Şimdi Ara

SD card Usb Dönüştürme (Yardım) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
2
Favori
19.123
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Abi bence kulağı ters elimizle tutmayalım.
    Bir tane SD Card alalım. Eğer bilgisayarımızda okuyucusu yoksa bir tane de okuyucusunu alalım daha kolay ve ucuz olur.
    -Artı- o pahalı cihazlardan alırsanız teybin önünde fazladan parça olacak, hoş görünmeyecek.
  • olay sadece arkadasin araba teybi ile alakali degil. smartphone lara usb baglayabilmek gunumuzde hayati bir onem tasiyor mesela. dusunun ki disarda gezerken arkadasinizin flas diskinden bir dosya almk istiyorsunuz fakat cevrenizde bilgisayar yok. bu gibi durumlarda boyle bir aparat tam anlamiyla hayat kurtarir
  • quote:

Orijinalden alıntı: berke2011

quote:

Orijinalden alıntı: istanbulcityboy

http://www.winter-con.net/catalog/item/6674133/6569846.htm

yukarda vermiştim zaten aynı linki

Görmemişim kardeşim :)

• quote:

Orijinalden alıntı: reflection_91

olay sadece arkadasin araba teybi ile alakali degil. smartphone lara usb baglayabilmek gunumuzde hayati bir onem tasiyor mesela. dusunun ki disarda gezerken arkadasinizin flas diskinden bir dosya almk istiyorsunuz fakat cevrenizde bilgisayar yok. bu gibi durumlarda boyle bir aparat tam anlamiyla hayat kurtarir

İşte millet başlığa göre yorum yapmayıp kendisini çok zeki zannetiği için "sd kart satın al" gibi mesajlar geliyor...
    Bu yüzden forumda adam akıllı elektronik bilgisi olanlar durmuyor...
  • quote:

Orijinalden alıntı: maytere

Durmamaktada haklılar ( çogu insan internette rahatca bulabilecegi basit bir bilgiyi sormak için bile konu açar olmuş); konulara verilen cevaplara bakılacak olursa zeka yaşının 10-18 oldugunu düşünüyorum bazen
  • Teybin içi açılır ise rahatlıkla dışarı bir usb girişi çıkarılır bunu elektronik bilginiz var ise kendiniz yok ise iyi bir elektronikçi yapar, fakat dışardan biraz masraflı olur.Bence uğraşmayın arkadaşların dediği gibi bir hafıza kartı alın daha temiz ve kullanışlı olur..
  • quote:

Orijinalden alıntı: danger11

Teybin içi açılır ise rahatlıkla dışarı bir usb girişi çıkarılır bunu elektronik bilginiz var ise kendiniz yok ise iyi bir elektronikçi yapar, fakat dışardan biraz masraflı olur.Bence uğraşmayın arkadaşların dediği gibi bir hafıza kartı alın daha temiz ve kullanışlı olur..

usb girişi bulunmayan bir teybin içinden dışına nasıl bir yöntemle usb girişi çıkartmayı düşünüyorsunuz acaba? ayrıntılı açıklayabilirseniz ben de telefonumun içinden dışına bir usb çıkartmak istiyorum bahsettiğiniz şekilde
  • quote:

Orijinalden alıntı: maytere

quote:

olay sadece arkadasin araba teybi ile alakali degil. smartphone lara usb baglayabilmek gunumuzde hayati bir onem tasiyor mesela. dusunun ki disarda gezerken arkadasinizin flas diskinden bir dosya almk istiyorsunuz fakat cevrenizde bilgisayar yok. bu gibi durumlarda boyle bir aparat tam anlamiyla hayat kurtarir

İşte millet başlığa göre yorum yapmayıp kendisini çok zeki zannetiği için "sd kart satın al" gibi mesajlar geliyor...

Tartışmak istemem ama, SD Card almasının neden daha iyi olacağını yazdım: Fiyat ve ergonomi..
    Tabi isteyen fahiş fiyatlarla yurtdışından sipariş eder, ordan gelmesi için uğraşır sonra istediği gibi kullanır.
    Elektronik bilmek de sadece devre tasarlamak, devre bulmak değildir herhalde.

Öbür arkadaşa da cevap vereyim.
    Bu konu teyple alakalı idi. Telefon için daha kullanışlı olabilir tabi.

• Kimse sizin kadar akıllı olmadığı için düşünememiştir sd card almayı...
  • quote:

Orijinalden alıntı: lucky16

Akılla ne ilgisi var, sizi anlayamadım. İlla bir yöne çekmek istiyorsunuz. Bir sorun varsa o da sizin sığ düşünmeniz. Hemen akılsız olduk. Tebrik ediyorum.
    Milleti yaftalama testini başarıyla geçtiniz. Başarılar diliyorum size gelecekte.

Arkadaşım adam soruyu nasıl sormuş? USB'yi SDcard'a dönüştürebilir miyim diye sormuş değil mi? Biz de nasıl dönüştürebileceğini söyledik. Dönüştürülebileceğini öğrenmiş oldun sen de bu arada. SD Card'mı alayım, yoksa dönüştürücü mü alayım dememiş dikkat edersen. Demek ki USB'yi SD karta dönüştürmek istiyor değil mi? SD kart al demenin ne mantığı var şimdi? Okuyun, okuduğunuzu anlayın sonra yorum yazın.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: danger11

Teybin içi açılır ise rahatlıkla dışarı bir usb girişi çıkarılır bunu elektronik bilginiz var ise kendiniz yok ise iyi bir elektronikçi yapar, fakat dışardan biraz masraflı olur.Bence uğraşmayın arkadaşların dediği gibi bir hafıza kartı alın daha temiz ve kullanışlı olur..

usb girişi bulunmayan bir teybin içinden dışına nasıl bir yöntemle usb girişi çıkartmayı düşünüyorsunuz acaba? ayrıntılı açıklayabilirseniz ben de telefonumun içinden dışına bir usb çıkartmak istiyorum bahsettiğiniz şekilde

Ben de merak ettim şimdi,...? Bu arada buradaki güzelmiş...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi diegorian -- 6 Eylül 2011; 19:32:31 >

• 50 pound fiyatı çok gibi dursada daha önce linki verilen dönüştürücü ile sizin verdiğiniz link kart girişini usb girişine çevirmenin imkansız omadığını kanıtlıyor en azından. keşke bu tarz bi aparatın bağlantı veya devre şeması bulunabilse internette.
  • Burda $39.95 eğer almayı düşünüyorsan,

http://www.saelig.com/MIO/MIO001.htm

Ayrıca, bazı İngilizce sitelerden baktım pahalı olduğu için kendileri yapmak istemiş fakat bir çok kişi ürünün fiyatından daha fazla masraf çıkacağını söylemiş ;)
  • eger spi to usb cipleri varsa kendin devresini yapabilirsin.
    veya 18f pic alip yapabilirsin.
    spi-to-usb bridge gibi seyler buldum nette.

birde sunu merak ediyorum. niye flash bellek kullanmak istiyorsun ki ?
    kucucuk sd kartlar varken rahatca kullanmak varken...flash diskler bir bakima usbye donusturulmus sd kartlardir zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi razor9119 -- 7 Eylül 2011; 4:38:49 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tugay289

eger spi to usb cipleri varsa kendin devresini yapabilirsin.
    veya 18f pic alip yapabilirsin.
    spi-to-usb bridge gibi seyler buldum nette.

kucucuk sd kartlar varken rahatca kullanmak varken...flash diskler bir bakima usbye donusturulmus sd kartlardir zaten.

O iş 18F pic ile olmaz. USB host özelliği olan uC lazım. Ayrıca 18F pic ile yapacağın dönüştürücünün hızı yeterli olmayacaktır.
  • quote:

usb çıkışı olursa sadece flash disk değil harici disk te bağlanabilir (güç konusunda sorunlar çıkabilir ama ona bi çözüm bulunur gibime geiyor) harici disk imdeki dosyalara telefonumdan erişmek ve istediğim her an bütün arşivim içinden istediğim film müzik yada diziyi izleyebilmek (okulda yolda vs) çok güzel olurdu. izleyeceğin şeyi sd kart a atıp izlesen olmazmı diyeceksin. olur ama 640 gb lık bir kapasiyle 4 gb lık kart kıyaslanamaz bile. evden çıkmadan bugün hangi film yada diziyi izlerim diye düşünüp her gün yola çıkmadan o diziyi filmi telefonun hafıza kartına atmak çok uzun ve uğraştırıcı bir iş açıkçası

• Benim tvde usb çıkışı yok maalesef onun yerine sd kart çıkışı var,SD karti usb ye cevirebileceğim bi convertör bulabilirsem iyi olacak
  • quote:

quote:

usb çıkışı olursa sadece flash disk değil harici disk te bağlanabilir (güç konusunda sorunlar çıkabilir ama ona bi çözüm bulunur gibime geiyor) harici disk imdeki dosyalara telefonumdan erişmek ve istediğim her an bütün arşivim içinden istediğim film müzik yada diziyi izleyebilmek (okulda yolda vs) çok güzel olurdu. izleyeceğin şeyi sd kart a atıp izlesen olmazmı diyeceksin. olur ama 640 gb lık bir kapasiyle 4 gb lık kart kıyaslanamaz bile. evden çıkmadan bugün hangi film yada diziyi izlerim diye düşünüp her gün yola çıkmadan o diziyi filmi telefonun hafıza kartına atmak çok uzun ve uğraştırıcı bir iş açıkçası

+1 kesinlikle

• hocam bende bir ara çok araştırdım ama yok sadece yeni bir devre sistemi kurarak olabiliyor ve buda çok masraf ve zaman istiyor tabi arada ziyen olacak flaş lar hariç sadece şöle bi fikir verebilirim aliespres te ucuz hafıza kart usb blutht hepsini bi arada kullanabileceğin devre var 13 tl civarında bunu teybine kolay montaj yapabilirsin ve çok ufak ben eski vsd me ses sistemlerime ve aux girişli tv bağladın gayet güzel oldu
  • @henry5700 arkadaşımızın konuyu tekrar hortlatmış olayım ve biraz farklı bir şekilde anlatayım.

2012 Opel Corsa D kasa Arabam var arabama tablet kep uygulaması yaptım ve 1 seneden fazla zamandır kullanıyorum tabletimde OTG özelliği var ama malesef her defasında çıkarıp takmak gerekiyor buda kullandığım tabletimin kusuru ama malesef normalde 6 inç Gid ekran takılan çerçeveye bazı işlemler yaparak güç bela 7 inç tablet sığıyor toplanıp arabaya takıncada herhangi bir şekilde kablo söküp takma imkanıda yok.
    Aklıma tabletin micro sd girişine takılıp diğer ucundada usb girişi olan bir aparat yada flex kablonun iş görebileceği fikri geldi ama denemek içinde olsa o kadar araştırmama rağmen böyle bir kablo bulamadım.

Bakınca imkansız değil gibi görünüyor önemli olan micro sd kart'ın hangi ayağının ne işe yaradığını bulmak gibi görünüyor usb kablonun ayaklarındaki 4 kablonun ne olduğu belli
    Youtube'ta birkaç video izledim microsd kartın 3 ayağına usb kablonun 3 ucunu lehimleyip bilgisayarda sdkart'ın içindeki dosyaları açıyorlar denemedim ama sanki tam tersi yapılarak denenebilir.Lehimlenip Bilgisayarın usb girişine takınca micro sd kart çalışıyorsa 5 volt ile çalışıyor demektir.

Bu konuda siz değerli ustalarımında fikrini almak isterim

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.