Şimdi Ara

[SD] htc HD2 (Leo) için Android 2.2 Froyo Kurulum Rehberi (24. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.296
Cevap
1
Favori
160.225
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yeni bir konu açtım arkadaşlar belki ilginizi çeker

Android Phone 7
    http://forum.donanimhaber.com/m_44811715/tm.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Inalough -- 28 Kasım 2010; 16:02:14 >
  • Evo remix 3.2 Android Rom'u hastarin 8.5 ile birlikte yükledim bakalım nasıl olacak. 1337 Üstada teşekkür ediyorum desteği için.

Şu an için ilk gözlemim çok stabil olmadığı yönünde, takılmalar var. Gerçi benim kart 2 Class biraz da ondan oluyordur. Çok dert etmiyorum. Kapatıp tekrar açtım cihazı..Bakalım nasıl olacak..

Eski data.img dosyasını da kopyaladım daha önce yüklediğim uygulamalar geri geldi, ama bir yavaşlama var sanki. Bir de eski data.img dosyasını yükleyince android eskisinden pek farkı kalmadı!! Yeni androidi yüklememizin ne anlamı kaldı o zaman?

Arkadaşlar genel olarak Androidde GPS uydusuna bağlanmak baya uzun sürüyor WM'ye göre, sizde de öyle mi?

Bir de arkadaşlar androiddeyken telefon uykudayken, telefon kilidini açınca kum saati çalışmaya başlıyor ve yüklüyor yazısı çıkıyor. Bu 10-15 saniye sürüyor, ondan sonra ana sayfa açılıyor. Siz de de oluyor mu bu? Daha önce yoktu son androidi yükledikten sonra olmaya başladı..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alimakgrav -- 29 Kasım 2010; 2:19:20 >

• Sd karti yedekleyip formatladiktan sonra bu islemleri tekrar gozden gecirir misin?
  • arkadaşlar merhaba bende yeni ve acemi bir htc 2 kullanıcısıyım telefon elime yeni geçti ve gün boyu kurcalıyorum fakat çok karışık geliyor . öncelikle android 2.2 kurarsam ne gibi değişikler olacak telefondaki hangi özellikler değişecek öeğrenmek istiyorum anladığım kadarıyla kurmam gerekiyo çünkü daha kullanışlı gibi görünüyor. fakat hd2 tercih etmemdeki sebeplerden biride ofice uygulamalarını kullanabilmekti android yükleyince bunları kullanabiliyormuyum. kısacsı androidin avantaj ve dezavantajlarını sıralayabilirseniz hem benim gibi yeni kullanıcılar hemde cihazı almak isteyenler için faydalı oalbilir yardımlarınız için şimdiden teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: ckayro

arkadaşlar merhaba bende yeni ve acemi bir htc 2 kullanıcısıyım telefon elime yeni geçti ve gün boyu kurcalıyorum fakat çok karışık geliyor . öncelikle android 2.2 kurarsam ne gibi değişikler olacak telefondaki hangi özellikler değişecek öeğrenmek istiyorum anladığım kadarıyla kurmam gerekiyo çünkü daha kullanışlı gibi görünüyor. fakat hd2 tercih etmemdeki sebeplerden biride ofice uygulamalarını kullanabilmekti android yükleyince bunları kullanabiliyormuyum. kısacsı androidin avantaj ve dezavantajlarını sıralayabilirseniz hem benim gibi yeni kullanıcılar hemde cihazı almak isteyenler için faydalı oalbilir yardımlarınız için şimdiden teşekkürler

Merhaba. Bir karşılaştırma yapıpı uzun uzun özellikler yazılabilir ama bu çok zaman alır. Zaten WM ve Androidi birlikte kullanıyorsunuz! En iyisi Androidi yükleyin ve WM ile farkını kendiniz görerek kıyaslayın. WM olarakta orjinal ROM değil de Enerji ROM tavsiye ederim. Ben de enerjiyi yeni yükleyecem daha..

Yalnız Office uygulamaları olarak WM daha iyi. Onu kullanmaya devam edebilirsiniz..Fakat diğer yönlerden Android daha iyi..Fakat sonuçta avantajınız ikisini de aynı anda kullanabilmeniz..

Nand denilen Androidin direk telefon hafızasına kurulabilmesi çok yakında gerçekleşecek!(Şu an sadece Hafıza kartına kurulabiliyor)

WM7 de HD2'ye kurulabilirse ileride yeme de yanında yat o zaman! 1337 Üstadın yeni açtığı "Phone 7" başlığına bakarsanız HD2'de WM7'nin nasıl durduğunu görebilirisniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alimakgrav -- 29 Kasım 2010; 14:20:36 >

• quote:

Orijinalden alıntı: bayugur

quote:

Orijinalden alıntı: sansh

Arkadaşlar bende çok araştırmama rağmen ve bir çok rom yüklememe rağmen şöyle bir güzellik oldu. HTC nin internet sitesinden yüklediğim rom güncelleştirmesi sayesinde arkadaşımızın anlattığı tüm radyo rum yükle silme işlemleri yapmadan direkt olarak Android Froyo 2.2 yeni aldığım 2gb lık sd kart ayükleyip clrcad.exe ve haret.exe yi tıklayıp sd karta kurmak suretiyle yaklaşık 3 aydır kullanıyorum (Turkcell den aldığım cihaz KVK çıkışlıdır.). Tek sorun pil ömrünün az olması ve hiç bir zaman android sistemindeyken tam olarak şarj olmama sorundan başka hiç bir sorun yaşamadığım.
    Ayrıca gmail hesabınızı aktif olarak kullandığınızda da market ile ilgili hiç bir sorun yaşamıyorsunuz ve yüklediğiniz programların update leri markete düştüğünde otomatik uyarı veriyor.
    Ayrıca HTC nin global web sitesinden de HTC Desire ın pc için Syncc yüklediğinizde bilgisayarınızla telefonunuz arasında tüm yüklemeleri outlook senkronizasyonu müzikler ve resimler gibi bir çok şeyi senkronize edebiliyorsunuz.
    Bir tek HTC nin Desire HD ve daha üst versiyon telefonlar da kullanılmak üzere geliştirdiği HTCSense.com üzerinden yapılan uygulamalara kayıt olmayı başaramadım. Yakında onun da nand versiyonunu yüklediğimizde kullanabileceğimiz söyleniyor.

Sorusu olan msj atabilir...
    Sevgiler;
    Mesut

Ben de aynen bu şekilde, radyo rom falan yüklemeden, kartı formatlamadan; tüm android versiyonlarını direk karta atıp clrcad-haret.exe yaparak kullanıyorum. Htc nin en son yazılımı yüklü.

peki arkadaşlar bu şekilde windows siliniyor mu?? açılışta hangi işletim sistemini kullanmak istediğimizi soruyor mu?? istediğimiz zaman windowsa sorunsuz geri dönebiliyormuyuz???

yani bu işletim sistemi windows altında bir program gibi mi çalışıyor?? ben bunu tam anlamadım biri acil cevaplarsa sevinirim..

ekleme: tamam denedim.. android mükemmel çalışıyor.. yalnız bir soru..

en son kasım ayında çıkan romu yüklemiştim. şimdi androidi hafıza kartına atıp oradan çalıştırıyorum. bu romu değiştirmelimiyim.. yani daha hafif diye bahsedilen romla değiştirsem fark eder mi???

artı en çıkarılan android romu hangisidir? ben "FroyoSense V3.2" diye bir rom indirdim kullanıyorum.. varmı daha yeni daha başka olanı?? şöyle fullhd video kayıt yapsa fena olmazdı hani!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Batuist -- 29 Kasım 2010; 22:04:08 >

• 1 aydır yeni romlara bakamıyorum bugün biraz yorumları okuduktan sonra şunları yaptım
    sevgili günlük
    Bugün cihazın task29 ile telefon hafızasını temizledim,
    vbn windows mobile 6.5 rom u kurdum <http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=776971
    hafıza kartındaki android rom un klasöründe bulunan data.img yi yeni kuracağım android rom içine eklemek için yedekledim(ayarlar uygulamalar bunun içinde)
    hafıza kartını formatladım
    MCCM SE V3.4 (FroyoStone Sense in devamı) android rom unu kurdum <http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=841644
    Gayet başarılı tavsiye ederim...

htc sense i devre dışı bırakıp biraz android phone 7 temasının verimliliğini deneyeceğim.

@Batuist
    windows mobile kullanıyorsan gerek yok kullanmıyor isen android kullanırken performansını verimliliğini artıracak şeyleri deneyebilirsin

• quote:

Orijinalden alıntı: 1337

1 aydır yeni romlara bakamıyorum bugün biraz yorumları okuduktan sonra şunları yaptım
    sevgili günlük
    vbn windows mobile 6.5 rom u kurdum <http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=776971
    hafıza kartındaki android rom un klasöründe bulunan data.img yi yeni kuracağım android rom içine eklemek için yedekledim(ayarlar uygulamalar bunun içinde)
    MCCM SE V3.4 (FroyoStone Sense in devamı) android rom unu kurdum <http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=841644

htc sense i devre dışı bırakıp biraz android phone 7 temasının verimliliğini deneyeceğim.

@Batuist
    windows mobile kullanıyorsan gerek yok kullanmıyor isen android kullanırken performansını verimliliğini artıracak şeyleri deneyebilirsin

MCCM SE V3.4 (FroyoStone Sense in devamı) ==> bu benim kurduğumdan (FroyoSense V3.2) daha mı yeni, daha mı iyi???

• Fikrimce daha iyi ve tabii ki daha yeni
    Stabil ve hızlı
  • quote:

Fikrimce daha iyi ve tabii ki daha yeni
    Stabil ve hızlı

benim güncelleme çok hızlı olcak desenize sadece birkaç saat önce andoridi hd2de deneme şansım oldu bir kaç saat sonra yeni bir versiyona geçiyorum.. çok hızlı oldu beee

cevap için saol bu arada

• Merhaba arkadaşlar, Sizleride yeniwww.android-team.com forumumuza bekleriz. Hep beraber android'in hakettiği gibi bir foruma kavuşmasını sağlamaya çalışıyoruz. Yardım etmek isteyen ve yardım arayan tüm kullanıcıları bekleriz.www.android-team.com
  • quote:

Orijinalden alıntı: ineversmoke

quote:

Orijinalden alıntı: returk

Ancak telin sol üst köşesinde 3g yazıyor.

HD2 ilk kullandığım günden bu yana daha bir kere o 3g logosunu görmedim ben.

Üstelik 3g paketim de var.

Günahım ne benim :acılarıncocugu:

:)

merhaba
    yukarıda bahsettiğin sorunu nasıl çözdün peki ? ben de android yükledim, süperdi. demin resetledikten sonra cihazı hafıza kartımda yüklü hangi programı çalıştırmaya kalksam aynı güvenli bi sertifika hatası alıyorum. (windowsta alıyorum, android dosyalarında da aynı hata verdiğinden ona da geçemiyorum)
    wm ile yüklü karttan çalışan hiçbir program açılmıyor

• quote:

1 aydır yeni romlara bakamıyorum bugün biraz yorumları okuduktan sonra şunları yaptım
    sevgili günlük

@Batuist

Aynı romu bende kurdum yeni, oldukça başarılı kamera stabil olmuş flaşlı çekimde yeşillik bile yok setcpu'yu smartass olarak ayarlıyorum boştayken işlemcinin hızını otomatik 245mhz ye düşürüyor..

• androidin bu kadar kolay kullanılabilecek olmasını hiç beklemezdim.. karta kopyala çalıştır.. ve performansı windowstan daha iyi.. işletim sisteminin gelişmiğinden bahsetmiyorum bile.. hele hele android marketten hiç... HD2si olanlar kesinlikle geçmeli diyorum.. telefon bambaşka bir telefona dönüştü..

ilk kullandığım 3.2 sümünüden sonra 3.4 sürümünde farkettiğim değişiklikler bazı yerlerdeki performans sorunları giderilmiş daha akıcı şimdi.. (mesela ilk açıldığında pin kodunu girerken tuşları biraz geç algılıyordu gibi..) 5mp kamera artık çalışıyor ve bulut bug'ı gitmiş.., indirdiğim romun içinde çok faydalı araçlar da vardı.. gerçekten çok iyi seçilmişler.. gerçi bunlar android marketten bulunabilerledi ama benim gibi acemi iseniz sizin için büyük birer nimete dönüşüyorlar.. mesela killtask gibi birşey vardı bayıldım buna.. windowstaki görev yöneticisinin gelişmişi.. ondan sonra tabiki de angrybirds :)) oyunu bile koymuşlar içine.. süperdi zaten ilk romda da marketten indirmiştim..

gelelim kurufasülyenin faydalarına..,,

şimdi bu işletim sistemi karttan çalışıyor peki kartın class versiyonunun performansa etkisi olur mu?? (yükleme, kaydetme) sırf bu yüzden class6 8GB kart alıcam... şu an 2GB kart ile kullanıyorum...

artı img dosyası 1GB yer tutuyor.. ve bir miktar (300MB civarı) diğer dosyaları var.. telefonun dahili bu kadar hafızası yok ki telefon hafızasına kurulan bir versiyonunu yapsınlar..

neyse görüşlerimi yazmak istedim.. topiği açan arkadaşa birkez daha teşekkür etmek istedim birde

• bende daha önce standart 2gb vardı üstünde şuanda class 6 8gb kullanıyorum çok fazla bir fark göremedim ben daha çok yer fazla olsun diye almıştım :) bence sd kartdan ancak bukadar performans alınır ana makine romunda çalışacak Android tabiki çok daha iyi olur yalnız bugün dışardayken ilk defa oldu cihaz birtürlü uyanmadı açma kapama yerinden bile kapatamadım pili çıkartıp yeniden takıp wm üzerinden çalıştırdım sanırım bu tip olaylar sd kart üzerinden çalışmasından dolayı oluyor..
  • haret.exe yi çalıştırdıktan sonra siyah üzerine yeşil htc yazısı çıkıyor ve öyle kalıyor....2-3 saat falan öyle kaldı. Sonra aç-kapa yapıp bir daha haret.exe yi çalıştırdım. yine siyah üzerine yeşil hikayeler. Tüm adımları uyguladım. (bunları yapmasanızda olur dedikleriniz hariç)

radio ve hspl shit ini nasıl eski hale getiriyoruz.(yani bu halta hiç bulaşmamış yepyeni doğmuş bir hd2 çocuğu şekline..?)

Anlatan bi link varsa atar mısınız?
  • -Ardından cihazınızdaki dosya gezgini ile Hafıza kartınızın içindeki Android klasörünün altında bulunan CLRCAD.EXE yi daha sonrada HARET.exe yi çalıştırarak Android in ilk kurulumunu gerçekleştirmesini bekleyin.

ilk sayfadan alıntıdır..
  • quote:

Orijinalden alıntı: _Dragon_

-Ardından cihazınızdaki dosya gezgini ile Hafıza kartınızın içindeki Android klasörünün altında bulunan CLRCAD.EXE yi daha sonrada HARET.exe yi çalıştırarak Android in ilk kurulumunu gerçekleştirmesini bekleyin.

ilk sayfadan alıntıdır..

önce clrcad sonra haret yaptım zaten. 40 kere okudum o yazıyı??? sadece task yapmadım, hafif rom yüklemedim... onun dışında hspl ve radio yu yaptım zaten. ama siyah ekranda 3 saat kaldığı için pili çıkardım...
  • Attigin android rom icinde data.img de var mi? Yoksa kendi olusturmasi uzun surer ayrica baska rom yuklemeyi deneyebilirsin
    hspl yi tekrar calistir 1.66.0000 a getir eski haline doner.
    Becerememissiniz bu shit i efendim, siz yeni dogmus haliyle yetine durun bize delikanli bi hd2 lazim.
  • quote:

Attigin android rom icinde data.img de var mi? Yoksa kendi olusturmasi uzun surer ayrica baska rom yuklemeyi deneyebilirsin
    hspl yi tekrar calistir 1.66.0000 a getir eski haline doner.
    Becerememissiniz bu shit i efendim, siz yeni dogmus haliyle yetine durun bize delikanli bi hd2 lazim.

olmamı? hem de gallavisi var. tam 1 gb.

kafayı yedi mal kibi bakıyo makine.

ayıbettiniz sör. Becermessek telikanlı gibi söyleriz icabında. eski haliyle en azından yutupa girmece, telefonla konuşmaca vardı. siyah ekran üzerine yeşil logo esetetik bile değil. ne demeişler? androidi kuramıyosan paşa paşa old sıkul wm'ye dönecen, elini öpüp af dileyecen...
  • 
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.