Şimdi Ara

>>>SE Xperia Mini & Mini Pro||ANA KONU|| (27. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.921
Cevap
16
Favori
107.734
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • güle güle kullanın ben de teknosadan aldım 659tl'ye. telefonu usb'den bağlayıp kurmak istediğimde 4.0 update çıktı ve kurulum gerçekleştikten sonra apk hatası verdi kapatıp açtıktan sonra. şu an versiyon 2.3.4 halen bu normal mi? bir de wireless modem hemen yanımda olmasına rağmen görmüyor miniXpro ?? EDGE bağlantı gerçekten berbat 3G'ye göre hiç bir şey yükleyemiyorum maalesef wireless kuramadığım için :(
  • Sizce xperia mini mi yoksa live with walkman mı arkadaşlar?
  • quote:

Orijinalden alıntı: dEs_

Sizce xperia mini mi yoksa live with walkman mı arkadaşlar?

Donanımlarını şurdan karşılaştırdım:
    http://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=3947&idPhone2=4111

Hemen hemen aynı donanım daha küçük bir telefonda. USB OTG live için var denmiş ancak bence minide de vardır. Aynı donanıma sahipler. Mini çıktığında android 2.3.4 yoktu çünkü. Onun dışında xloud ses sistemi de minide var diye biliyorum. İnceleme vidyolarını izlerken ayarlarında görmüştüm. Minide bravia engine gibi bir ekran var. Samsungtaki samoled gibi parlak bir ekran. Bence en büyük artısı mininin küçük ve hafif olması. Tam bir mini yani. Özellik olarak bence eksiği yok. Belki live ile verilen kulaklık biraz daha iyi olabilir. Müzik odaklı olduğu için ama creative ep630dan kaliteli olduğunu sanmam. Zaten kulakiçi değil gibi.

Ben de mini almayı düşünmeye başladığım için bu başlığı takip ediyorum. Merak ettiğim bikaç nokta var. Ekran titremesi, şarj meselesi, USB OTG desteği gibi. Burdan cevap bulmaya çalışıyorum. Bu titreme nasıl bişey ve yazılımla düzelir mi merak ediyorum. USB OTG desteği geldi mi ve iyi çalışıyor mu merak ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kesbi -- 12 Şubat 2012; 12:04:15 >

• Ya arkadaşlar benim telefonumun(Mini Pro sk17i) şarjı çok çabuk bitiyor 1 gün falan olsa iyi derim ama tasarruf modunda wifi vs kapalı ekran parlaklıgı en kısıkta boşta yaklasık bi hesaplamaya göre 24 saat gider ama az birşey yapayım mesela ufak bir oyun oynayayım çok aşırı şarjı gidiyor 2 saat oyun oynasam en kısık ayarlarda biter herhalde... Diğer arkadaşlarda durum nasıl bilgi verebilirler mi ? Dün almış bulunmaktayım bir de telefonu 2. kez şarj ettim zamanla toparlar mı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Alee_xD

Ya arkadaşlar benim telefonumun(Mini Pro sk17i) şarjı çok çabuk bitiyor 1 gün falan olsa iyi derim ama tasarruf modunda wifi vs kapalı ekran parlaklıgı en kısıkta boşta yaklasık bi hesaplamaya göre 24 saat gider ama az birşey yapayım mesela ufak bir oyun oynayayım çok aşırı şarjı gidiyor 2 saat oyun oynasam en kısık ayarlarda biter herhalde... Diğer arkadaşlarda durum nasıl bilgi verebilirler mi ? Dün almış bulunmaktayım bir de telefonu 2. kez şarj ettim zamanla toparlar mı ?

Oyunlar şarjı çabuk bitirir ama 2 saatte de bitirmez.Telefonumun da oyun,wi-fi,gps kullanmazsam ekran parlaklığı en yüksekteyken 4 gün gidiyor şarjı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kesbi

quote:

Hemen hemen aynı donanım daha küçük bir telefonda. USB OTG live için var denmiş ancak bence minide de vardır. Aynı donanıma sahipler. Mini çıktığında android 2.3.4 yoktu çünkü. Onun dışında xloud ses sistemi de minide var diye biliyorum. İnceleme vidyolarını izlerken ayarlarında görmüştüm. Minide bravia engine gibi bir ekran var. Samsungtaki samoled gibi parlak bir ekran. Bence en büyük artısı mininin küçük ve hafif olması. Tam bir mini yani. Özellik olarak bence eksiği yok. Belki live ile verilen kulaklık biraz daha iyi olabilir. Müzik odaklı olduğu için ama creative ep630dan kaliteli olduğunu sanmam. Zaten kulakiçi değil gibi.

Ben de mini almayı düşünmeye başladığım için bu başlığı takip ediyorum. Merak ettiğim bikaç nokta var. Ekran titremesi, şarj meselesi, USB OTG desteği gibi. Burdan cevap bulmaya çalışıyorum. Bu titreme nasıl bişey ve yazılımla düzelir mi merak ediyorum. USB OTG desteği geldi mi ve iyi çalışıyor mu merak ediyorum.

Evet iki tel birbiriyle neredeyse aynı. Görüntülü görüşmeyi sağlayan kameranın benim için önemi var. Bu yüzden live with walkman az daha önde duruyor. Bu ekran titremesi nedir tam anlayamadım. Ben live kullandım onda sensörden kaynaklı olduğunu düşündüğüm ekran ışığında titremeler gündüz ışığında oluyodu. Acaba bahsi geçen olay bu mu? Birdede mini de bi porblem bulmuşlar. videolarda da gösteriyo. menüde atıyorum ayarlara girmek için bastığında ayarlara girmiyor hemen geri çıkıyor.

• quote:

quote:

quote:

Evet iki tel birbiriyle neredeyse aynı. Görüntülü görüşmeyi sağlayan kameranın benim için önemi var. Bu yüzden live with walkman az daha önde duruyor. Bu ekran titremesi nedir tam anlayamadım. Ben live kullandım onda sensörden kaynaklı olduğunu düşündüğüm ekran ışığında titremeler gündüz ışığında oluyodu. Acaba bahsi geçen olay bu mu? Birdede mini de bi porblem bulmuşlar. videolarda da gösteriyo. menüde atıyorum ayarlara girmek için bastığında ayarlara girmiyor hemen geri çıkıyor.

Bende bu telefon yok ama o menüden atma gibi olan şey 4.0 bilmem kaç güncellemesiyle halledilmiş. O vidyoların altındaki yorumlarda da yazıyor zaten. Ekran titremesi tahmin ettiğiniz şey olmalı. Ben de görmedim. Birinin vidyo koymasını bekliyorum. Androidde görüntülü görüşme desteği halen yok diye biliyorum. Yani şuan için önde kamera olmasının önemi yok. Android 4 ile gelecekse bu telefona 4.0 güncellemesi gelecekmiş. Ben de kullanıcı yorumlarını halen bekliyorum. Pilden kimi çok şikayetçi, kimi de memnun. Ekran titremesi herkeste varmış ama nasıl bişey canlı göremedim daha. Dün teknosada biraz proyu kurcaladım ama bir sorun göremedim. Bir de USB OTG özelliği kesin var deseler hemen gidip taksitle de olsa kapacağım bi tane beyaz mini.

Ek: Mini Pro'da da ön kamera yok muydu?
    Cevap: Varmış.
    http://www.sonyericsson.com/cws/support/mobilephones/learn-more/subject/usethefrontcameraxperia/xperia-mini-pro?cc=tr&lc=tr

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kesbi -- 12 Şubat 2012; 19:25:33 >

• arkadaşlar ben de dün vatandan mini pro aldım hiç bir sorunum yok fakat hafıza kartındaki bazı oyunları göremiyorum ayarlarda uygulamalarda gözüküyor fakat menüde bulamıyorum ne yapmalıyım ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mervegms

arkadaşlar ben de dün vatandan mini pro aldım hiç bir sorunum yok fakat hafıza kartındaki bazı oyunları göremiyorum ayarlarda uygulamalarda gözüküyor fakat menüde bulamıyorum ne yapmalıyım ?

mesela hangi oyun ? nereden yükledin ? menüde kesinlikle görünüyordur...
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Bende bu telefon yok ama o menüden atma gibi olan şey 4.0 bilmem kaç güncellemesiyle halledilmiş. O vidyoların altındaki yorumlarda da yazıyor zaten. Ekran titremesi tahmin ettiğiniz şey olmalı. Ben de görmedim. Birinin vidyo koymasını bekliyorum. Androidde görüntülü görüşme desteği halen yok diye biliyorum. Yani şuan için önde kamera olmasının önemi yok. Android 4 ile gelecekse bu telefona 4.0 güncellemesi gelecekmiş. Ben de kullanıcı yorumlarını halen bekliyorum. Pilden kimi çok şikayetçi, kimi de memnun. Ekran titremesi herkeste varmış ama nasıl bişey canlı göremedim daha. Dün teknosada biraz proyu kurcaladım ama bir sorun göremedim. Bir de USB OTG özelliği kesin var deseler hemen gidip taksitle de olsa kapacağım bi tane beyaz mini.

Eğer titreme olayı o ise benim farkettiğim kadarıyla sensöründen kaynaklı bi durum. Menüden atma tam eklediğin videolardaki olay evet.
    Sonuç olarak hala kararsızım.

• Arkadaşlar ben kendim Arc S kullanıyorum, kız arkadaşıma da 2 ay önce Vatan bilgisayara gelen 2. parti Xperia mini pro lardan almıştım. O telefonda ne geri tuşu basmaması, ne titreme ne de menüden atma gibi problemlerin hiçbirisi yok. (Nazar değmesin, maşallah)

Benim sorum şu, mini pro ya 0.facebook için gerekli ayarları giriyorum ve 0.facebook'a sorunsuz girebiliyorum ancak herhangi bir bağlantıya falan tıkladığım an o bağlantılara da erişim yapıyor. Normalde 0.facebook harici hiçbir adrese girememesi lazım. Bu durumda benim şüphelendiğim para ile giriş yapıyor.

Bu telefonda AVEA için 0.facebook ayarını yapan var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Helldancer

Arkadaşlar ben kendim Arc S kullanıyorum, kız arkadaşıma da 2 ay önce Vatan bilgisayara gelen 2. parti Xperia mini pro lardan almıştım. O telefonda ne geri tuşu basmaması, ne titreme ne de menüden atma gibi problemlerin hiçbirisi yok. (Nazar değmesin, maşallah)

Benim sorum şu, mini pro ya 0.facebook için gerekli ayarları giriyorum ve 0.facebook'a sorunsuz girebiliyorum ancak herhangi bir bağlantıya falan tıkladığım an o bağlantılara da erişim yapıyor. Normalde 0.facebook harici hiçbir adrese girememesi lazım. Bu durumda benim şüphelendiğim para ile giriş yapıyor.

Bu telefonda AVEA için 0.facebook ayarını yapan var mı?

Dostum hayirli olsun öncelikle.
    benim Bildigim 0.facebook.com bir turkcellden erisim saglanmaktadir. Avea o hatta faceyi bagliyormu bilmiyorum.

Ayrica artik 0.facebook.com yok. artik parali oldu ver parasi neyse gir :)

• quote:

eğer mini mi walkman mi diyorsan bence kesinlikle walkman, öndeki kamera çok büyük bir artı. android'in(ios'un da aynı saçmalığı olduğunu yeni öğrenmiş bulunuyorum) şebeke üzerinden görüntülü arama yaptırmaması gerçekten çok saçma birşey ancak gtalk, google plus ve skype ile görüntülü görüşme yapabilirsin, umuyorum ki ilerideki sürümler şebeke aramalarını da desteklerler. bunun dışında ses kalite ve seviyesi olarak 3'ü arasında en iyisi walkman. mini pro'nun ses seviyeleri de walkman'e yakın. mini biraz daha yetersiz gibi.
  • mini pro'nun iki modelini de(beyaz ve siyah) kullanmış biri olarak favorim beyaz olan. hem arka kapağı daha kaliteli ve güzel görünüyor hem de usb kapağını açmak daha kolay. beyaz modelde usb kapağı, arka kapakta kullanılan parlak ve sert plastikten, dolayısıyla açmak daha kolay, siyah olanda ise arka kapağın lastiğimsi malzemesindem yapılmış. biraz alışıp pratik yapınca gayet kısa tırnaklarla bile rahat açılabiliyor ama alışana kadar yumuşak malzemeye zarar verebiliyorsunuz. hatta se'nin forumlarında çıldırıp o tıpayı komple kesen insanlar bile var :D

modem ile arasındaki bağlantı gerçekten sorunlu olabiliyor. ilk aldığımda, 4 metre uzaktaki modeme neredeyse hiç bağlanamıyordu. biraz araştırdıktan sonra modem/router firmwareını güncellemem gerektiğini buldum ve sorunum yüzde 95 çözüldü. bağlantı sorunu yaşayan varsa firmwareının son versiyon olduğundan emin olsun.

walla benim gps'e bağlanmam 10-20 saniye sürüyor maksimum, ayrıca internetle de bir alakası yok. ama arka planda çalışıp konumunuzu sürekli raporlamak isteyen bir program varsa sorun olabilir tabii(ayarlarına bağlı olarak latitude olabilir mesela)

titreşim konusunda ise şunu söyleyebilirim, ilk beyaz sk17i'mi almanya'da almıştım ve türkiye'den aldığım siyah olandan daha güçlü titreşimi vardı. hatta siyahı ilk aldığımda bozuk yada defolu bir şey aldığımı sanmıştım ama eski telefonlarımla kıyaslayınca çok aşırı bir fark olmadığını fark ettim.

ekran titremesi ise eskiden oluyordu, ama ekran parlaklığını her zaman en yüksekte kullanmaya başladığımdan beri hiç başıma gelmedi. yalnız bu olay sensör kaynaklı mı yoksa yazılım kaynaklı mı hala anlayabilmiş değilim.

gelelim batarya süresine. telefonu uyurken kapatıyorum yani 8 saat civarında kapalı kalıyor. onun dışında bütün gün wifi açık ve ekran parlaklığı sürekli maksimumda. günde ortalama 1 saat internette dolanıyorum, sürekli maillerime, face'ime, timescape'e, tv yayın akışlarına vs. bakıyorum. 1 saat de müzik(bu arada winamp'i öneririm, pro'yu indirirseniz grafik ekolayzır ve crossfade efekti de var, isteyen olursa link de atarım) 10-15 dakika konuşma, yarım saat de facebook messenger'dan chat ile bir gün rahat gidiyor ama ertesi gün öğleden sonra şarj istiyor. 2011 yılında smartphone kullanıp daha fazla gitmesini beklemek de hayalcilik olur zaten, en azından iphone'dan daha fazla gittiği kesin :D

bu arada şu söyleyeceğim çok önemli dikkat edin lütfen, haftada bir yada 10 günde bir pili sonuna kadar bitirip alet kapalıyken tam şarj yaparsanız pil kapasitesi gerçekten artıyor. telefonu yeni alınca batarya süresi kısa olur tabii ama düzgün ve düzenli şarjla kısa sürede tam kapasiteye ulaşabilirsiniz. bu kapasiteyi sürdürmek için de dediğim gibi arada bir tam discharge/charge yapmanız lazım yoksa ölüyor yavaş yavaş. sürekli okurdum bunu ama geçen hafta kendi gözlerimle görünce daha bir anlam kazandı :)

önceleri, flash android 4'te olmayacak denmişti ama son okuduklarıma göre, xperia 2011 serisine 4.0 güncellemesi geldikten sonra(bizimkine 1 ay geç gelecekmiş ama neyse artık) 1-2 ay içinde sanırım, flash sürümü de hazır olacakmış, ama nerden okuduğumu hatırlamıyorum ne yazık ki... ekranı kitlerken görünen o tv efekti taa kasım ayındaki güncellemeyle beraber gitti, se forumlarında da baya konuşuldu, o animasyonun hastasıydım ben de, onun için baya araştırmıştım bir ara. 4.0 updatei ile geri gelmesi bekleniyor, şimdi kullandıklarımız ara sürüm olduğu için falan filan işte bunlara koyamamışlar, öyle birşeydi.

walla bildiğim kadarıyla 2011 xperia'larda snapdragon s2 işlemci(ve chipseti tabii) var. qualcomm'dan bulduklarıma göre, usb-otg s2'lerde yok, s3'den itibaren var. buradan da bakabilirsiniz (https://developer.qualcomm.com/discover/chipsets-and-modems/snapdragon) ama s2 işlemcili xperia'larda se'nin multimedia dock'u ile usb-otg özelliğini kullanabildiğimizi kesin olarak biliyoruz. ayrıca xperia active'de usb-otg kablosuyla fare kullandıkları bir video izledim youtube'da, siz de bakabilirsiniz, dolayısıyla qualcomm yapamazsınız dese bile büyük ihtimak çalışıcaktır, henüz deneme şansım olmadı gerçi ama...

son olarak 2 şey var, marketten box'ın (cloud depolama hizmeti, box.net) programını indirip login yada signup yaparsanız ömür boyu 50gb alan hediye ediyor. bu sadece xperia kullananlar için geçerli :D yani diğer cihazlardan yada bilgisayardan yapmanız işe yaramıyor. kampanyanın süresi sanırım geçmedi ama eli kulağında olabilir, yararlanmak isteyenler hızlı olsun :) kaçıranlar da 1-2 gb ile idare edecekler artık... bunun dışında, wisepilot'un "wisepilot for sony ericsson" diye bir sürümü var markette, onu indirirseniz de 1 ay gps hediye ediyor(tüm paketlerinin özellikleriyle beraber, hız kamerası, trafik bilgisi vs. trafik bilgisi türkiyede yok ama diğer hizmetler var :D) eğer normal wisepilot'ı indirirseniz sadece 7 gün alabiliyorsunuz.

başlığı yeni gördüğüm için toptan yazdım ama bir sürü şey atlamışım gibi hissediyorum, umarım işe yarar bir şeyler paylaşabilmişimdir :)

cihazı almayı düşünüp kararsız olanlara ısrarla tavsiye ederim, çok iyi bir alet. aynı segmentte ama aynı donanımda başka bir alet bulmak zor. se farkını koydu yine. korkulacak bir şey yok. sorunlu mal çıkma ihtimali, hangi marka ne alırsanız alın zaten sürekli bizimle. yıllar önce, çok övülen lg writeri alıp kısa sürede elinde patlamış, kimsenin tavsiye etmediği samsung writerla ise yıllardır mutlu mesut geçinen biri olarak söyleyebilirim ki elektronik cidden şans işi...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mutlu_live -- 14 Şubat 2012; 5:16:23 >

• flash player ics 4.0 uyumluluğu için güncellendi zaten bekleme yok flash için

usb otg klavye+mouse+joystick desteği var otg apk sı yüklü flash diskler için ekstra bir apk yüklemek gerekiyor.
  • hadi yaa, hızlı davranmışlar. ben 5inci ay gibi çıkacak sanıyordum.
  • indirim kolluyorum mini pro için
  • bu arada bende (xperia mini pro) 4.0.2.A.0.58 güncellemesi gözüküyor ama güncellemekte kararsızım. Bu güncellemenin artılar ve eksilerini bilen var mı acaba?
  • sonunda denk getirebildim ve aydınlatma sorununu video ya alabildim. tuşlarda olduğu kadar ekranda olmuyor.

http://youtu.be/Lus1UjZZZvc
  • quote:

Orijinalden alıntı: oguzhan61

sonunda denk getirebildim ve aydınlatma sorununu video ya alabildim. tuşlarda olduğu kadar ekranda olmuyor.

http://youtu.be/Lus1UjZZZvc

Vidyo için çok teşekkürler. Acaba ekranda herhangi bir titreme oluyor mu? Ekran pek görünmüyor vidyoda. Bu ışık titremesi sadece tuş ışıklarında olan bişeymi?
  • 
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.