Şimdi Ara

scsi hardisklere uygun anakart bilen varmı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
505
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaslar su 10000 ve 15000 rpm lik donus hıslarına sahip harddiskler varya onların

baglantı arabirimi sata degil ide de degil scsi yani skazi eskiden mac lerde cok kullanılıyodu

ama server anakartlarda bile sata var acaba bu scsi hardiskleri takabilicegimis conroe işlemci destekleyecek

bi anakart yokmu yaa ben grafikerim ve bana tek lazım olan hardiskin okuma hısı ama bu nlardada sata olanı yok

sadece scsi simdiden teşekkurler

egevatansever

• Anakartın üzerine scsi harddisk için ayrı bir kart takılıyor. Direkt olarak üzerinde scsi disk takılacak anakart varmı bilmiyorum ama zaten bu harddiskler çok pahalı sata 2 destekli bir anakart sata 2 harddiskNCQ , bir sistem işini görmezmi? NCQ'lu harddisklerinde testlere göre 10.000 rpm olan harddisklere yakın performans verdiği söyleniyor. İmzandaki sistemde bunlar mevcut.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tek-nolojik -- 6 Kasım 2006; 13:54:30 >
  • 10000 rpm seagate sata hdd ler seagate kataloglarında bulunuyor, ama sadece kataloglarda var, piyasada yok.
    Scsi bağlamak için pci 64 bit yuvalarla uyumlu kartlar var, normal pci yuvaların hızı zaten yavaş olduğu için scsi transfer hızının gerisinde kalıyor. 32bit olan bir kart bulsan bile aynı performansı yakalayamazsın.
    Scsi bağlantısı olan anakartlardada genelde xeon veya opteron işlemci desteği bulunur. Tek şansın ya sunucu kuracaksın yada sata ile idare edeceksin...
  • arkadaslar ben skazi kartlarını biliyorum pci nin yavaslatıgınıda ama belki uzerinde onboard yuvası olan bi anakart 15000 rpm lik 36 gb bi scsi harddiskin performansını yakalar diye dusunuyorum

cunku photoshopta 1 gb lik dosyada calısırken temp e hızlı bi sekilde yasıp silmesi gereken hareketler filtre ve efektler uygularken hardisk yavaslıyo bunun ne rem le ne işlemciyle alakası var

hersey harddiske binyo o yusden o 1 gb lik işlemi anında yapıp beni sinir etmemesi icin manyak bi hardsik sistemi lazım

raid in kesicegini sanmıyorum ama iki tane 36 gb lik 15000 rpm harddsik alıp raid yapsam 3000 donus hısını yakalayamasada

en az 20000 e cıkar buda anında işlemi bitirmesi demek sizce ne yapmalyıım butun grafikerlerin sorunu da bu zaten
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.