Şimdi Ara

>>>SE Xperia Mini & Mini Pro||ANA KONU|| (24. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.921
Cevap
16
Favori
107.734
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar telefonda facebook application'ı ve market'dan yüklediğim Messenger (facebook listesindekilerin gözüktüğü) uygulamaları, advanced task manager ile kapatsam bile, bir süre sonra kendiliğinden açılıyor. Acaba bunların otomatik açılmasını engelleyebileceğim bir ayar var mıdır ?

Bir diğer sorum ise, ana ekranda hiç widget olmayan boş ekranları kaldırmanın bir yolu var mıdır ?
  • Bu titreme sadece prolarda mı var yoksa minilerde de var mı?

Bir de pro ile mini işlemcileri farklı. Hangisi daha iyi? Dahili hafıza, işlemci ve klavye dışında fark var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kesbi -- 6 Şubat 2012; 8:22:00 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kesbi

Bu titreme sadece prolarda mı var yoksa minilerde de var mı?

Bir de pro ile mini işlemcileri farklı. Hangisi daha iyi? Dahili hafıza, işlemci ve klavye dışında fark var mı?

benimki mini. titreme sadece internete girdiğim zaman sayfa açılırken bekleme konumunda oluyor.
    onun dışında yok.

pronun işlemcisi daha iyi. yazdıklarının dışında fark yok. ben miniyi daha sevimli buldum, aldım.
  • ben mini ile mini pronun işlemcilerinin aynı olduğunu sanıyordum.bu konuda beni bilgilendirirseniz sevinirim.mini almayı düşünüyorum.
  • mini ile mini pro'nun işlemcileri aynıdır.
  • merhaba
    eski x10 mini ile yeni mini arasında ne fark var yorum yapabilecek kimse varmı
    stabilite, şarj süresi,kullanım kolaylığı açısından
  • quote:

Orijinalden alıntı: oguzhan61

Evet yapılabiliyor fakat telefon garanti dışı kalıyor diye hic detaylı araştırma yapmadım. Hatta degisik yöntemlerle telefonu 1.6 ghz de calistiranlar var. Android forumlarini incelersen cok detaylı bilgiler vardir kesinlikle.

Hım anladım hocam çok teşekkür ederım
  • quote:

mini ile mini pro'nun işlemcileri aynıdır.

Aynı değil.

http://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=3947&idPhone2=3713

Minide Qualcomm QSD8255 Snapdragon varken, proda Qualcomm MSM8255 Snapdragon vardır. Ne fark var bilmiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hazarbey23

merhaba
    eski x10 mini ile yeni mini arasında ne fark var yorum yapabilecek kimse varmı
    stabilite, şarj süresi,kullanım kolaylığı açısından

İşlemcisi, rami, dahili hafızası, grafik işlemcisi, ekran çözünürlüğü vs. vs. bi sürü şeyi çok daha iyi yeni mininin. Aradaki fark bedava bu farklara bakarsak.

http://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=3947&idPhone2=3125

• quote:

quote:

Aynı değil.

Minide Qualcomm QSD8255 Snapdragon varken, proda Qualcomm MSM8255 Snapdragon vardır. Ne fark var bilmiyorum.

senin o yazdıkların chipseti. işlemci ve hızları ikisinde de 1 GHz Scorpion.

• quote:

quote:

quote:

Aynı değil.

senin o yazdıkların chipseti. işlemci ve hızları ikisinde de 1 GHz Scorpion.

Bu işlemciler tümleşik sistemler. Yani hem çipset, hem CPU, hem GPU vs vs. Örneğin MSM8255 için özellikler:
    Snapdragon S2 ailesinden bir yapı. 45 nm, ARMv7, 1 GHz Scorpion, Adreno 205, Dual-channel 333 MHz LPDDR2, GSM (GPRS, EDGE), W-CDMA/UMTS (HSDPA, HSUPA, HSPA+), MBMS Q2 2010
    http://en.wikipedia.org/wiki/Snapdragon_%28system_on_chip%29

QSD8255 ile ilgili bilgiye ulaşamıyorum. QSD8250 için ise özellikler şu şekilde:
    Snapdragon S1 ailesinden bir işlemci. 65 nm, ARMv7, 1 GHz Scorpion, Adreno 200, GSM (GPRS, EDGE), UMTS/WCDMA (HSDPA, HSUPA), MBMS Q4 2008

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kesbi -- 7 Şubat 2012; 18:26:31 >

• chipseti sorulmadı, işlemcisi soruldu her halükarda ikiside 1 ghz. ben o yüzden iki telefonun işlemcileri aynıdır dedim. kullanıcı için klavye ve ön kamera önemli değilse kızak problemiyle karşılaşmamak için mini en doğru seçimdir. yani telefonların işlem gücü açısından farklılıkları yoktur, deneme şansım oldu ordan söylüyorum

biraz araştırma yaptım bunlarıda ekleyeyim,

ayriyetten verdiğiniz wikipedia linkindeki tabloyu dikkatli incelerseniz MSM8255'in karşısında, kullanılan telefonlar kısmında "Sony Ericsson Xperia Mini/Mini Pro" ifadesini görebilirsiniz. gsmarena'daki bilgilerin %100 doğru olduğu söylenebilir mi?

ayrınca bu linktede mini'de msm8255 işlemcisinin bulunduğu yazıyor.

http://en.wikipedia.org/wiki/Sony_Ericsson_Xperia_Mini

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oguzhan61 -- 7 Şubat 2012; 20:37:31 >

• Verdiğiniz linkte bile gsmarenaya özellikleri için link verilmiş. Yan taraftada (sağ) 400 mb dahili hafıza yazmışlar. Yani mini diye pronun özelliklerini yazmışlar. GSM arenaya verdikleri linktede pro çıkıyor zaten. Durum çok karışık. En iyisi sony'ye doğrudan mesaj atıp sormak.
  • ben sizin verdiğiniz wikipedia linkinden bakarak buraya yazdım, kaynak nerden almışlar hiç bakmadım doğrusu

verdikleri cevabı buraya yazarsanız sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fashionality

quote:

Orijinalden alıntı: SecurityMJ

quote:

quote:

yahu bu bahsedilen sorunlar vatan bilgisayardan alınan telefonlarda olmus hep baska yerden alipta aynı sorunları yasayan var mı ??

ben cihazı teknosa dan almıştım ve ekranda ışık titremesi sorunu var..

peki siyah mı beyaz mı birde ne kadar rahatsız edici ya kimse video koymuyor

ben siyah olanını almıştım.. ekran titremesi sorunu ilk başlarda çok rahatsız edici değil gibi geliyor ama sonralarda cihazı incelemeyi bırakıp normal şekilde kullanmaya başladığında internette falan dolaşırken özellikle akşamları cihazla bi işlem yaparken arka aydınlatma rahmetli azer bülbül gibi titriyor.. ayrıca servise vermeden önce sabah vakti de aynı titreme olayını yaşadım yani olayın florosanla falan alakası yok zaten benim odadaki ışık da florosan değil

Arkadaşım yarın üçüncü kez göndereceğim telefonu teknik servise bu titreme olayı yüzünden bir gelişme kat eden varmı? birde tüketici hakları derneğine tanıdık bir avukat vasıtası ile yenisinin iadesini talep ediyorum avukatın dediğine göre değişimi yapacaklar seve seve sizlerdeki gelişmeleri merak ediyorum bu konu hakkında neler yaptınız neler yapılabilir? bu sensörün iptali söz konusu olabilirmi?

• quote:

Orijinalden alıntı: omerkutay41

quote:

quote:

quote:

quote:

yahu bu bahsedilen sorunlar vatan bilgisayardan alınan telefonlarda olmus hep baska yerden alipta aynı sorunları yasayan var mı ??

ben cihazı teknosa dan almıştım ve ekranda ışık titremesi sorunu var..

peki siyah mı beyaz mı birde ne kadar rahatsız edici ya kimse video koymuyor

ben siyah olanını almıştım.. ekran titremesi sorunu ilk başlarda çok rahatsız edici değil gibi geliyor ama sonralarda cihazı incelemeyi bırakıp normal şekilde kullanmaya başladığında internette falan dolaşırken özellikle akşamları cihazla bi işlem yaparken arka aydınlatma rahmetli azer bülbül gibi titriyor.. ayrıca servise vermeden önce sabah vakti de aynı titreme olayını yaşadım yani olayın florosanla falan alakası yok zaten benim odadaki ışık da florosan değil

Arkadaşım yarın üçüncü kez göndereceğim telefonu teknik servise bu titreme olayı yüzünden bir gelişme kat eden varmı? birde tüketici hakları derneğine tanıdık bir avukat vasıtası ile yenisinin iadesini talep ediyorum avukatın dediğine göre değişimi yapacaklar seve seve sizlerdeki gelişmeleri merak ediyorum bu konu hakkında neler yaptınız neler yapılabilir? bu sensörün iptali söz konusu olabilirmi?

hala bir gelişme yok.. dün aradığımda bu hafta içinde bir dönüş yapacaklarını söylediler..

• arkadaslar benım xperia mini nin pili sabah 8 den aksama 8 e kadar yanı 12 aat dayanıyor.ınternet kapalı gps kapalı ekran en kısık duzeyde acaba sizin telefonların pili kac saate kadar gidiyor.gunde en fazla 2-3 defa kısa gorusme yapıyorum sorun benım telefonda ıse gerı vermeyı dusunuyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: omerkutay41

sonucu bizlede paylaşırsan sevinirim. teleservice, asya telekom nasıl bir tutum sergiler bilmiyorum. bende daha önce w700i vardı. ozamanlar genpa, kvk bakıyordu tabi. onuda 3 kez aynı arızayı vermesi sonucu il tüketici hakem heyeti kararıyla iade edip paramı geri almıştım ama bu telefonu çok sevdim, geri vermek istemiyorum. öte yandan problemli bir telefonuda kabullenmek içime sinmiyor. sensörü telefonu garanti dışı bırakmadan devre dışı bırakmanın bir yolu yok. bir arkadaşımda da mini pro vardı üstüne oturmuş camı kırıldı. haliyle garanti kapsamında değil. biz ebaydan dokunmatik panel aldık ve değiştik. değişirken ışık sensörünün ışık almasını engelleyecek şekilde bantla kapadım. şimdilik problemsiz kullanıyor :)

• quote:

ben sizin verdiğiniz wikipedia linkinden bakarak buraya yazdım, kaynak nerden almışlar hiç bakmadım doğrusu

verdikleri cevabı buraya yazarsanız sevinirim.

Ben siteden attım bir mesaj ama gittimi tam analamadım. Gönderildi filan bişey demeden inglizce sayfaya döndü. Bir de siz atın isterseniz. Hem titreme, hem donanım bilgisini sordum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: taner_81

arkadaslar benım xperia mini nin pili sabah 8 den aksama 8 e kadar yanı 12 aat dayanıyor.ınternet kapalı gps kapalı ekran en kısık duzeyde acaba sizin telefonların pili kac saate kadar gidiyor.gunde en fazla 2-3 defa kısa gorusme yapıyorum sorun benım telefonda ıse gerı vermeyı dusunuyorum

Aynı sorun önceki telefonum x10 mini pro da vardı. bütün ayarlar en ekonomik modda olmasına rağmen 15 saati zor görüyordu. şimdi xperia mini var, yaklaşık iki gün, o da çok az kullanımla, normal kullanımla 1 günü zor geçiyor. Ama şöyle bir sorun yaşadım, pil seviyesi %60 civarındayken pil düşük uyarısı verip kapanıyordu. Bataryayı çıkardım yaklaşık yarım saat sonra tekrar taktım, sonra pil seviyesi %1 oldu ve şarj ettim. şimdilerde aynı bir buçuk gün gidiyor..

• 
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.