Şimdi Ara

>>>SE Xperia Mini & Mini Pro||ANA KONU|| (25. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.921
Cevap
16
Favori
107.734
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: steinbeck44

quote:

Orijinalden alıntı: taner_81

arkadaslar benım xperia mini nin pili sabah 8 den aksama 8 e kadar yanı 12 aat dayanıyor.ınternet kapalı gps kapalı ekran en kısık duzeyde acaba sizin telefonların pili kac saate kadar gidiyor.gunde en fazla 2-3 defa kısa gorusme yapıyorum sorun benım telefonda ıse gerı vermeyı dusunuyorum

Aynı sorun önceki telefonum x10 mini pro da vardı. bütün ayarlar en ekonomik modda olmasına rağmen 15 saati zor görüyordu. şimdi xperia mini var, yaklaşık iki gün, o da çok az kullanımla, normal kullanımla 1 günü zor geçiyor. Ama şöyle bir sorun yaşadım, pil seviyesi %60 civarındayken pil düşük uyarısı verip kapanıyordu. Bataryayı çıkardım yaklaşık yarım saat sonra tekrar taktım, sonra pil seviyesi %1 oldu ve şarj ettim. şimdilerde aynı bir buçuk gün gidiyor..

en ıyısı telefonu gerı vermenın yollarını aramak.teknosadan aldım bugun 1 ay olacak sanırım

• quote:

quote:

quote:

arkadaslar benım xperia mini nin pili sabah 8 den aksama 8 e kadar yanı 12 aat dayanıyor.ınternet kapalı gps kapalı ekran en kısık duzeyde acaba sizin telefonların pili kac saate kadar gidiyor.gunde en fazla 2-3 defa kısa gorusme yapıyorum sorun benım telefonda ıse gerı vermeyı dusunuyorum

Aynı sorun önceki telefonum x10 mini pro da vardı. bütün ayarlar en ekonomik modda olmasına rağmen 15 saati zor görüyordu. şimdi xperia mini var, yaklaşık iki gün, o da çok az kullanımla, normal kullanımla 1 günü zor geçiyor. Ama şöyle bir sorun yaşadım, pil seviyesi %60 civarındayken pil düşük uyarısı verip kapanıyordu. Bataryayı çıkardım yaklaşık yarım saat sonra tekrar taktım, sonra pil seviyesi %1 oldu ve şarj ettim. şimdilerde aynı bir buçuk gün gidiyor..

en ıyısı telefonu gerı vermenın yollarını aramak.teknosadan aldım bugun 1 ay olacak sanırım

Xperialardan yüksek pil performası bekleyemiyoruz zaten, bütün dokunmatiklerde olduğu gibi, şarj süresi az, ama 12 saat felaket... Şöyle bir tespitim de oldu, paylaşayım, telefon sıcak ortamda iken pili çabuk tüketiyor. Yani cepteyken vücut sıcaklığı telefonu etkiliyor, şayet kendim denedim soğuk tutmaya çalışınca şarj süresi farkedilir şekilde uzadı..

• sony erıcson teknık servisle görüştüm 12 android işlemci oldugu için normal bir süreymiş.
  • Android işlemci de neymiş. Nasıl bir müşteri hizmetleriymiş o. Android işletim sistemidir. Tama android işletim sistemine sahip cihazlar pili çabuk tüketiyorlar ama o akdar da değil. Geçenlerde sattığım milestone hiç ellemezsem wifi, 3g, gps filan kapalı 4 gün bekliyordu. Bunda bişey yapmasan bile bir gün gitmiyorsa sorun var demektir.
  • Emeğin için teşekkürler sayende telefonu daha yakından tanımış oldum fakat benim öğrenmek istedğim olay Flashplayer varmı yani Normal bir site gibi açıyormu Ceptel.den internete girince ? Sonyerikson manyağı birisi olarak sevmedğim tek özeliği bataryaları çok kısa gitmesi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gorkem0707 -- 8 Şubat 2012; 15:51:10 >
  • Android 2.3.4te flash player var diye biliyorum. 4.0dan sonra flash playerın kalkma ihtimali var diye duymuştum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: oguzhan61

quote:

Orijinalden alıntı: omerkutay41
    Arkadaşım yarın üçüncü kez göndereceğim telefonu teknik servise bu titreme olayı yüzünden bir gelişme kat eden varmı? birde tüketici hakları derneğine tanıdık bir avukat vasıtası ile yenisinin iadesini talep ediyorum avukatın dediğine göre değişimi yapacaklar seve seve sizlerdeki gelişmeleri merak ediyorum bu konu hakkında neler yaptınız neler yapılabilir? bu sensörün iptali söz konusu olabilirmi?

sonucu bizlede paylaşırsan sevinirim. teleservice, asya telekom nasıl bir tutum sergiler bilmiyorum. bende daha önce w700i vardı. ozamanlar genpa, kvk bakıyordu tabi. onuda 3 kez aynı arızayı vermesi sonucu il tüketici hakem heyeti kararıyla iade edip paramı geri almıştım ama bu telefonu çok sevdim, geri vermek istemiyorum. öte yandan problemli bir telefonuda kabullenmek içime sinmiyor. sensörü telefonu garanti dışı bırakmadan devre dışı bırakmanın bir yolu yok. bir arkadaşımda da mini pro vardı üstüne oturmuş camı kırıldı. haliyle garanti kapsamında değil. biz ebaydan dokunmatik panel aldık ve değiştik. değişirken ışık sensörünün ışık almasını engelleyecek şekilde bantla kapadım. şimdilik problemsiz kullanıyor :)

Teknik servisten böyle bir şey talep etsek gerçekleştirebilirlermi acaba? Bir sorum olacak ışık sensörünü iptal ettiniz peki gelen aramada aramayı açtığınızda telefonu yüzünüze götürdüğünüzde otomatik tuş kilidine giriyor yani dokunmatik ekranın yüzünüzden etkilenmemesi adına ekranı kapatıyor siz iptal ettik diyorsunuz peki arama geldiğinde ışık nasıl sönüyor ve nasıl tuş kilidine giriyor ve bunların hiçbiri olmuyorsa dokunmatik ekran yüzünüzden nasıl etkilenmiyor???

• Konuşurkenki sensör yakınlık sensörü olması lazım. Işık sensörüyle olsa gece sürekli kapatırdı ekranı. Bence sorun olmaması gerek.
  • @omerkutay41 telefonda iki farkli sensor bulunmaktadir.. Bildirim ledi ile hoparlor arasinda iki adet mesafe sensoru var, telefonu kulaginiza goturdugunuzde ekrani kapatan sensorler bunlar. On kameranin saginda ise isik sensoru bulunmakta aydinlatmayi ayarlayan sensor budur. Ben o sensoru bantla kapadim. Eger telefonunuz siyah ise mesafe sensorleri belli olmayabilir, dikkatli bakin. Zira beyazinda kabak gibi ortadalar.

@gorkem0707 opera mobile ı desktop modunda calistirirsaniz ayni bilgisayardaki gibi gezinirsiniz. Reklam flash lari bile açiliyor diyeyim siz anlayin. Kendi tarayaci ile cogu sitedeki flash videolari izliyorum kasma yok bug yok :) şarj olayina gelince çok kurcalarsam hspa,wifi.muzik.oyun 1 gun. Rahat birakirsam 2 gün. Yatirarsan 3 gunu geçer diye duşunuyorum. Ben şarjindan çok memnunum. Sonuçta cihazdaki donanim ortada.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oguzhan61 -- 9 Şubat 2012; 1:25:39 >
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Xperialardan yüksek pil performası bekleyemiyoruz zaten, bütün dokunmatiklerde olduğu gibi, şarj süresi az, ama 12 saat felaket... Şöyle bir tespitim de oldu, paylaşayım, telefon sıcak ortamda iken pili çabuk tüketiyor. Yani cepteyken vücut sıcaklığı telefonu etkiliyor, şayet kendim denedim soğuk tutmaya çalışınca şarj süresi farkedilir şekilde uzadı..

Pil tepkimesi ekzotermiktir, yani soğukta pil daha çabuk tükenir, seninki biraz başarısız bir gözlem olmuş

• bu telefonu(mini) çok beklemiştim ama görüntüsü dışında tam bir hayal kırıklığı oldu,zaten tüketici haklarına verdim vatandan bilgisayarı,hem telefon hemde vatan sınıfta kaldı.sony ise kalite yönünden bitmiş.
  • Telefonun titreşiminin hissedilmeyecek kadar az olduğunu düşünüyorum ben, sizcede öyle mi ?
  • İyice soğuttunuz beni. Tam gaza gelmiştim. Yine bekleme moduna geçtim. Sony kendi ismiyle yenilesin o zaman alayım bari. 1280de bile sorun var bi sürü. Bu firmalara ne oldu böyle hepsinde bir sıkıntı.
  • Merhaba bunun navigasyonu internete girmeden çalışıyor mu arkadaşlar ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: gamingmaster

Merhaba bunun navigasyonu internete girmeden çalışıyor mu arkadaşlar ?

çalıştığı söyleniyor,sözde ama,, ben kimsenin navigasyonu çalıştırabildiğine şahit olmadım forumda.varsa yazsın.yok açık havada dendi,yok 10-15 dk sürüyor dendi,yok bilmem ne dendi,kimseninde bağlandığını görmedim.(internete girmeden)
  • merhaba arkadaşlar affınıza sığınarak sizlere bir soru soracağım kullananlar bilir mini pro yu ilk aldığımızda android te hiç güncelleme yapmadan önce tuş kilidi düğmesine basınca eski tv kapanma animasyonu vardı ekran kapanırken güncelleme yapınca bu kayboldu tekrar aynı animasyonu nasıl koyabilirim yada koyabilirmiyim bilen varsa yardım ederse çok dua edicem o özelliği çok sevmiştim şimdiden teşekkürler..
  • bazı programları açtığımda ekranın altında veya üstünde google reklamları açılıyor bunu nasıl önleyebilirim
  • quote:

Orijinalden alıntı: lzooml

quote:

quote:

quote:

quote:

Pil tepkimesi ekzotermiktir, yani soğukta pil daha çabuk tükenir, seninki biraz başarısız bir gözlem olmuş

Ya soğuk dedim de buzlu değil hani :) serin diyelim.. Dediğin doğru soğuklarda pil süresi azalıyor, ama sıcakta da azalıyor, demek istediğim bu..

• quote:

Orijinalden alıntı: ADAC25

quote:

Orijinalden alıntı: madozz

Bu arada telefondan yollanan bir sms e nasıl bir başkasının rehber bilgisini ekleyebiliyoruz arkadaşlar ben bulamadım?

Mrb.
    Rehbere gel sağ menü tuşu var 4 çizgili olan ona tıkla kaydı gönder de oradan göndermek istediğin kaydı seç.
    gönder de
    bi ekran çıkacak gönderimi onaylayın diye tamam de...
    kayıt gönderme yolu çıkacak sms ile göndereceksen...
    genelde kayıtları sms yerine mms ile gönderiyor...
    mesajı seç sonra alıcı ekle gönder...

Sağol hocam ben bu sıkıntıya çok daha farklı bir çözüm buldum MMS yollamak yerine android kullanmanın güzelliklerinden faydalanmaya karar verdim.
    Yollayacağım numarayı rehberden bulup kopyalıyorum, sonra mesaja gelip yapıştır yapıyorum ;)

• quote:

Orijinalden alıntı: oguzhan61

@omerkutay41 telefonda iki farkli sensor bulunmaktadir.. Bildirim ledi ile hoparlor arasinda iki adet mesafe sensoru var, telefonu kulaginiza goturdugunuzde ekrani kapatan sensorler bunlar. On kameranin saginda ise isik sensoru bulunmakta aydinlatmayi ayarlayan sensor budur. Ben o sensoru bantla kapadim. Eger telefonunuz siyah ise mesafe sensorleri belli olmayabilir, dikkatli bakin. Zira beyazinda kabak gibi ortadalar.

@gorkem0707 opera mobile ı desktop modunda calistirirsaniz ayni bilgisayardaki gibi gezinirsiniz. Reklam flash lari bile açiliyor diyeyim siz anlayin. Kendi tarayaci ile cogu sitedeki flash videolari izliyorum kasma yok bug yok :) şarj olayina gelince çok kurcalarsam hspa,wifi.muzik.oyun 1 gun. Rahat birakirsam 2 gün. Yatirarsan 3 gunu geçer diye duşunuyorum. Ben şarjindan çok memnunum. Sonuçta cihazdaki donanim ortada.

Teşekkür ederim şimdinasıl iptaline gideriz bunun yazılımsal olarak iptali çıktımı:)?

• 
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.