Şimdi Ara

(SE P990İ)'mi, (ASUS P525)'mi ?? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
0
Favori
1.036
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Terbiyeli ol, burada kimseye ne adam gibi oku dedim, ne de başka bişi, adam gibi okumayı senden mi öğreneceğiz? aşağıda yazmışssın, benim kasttetiğim e 61 ve p990 diye, aşağıda alıntın, nasıl anlayacağız hangilerini kastettiğini...

Fanatiklik budur işte,her yönüyle p525 önde, verdiğim testte orada duruyor.

Massive arkadaşım gsm üzerine bilgim yeterli, bunun üzerinde bir bilgi gereksiz, boş, boşuna, anlamsız...

quote:

Orjinalden alıntı: over and under

quote:

Orjinalden alıntı: Vipracing

Kesinlik ile Nokia E61. Hepsinden hızlı,stabil ve pil ömrü kıyaslanamaz.(990i,E61 ve HP 6515 kullanıyorum) Ofis uygulamaları iş vb için E61 şu an ciddi fark yaratacak kadar iyi.
    Tek problem var : (windows tarafını şu an bilmiyorum o tarafı ile ilgilenmedim) Faks.Direkt olarak 990i de E61 de bunu desteklemiyor.Bu Comminicatorlerin lider olduğu bir alandır.
    E61 mini inceleme diye bir başlık açıp bilgi baylaşmıştık Nokia bölümünde bir bakın isterseniz.

Kesinlikle katılıyorum zaten karşılaştırmalarda da hep Nokia E61 ön planda

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gorele2000 -- 4 Aralık 2006; 14:23:04 >

• Bos versene sen Windows Mobile isletim sisteminin gereksiminden oturu farz olan islemci hizini bir kenara birak.Ki kiyaslamak bile yanlis ne ile neyi kiyasliyorsun sen.Biri Ppc P990i pda ozellikli smartphone.Kiyasladin diyelim donanimsal olarak p525 standart olan ne varsa p990 da mevcut olmasinin yaninda daha ustun.Ayrica bu ozellikler hic birinde yok daha dogrusu Digerleri diye bahsettigin PPC ler ise ppc ler ile ilgili tribundeki yerini alacaksin.Alsan bile bu ozellikler hic birinde yok diye kasttetmis olabilecegin diger ppc lerde (Wi-Fi) (IEEE)802.11b/g standart P525 de ise sadece 802.11b bunun farkini bir zamanlar detayli anlatmistim Forumun avuc ici bilgisayarlar ppc ler bolumunde.Ayrica her guzelin bir kusuru olabilecegi gibi.Bu kusurlardan biri tus takimi P525 in 2 ve 5 tuslari joyistic ten dolayi hicte kullanisli degil.Topiclerden sitelerden copy paste ile olmaz bu isler.
    quote:

Orjinalden alıntı: gorele2000

Hangi karşılaştırma? Bu özellikler hiç birinde yok, daha doğrusu diğerlerinde hele de e61 tip dahi yok!!!

(SE P990İ)'mi, (ASUS P525)'mi ??

quote:

quote:

Kesinlik ile Nokia E61. Hepsinden hızlı,stabil ve pil ömrü kıyaslanamaz.(990i,E61 ve HP 6515 kullanıyorum) Ofis uygulamaları iş vb için E61 şu an ciddi fark yaratacak kadar iyi.
    Tek problem var : (windows tarafını şu an bilmiyorum o tarafı ile ilgilenmedim) Faks.Direkt olarak 990i de E61 de bunu desteklemiyor.Bu Comminicatorlerin lider olduğu bir alandır.
    E61 mini inceleme diye bir başlık açıp bilgi baylaşmıştık Nokia bölümünde bir bakın isterseniz.

• quote:

Terbiyeli ol, burada kimseye ne adam gibi oku dedim, ne de başka bişi, aşağıda yazmışssın, benim kasttetiğim e 61 ve p990 diye, aşağıda alıntın, nasıl anlayacağız hangilerini kastettiğini...

Fanatiklik budur işte,her yönüyle p525 önde, verdiğim testte orada duruyor.

Massive arkadaşım gsm üzerine bilgim yeterli, bunun üzerinde bir bilgi gereksiz, boş, boşuna, anlamsız...

quote:

quote:

Gözlerinde sorunda var heralde senin vah vah Açık açık yazmışım işte daha ne olsun ben alıntı yaptığım kişinin dedikleri için o yorumu yaptım sana bişi diyen olmadı Önce sen agresif tavrını bırak ben terbiyemi bilirim Senden öğrenecek değilim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi over and under -- 4 Aralık 2006; 14:23:14 >

• Alıntı yaptığın arkadaşın yorumunda hp 6515 de var, neyse, gereksiz bir konu...
  • Alın işte bunlarda mükemmel cihazın dezavantajları

* Multitasking açısından performansın yetersiz olması işlemcisi çok hızlı ve mükemmeldi hani
    * Kamera kalitesizliği
    * Keypadinin diğer qwerty boardlara göre kullanışsız oluşu
    * 3G desteği olmaması ... madem kamera koydun 3g'de destkleyeydi
    * Zayıf ses veren hoparlörler vs. diye gidiyor

İlla alacak varsa p990 veya E61 alır
  • O senin yorumun... Bağımsız test sonuçları yukarıda...

Windows işletim sistemi varken .......

Bize karşılaştırmalı test sonucu bulup buraya koyarsan ve linkini verirsen olur. Var mı?
    quote:

Alın işte bunlarda mükemmel cihazın dezavantajları

* Multitasking açısından performansın yetersiz olması işlemcisi çok hızlı ve mükemmeldi hani
    * Kamera kalitesizliği

• O9oz ne yaptın bilmiyorum ama word, excel sık kullanıyorsan sana communicator lazım, nokia 9500 veya küçük olsun diyorsan 9300i, %100 telefon ve %100 pda. Klavyesinin üzerine yok. Yukarıda değerlendirme konusu olan cihazların hiçbirinde bu klavye rahatlığını bulamazsın. Tüm communication özellikleri, 2 GB a kadar kart desteği tam senin amacına uygun cihazlar.
  • quote:

O senin yorumun... Bağımsız test sonuçları yukarıda...

Windows işletim sistemi varken .......

Bize karşılaştırmalı test sonucu bulup buraya koyarsan ve linkini verirsen olur. Var mı?
    quote:

Alın işte bunlarda mükemmel cihazın dezavantajları

* Kamera kalitesizliği

Senin yorumunda beni bağlamaz. Teori her zaman pratiği tutmuyor gerçek hayatta . Ben alıntıları cnet ve yabancı site forumlarından yaptım. Girersin cnete bakarsın cons'larına ....

Ben asus p525 almam ama alacak olana hayırlı olsun o da bir hafta sonra satar zaten

BİRDE İKİDE BİR KARŞILAŞTIRMALI TEST KOY SAÇMALIĞINI BIRAK ARTIK

ANLAMIYOR MUSUN HALA YAAA ????

BEN YUKARIDAKİ ALINTIDAKİ TELEFONLAR İÇERİSİNDEN EN İYİSİ E61 DEDİM BENDEN KARŞILAŞTIRMA İSTEME ASUSLA İLGİLİ ALLAH ALLAH ÇATTIK ADAMA

• aslında çok farlı ürünleri karşılaştırmışsın. Ben de P serisi kullancısıyım ama bir süre sonra symbian sıkıyor artık. Ben artık pda ya geçmek istiyorum. Senin yerinde olsam PDA alırım asus güzel bir ürün.
  • Alıntıların reklam alan ve büyük firmalar ile devamlı olarak dirsek temasında bulunan sitelerden alınmış olması doğru olduğu anlamına gelmez.Yıllarca istek üzerine yerli ve yabancı yayın organlarında yazılar yazdım (otomotiv) bazı şeyleri bilirim.Bazı yayıncılık politikaları vardır neyse.Bunun yanında hobi olarak bazı programlar için beta test leri ve çevirim de yapıyorum otorite olmasam da iyi kötü alakalıyımdır bu konular ile.Bu forumlarda bilgi paylaşılıyor kişisel değerler & istekler ön plana çıkartılıyor.Begenen de olabilir beğenmeyende.Sonuçta hepimiz son kullanıcıyız.Bende bir son kullanıcı olarak kendimce görüşlerimi yazıyorum.Sonuçta bir çok kişinin yazdılklarıda "gerçek dünya" deneyimleri&testleri.Mhz vb karşılaştırmaları değil.Windows mobile ile Symbian bir birlerinden çok ayrı sistemler.Yaklaşımlarıda ayrı kullanımları da sonuçlarıda.
    Yabancıların bir değimi vardır : Jack of all trades master of none. Yani bir nevi isviçre çakısı gibi.Çok kullanışlı kağıt üzerinde harika dır ama ava giderken yanınızda av bıçağı olsun istersiniz .Bu da öyle bir şey işte.
    Bazı sorulara kısa cevaplar vereyim :
    E61 in neden kamerası yok? : Iş klasmanı telefonlarda pek gerek yok.SE bunu değişik bir şekilde çözmüs ( P990 ,M600 W950) ayrıca Avrupa ve ABD de bir çok yerde kameralı telefonlar çeşitli nedenlerden dolayi yasak.Çok kamera iseteyenede kameralı alternatifleri var. (E70 gibi yada update edilen E61 in kameralısı gibi) Daha önce hiçbir Blackberry kullanıcısından kamera şikayeti duymadım ama marka Nokia olunca bu dogal sanırım.
    Tip? : Hesap makinesinin tipi güzel diye seçildigini hiç görmedim.Tamam estetik te önemli ama gerisi zevk renk.Bu konuda çok değişkendir.Fonksiyonellik ve bazı spesifik ihtiyaçlar için bazı şeylerden fedakarlık etmek gerekiyor.Ama E61 i tipi için istenilen spekleri yerine getirdigi halde klasman dışına atmak çok realistik bir yaklaşım değil.
    P990i daha sofistike birtelefon.Hem E61 hemde Win mobile tabanlı diğer bütüb cihazlara göre.Yanlız şu an tam olarak "olgunlaşmış" değil diyebilirim.
    Işim gereği yurt dışına çok gidiyorum.GPS de çok kullanıyorum.Bir çok deneme yaptım.En rahat ve problemsiz kullanılan : E61 .En uzun pil ömrü ve stabilite : E61. Ana özelliği olmadığı halde mutimedia (Video mp3)= E61.En iyi push mail istemcisi : E61.En iyi ve hızlı problemsiz web browseri : E61.Türkçe full kalvye : E61 Bir iş telefonun dan daha ne beklenir bende bilmiyorum.
    System admin vb gibi işler ile uğraşıyorsanız win mobile li cihazlar daha uygun olabilir.Ama onu dısında telefon görüşmelerindeki ses kalitesi ,vb yönünden Symbianli teller daha başarılı.Ek olarak win mobile kullanan cihazların donanımı fazlasını desteklese bile malesef işletim sistemi 64k renk destekliyor .Nokia 16 milyon SE 256k.Arada yine çok fark var özellik ile fotoğraflarda çok belirginleşiyor bu fark.

gorele2000 : "E61 ya da diğerinde office dosyalarına müdahale edebiliyormusun? Yeni dosya açıp üzerinde değişiklik yapabiliyor musun? " Demişsiniz .

Cevap : Evet tabiki yapabiliyorsunuz.Word, Excel editler,yeni belge açar gönderir vb ne isterseniz yaparsınız.MS mobile de ki Word yada Excel de birebir küçültülmüş pc versiyonu değil.Ama MS sahibi olduğu için doğal olarak bunu sanki 1-1 aynı imiş gibi kullanabiliyor.Işin komiği : MS activesync PC den tele , tel den pc ye format değişimini Symbian programları kadar çabuk ve doğru yapamıyor.(Ornek : quick office)

Topic in sahibi demişki :

"Aslında temel olarak ihtiyacım,

iş seyahatlerinde yanıma dizüstünü almadan, ofis belgelerimi düzenlemek(çok önemli), mail ve faks çekmek.
    Konferans görüşmelerinde sorun yaşamamak.
    Çalışmadığım zamanlarda, medya özellikleriyle vakit geçirmek,

Tipi, karizması, fiyatı hiç önemli değil, hızlı olsun, yarı yolda bırakmasın yeter.

Sanırım bu durumda P990i biraz daha öne çıkıyor. Ne dersiniz? "

Ben bu soruların cevabını kendimce verdiğimi zannediyorum.

Sonuç: Gereksiz polemiklere katılmak için buraya girmiyorum ben fikir soruldu yazdım.Isteyen katılır istemeyen katılmaz.Kendi aramızda fikirlerimizi karşılaştrırır tartışırız ama objektifliği yitirip ağız dalaşının yapıldığı yerden bir sonuç çıkmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vipracing -- 4 Aralık 2006; 21:43:19 >

• p990i windows tabanlı pda'lerden çok daha stabil ve rahat kullanışlı. Windows tabanlılar devamlı kilitlenip dururken p990i'de böyle birşeyle karşılaşmadım. Ben p990i'yi tamamıyle profeyonel amaşlı kullanıyorum. Cihazda 2 ayrı pop3 destekli email adreslerim kurulu. Ve her ikisine günlük 600'er email çekip okuyup, onlarcasını cevaplıyorum. Excel dosyalarım mevcut ve devamlı editliyorum. Telefon defterinde 1900 kişi kayıtlı, bunları devamlı açıp kapatıyorum. Kart vizit tarayıcısını kullanıyorum, radyosunu kullanıyorum ve minimum 2 gün gidiyor şarjı. Bununla beraber kullanılacak program sayısı artık arttı. 2 ay önce hemen hemen hiç program ve oyun yokken bugün rahatça program ve oyun indirilebiliniyor.
  • lloyd günde onlarca e-mail cevapladığını yazmışsın. Bu kadar yazma işini P990 nın klavyesinden mi yoksa ekrandan kalemle mi yapıyorsun. Zor olmuyor mu? Çünkü tuşları çok küçük parmakla yazmak sanırım çok zor.
  • klayveden yapıyorum. ellerim de büyüktür, ancak buna rağmen zorlanmıyorum.

quote:

Orjinalden alıntı: kado06

lloyd günde onlarca e-mail cevapladığını yazmışsın. Bu kadar yazma işini P990 nın klavyesinden mi yoksa ekrandan kalemle mi yapıyorsun. Zor olmuyor mu? Çünkü tuşları çok küçük parmakla yazmak sanırım çok zor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: lloyd

p990i windows tabanlı pda'lerden çok daha stabil ve rahat kullanışlı. Windows tabanlılar devamlı kilitlenip dururken p990i'de böyle birşeyle karşılaşmadım. Ben p990i'yi tamamıyle profeyonel amaşlı kullanıyorum. Cihazda 2 ayrı pop3 destekli email adreslerim kurulu. Ve her ikisine günlük 600'er email çekip okuyup, onlarcasını cevaplıyorum. Excel dosyalarım mevcut ve devamlı editliyorum. Telefon defterinde 1900 kişi kayıtlı, bunları devamlı açıp kapatıyorum. Kart vizit tarayıcısını kullanıyorum, radyosunu kullanıyorum ve minimum 2 gün gidiyor şarjı. Bununla beraber kullanılacak program sayısı artık arttı. 2 ay önce hemen hemen hiç program ve oyun yokken bugün rahatça program ve oyun indirilebiliniyor.

lloyd beni gecmissin 1900 kisi ve 600 mail bende kendimi ugrasan biri olarak goruyordum Gercekten heavy duty kullanim .Cihazin hakkini vermek bu olsa gerek

• quote:

quote:

p990i windows tabanlı pda'lerden çok daha stabil ve rahat kullanışlı. Windows tabanlılar devamlı kilitlenip dururken p990i'de böyle birşeyle karşılaşmadım. Ben p990i'yi tamamıyle profeyonel amaşlı kullanıyorum. Cihazda 2 ayrı pop3 destekli email adreslerim kurulu. Ve her ikisine günlük 600'er email çekip okuyup, onlarcasını cevaplıyorum. Excel dosyalarım mevcut ve devamlı editliyorum. Telefon defterinde 1900 kişi kayıtlı, bunları devamlı açıp kapatıyorum. Kart vizit tarayıcısını kullanıyorum, radyosunu kullanıyorum ve minimum 2 gün gidiyor şarjı. Bununla beraber kullanılacak program sayısı artık arttı. 2 ay önce hemen hemen hiç program ve oyun yokken bugün rahatça program ve oyun indirilebiliniyor.

lloyd beni gecmissin 1900 kisi ve 600 mail bende kendimi ugrasan biri olarak goruyordum Gercekten heavy duty kullanim .Cihazin hakkini vermek bu olsa gerek

• Evet heavy duty olarak kullanıyorum. Windows tabanlılar hikaye benim için, bana lazım olan wifili bir smartphone'muş çünkü.

quote:

quote:

quote:

• quote:

Biraz da kullanıma baglı. ama Windows ile symbian asla karşılaştırılmaması gerekn birşey. Ben zorlayınca 910 u da kitliyorum tabi dediğin gibi windowsa göre daha az kilitleniyor. Ben herşeye ragmen windows derim her zaman önü daha açık. Dediğim gibi symbian bir süre sonra espirisi kalmıyor.

• Dediğin elbette kullanım tarzına göre değişiyor. Mesela benim simkart'da 2 hat yüklü ve 2'sini de aktif olarak kullanıyorum. windows tabanlı pda'lerde telefon özelliği oldukça geri planda kalıyor. Mesela excel'de word'de hiç de geride kalmıyor p990i. Ya dediğim windows tabanlılar ayrı, symbian'lı telefonlar ayrı. Mhz olayına hiç takılmayın çünkü işletim sistemleri oldukça farklı.

quote:

Orjinalden alıntı: FatalERROR!

quote:

Biraz da kullanıma baglı. ama Windows ile symbian asla karşılaştırılmaması gerekn birşey. Ben zorlayınca 910 u da kitliyorum tabi dediğin gibi windowsa göre daha az kilitleniyor. Ben herşeye ragmen windows derim her zaman önü daha açık. Dediğim gibi symbian bir süre sonra espirisi kalmıyor.

• Dogrudur işletim sistemleri farklı oldugu için işlemcinin hızına bakmak pek dogru olmaz. Bu biraz da zevk meselesi yani ben 3 tane symbian telefon kullandım. 910u da tam 2 yıldır kullanıyorum. sıkıldım biraz da. Bazı cezbedici özelliklerinden de dolayı windows diyorum. Ayrıca terminal olayı bana lazım birşey oda symbian da yok bildiğimi kadarıyla.
  • işin aslı, p990i 910'dan çok daha iyi. Terminal'den kastın VPN olayı mı?
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.