Şimdi Ara

Scottie Pippen'den Şok Sözler (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
66
Cevap
0
Favori
3.121
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: marophat

Jordan'ı 50 yaşından sonra baskete başlatacaklar

aynısını ben de düşündüm belki de jordan'a gaz vermek için demiştir böyle bir laf :)
  • Herkesin dediği gibi Lebron Jordan olabilme şansını Heat e giderek kaybetti.
  • Kim ne derse desin, simdi de basketbolu biraktiktan sonra da surekli olarak Jordan'la kiyaslanacak olan oyuncu. LeBron fani olarak benim icin tabiki en buyuk olacaktir biraktigi gun. Hatta son macindan sonra 1 yil aglayabilirim koleksiyonunu yaptigim ayakkabilari karsima dizip :(
  • quote:

Orijinalden alıntı: St.Rendroy

Herkesin dediği gibi Lebron Jordan olabilme şansını Heat e giderek kaybetti.

ben buna katılmıyorum. bir kere Cavs ta düzgün bir koç yoktu, ayrıca yönetimde yıllarca cidd bir adım atmadı, ufak tefek hamlelerle ykün tamamını hep krala yüklediler... Miami gitmesini kendisi bir meydan okuma olarak nitelendirmişti. ben o zaman bu söze dikkat çekmeye çalıştım. nitekim wade gibi heat ile özdeşleşmiş bir oyuncuyu ilk senesinde ikinci sıraya atmayı bildi. ikinci sıraya atmayı bildi derken, wade ye karşı herhangi bir yanlış yaptığını ima etmiyorum. hem wade e hemde bosh a çok büyük katkı sağladı sahada.. ama bunun yanında kendi yetenekleri ile bu ikiliden sıyrılmayı bir adım öne geçmeyi de başardı. hemde hiç bencillik yapmadan bunu başardı... bencillik şöyle dursun fedakarlık bile yaptı oyun içerisinde,
    miami için söylenen wadenin takımı sözünü de unutturmak üzere...
    ama Jordan başka;
    LeBron - Kobe - Wade v.b. oyuncular Jordan döneminde nba da olsalardı, şuan ki konumlarının çok gerisinde kalırlardı. buna mukabil Jordan bugünlerde basketbol oynuyor olsa idi, geçmişteki Jordan dan daha iyisini yapardı...
    bugn basketbol oynayanlar Jordan sayesinde çıtalarını hep yüksek tuttular, Jordan ise hep kendiyle yarıştı... Magic o nedenle 'Jordan ve diğerleri' demiştir...

• @Majestic kardeş sana tek bir şey soracağım merak etme zor değil soru ; yaş kaç?

Soru ama içinde başka anlamlar da var en basitinden "dengim değilsin muhatap olma" gibi...
  • lebron önce bi kobe'yi geçsin.sonra konuşalım.
  • bu konuda çok kavga çıkar... bende okudum bunu geçenlerde..
    kaldı ki bulls'un heat 'e elendikden sonra bunu soylemesi açıkcası chicago taraftarı olsam iyi söverdim pip' e.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fz18

quote:

Orijinalden alıntı: St.Rendroy

Herkesin dediği gibi Lebron Jordan olabilme şansını Heat e giderek kaybetti.

ben buna katılmıyorum. bir kere Cavs ta düzgün bir koç yoktu, ayrıca yönetimde yıllarca cidd bir adım atmadı, ufak tefek hamlelerle ykün tamamını hep krala yüklediler... Miami gitmesini kendisi bir meydan okuma olarak nitelendirmişti. ben o zaman bu söze dikkat çekmeye çalıştım. nitekim wade gibi heat ile özdeşleşmiş bir oyuncuyu ilk senesinde ikinci sıraya atmayı bildi. ikinci sıraya atmayı bildi derken, wade ye karşı herhangi bir yanlış yaptığını ima etmiyorum. hem wade e hemde bosh a çok büyük katkı sağladı sahada.. ama bunun yanında kendi yetenekleri ile bu ikiliden sıyrılmayı bir adım öne geçmeyi de başardı. hemde hiç bencillik yapmadan bunu başardı... bencillik şöyle dursun fedakarlık bile yaptı oyun içerisinde,
    miami için söylenen wadenin takımı sözünü de unutturmak üzere...
    ama Jordan başka;
    LeBron - Kobe - Wade v.b. oyuncular Jordan döneminde nba da olsalardı, şuan ki konumlarının çok gerisinde kalırlardı. buna mukabil Jordan bugünlerde basketbol oynuyor olsa idi, geçmişteki Jordan dan daha iyisini yapardı...
    bugn basketbol oynayanlar Jordan sayesinde çıtalarını hep yüksek tuttular, Jordan ise hep kendiyle yarıştı... Magic o nedenle 'Jordan ve diğerleri' demiştir...

Sorun Lebron'un Cleveland'dan ayrilmasi degil ki. Sorun Lebron'un Cleveland'dan ayrilma sekli ve Miami'ye gitmesi. Miami'ye gitmesinin ise meydan okumayla alakasi falan yok. Miami'ye gitmesinin tek sebebi sampiyonluk(lar) kazanmak. Zaten bunu da kac defa soylediler. Hatta Boston'i eledikten sonra bile zaten bizim amacimiz buydu turu bir seyler soylemislerdi.

Lebron Miami'de 30-10-10 istatistikleri tutturup 5 sampiyonluk da kazansa o takimin franchise playeri Wade ve her zaman oyle olacak. Insanlar Miami Wade'in takimi dedigi zaman zaten bundan bahsediyorlar. Yoksa Wade Lebron'dan iyi oynuyor o yuzden onun takimi diye degil. Soyle bir baktiginiz zaman bir onceki sene Nba'in en sevilen basketbolcularindan biri olan Lebron su an neredeyse Nba'in en sevilmeyen oyuncusu durumunda. Bunun sebebi de Miami'ye gidip Wade ve Bosh ile birlesmesidir. Ayni seyi Jordan'da yapsa Magic'de yapsa Bird'de yapsa onlar da Lebron'un durumunda olurdular.

• benim kehanetim; lebron 3 yıl sonra cavs'ı satın alıp tekrardan oraya dönecek ve bir zamanlar fakir ama gururlu bir james vardı diyecek

adamın o şehire o kadar katkısı oldu, tüm dünya tarafından tanınan bir yer haline geldi ve nba tarihileri boyunca belki bir daha asla ulaşamıyacakları yerlere getirdi ama takımın sahibi olacak şereften yoksun şahsiyet yüzünden vatan haini ilan edildi

lebron belki sportif başarı ve istatistik olarak jordan'ı geçebilir ki benim inancım geçecektir kendisi gerçekten çok büyük bir oyuncu ama jordan'ın nba'e yaptığı katkı attığı sayılardan, yaptığı istatistiklerden ve kazandığı şampiyonluklardan çok çok daha fazlası idi. onu efsane yapan şey kazandığı şampiyonluklar değildi

• quote:

Orijinalden alıntı: vaypcnet

@Majestic kardeş sana tek bir şey soracağım merak etme zor değil soru ; yaş kaç?

Soru ama içinde başka anlamlar da var en basitinden "dengim değilsin muhatap olma" gibi...

Anlaşılan tartışma uzadıkça senin bu anlamsız konular ile alakasız zırvaların devam edecek. Ayrıca senin gibi çok özel bir şahsiyetin muhatapı olamayacağım için nasıl üzülüyorum bilemessin.

Neyse ben gideyim de dengim olan birilerini bulayım...
  • Lebron bencede şuan en iyisi ama Michael Jordan efsanesine kafa tutacak oyuncu hala yok, pippen halt etmiş
  • Lary Bird'de benzer bir ifade kullanmıstı. NBA 2k11 oynayıp spikerlerin yorumlarına dikkat edenler bilir mesela.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Y!g!T

Sorun Lebron'un Cleveland'dan ayrilmasi degil ki. Sorun Lebron'un Cleveland'dan ayrilma sekli ve Miami'ye gitmesi. Miami'ye gitmesinin ise meydan okumayla alakasi falan yok. Miami'ye gitmesinin tek sebebi sampiyonluk(lar) kazanmak. Zaten bunu da kac defa soylediler. Hatta Boston'i eledikten sonra bile zaten bizim amacimiz buydu turu bir seyler soylemislerdi.

Lebron Miami'de 30-10-10 istatistikleri tutturup 5 sampiyonluk da kazansa o takimin franchise playeri Wade ve her zaman oyle olacak. Insanlar Miami Wade'in takimi dedigi zaman zaten bundan bahsediyorlar. Yoksa Wade Lebron'dan iyi oynuyor o yuzden onun takimi diye degil. Soyle bir baktiginiz zaman bir onceki sene Nba'in en sevilen basketbolcularindan biri olan Lebron su an neredeyse Nba'in en sevilmeyen oyuncusu durumunda. Bunun sebebi de Miami'ye gidip Wade ve Bosh ile birlesmesidir. Ayni seyi Jordan'da yapsa Magic'de yapsa Bird'de yapsa onlar da Lebron'un durumunda olurdular.

nasıl meydan okuma olmaz? nba nın en büyük yıldızlarından birinin olduğu takıma gitmeyi her baba yiğit göze alamaz, ikinci plana atılma korkusu olur. geride bıraktığımız sezonda ve devam eden finallerde LeBron bunun üstesinden gelebileceğini göstermiştir. Artık Miami nin en büyük kozu olarak Wade değil LeBron gösterilmekte. Olası bir şampiyonlukta da aslan payı şüphesiz ki LeBronun.... transfer olayına fazla takılı kalmamak lazım. Saha da neler oluyor ona bakmak lazım...

• quote:

Orijinalden alıntı: Duman7
    lebron önce bi kobe'yi geçsin.sonra konuşalım.

Adam haklı beyler, dağılın.

• quote:

Orijinalden alıntı: fz18

quote:

nasıl meydan okuma olmaz? nba nın en büyük yıldızlarından birinin olduğu takıma gitmeyi her baba yiğit göze alamaz, ikinci plana atılma korkusu olur. geride bıraktığımız sezonda ve devam eden finallerde LeBron bunun üstesinden gelebileceğini göstermiştir. Artık Miami nin en büyük kozu olarak Wade değil LeBron gösterilmekte. Olası bir şampiyonlukta da aslan payı şüphesiz ki LeBronun.... transfer olayına fazla takılı kalmamak lazım. Saha da neler oluyor ona bakmak lazım...

Oyle meydan okuma mi olur ya? Lebron zaten Wade'den daha iyi bir oyuncu. Hem Lebron+Bosh+Wade uclusunun bir araya gelmesi belli olunca kalan oyuncularin da vasat olacagi zaten belli olmustu salary cap yuzunden. Dogal olarak o kadar vasat oyuncu arasinda sadece Wade'in olmasi Lebron'u ikinci plana atamazdi. Ayrica Lebron zaten 2. plana atilma riskini goze almisti Miami'ye gelerek. Ancak dedigim gibi bunu meydan okumak icin degil sampiyonluk kazanmak icin yapti. Bahsettigin meydan okuma konusundan Amerika medyasinda hic bahsedilmedi bile. Konusulan tek sey sampiyonluk.

• quote:

Oyle meydan okuma mi olur ya? Lebron zaten Wade'den daha iyi bir oyuncu. Hem Lebron+Bosh+Wade uclusunun bir araya gelmesi belli olunca kalan oyuncularin da vasat olacagi zaten belli olmustu salary cap yuzunden. Dogal olarak o kadar vasat oyuncu arasinda sadece Wade'in olmasi Lebron'u ikinci plana atamazdi. Ayrica Lebron zaten 2. plana atilma riskini goze almisti Miami'ye gelerek. Ancak dedigim gibi bunu meydan okumak icin degil sampiyonluk kazanmak icin yapti. Bahsettigin meydan okuma konusundan Amerika medyasinda hic bahsedilmedi bile. Konusulan tek sey sampiyonluk.

bu transferde yer yerinden oynamıştı malum. medyaya o kadar çok malzeme çıktı ki ileriye dönük mesajlar değil de, Cavs ile LeBron un kavgası daha çok ilgi çekti haliyle.. medyada bu meydan okuma sözünün çok fazla gündemde kalmaması normal zaten. sonuçta en sıradan oyuncu bile transfer olduğunda şampiyonluklardan kazanılacak maçlardan bahseder, ama ben Lebron un bu açıklamasını önemsemiştim açıkcası.. yanılmadığımı da gördüm. 2. olma riskini göze almıştı demişsin; LeBron 2. olmayı göze almadı 2. olma riskinin üstesinden gelebileceğine inandı sadece, ikisi de büyük oyuncular, şampiyonluk en büyük hakları.

• Lebron mu 2. plan olmayı göze aldı? Nerede ve kiminle oynarsa oynasın 2. plan olmayacağını kanıtladı diyelim. Nitekim de öyle zaten şuan tüm NBA de açık ara ön planda.

@Yiğit

Dostum haksızlık ediyorsun, Lebronun 2. plana atılmamasını kadronun Big 3 dışındaki diğer oyuncuların kötü oluşuna bağlamışsın. "Big 5" bir kadro kursan LeBron hepsinin arasından sıyrılıp ön plana çıkacak bir oyuncu bunun nedenide yetenekleri dışında çok yönlü olmasıdır.
  • Benim yazdigim seyden oyle bir anlam cikmiyor ki.

1)Ben Lebron 2. plana atilmayi goze almisti degil 2. plana atilma riskini goze almisti dedim. Ikisi arasinda fark var. Ki zaten sezon baslayana kadar Lebron fanlari haric herkes Lebron'u 2. plana koyuyordu. Ki zaten tum bu sidekick muhabbetinin cikmasinin sebebi de buydu. Zaten bu sadece benim soyledigim bir sey degil. Lebron kararini acikladiktan sonra ESPN'dekilerin ya da Charles Barkley, Magic Johnson gibi oyuncularin Lebron hakkinda soyledikleri de ayni seylerdi zaten.

2)Big 5 bir kadro kurup takima saglam bir benchde kurarsan Lebron'nun kullanacagi top ve sorumluluk miktari belli bir oranda azalacaktir. Benim dedigim seyde bununla ilgiliydi. Takimdaki oyuncular o kadar vasat ki Lebron'un geri planda kalma ihtimali sadece lafta kalan bir seydi.

@fz18
    Risk diyerek ayni seyden bahsettim zaten. Oraya giderse 2. planda kalma ihtimali -kimilerine gore- vardi(cunku Wade'de Lebron seviyesinde bir oyuncu) ancak bu riski goze aldi cunku ustesinden gelebilecegine inandi vs vs.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Y!g!T -- 31 Mayıs 2011; 18:20:18 >

• Kareem’den Pippen’a Açık Mektup

Los Angeles Lakers’ın efsanevi pivotu Kareem-Abdul Jabbar, Chicago Bulls’un eski yıldızı Scottie Pippen’ı resmi internet sitesinden yanıtladı. Kareem, Michael Jordan’ı ‘tüm zamanların en iyi ve en skorer oyuncusu’ olarak niteleyen Pippen’a yazdığı açık mektupta şu ifadelere yer verdi:

“Sevgili Scottie,

Sana sporculuğundan ve basketbol zekândan dolayı çok büyük saygı duyuyorum fakat şu an ‘tüm zamanların en iyi ve en skorer oyuncusu’ konusunda yaptığın yorumlarla bu konuya çok dar bir vizyondan baktığını gösteriyorsun. Belli ki Wilt Chamberlain’i hiç izlememiş ve onu hiç tanımamışsın. Ne zaman Michael Jordan 50.4 sayı ve 25.7 ribaund ortalamaları tutturdu? Blok sayıları tutulmadığından blok ortalamasının ne olduğunu da bilmiyoruz. Ayrıca Chamberlain’in 1967-1968 sezonunda ligin asist kralı olduğu da biliniyor. Hiç MJ bir maçta 100 sayı atabilmiş mi? Jordan, kaç maçta 60 sayı atmış? Jordan oynadığı 10 senede art arda ligin sayı kralı olmuş olabilir fakat o dönemde NBA’de 30 takım yer alıyordu. Chamberlain’in oynadığı dönemde ise ligde sadece 8 takım vardı. Her takımın çok sağlam bir çekirdek oluşturma fırsatına sahipti ve oyuncuların sadece kaymak tabakası forma giyebiliyordu. Dolayısıyla Jordan’a bu perspektiften bakılmalı. Şüphesiz ki onun atletik yapısı, karizması ve sahadaki liderlik vasıfları basketbolun tüm dünyada popülerleşmesini sağladı. Fakat burada ‘en iyi’ den bahsediyorsak Jordan, The Stilt’in bir adım arkasında kalır.

Michael Jordan, hem duygusal hem de skor liderliği konusunda üstünlük kurmuş olabilir ama NBA Şampiyonluğu konusunda Boston Celtics’le art arda 8 kez şampiyon olan Bil Russell’ı da unutmamak gerek. Bill oynadığı dönemde 22.5 ribaund ortalaması ile oynadı fakat yine blok istatistiği tutulmadığı için kaç blok ortalamasıyla oynadığını bilemiyoruz. Buna rağmen onu izleme şansına sahip herkes Bill Russell’ın tüm önemli şutları blokladığını ve maçın sonucuna etki ettiğini söylüyor.

Scottie, sen de iyi biliyorsun ki önemli olan NBA Şampiyonluk Yüzüğü’dür ve geri kalan her şey sadece istatistiktir. Sana önerim Jordan veya LeBron’u gelmiş geçmiş en büyük oyuncu ilan etmeden önce biraz ev ödevine çalış. LeBron henüz şampiyonluk kazanamamış bir oyuncu ayrıca takımın bütünleştirici oyuncusu olduğunu söylemek de zor.

Basketboldaki değişiklikler ve günümüz şartları, bu ligde gerçekten kaç tane yetenekli oyuncunun var olduğunu sorgulamamızı da güçleştiriyor. Tüm dünyadan gelen iyi oyuncularla birlikte ligde yer alan yıldızlar asla Wilt Chamberlain’in ne kadar önemli bir oyuncu olduğu gerçeğini değiştirmiyor.

Sevgilerle, Kareem Abdul-Jabbar, NBA tarihinin en skorer oyuncusu.

Not: Eğer gerçek efsanelerin, oyunun en büyük isimleri hakkındaki tartışmalarını izlemek istiyorsan, yeni belgeselim On the Shoulders of Giants’a bir gözat.”

• quote:

Orijinalden alıntı: jacquel.dw

Kareem�den Pippen�a Açık Mektup

Los Angeles Lakers�ın efsanevi pivotu Kareem-Abdul Jabbar, Chicago Bulls�un eski yıldızı Scottie Pippen�ı resmi internet sitesinden yanıtladı. Kareem, Michael Jordan�ı �tüm zamanların en iyi ve en skorer oyuncusu� olarak niteleyen Pippen�a yazdığı açık mektupta şu ifadelere yer verdi:

�Sevgili Scottie,

Sana sporculuğundan ve basketbol zekândan dolayı çok büyük saygı duyuyorum fakat şu an �tüm zamanların en iyi ve en skorer oyuncusu� konusunda yaptığın yorumlarla bu konuya çok dar bir vizyondan baktığını gösteriyorsun. Belli ki Wilt Chamberlain�i hiç izlememiş ve onu hiç tanımamışsın. Ne zaman Michael Jordan 50.4 sayı ve 25.7 ribaund ortalamaları tutturdu? Blok sayıları tutulmadığından blok ortalamasının ne olduğunu da bilmiyoruz. Ayrıca Chamberlain�in 1967-1968 sezonunda ligin asist kralı olduğu da biliniyor. Hiç MJ bir maçta 100 sayı atabilmiş mi? Jordan, kaç maçta 60 sayı atmış? Jordan oynadığı 10 senede art arda ligin sayı kralı olmuş olabilir fakat o dönemde NBA�de 30 takım yer alıyordu. Chamberlain�in oynadığı dönemde ise ligde sadece 8 takım vardı. Her takımın çok sağlam bir çekirdek oluşturma fırsatına sahipti ve oyuncuların sadece kaymak tabakası forma giyebiliyordu. Dolayısıyla Jordan�a bu perspektiften bakılmalı. Şüphesiz ki onun atletik yapısı, karizması ve sahadaki liderlik vasıfları basketbolun tüm dünyada popülerleşmesini sağladı. Fakat burada �en iyi� den bahsediyorsak Jordan, The Stilt�in bir adım arkasında kalır.

Michael Jordan, hem duygusal hem de skor liderliği konusunda üstünlük kurmuş olabilir ama NBA Şampiyonluğu konusunda Boston Celtics�le art arda 8 kez şampiyon olan Bil Russell�ı da unutmamak gerek. Bill oynadığı dönemde 22.5 ribaund ortalaması ile oynadı fakat yine blok istatistiği tutulmadığı için kaç blok ortalamasıyla oynadığını bilemiyoruz. Buna rağmen onu izleme şansına sahip herkes Bill Russell�ın tüm önemli şutları blokladığını ve maçın sonucuna etki ettiğini söylüyor.

Scottie, sen de iyi biliyorsun ki önemli olan NBA Şampiyonluk Yüzüğü�dür ve geri kalan her şey sadece istatistiktir. Sana önerim Jordan veya LeBron�u gelmiş geçmiş en büyük oyuncu ilan etmeden önce biraz ev ödevine çalış. LeBron henüz şampiyonluk kazanamamış bir oyuncu ayrıca takımın bütünleştirici oyuncusu olduğunu söylemek de zor.

Basketboldaki değişiklikler ve günümüz şartları, bu ligde gerçekten kaç tane yetenekli oyuncunun var olduğunu sorgulamamızı da güçleştiriyor. Tüm dünyadan gelen iyi oyuncularla birlikte ligde yer alan yıldızlar asla Wilt Chamberlain�in ne kadar önemli bir oyuncu olduğu gerçeğini değiştirmiyor.

Sevgilerle, Kareem Abdul-Jabbar, NBA tarihinin en skorer oyuncusu.

Not: Eğer gerçek efsanelerin, oyunun en büyük isimleri hakkındaki tartışmalarını izlemek istiyorsan, yeni belgeselim On the Shoulders of Giants�a bir gözat.�

Yani Kareem'e göre Jordan Rusell ve Wilt'ten daha iyi bir oyuncu değil ?

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.