran Bıngıldak

quote:

Bu film bir çizgiroman uyarlaması ve geek kültürüyle oldukça içli dışlı bir yapım atari efektleri bilerek verilen bir şey scott pilgrimin ruhu o zaten yani atari efektleri sonradan eklenen bir şey değil.
    Bu da oyunu açıkcası oyunun bu kadar filmle ile uygun gittiğini tahmin etmiyordum ilk şeytani erkek arkadaş sahnesi birebir aynı.
    Filmin kendisi absürd zaten o yüzden çocuğun neden iyi dövüştüğü felan gereksiz bir ayrıntı.

Hocam oyunu bilemiyorum ama kitaptan kesmişler ama çoğunlukla ayni birakmislar hatta örnek olarak başlarini gostereyim :

• cok sevdim ya bu filmi, var mi bu tarz baska tavsiyeniz acaba
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.